Home automation / Έξυπνο σπίτι

melina

Cargo 200
Reaction score
43.023
έχει εμπειρία κανείς από κάτι τέτοιο;
βασικά θέλω ένα που να κάνει 180 μοίρες κίνηση και αν παίζει και με homekit ακόμα καλύτερα :)

Reaction score
1.238

Αυτό ψαχνεις
Τι θέλεις να φτιαξεις; με ηλεκτροβανα για καλοριφέρ και ένα αισθητηρα θερμοκρασίας πχ δε θα δουλευε αυτό που έχεις σκεφτει;

Βρήκα και αυτό https://technolysis-hts.gr/product/τηλεχειρισμός-prosmart-bboil-έλεγχος-μέσω-internet/
Για έλεγχο ηλεκτροβανας που σου είπα πριν

Last edited:

melina

Cargo 200
Reaction score
43.023
Κάτι σαν το πρώτο που έβαλες ψάχνω.

έχω ένα διακόπτη νερού 3οδο στο πατάρι, τέρμα πάνω φέρνει από τον ηλιακό και τέρμα κάτω από το θερμοσίφωνα του παταριού.
Τώρα βάζω μια καρεκλιτσα ανεβαίνω πάνω, ανοίγει πόρτα πατάρι και γυρνάω διακόπτη.
Ελεγα να το φτιάξω να γίνεται με ένα κουμπάκι ώστε να μπορεί μάθε μέλος της οικογένειας να γυρίσει το νερό στο ένα ή στο άλλο μπόιλερ. Ίσως αργότερα βαλω και ένα display και θερμόμετρα να δείχνουν τη θερμοκρασία, δεν είναι άμεση ανάγκη αυτό.
Θελω όπως το πρώτο ώστε να επενεργεί πάνω στον υπάρχοντα διακόπτη και να μην μπλέξω καθόλου με τα υδραυλικά του θέματος, μοτεράκια πάνω στη λαβή του διακόπτη και τέλος. Αλλά πρέπει να κάνει τόξο 180 μοιρών για να δουλέψει σε μένα.
Επίσης ψάχνω μήπως έχει δοκιμάσει κανείς κάτι τέτοιο να μου πει αν όντως παίζουν σωστά ή είναι gimmick.

Reaction score
1.238
Ας πει τη γνώμη του υδραυλικός για το αν η Βάνα θα αντέξει τα άνοιξε κλείσε συνέχεια

Reaction score
32
Έχω τέτοια τρίοδη βάνα γι αυτό ακριβώς το σκοπό εδώ κ πάνω από 25 χρόνια.
Η χρήση της είναι συχνή κ δεν έχει πάθει τίποτα.
Το ζήτημα δεν είναι μόνο να βρείς μηχανισμό περιστροφής 180 μοιρών αλλά κ ικανής δύναμης περιστροφής.

Reaction score
1.238
Χρησιμοποιεί κανείς ασύρματη φόρτιση για κινητό;
Σκεφτόμουν κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/17426204/Haitronic-USB-Wireless-Charging-Pad-Qi-Μαύρο-HS1063-10W.html

Με τη προϋπόθεση όμως να μπει κάτω από το γραφείο.θα φορτίζει παρμβαλοντας ανάμεσα από φορτιστή και κινητό ξύλο πάχους περίπου 6 εκατοστών;

Υπάρχει τέτοιος φορτιστής που να καταλαβαίνει πότε υπάρχει συσκευή πάνω της για να ξεκινάει η φόρτιση; Η υπάρχει μόνιμα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω του;

minas

Πισιά
Reaction score
3.946
Χρησιμοποιεί κανείς ασύρματη φόρτιση για κινητό;
Σκεφτόμουν κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/17426204/Haitronic-USB-Wireless-Charging-Pad-Qi-Μαύρο-HS1063-10W.html

Με τη προϋπόθεση όμως να μπει κάτω από το γραφείο.θα φορτίζει παρμβαλοντας ανάμεσα από φορτιστή και κινητό ξύλο πάχους περίπου 6 εκατοστών;

