High End vs Live...

Reaction score
59
Παρ' ολα αυτά ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ τη ζωντανή Ορχήστρα στο ΜΕΓΑΡΟ (τους τελευταίους 4 μήνες έχω πάει 5 φορές - 2 Οπερες και 3 συμφωνικά εργα...) και σχεδόν πάντα κάθομαι ΠΛΑΤΕΙΑ 12-15Η ΣΕΙΡΆ ΚΕΝΤΡΟ...
Πρόδρε συνέχισε τις καλές συνήθειες. Έχεις ακόμα πολλά να μάθεις μέχρι τα 57!!
Κάτσε και πιο μπροστά θα αποκομίσεις άλλες εμπειρίες.Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Παρ' ολα αυτά ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ τη ζωντανή Ορχήστρα στο ΜΕΓΑΡΟ (τους τελευταίους 4 μήνες έχω πάει 5 φορές - 2 Οπερες και 3 συμφωνικά εργα...) και σχεδόν πάντα κάθομαι ΠΛΑΤΕΙΑ 12-15Η ΣΕΙΡΆ ΚΕΝΤΡΟ...
Λάθος!!! 6 φορές: http://aca.gr/forum/viewforum.php?f=11

- 2 Οπερες (Ροσσινι, Βέρντι),
- 3 Συμφωνικά (ΚΟΑ/Σεχραζαντ + ..., ΚΟΘ/Φαλακρό βουνό + ..., Γαλ. Ραδιοφ./Συμφωνία Νέου κόσμου + ...) και
- μία Καμεράτα με τον Καβάκο

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
έπρεπε να κάθεσαι από τα ηχεία σου στα ... 3 μέτρα

... Συνήθως κάθομαι μεταξύ 5ης και 7ης σειράς στο κέντρο στην πλατεία.
Τώρα το είδα!!!

Εεεε, τότε αφού σου αρέσει πολύ κοντά, έπρεπε να κάθεσαι από τα ηχεία σου στα ... 3 μέτρα
(πάντως, χωρίς πλάκα, δοκίμασε να πλησιάζεις τον καναπέ σου στα 3 μέτρα, όταν θα λείπουν οι γυναίκες σου από το σπίτι... και ξαναφώναξε τον Τσαρουχά. Αλλιώς θα φωνάξω να σε επισκεφτεί ο πιλότος, για μιά ελαφριά... μετακόμιση...)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Πρόδρε συνέχισε τις καλές συνήθειες. Έχεις ακόμα πολλά να μάθεις μέχρι τα 57!!
Κάτσε και πιο μπροστά θα αποκομίσεις άλλες εμπειρίες.Λ.Σ.
Ψέματα λέει βρε πιο μεγάλος είναι. :137:

...

Reaction score
59
Λάθος!!! 6 φορές: http://aca.gr/forum/viewforum.php?f=11

- 2 Οπερες (Ροσσινι, Βέρντι),
- 3 Συμφωνικά (ΚΟΑ/Σεχραζαντ + ..., ΚΟΘ/Φαλακρό βουνό + ..., Γαλ. Ραδιοφ./Συμφωνία Νέου κόσμου + ...) και
- μία Καμεράτα με τον Καβάκο
Καλά όλόκληρος Πρόεδρος, θα αστιεύεσαι, 6 μόνο φορές στο Μέγαρο!!!
Αν ήταν 6 χρόνια ε!!! ίσως θα μπορούσες να θεωρηθείς λίγο έμπειρος από ζωντανό ήχο ώστε να κρίνεις το σύστημά μου!!!! χαχα! χαχαχα!!! Λ.Σ.

Reaction score
59
Re: έπρεπε να κάθεσαι από τα ηχεία σου στα ... 3 μέτρα

Τώρα το είδα!!!

Εεεε, τότε αφού σου αρέσει πολύ κοντά, έπρεπε να κάθεσαι από τα ηχεία σου στα ... 3 μέτρα
(πάντως, χωρίς πλάκα, δοκίμασε να πλησιάζεις τον καναπέ σου στα 3 μέτρα, όταν θα λείπουν οι γυναίκες σου από το σπίτι... και ξαναφώναξε τον Τσαρουχά. Αλλιώς θα φωνάξω να σε επισκεφτεί ο πιλότος, για μιά ελαφριά... μετακόμιση...)
Καλά τί λες να μην έχω δοκιμάσει; Τόσο ψαγμένος που είμαι; Το μόνο που αλλάζει είναι λίγο η στερεοφωνική εικόνα.
Ηλεκτροστατικά και δη Soundlab είναι τα ηχεία!!
Δεν συμπεριφέρονται όπως τα άλλα. Όπου και να κάτσεις ακούς αυτό που ακούς με μικροδιαφορές.
Εσύ κρίνεις τον ήχο στο χώρο μου με την τραντζιστορίλα που ακούς στο δικό σου σύστημα. Μην ξεχνάς ότι παίζω με Atma-sphere!!! Λ.Σ.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: High End vs Live...

Μια "βαθμολογία" ίσως ? :138:[/quot3]
Δεν τον λυπάσαι τον άνθρωπο; Τον Πρόεδρο εννοώ, να χάσει τον ύπνο του. Καλά δεν κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Η φωτογραφία τα λέει όλα. Αυτός μάλιστα και την τράβηξε και την δημοσίευσε. Λ.Σ.

Reaction score
4
Απάντηση: High End vs Live...

Για το θέμα μας τώρα.....
Πρόκειται για διαφορετικά πράγματα (Hi-End/Live) οπότε μια τέτοια είδους σύγκριση πρέπει να γίνεται, ορίζοντας παραμέτρους.
Καλύτερη ως προς "τι" (δηλαδή).

Αν τα δούμε ως προς την συνολική αίσθηση, το ζωντανό πρόγραμμα είναι καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι παίζει και το ίδιο καλά (μετρήσιμο) όπως ένα καλοστημένο οικιακό σύστημα.

Σκεφτείτε μια σύγκριση μεταξύ δύο ζωντανών προγραμμάτων.
Ποιο μας άρεσε περισσότερο και γιατί ?
Ο χώρος που έγινε ?
Η ποιότητα των μουσικών ?
Το "θέμα" ?
......
......

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Re: Απάντηση: High End vs Live...

Καλύτερη ως προς "τι" (δηλαδή).
Έχεις δίκιο και κάποιοι παράμετροι ήδη αναφέρθηκαν. Το θέμα τελειώνει πολύ γρήγορα, αν σκεφτούμε πολύ απλά τους συμβιβασμούς της στερεοφωνίας.

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
ΠΟΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΑΘΗΝΑ ...

Λουκά,

1. ΕΞΙ (6) φορές στο ΜΕΓΑΡΟ τους τελευταίους 4 ΜΗΝΕΣ, δε με προσέχεις τι γράφω!!!

2. Από την άλλη, έχω ακούσει τουλάχιστον 5/ΠΛΑΣΙΑ συστήματα του βεληνεκούς αυτού απ' ότι εσύ(και ηλεκτροστατικά, και μαγνητοστατικά και fullhorn και δυναμικά και λάμπες και τρανζιστορ και της Παναγιάς τα μάτια 110 meetings είναι αυτά...) και ... πίστεψε με!!! ΔΕΝ έχεις την εμπειρία (εκτός αν έχεις ακούσει περισσότερα από μένα, οπότε μου τα λες ΠΟΙΆ ΑΚΟΥΣΕΣκαι σου τα λέω κι εγώ http://aca.gr/meeting.htm – παιδιάστικα πράγματα βέβαια…).

Ίσα ισα λοιπόν, τα Soundlabs λόγω του ημικυκλικού τους σχήματος ΕΝΔΥΚΝΕΙΝΤΑΙ για close-listening... ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ ΣΤΑ 3 μέτρα ΣΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ... ή απομάκρινε τα ηχεία 2,5 μέτρα ΑΚΟΜΑ από τον πίσω τοίχο προς τον 4/θέσιο καναπέ - this is best!!!

Και για να μην λέμε λόγια (ξέρεις πολύ καλά ότι μου αρέσουν τα έργα και όχι το μπλα-μπλα!!!)...

ΠΟΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΑΘΗΝΑ ???
... για να ακούσεις 5 συστηματα μελών του A.C.A.που έχω στο μυαλό μου - και να πάμε και σε μια συναυλία στο ΜΕΓΑΡΟ (Η ΚΟΑ είναι καταπληκτική και έχει συχνές παραστάσεις...). Τότε θα δεις αϋπνίες…

Ο φίλος σου ο Αρζόγλου μάλλον θα κατέβει στις 17 Μαΐου στο meeting του Ομίλου, γιατί δεν έρχεστε μαζί - έχω και πολύ υλικό να σας δώσω...

Παρ' όλα αυτά, έχεις το καλύτερο σύστημα στη Θεσσαλονίκη και Λάρισα- σε άλλη πόλη της Περιοχής δεν έχω ακουστική εμπειρία...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Ψυχανεμίζομαι ότι ο ΚΚ μετά από όλα αυτά θα ήθελε πολύ ένα ζευγάρι Soundlabs για review, αλλά δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι στις προθέσεις του αντιπροσώπου, του φίλου Λουκά, (δυστυχώς η μεταφορά είναι εξαιρετικά δύσκολη μιας και οποιοδήποτε ηχείο μεμβράνης είναι ογκώδες και πιο ευαίσθητο από ένα άλλο). Από την άλλη, δεν έχει και λάμπες αυτόν τον καιρό για να τα οδηγήσει.

...

Reaction score
2
Και γω θα προτιμουσα να μην κανετε τοσο απροκαλυπτη διαφημιση του blog σας, και με τετοια ισχνα επιχειρηματα (εγω την εχω μεγαλυτερη την εμπειρια), αλλα δεν το κανω θεμα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Επανέρχομαι.
Τελικά το δυσκολότερο θέμα στην προσέγγιση του live, πέραν των αδυναμιών των εκάστοτε συστημάτων, δεν είναι άλλο παρά οι ηχογραφήσεις. Βάζοντας και αυτόν τον παράγοντα, νομίζω ότι οποιαδήποτε σύγκριση είναι άνευ ουσίας. Συνεπώς, με ποιά λογική προσπαθούν κάποιοι να στήσουν σύστημα που προσεγγίζει το πραγματικό;

Εκτός κι αν η προσπάθεια, αφορά συγκεκριμένο πρόγραμμα ακρόασης. :121:

...

Reaction score
0
Ένα ζήτημα που έχει τεθεί πολλάκις, once more, είναι ουτοπία να νομίζεις ότι ακούς ζωντανή μουσική (unplugged) στο σύστημα σου, μόνο ένα ποσοστό της ίσως.
Ποτέ (κατά την γνώμη μου) δεν μπορεί να εξισωθεί η ζωντανή μουσική (unplugged live-φυσικά κυρίως όργανα) με την ηχογραφημένη που προσπαθούμε να αναπαράγουμε στα σπίτια μας.

Για αυτό απολαύστε την ηχογραφημένη μουσική που σας αρέσει από τα συστήματα σας και αυξο-μειώστε την προσέγγιση του φυσικού live ανάλογα με τις επιθυμιες σας, ανάγκες σας, τσέπη σας, οικογένεια σας, ιεραρχίες γενικότερα στη ζωή σας (για να μην χάνετε τον ύπνο σας δηλαδή).

Εν κατακλείδι music is the message, τα μηχανάκια μόνο το μέσον (γοητευτικά για μερικούς, αδιάφορα για άλλους, όχι όμως και να διχάζουν ανθρώπους!!!)

@Ν.Τ. σωστό το περί ηχογραφήσεων

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Και γω θα προτιμουσα να μην κανετε τοσο απροκαλυπτη διαφημιση του blog σας, και με τετοια ισχνα επιχειρηματα (εγω την εχω μεγαλυτερη την εμπειρια), αλλα δεν το κανω θεμα...
:118::118::118:

Reaction score
1.844
Απάντηση: High End vs Live...

Σκεφτείτε μια σύγκριση μεταξύ δύο ζωντανών προγραμμάτων.
Ποιο μας άρεσε περισσότερο και γιατί ?
Ο χώρος που έγινε ?
Η ποιότητα των μουσικών ?
Το "θέμα" ?
......
......
Απ' το τέλος. Το θέμα. Οι μουσικοί. Πόσο δουλεμένοι είναι, πόσο προσεγγίζουν να παίζουν σαν ένα "σύνθετο" όργανο.
.... 2. Από την άλλη, έχω ακούσει τουλάχιστον 5/ΠΛΑΣΙΑ συστήματα του βεληνεκούς αυτού απ' ότι εσύ(και ηλεκτροστατικά, και μαγνητοστατικά και fullhorn και δυναμικά και λάμπες και τρανζιστορ και της Παναγιάς τα μάτια .…
Έχει βγει μοντέλο tispanagias tamatia? :111:
:119:
Που βαδίζωμεν κύριοι, ερωτώ; :116:
.... Βάζοντας και αυτόν τον παράγοντα, νομίζω ότι οποιαδήποτε σύγκριση είναι άνευ ουσίας. Συνεπώς, με ποιά λογική προσπαθούν κάποιοι να στήσουν σύστημα που προσεγγίζει το πραγματικό; ....
Όπως το λες, προσεγγίζει, όχι πως φτάνει και κοντά. Αν δηλαδή απλώσει το χέρι ότι θα πιάσει κιόλας! :119:
Άλλο αν μερικοί έχουν την εντύπωση πως το σύστημά τους παίζει καλύτερα απ' το ζωντανό. :125:
Το παραμύθι είναι στη ζωή του ανθρώπου εδώ και αιώνες και οι απομυθποιητές συνήθως κοινωνικά αντιπαθείς. :121:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.174
Members
38.422
Νεότερο μέλος
dimkkk