High End vs Live...

Reaction score
8
Τώρα τελευταία σκέφτομαι να πάρω μια μπετονιέρα (κατά προτίμηση γεμάτη μπετό) και να τη χρησιμοποιήσω για πλατό. Λέτε να πάει καλά
Aν εχει στεγνωσει καλα το μπετον. Δονητη χρησιμοποιησες;

Reaction score
59
Re: Απάντηση: High End vs Live...

Αφού έκλεισε λοιπόν η παρένθεση να επιστρέψουμε στο θέμα.

Όλες οι αναφορές στην ζωντανή μουσική γίνονται για το "μέγαρο" ή κάτι ανάλογο.
Μουσική βέβαια δεν είναι μόνο η κλασσική και είναι κρίμα να την περιορίζουμε τόσο.

Απόψεις για τα υπόλοιπα δεν έχω δει ακόμη....
Στο Λυκαβηττό ας πούμε έχετε πάει ? (όχι ραντεβουδάκι :138: )
Τι εντυπώσεις έχετε ?
Αγαπητέ Timbre οι αναφορές στο όποιο Μέγαρο έχει να κάνει για τον ακουστικό φυσικό ήχο που δεν φτάνει στα αφτιά μας μέσα από ηχεία κυρίως που συνήθως είναι κακής ποιότητας. Γι' αυτό δεν αναφερόμαστε σε άλλες συναυλίες. Λ.Σ.

Reaction score
8
Μήπως κάποιες φορές, η κονσέρβα είναι καλύτερη από το φρέσκο;
Oταν παρεμβαινει οτιδηποτε ηλεκτρικο, πχ. μεγαφωνα μικροφωνα κ.λπ ναι.

Στο μεγαρο δεν παω λογω διαφορετικης φιλοσοφιας ζωης. Σε λαιβ εχω παει σε ολες τις συναυλιες, πλην των ROLLING STONES την θεωρησα πολυ ξεφτιλε - πηγε μονη της η γυναικα και εσκασε στα γελια με τον Καραμανλη απο την μια και το ντουμανι απο το χασις απο την αλλη.
Λαιβ για μενα που δεν φτανει το συστημα, γιατι ολες τις ροκ συναυλιες τις ξεπερναει, ειναι καποια fado και καποιοι χοροι υπαιθριοι φλαμενκο, οταν ημουν στην Ισπανια - μπορει να φταιγε και η σαγκρια - και καποιες απο τις συναυλιες που δοθηκαν στο αρχαιο ωδειο της Πατρας - ελαχιστες - οπως του Μικρουτσικου μονο με πιανο και φωνη πριν βγαλει τον Σταυρο του Νοτουμ μεχρι και καποια σημεια της συναυλιας των JETHRO TULL οπου ο Ιαν φυσαγε ξαι μια ξυπολητη διπλα του επαιζε βιολι.
Ξερετε πιο ειναι το προβλημα σας κατα την γνωμη μου; Εχετε βγαλει τις καλυτερες γκομενες, αλλα σας εχουν ξεφυγει οι μυρουδιες του ερωτα.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: High End vs Live...

Αγαπητέ Timbre οι αναφορές στο όποιο Μέγαρο έχει να κάνει για τον ακουστικό φυσικό ήχο που δεν φτάνει στα αφτιά μας μέσα από ηχεία κυρίως που συνήθως είναι κακής ποιότητας. Γι' αυτό δεν αναφερόμαστε σε άλλες συναυλίες. Λ.Σ.
Αυτό το κατάλαβα, αλλά είναι πολύ μικρό το ποσοστό για να πούμε ότι καλύπτουμε την έννοια του live.
Πολλές φορές έχεις γράψει ότι το κριτήριο π[ου πρέπει να έχουμε είναι αυτό της ζωντανής μουσικής.
αν εξαιρέσουμε το μέγαρο, πόσες επιλογές έχουμε για να ακούσουμε μουσική χωρίς μικρόφωνα και ηχεία ?
Πόσα είδη μουσικής απορρίπτουμε ξέρεις ?
Πρόχειρα θα σου πω το 95% της μουσικής.

Για τον Λυκαβηττό τώρα....συμφωνώ ότι δεν έχει καλή ακουστική (ότι και αν έχω ακούσει) αλλά δεν είναι για εμένα λόγος να μην πάω....
Έχω δει κάποιες συναυλίες που δεν θα τις ξεχάσω.
Τους Buena Vista ας πούμε.... ή στους Massive Attack.
Και τα δύο ακούγονται καλύτερα στο σπίτι μου....αλλά δεν είναι αυτό το μόνο κριτήριο....αν σου αρέσει η μουσική !

Reaction score
4
Απάντηση: High End vs Live...

Να σας βάλω ένα άλλο θέμα περί live :

Ανοικτός χώρος ή κλειστός ?

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: High End vs Live...

Αυτό το κατάλαβα, αλλά είναι πολύ μικρό το ποσοστό για να πούμε ότι καλύπτουμε την έννοια του live.
Πολλές φορές έχεις γράψει ότι το κριτήριο π[ου πρέπει να έχουμε είναι αυτό της ζωντανής μουσικής.
αν εξαιρέσουμε το μέγαρο, πόσες επιλογές έχουμε για να ακούσουμε μουσική χωρίς μικρόφωνα και ηχεία ?
Πόσα είδη μουσικής απορρίπτουμε ξέρεις ?
Πρόχειρα θα σου πω το 95% της μουσικής.

Για τον Λυκαβηττό τώρα....συμφωνώ ότι δεν έχει καλή ακουστική (ότι και αν έχω ακούσει) αλλά δεν είναι για εμένα λόγος να μην πάω....
Έχω δει κάποιες συναυλίες που δεν θα τις ξεχάσω.
Τους Buena Vista ας πούμε.... ή στους Massive Attack.
Και τα δύο ακούγονται καλύτερα στο σπίτι μου....αλλά δεν είναι αυτό το μόνο κριτήριο....αν σου αρέσει η μουσική !
Απλούστατα την ακουστική συναυλία χωρίς ηχεία κλπ. μπορείς να την έχεις σαν αναφορά, [ανάλογα φυσικά με το πώς την εκλαμβάνει ο εγκέφαλος-νευρικό σύστημα κάθε ανθρώπου] για την αξιολόγηση του συστήματός σου. Λ.Σ.

Reaction score
59

Να σας βάλω ένα άλλο θέμα περί live :

Εξαρτάται από την εποχή του έτους είναι θέμα ψυχολογικό και καλύτερης διάθεσης ανάλογα.
Συνήθως από άποψη ήχου μπορεί να είναι και τα δύο χάλια μπορεί και όχι. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Ρε παιδιά, έχω διαβάσει τόσες και τόσες σελίδες και δεν μπορώ να βγάλω άκρη!

Τελικά στο μέγαρο τι ενισχυτικά έχουν;
You are the best! :622:

...

Reaction score
0
Ανοικτός, κατά προτίμηση καλοκαίρι, ποτάκια, ιδρωμένες φιλόμουσες να χοροπηδάνε (σόρρυ από τις κυρίες που μας διαβάζουν), μπόλικος ερωτισμός στην ατμόσφαιρα και ποιος χ****** για την ποιότητα του ήχου...

Reaction score
3

Ανοικτός σαν το ΟΑΚΑ ή ανοικτός σαν μία παραλία και κιθαρίτσα γύρω από τη φωτιά;

Κλειστός σαν ένα δωμάτιο ή κλειστός σαν το ΣΕΦ;

Εγώ ψηφίζω κλειστό με ανοιχτές τις πόρτες φτάνει να είναι unplugged...

Reaction score
0

Ανοικτός σαν το ΟΑΚΑ ή ανοικτός σαν μία παραλία και κιθαρίτσα γύρω από τη φωτιά;

Κλειστός σαν ένα δωμάτιο ή κλειστός σαν το ΣΕΦ;

Εγώ ψηφίζω κλειστό με ανοιχτές τις πόρτες φτάνει να είναι unplugged...
Αυτές οι ανοιχτές πόρτες μου θυμίζουν αυτό που λέγαμε παλιά, η μάνα του φευγάτου δεν έκλαψε ποτέ.:136::135:

Reaction score
3

Αυτές οι ανοιχτές πόρτες μου θυμίζουν αυτό που λέγαμε παλιά, η μάνα του φευγάτου δεν έκλαψε ποτέ.:136::135:

Έλα καμία μέρα σε αγώνες να δεις που κάθομαι.
Πάντα δίπλα στην πόρτα!
Για να με χαίρεται η μανούλα μου και να χαίρομαι και εγώ τα επαθλάκια μου!
Δοκαράκι! Δοκαράκι! :143:

Reaction score
0
Για τον Λυκαβητό θα ήθελα να προσθέσω ότι τα πράγματα είναι ολίγον σχετικά, δηλαδή σε γενικές γραμμές ο ήχος είναι κακός, ΑΛΛΑ υπάρχει και ο παράγων ηχολήπτης-παραγωγή (αν ξοδέψανε και για τον ήχο τελικά).
Για παράδειγμα σε συναυλία του Chic Corea ο ήχος στον Λυκαβητό ήταν πάρα-πάρα πολύ καλός με τρομερή ενέργεια, επίσης σε συναυλία του Jaques Loussier o ήχος ήταν πολύ καλός και "ψηλαφιστός" σε άλλες όμως περιπτώσεις ήταν χάλια, αλλά όταν τα γκρουπ ήταν καλά δεν σε πολυπειράζει.

Επίσης ένας άλλος παράγοντας που παίζει ρόλο (για εμένα), είναι και το επίπεδο των μουσικών και καλών ακριβών οργάνων (που συνδυάζεται με το παραπάνω).
Για παράδειγμα στην ίδια συναυλία στο Ηρώδειο με 2 big-bands, όταν μετά την λευκή του Glen Miller , μπήκε η "μαύρη" του Duke Ellington, ο ήχος ανέβηκε 2-3 κλάσεις πάνω, δεν ξέρω αν άλλαξε ο ηχολήπτης (νομίζω όχι, γιατί το τσέκαρα) , αλλά το επίπεδο των 2 μουσικών ήταν εκπληκτικό, παίζαν και τις κάλτσες του οι τύποι, επαναλαμβάνω στην ίδια συναυλία!

Πιο πρόσφατα στο Gazarte πήγα σε μία συναυλία, όπου ξεκίνησαν το πρόγραμμα μουσικοί του Μπαλταζάνη (JAZZ) και μετά καπάκι, ένα Ολλανδικό group, αφενός το επίπεδο της τραγουδίστριας ήταν κλάσεις επάνω, αλλά στο ίδιο πιάνο, κάθησε άλλος πιανίστας, συνολικά άλλος ήχος, πολύ καλύτερος. ΟΜΩΣ εδώ άλλαξε ο ηχολήπτης, είχαν τον δικό τους που ανέλαβε μόλις άλλαξε group. Εδώ οφείλεται κυρίως στον ηχολήπτη, αλλά νομίζω ΙΜΗΟ και στο επίπεδο των μουσικών.

Reaction score
0
Απάντηση: High End vs Live...

πιστευω πως μιας και στο live αλλα και στο στουντιο, ο ηχος περναει πρωτα απο την κονσολα η ηχογραφηση παντα μπορει να ειναι καλη, αρκει ο ηχοληπτης να ειναι μαγκας. για να αναπαραστησουμε ομως με ενα high end συστημα μια συναυλια χρειαζομαστε τρελλα watt. ενας κιθαριστας σε rock μπαντα μπορει να εχει μονο για τον εαυτο του ενισχυτη και ηχεια πανω απο 150 watt. Για προσθεστε τωρα αλλους 4 μουσικους με τα δικα τους ηχεια και ενισχυτες? Γενικα το προβλημα στο Ηιgh End ειναι να νιωθεις την μπαντα διπλα σου. Εαν εχετε παιξει ποτε σε μπαντα, τοτε ξερετε πως και το καλυτερο συστημα θα ζοριστει να αποδοσει την ενταση και τον ογκο εκτος εαν μιλαμε για KEF των 120.000 ευρω.

Reaction score
59

πιστευω πως μιας και στο live αλλα και στο στουντιο, ο ηχος περναει πρωτα απο την κονσολα η ηχογραφηση παντα μπορει να ειναι καλη, αρκει ο ηχοληπτης να ειναι μαγκας. για να αναπαραστησουμε ομως με ενα high end συστημα μια συναυλια χρειαζομαστε τρελλα watt. ενας κιθαριστας σε rock μπαντα μπορει να εχει μονο για τον εαυτο του ενισχυτη και ηχεια πανω απο 150 watt. Για προσθεστε τωρα αλλους 4 μουσικους με τα δικα τους ηχεια και ενισχυτες? Γενικα το προβλημα στο Ηιgh End ειναι να νιωθεις την μπαντα διπλα σου. Εαν εχετε παιξει ποτε σε μπαντα, τοτε ξερετε πως και το καλυτερο συστημα θα ζοριστει να αποδοσει την ενταση και τον ογκο εκτος εαν μιλαμε για KEF των 120.000 ευρω.
Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά λεφτά για να κάνεις πολύ φασαρία. Ούτε χρειάζεσαι στο σπίτι σου τους ενισχυτές της συναυλίας. Εντελώς ανόμοια πράγματα. Λ.Σ.

Reaction score
23
Να ρωτήσω και εγώ κάτι:

Σε μια συναυλία, ας πούμε, για παράδειγμα Jazz Rock, έτσι για να έχει και γκάζια μην μας πιάσει ο ρομαντισμός. Όχι τίποτα άλλο, μην βρεθούμε όλοι ζευγάρια «ανα-μετάξυ» μας:

1. Ο ηχολήπτης είναι ο κύριος αρμόδιος για την στερεοφωνία της μπαντας; Kαι αν ναι, έχει την δυνατότητα να κάνει την διόρθωση από την κονσόλα και μέχρι πιο βαθμό;

2. Αν ένα μεγάφωνο για συναυλίες με κόστος μερικών δολαρίων σε αντιπαράθεση ενός Hiend εκατονταπλάσιας αξίας και ακρίβειας δεν μπορεί να αναπαραγάγει ούτε μέρος του «ζωντανού», κατά τα λεγόμενα τουλάχιστον των περισσοτέρων σε αυτό το θέμα, πως τα καταφέρνει το ταπεινό πολυμεγάφωνο οδηγούμενο από μερικές συστοιχίες mosfet;

Αν θέλει ας μας βοηθήσει και o αγαπητός φίλος μου Cinterella-s– ηχολήπτης που είναι και λάτρης της ηχοληψίας και των live ακουσμάτων.

Reaction score
23
Ευχαριστώ, αλλά το παράδειγμα είναι για jazz Rock μπαντες. Συνήθως γίνεται σε ανοικτούς χώρους με άπειρα Watt .
Πραγματοποιείται το καλοκαιράκι με άφθονο ερωτισμό, όπως διάβασα σε προηγούμενα Post.

Και το ζητούμενο είναι αν αυτά τα ηχεία – εξοπλισμός – ηχολήπτης – «στερεοφωνία ; » κατορθώνουν να αναπαραγάγουν το Live.

Τότε πως τα Hi end ηχεία - ενισχυτές σε κλάση A, με όλο τον υπόλοιπο εξοπλισμό, τελικά αναπαραγάγουν μόνο ένα μικρό μέρος του ηχητικού αποτελέσματος;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.175
Members
38.422
Νεότερο μέλος
dimkkk