Υπάρχει τέτοιος φορτιστής που να καταλαβαίνει πότε υπάρχει συσκευή πάνω της για να ξεκινάει η φόρτιση; Η υπάρχει μόνιμα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω του;
Από 6cm δεν θα φορτίζει. Όσοι κάνουν αντίστοιχα mods δημιουργούν εσοχή στο γραφείο, στην οποία ενσωματώνουν τον φορτιστή. 1-2cm είναι η μέγιστη πρακτική απόσταση. Επίσης έχε υπόψη σου ότι η ασύρματη φόρτιση δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο η ενσύρματη. Εκτός του ότι είναι πιο αργή, το τηλέφωνο συνεχίζει να τραβάει ρεύμα από την μπαταρία κατά τη διάρκειά της.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.023
Η βανα που λέτε, διακόπτης είναι ο σωστός όρος, δεν παθαίνει τίποτα.
Και δεν πρόκειται να ανοιγοκλείνει συνέχεια.
Στην καρδιά του χειμώνα και στους περισσότερους μήνες είναι μόνιμα γυρισμένη στην κατάλληλη θέση.
Καποιες μέρες είναι που θα χρειαστεί να γυρίσει στην άλλη θέση και μετά από μια μέρα πάλι στην προηγούμενη.

Η εγκατάσταση έτσι λειτουργεί σήμερα, χειροκίνητα. Για το μοτεράκι ψάχνομαι που κουμπώνει πάνω στη χειρολαβή και τησ αλλάζει θέση.

Reaction score
1.238
Τελικά πήρα ένα sonoff th16 για να χειριζομαι φώτα εξωτερικού χώρου μαζί με ένα θερμομετράκι έτσι για να έχω και μιά μέτρηση.Περιμένω να παραλάβω απο βδομάδα

Reaction score
1.238
Τοποθετήθηκε μαζί με ένα ξεχωριστό ρελέ ισχύος γιατί το είχα άγχος. Πολύ εύκολη η αφορμογή για το κινητό. Έχει αρκετά πραγματάκια μέσα. Για το σπίτι δε θα το σκεφτόμουν καθόλου.Πραγματικά είναι τεράστιο.Μένει να δω πως θα τα πάει σε βάθος χρόνου

Reaction score
1.238
Νομίζω το sonoff μου μετράει ότι να ναι θερμοκρασία.Θα το τσεκάρω όμως για σιγουριά

Θετικά
1)Πολύ φτηνό
2)Πολύ ευκολο στη χρήση

Αρνητικά
1) Δεν κρατάει ιστορικό θερμοκρασίας υγρασίας
2) Δεν μετράει κατανάλωση ρευματος
3)Έχει κάποιες επι πληρωμή λειτουργίες
4) Είπαμε είναι τεράστιο

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.074
Το "τεράστιο" που λες και ξαναλές, πώς το εννοείς;
Συγκρινόμενο με τι;

Γιατί από τη φωτό που έβαλες δεν φαίνεται και "τεράστιο". Δηλαδή στον πίνακα πόσο χώρο πιάνει; Όσο ένας διπλός διακόπτης π.χ.; Ή παραπάνω;

Reaction score
1.238
επιμενω γιατι οι φωτογραφιες ξεγελανε...Μη το πάρεις κανείς νομίζοντας πως είναι μικρό και τη 'πατήσει''
Δε το εχουν σε συγκριση με κάτι άλλο σε φωτογραφιες γι αυτο το εβαλα πανω στο πληκτρολογιο.Φαντάσου στο πίνακα δε χωράει στο κενό που υπάρχει ούτε πλάγια αν το έβαζα
Αν θυμάμαι καλά διαστάσεις είναι 5x12 cm ο διπλός διακόπτης νομίζω είναι 4 4.5 εκατοστά.Νομίζω το μεγαλύτερο θέμα του είναι το ύψος
Το συγκρίνω με ότι έχω στο πίνακα διακόπτες κτλ και φυσικά με το netatmo που έβαλα και πραγματικά είναι μινιον

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.739
Όπως το βλέπω πιάνει σίγουρα 2 θέσεις, ίσως και 3. Στο ύψος δεν μπαίνει πουθενά όσο αφορά πίνακα.

Reaction score
1.238
Τη φωτογραφία που τη βρηκες; Απο τη legrand ή κάποιο κατάστημα; Σε site που κοίταξα δεν τα έχει βγάλει κανείς σε προσφορά. Μήπως τα ακυρώσω και γω και ξαναπαραγγείλω :) :p

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.834
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon