High End στην βιντεοπροβολη!

Καλυτερος High End προβολεας

• Digital Projection

Votes: 0 0,0%
  • Meridian

Votes: 2 10,0%
  • Projection Design

Votes: 0 0,0%
  • Runco

Votes: 12 60,0%
  • SIM2

Votes: 4 20,0%
  • Αλλος

Votes: 2 10,0%

• Total voters
    20

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728

Ποια απο τις παρακατω εταιρειες θεωρειτε πως ειναι περισσοτερο "high end"
αναμεσα στους "high end" βιντεοπροβολεις?

Μπορειτε να διακιολογησετε τον ορο?

Αξιζουν την διαφορα χρηματων που απαιτουν?

Τελος, γιατι η μεγαλη πλειοψηφια αυτων των μοντελων ανηκουν σε μια τεχνολογια?

Παρακαλω ψηφιστε και σχολιαστε ελευθερα...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Απάντηση: High End στην βιντεοπροβολη!

Μπορουμε, παρακαλω σας, να εχουμε καποιο σχολιασμο ιδιαιτερα απο τους δυο πρωτους που ειναι κατοχοι παρομοιων μηχανηματων?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.482
Άντε, να σχολιάσω κιόλας.

Υπάρχει εξορθολογισμός στον όρο Hi End? Μήπως είναι το άλλοθι των εταιριών για να δικαιολογήσουν τις τιμές?
Συνήθως παίρνεις το 95% αυτών που σου προσφέρουν οι λεγόμενοι Hi End, με τα μισά χρήματα, ή ακόμα λιγότερο.

Για όσους έχουν τη δυνατότητα, αυτή η διαφορά του 5%, που για άλλον είναι το μαύρο, για άλλον η πιστή χρωματική απόδοση, ή το φώς, η χρηματική διαφορά περνάει σε δεύτερη μοίρα. Αγοράζουν συνειδητά, γνωρίζοντας ότι πιθανόν ακριβοπλήρωσαν αυτό που έψαχναν.

Το ζητούμενο για όλους είναι να πάρουμε το καλύτερο δυνατόν, με βάση τα χρήματα που διαθέτουμε.

Στη δική μου περίπτωση, το κριτήριο ήταν, πέρα από την ποιότητα της εικόνας, το γεγονός ότι με τα Led του Runco Q-750, ξένοιασα από τις αλλαγές της λάμπας, ή την πτώση της φωτεινότητάς τους.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
Απάντηση: High End στην βιντεοπροβολη!

προσωπικα πιστευω οτι το θεμα ειναι αστοχο...πως θα κρινουμε τι ειναι καλυτερο ?ειχαμε ποτε την τυχη να δουμε Α_Β_Γ ωστε να συγκρινουμε κατι τετοιο.....ή απλα λεμα τι μας καθεται πιο καλα στο ματι ή στο αυτι..........οσο αφορα το αν δικαιολογουν την διαφορα ποσου , αυτο εχει να κανει καθαρα με την τσεπη και διαθεση.....οπως ελεγε καποτε το hitech για τον ορο hi end για μικρη διαφορα αναγκαζομαστε να πληρωσουμε πολυ περισοτερα.......Βεβαια αμα γουσταρεις κατι και μπορεις ποσα δεν κοιτας..............

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.482
Τουλάχιστον στην Αθήνα Αργύρη, είμαστε αρκετά τυχεροί, αφού έχουμε κατά καιρούς τη δυνατότητα αντιπαραβολής στους προβολείς. Ευτυχώς στην εικόνα υπάρχουν κριτήρια και μετρήσεις, ώστε να κρίνουμε πιο αντικειμενικά.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Τουλάχιστον στην Αθήνα Αργύρη, είμαστε αρκετά τυχεροί, αφού έχουμε κατά καιρούς τη δυνατότητα αντιπαραβολής στους προβολείς. Ευτυχώς στην εικόνα υπάρχουν κριτήρια και μετρήσεις, ώστε να κρίνουμε πιο αντικειμενικά.
Ναι, αλλά έχεις δει να παρελάζει απο εδώ μέσα άλλο μηχάνημα high end εκτός απο τους Runco; Η τύχη είναι σχετικό πράγμα. Συμφωνώ απόλυτα με την προηγούμενη προσέγγιση σου για τη διαχείριση budget, αλλά που ξέρεις ότι αν έβλεπες έναν sim2 δεν θα πήγαινες σ'αυτόν ή δεν θα αναπροσάρμοζες το budget σου;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.283
Πιστεύω ότι ο όρος είναι κάπως αδόκιμος, όσον αφορά στη βιντεοπροβολή.
Γιατί συνήθως προσφέρουν πολύ περισσότερα από το 5-10% της συνήθους υποκειμενικής διαφοράς. Φως*, τεχνολογία, ακρίβεια, ρυθμίσεις, συν προφανώς το επιπλέον κόστος της μικρής παραγωγής.

Όσον αφορά στο αν αξίζουν, πιθανόν, αν έχεις τις συγκεκριμένες ανάγκες.

Γιατί αυτή η τεχνολογία? Γιατί μπορεί, και είναι σταθερή και αξιόπιστη**.

Γιά εμένα*** και τον Γιάννη, υπάρχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που μας έκανε να αγοράσουμε. Αλλιώς, JVC, SONY, Μπενεκιού και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά!

* Ναι Μανώλη, και ο δικός σου έχει φως! :123:
** Ναι Κώστα, είναι τρία χρόνια πίσω! :114:
***Που απεχθάνομαι τα "high end" και αγοράζω πάντοτε mid λειτουργικά προϊόντα.

Reaction score
8.347
Απάντηση: Re: High End στην βιντεοπροβολη!

ρε παιδια,τι hi-end συζητατε?Μπραβο σε οσα παιδια ταχουν και μπορουν να τα δωσουν αλλα σοβαρολογουμε στην σημερινη οικονομικη κατασταση να μιλαμε για hi-end?αυτα συζηταγαμε με φιλο τις προαλλες τηλεφωνικως και λεγαμε οτι το φορουμ εχει ξεφυγει απο την πραγματικοτητα 99% του κοσμου και βλεπω τα μονα δυο-τρια θεματα που κινουνται λιγο ειναι για τους δυο LED που πηραν τα δυο μελη μας και μπραβο τους αλλα δεν αφορουν αυτα τα νουμερα τον πολυ κοσμο.Σ'αυτο φταινε βεβαια κυριως οι εταιριες που εχει πεσει απολυτη παγωμαρα στον χωρο της βιντεοπροβολης χωρις να βγαινει και τιποτα αξιο συζητησης,με αποτελεσμα οι κατηγοριες και στα δυο φορα να εχουν περιπου πεθανει.Οι εταιριες αυτη τη στιγμη πονταρουν στο 3D που διαπιστωνω οτι αλλους τους εχει πιασει και αλλους οχι,παντως δεν θεωρω οτι ειναι αυτο που θα πουλησει προβολεις.Ειχα πει καποτε σε καποιο νημα οτι περιμενω να δω LED με 2-3 χιλιαρικα και με ειχε ειρωνευτει τοτε ο Βαγγος,αλλα ειτε μας αρεσει ειτε οχι κατι τετοιο σημαινει νεωτερισμος,οχι αυτα που εχουμε μεχρι τωρα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Re: Απάντηση: Re: High End στην βιντεοπροβολη!

