High End vs Live...

Reaction score
0
Να ρωτήσω και εγώ κάτι:

Σε μια συναυλία, ας πούμε, για παράδειγμα Jazz Rock, έτσι για να έχει και γκάζια μην μας πιάσει ο ρομαντισμός. Όχι τίποτα άλλο, μην βρεθούμε όλοι ζευγάρια «ανα-μετάξυ» μας:

1. Ο ηχολήπτης είναι ο κύριος αρμόδιος για την στερεοφωνία της μπαντας; Kαι αν ναι, έχει την δυνατότητα να κάνει την διόρθωση από την κονσόλα και μέχρι πιο βαθμό;

2. Αν ένα μεγάφωνο για συναυλίες με κόστος μερικών δολαρίων σε αντιπαράθεση ενός Hiend εκατονταπλάσιας αξίας και ακρίβειας δεν μπορεί να αναπαραγάγει ούτε μέρος του «ζωντανού», κατά τα λεγόμενα τουλάχιστον των περισσοτέρων σε αυτό το θέμα, πως τα καταφέρνει το ταπεινό πολυμεγάφωνο οδηγούμενο από μερικές συστοιχίες mosfet;

Αν θέλει ας μας βοηθήσει και o αγαπητός φίλος μου Cinterella-s– ηχολήπτης που είναι και λάτρης της ηχοληψίας και των live ακουσμάτων.

http://www.youtube.com/watch?v=7OMVDBSob_4

Έλα ρε σύντροφε εξαρτάτε ποίος κάνει το mastering. Tοδες αυτό; καλη περίπτωση.:

Reaction score
23
Ωπα συνάδελφε τα είπες όλα με δυο λέξεις. Είδατε άμα ο άνθρωπος γνωρίζει το αντικείμενο!!!

Να σε ρωτήσω, η συνέλευση των δυο τώρα που χειμώνιασε, γίνεται σε καφέ των Β.Π.

Και έλεγα εσένα που το Avatar έχει μια τυφλή κοπελιά θα ήξερες την απάντηση.

Η διαφορά του Live με την κονσέρβα, είναι ότι η μουσική είναι εικονογραφημένη.

Όταν παίζει ένα όργανο το, βλέπεις στην σκηνή και δεν υπάρχει περίπτωση λάθους.

Όταν όμως το ακούς στο σύστημα σου, πρέπει να πάρεις την βοήθεια του κοινού. Στη τύχη συνήθως πετυχαίνεις ΖΟΝΚ.

Να σου γράψω και ένα ασματάκι για την τιμή που μου έκανες να απάντησης στο μηνυμα μου.

Ωπα – ωπα –ωπα – ωπα σαγαπώ και ας μην σου τόπα…

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185
Απάντηση: High End vs Live...

-
Εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Cinderella για το φιλμάκι!

(το παιχνίδι (;) δεν το έχω δει ποτέ. Δε βλέπω τηλεόραση … Μόνο κανένα αγώνα …)

Τη Νικολέττα τη βρήκα High End. Είπε -σχεδόν- όλη την αλήθεια … Μου άρεσε.
Όπως και το 'λογότυπο' στο δεξί της χέρι. Μπράβο της.

Η Χριστίνα ακόμα περισσότερο. (η λέξη ultra με χαλάει. ποιος reviewer (;) την ανακάλυψε;)
Μου θύμισε Lamm. Τουλάχιστον οπτικά. Είναι και το μαύρο look βλέπετε -σεμνά και ταπεινά στην εμφάνιση μόνο- που με τρελαίνει …

Ο Νίκος σαν κακός κινέζικος μου φάνηκε … (Ας είναι, όμως, καλά το παιδί ...)
Η Ηρώ; σαν κακό καλώδιο. Μπορεί να τα χαλάσει όλα.

Υ.Γ. Το θέμα δεν το παρακολούθησα και δεν το διάβασα. Ζητώ συγνώμη.
-

Reaction score
23
Re: Απάντηση: High End vs Live...

-

Ο Νίκος σαν κακός κινέζικος μου φάνηκε … (Ας είναι, όμως, καλά το παιδί ...)
Η Ηρώ; σαν κακό καλώδιο. Μπορεί να τα χαλάσει όλα.

-
Μιχάλη, το Νίκο μην τον υποτιμάς, είναι σπουδασμένο παλικάρι. Εχει πάει σχολείο μέχρι τάξη D.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.489
Να ρωτήσω και εγώ κάτι:

Σε μια συναυλία, ας πούμε, για παράδειγμα Jazz Rock, έτσι για να έχει και γκάζια μην μας πιάσει ο ρομαντισμός. Όχι τίποτα άλλο, μην βρεθούμε όλοι ζευγάρια «ανα-μετάξυ» μας:

1. Ο ηχολήπτης είναι ο κύριος αρμόδιος για την στερεοφωνία της μπαντας; Kαι αν ναι, έχει την δυνατότητα να κάνει την διόρθωση από την κονσόλα και μέχρι πιο βαθμό;

2. Αν ένα μεγάφωνο για συναυλίες με κόστος μερικών δολαρίων σε αντιπαράθεση ενός Hiend εκατονταπλάσιας αξίας και ακρίβειας δεν μπορεί να αναπαραγάγει ούτε μέρος του «ζωντανού», κατά τα λεγόμενα τουλάχιστον των περισσοτέρων σε αυτό το θέμα, πως τα καταφέρνει το ταπεινό πολυμεγάφωνο οδηγούμενο από μερικές συστοιχίες mosfet;

Αν θέλει ας μας βοηθήσει και o αγαπητός φίλος μου Cinterella-s– ηχολήπτης που είναι και λάτρης της ηχοληψίας και των live ακουσμάτων.
Μιας και είσαι αδυνατισμένος πρώην χοντρός με προοπτική κατηγορίας φτερού, από δίαιτα πας καλά, αλλά από ηχοληψία είσαι τελείως άσχετος. Λοιπόν, άκου να μαθαίνεις. Το ταπεινό πολυμεγάφωνο μπορεί και παραμπορεί να βγάλει όλο το live feeling, υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις:
  • Συνοδεύεται από εκείνο το άθλιο γαϊδούρι πίσω μου, που έφαγε σκόρδο το μεσημέρι και ρεύεται σα βαρυστομαχιασμένη γκαμήλα.
  • Συνοδεύομαι από το αγαπημένο μου πρόσωπο, που εκτός από το να την αγκαλιάσω, μπορώ να της πιάσω τρυφερά και το μπούτι. Θα μου πεις, αυτό γίνεται και σπίτι, ΟΚ, αλλά μέσα στο συναυλιακό ημίφως και με το ενδεχόμενο να μας δει κόσμος, η εμπειρία έχει άλλη διάσταση, είναι συναρπαστική. Μη γελάς, δεν κάνω πλάκα! Κάντο και θα με θυμηθείς.
  • Αν ο ήχος βγαίνει από τίποτα σύγχρονα, καλοφτιαγμένα ηχεία, κάθεσαι και τα κοιτάς σα χάνος και λες «όχι ρε πούστη μου, πώς είναι δυνατόν, επαγγελματικά ηχεία να έχουν τόσο ωραίες χροιές!». Αυτό δεν πρόκειται να το πεις ποτέ στο σπίτι, διότι, πολύ απλά, όλο και κάτι θα σου φταίει, προχτές οι χροιές, χτες τα δυναμικά, σήμερα ο κόκκος, και αύριο το στένεμα του stage επειδής έπεσε η τάση της ΔΕΗ στα 228,5 Βολτ. Αν, από την άλλη, η όλη εγκατάσταση στο συναυλιακό χώρο είναι ολίγον ατημέλητη, και με το ντιμάρισμα των φώτων αυξάνει ο βόμβος από τα ηχεία, υπάρχουν διάφορα ενδεχόμενα. Για παράδειγμα, αν ο καλλιτέχνης είναι επαγγελματίας μ’ αρχίδια (και όχι αρχίδια επαγγελματίας), όπως ας πούμε ο Βασίλης Λέκκας, προ ετών στην Τσαγκαράδα, τότε συνεχίζει τη συναυλία με τα φώτα στο φουλ, κι ας του σκίζουν τα μάτια, για να μην ενοχλείσαι εσύ από το βόμβο. Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή. Να ντιμάρει ο ηχολήπτης τα φώτα, να σου γίνουν τα νεύρα σα ξεροτηγανισμένα μπρόκολα από το βόμβο, και να πας να τον πλακώσεις στις μάπες. Αυτό στο σπίτι δε γίνεται. Το πολύ – πολύ να πετάξεις το CD player από το παράθυρο.

Reaction score
3.234
Re: Απάντηση: High End vs Live...

Μιχάλη, το Νίκο μην τον υποτιμάς, είναι σπουδασμένο παλικάρι. Εχει πάει σχολείο μέχρι τάξη D.
Γιατί τι έχει η τάξη D ? Ολοι οι επαγγελματίες πλέον ορκίζονται στην τάξη D που είναι και οικολογική τάξη, αν και τώρα που το σκέφτομαι στα κλιματιστικά η τάξη Α είναι η οικολογική. Τι ισχύει τελικά ?

Reaction score
3.234
Για να γίνεις ζωντανός ηχολήπτης πρέπει πρώτα να έχεις σπουδάσει High-End και από πρώτης πρώτου υποχρεωτικά και D (κεντέ)

Reaction score
23
(από ηχοληψία είσαι τελείως άσχετος).
Σκεψου να ακουγαν μερικοι και στερεφωνικα στα Live, αντε μετα να βρεις κεντρικη θεση να κατσεις.
Εν πασει περιπτωσει, μπορει να ειμαι ασχετος απο ηχοληψια, αλλα ξερω που να κατσω οταν το προγραμμα ειναι στερεοφωνικο...:126:

Reaction score
3.234
Οταν είναι εκτός φάσης, εξακολουθεί να είναι στερεοφωνικό το πρόγραμμα αλλά η σωστή θέση δεν είναι στο κέντρο. Πρέπει να κάθεσε πλαγίως ώστε η διαφορά φάσης να διορθώνεται αφου τα αύτιά σου δεν θα βρίσκονται πλέον στην ίδια ακριβώς απόσταση από το όργανο. Η τάξη D όντως δεν μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα, συμφωνώ απόλυτα.
Εν πάσει περιπτώσει σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Reaction score
23
Πρέπει να κάθεσε πλαγίως ώστε η διαφορά φάσης να διορθώνεται αφου τα αύτιά σου δεν θα βρίσκονται πλέον στην ίδια ακριβώς απόσταση από το όργανο.
Διαφωνω μαζι σου, γιατι με το πλαγιως με βαση το μεσο υψος, καταλαμβανεις τεσσερεις με πεντε θεσεις. εκτος και αν εχεις αγορασει τα αντιστοιχα εισητηρια.

Reaction score
3.234
Σωστή η τοποθέτησή σου επί του ακροατηρίου, εμείς να δούμε πότε θα πάρουμε εξιτήριο

Reaction score
1.844
Απάντηση: High End vs Live...

Διαφωνω μαζι σου, γιατι με το πλαγιως με βαση το μεσο υψος, καταλαμβανεις τεσσερεις με πεντε θεσεις. εκτος και αν εχεις αγορασει τα αντιστοιχα εισητηρια.
Σωστή η τοποθέτησή σου επί του ακροατηρίου, εμείς να δούμε πότε θα πάρουμε εξιτήριο
Είστε βλαμμένοι ...
:119:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.420
Νεότερο μέλος
Iliashifi