ρε παιδια,τι hi-end συζητατε?Μπραβο σε οσα παιδια ταχουν και μπορουν να τα δωσουν αλλα σοβαρολογουμε στην σημερινη οικονομικη κατασταση να μιλαμε για hi-end?αυτα συζηταγαμε με φιλο τις προαλλες τηλεφωνικως και λεγαμε οτι το φορουμ εχει ξεφυγει απο την πραγματικοτητα 99% του κοσμου και βλεπω τα μονα δυο-τρια θεματα που κινουνται λιγο ειναι για τους δυο LED που πηραν τα δυο μελη μας και μπραβο τους αλλα δεν αφορουν αυτα τα νουμερα τον πολυ κοσμο.Σ'αυτο φταινε βεβαια κυριως οι εταιριες που εχει πεσει απολυτη παγωμαρα στον χωρο της βιντεοπροβολης χωρις να βγαινει και τιποτα αξιο συζητησης,με αποτελεσμα οι κατηγοριες και στα δυο φορα να εχουν περιπου πεθανει.Οι εταιριες αυτη τη στιγμη πονταρουν στο 3D που διαπιστωνω οτι αλλους τους εχει πιασει και αλλους οχι,παντως δεν θεωρω οτι ειναι αυτο που θα πουλησει προβολεις.Ειχα πει καποτε σε καποιο νημα οτι περιμενω να δω LED με 2-3 χιλιαρικα και με ειχε ειρωνευτει τοτε ο Βαγγος,αλλα ειτε μας αρεσει ειτε οχι κατι τετοιο σημαινει νεωτερισμος,οχι αυτα που εχουμε μεχρι τωρα.
Ωραία όλα αυτά που λές, αλλά δε καταλαβαίνω η αλήθεια τον παραλληλισμό. Το θέμα δε ρωτάει ποιον high end θα αγοράζαμε. Ούτε ποιος είναι πιο εμπορικός. Συζήτηση γίνεται. Αν σε παρακάτω στήλη ανοίχθει θέμα για Ferrari ή Lamborghini και κάποιος είναι άρρωστος με τα αυτοκίνητα δε θα σχολιάσει; Επίσης δε θεωρώ ότι το φόρουμ έχει ξεφύγει απο τη πραγματικότητα. Μπορείς να το δεις σε διάφορα είδη πολυτελείας. Θεωρείς ότι έχουν σταματήσει να πωλούνται; Ξανα γυρνάω στα αυτοκίνητα. Τεράστια κρίση. Οι πωλήσεις σε κάθετη πτώση. Ωστόσο η mercedes έβαλε λουκέτο; Όλοι στράφηκαν στην Fiat; Δηλαδή είναι τόσο παράδοξο ότι στα τόσα μέλη (να πω δεκάδες, εκατοντάδες;) του φόρουμ βρέθηκαν 2 άνθρωποι που αγόρασαν απο το πάνω ράφι; Ή πρέπει ντε και καλά να τους πάρεις όλους η κρίση;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.283
1. Επειδή στην Ελλάδα, στην οποία ΔΕΝ αναφέρεται το thread, υπάρχει κρίση, δεν μπορούμε να το συζητήσουμε? :121:

2. Η πιθανότητα να υπάρξει σε μερικά χρόνια LED με 2-3.000 ευρώ, θα οφείλεται 100% στους σημερινούς αγοραστές. Και αυτό, η εξέλιξη της τεχνολογίας, αφορά τον πολύ κόσμο.
Οι εταιρείες σήμερα, προσφέρουν αυτό που μπορεί να πληρώσει και θέλει ο πιθανός πελάτης, και καλά κάνουν. Γιατί να ρισκάρει μία εταιρεία που προσφέρει προβολείς των 1-3.000 να φτιάξει προϊόν των 8-10.000, που πιθανόν σήμερα θα κόστιζε ένας LED? Θα περιμένει 2-3 (-5?) χρόνια ακόμη.

3. Σαφώς το 3D πουλάει προβολείς! Το βλέπουμε στα υπόλοιπα από τα "δύο-τρία θέματα", που ίσως σας διέφυγαν, και στα δύο fora.

Reaction score
1

Και πάλι όμως οι «επαφές μας» με αυτά τα θηρία της βιντεοπροβολής είναι πολύ περιορισμένες. Τουλάχιστον στην συντριπτική πλειοψηφία από τα μέλη του AVsite. Προσωπικά έχω δει μονάχα ένα Digital Projection και δυο τρεις Runco, ενώ δεν έχω δει ποτέ μου Projection Design, Meridian ή SIM.

Άρα λοιπόν με τι κριτήρια να κρίνω;! :203:

Άσε που να είχα δει κάποιους από αυτούς σε κάποιες εκθέσεις (π.χ. στο εξωτερικό, εάν είχα τη δυνατότητα να το κάνω), πάλι δεν θα μπορούσα να εκφράσω ολοκληρωμένη άποψη. Εάν δεν μπουν τα φωτόμετρα και οι αισθητήρες, καθώς και τα πατερνάκια αναφοράς για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται ένας προβολέας και πού μπορεί να φτάσει, δεν μπορείς να εκφράσεις ολοκληρωμένη άποψη...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728

με αποτελεσμα οι κατηγοριες και στα δυο φορα να εχουν περιπου πεθανει..
Η κατηγορια "Βιντεοπροβολεις" στο AVSite εχει πεθανει?
Κοιτα που εγω ο βλακας νομιζα πως ηταν απο τις δημοφιλεστερες...:121:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728

Και πάλι όμως οι «επαφές μας» με αυτά τα θηρία της βιντεοπροβολής είναι πολύ περιορισμένες. Τουλάχιστον στην συντριπτική πλειοψηφία από τα μέλη του AVsite. Προσωπικά έχω δει μονάχα ένα Digital Projection και δυο τρεις Runco, ενώ δεν έχω δει ποτέ μου Projection Design, Meridian ή SIM.

Άρα λοιπόν με τι κριτήρια να κρίνω;! :203:
Εγω εχω δει απο ολους, πλην Meridian, και εδωσα την ψηφο μου αναλογα:109::121:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.482
Re: Απάντηση: Re: High End στην βιντεοπροβολη!

Φίλε μου, το θέμα δεν νομίζω να ανοίχτηκε για δύο μέλη. Έτσι κι αλλιώς, δύο thread πιο κάτω, έχουν παρελάσει εγκαταστάσεις εκατομμυρίων, που κανένα μέλος του thread (εξ όσων γνωρίζω) δεν έχει. Αν δηλαδή έβγαινε ένα poll για την καλύτερη εγκατάσταση hc, θα έπρεπε να αγνοηθεί από όλους?

Ο καθένας στο hobby του μπορεί, ανάλογα με τις δυνατότητές του, να "ματώσει" για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Άλλος στους προβολείς, άλλος στα ηχεία, άλλος στα πικάπ, τις κεφαλές, τους ενισχυτές, τα καλώδια... Ή, όπως πολύ σωστά γράφει ο loggeo, στα αυτοκίνητα.

Υπάρχουν αρκετοί στους οποίους η οικονομική κρίση δεν πετσόκοψε -ευτυχώς- τα όνειρα. Δεν πληρώνεις τίποτα γι' αυτά....

Δυστυχώς η τοποθέτησή σου, μου θυμίζει την περίπτωση του topic του Zizik με το καλιμπράρισμα του προβολέα του. Και είναι κρίμα που νοιώθουμε ότι πρέπει να απολογηθούμε. Εγώ τουλάχιστον έτσι νοιώθω.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: High End στην βιντεοπροβολη!

Και είναι κρίμα που νοιώθουμε ότι πρέπει να απολογηθούμε. Εγώ τουλάχιστον έτσι νοιώθω.
Κανένας από εμάς δεν χρειάζεται να απολογηθεί για τίποτε απολύτως, αλίμονο εάν πρέπει να ζητάει κάποιος συγγνώμη από τους υπόλοιπους, επειδή τυχαίνει να βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση! :116:

Η οικονομική κρίση μας αγγίζει όλους, αλλά φυσικά με διαφορετικές συνέπειες για τον καθένα από εμάς. Η ζωή συνεχίζεται όμως, προχωράμε λοιπόν... :107:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.530
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106