Home Cinema στο "termatogazi''

Reaction score
5.604
On the outside of the enclosure, we can even hear the enclosure's "note" along with the speaker's note in severe cases. For this reason, enclosures and speaker baffles are often built extremely solid. Some guys even go to double-layers of MDF with dynamat sandwiched between them. Others have even used sand and/or concrete to fill the space between the layers of double-walled enclosures for added resistance to resonation. Sometimes, thicker and stiffer enclosure walls can STILL resonate, so great care should be taken to use some sort of damping material inside the enclosures used in a high-end system. We can't get into all of these materials here, but these materials MUST be in direct contact with the inner surfaces of said enclosures. Sprays are the easiest to use, but self-adhesive damping materials work well too. If enough damping material is applied, virtually all unwanted resonations can be conquered inside an enclosure. Personally, I like to use non-hardening clay to deaden enclosures, as it sticks in direct contact with said enclosure and is easily pliable while offering excellent damping characteristics.

Quotes from one of the tutorials posted by audionutz on ECA.
http://www.diymobileaudio.com/forum...6-does-anyone-dampen-their-sub-enclosure.html

Σαν να μιλάει για μας εδώ ο φίλος, που ακούγαμε τη "νότα" της καμπίνας μαζί με τη νότα του μπάσου της μουσικής. Γι' αυτό τον λόγο λέει πολλοί χρησιμοποιούν διπλές στρώσεις MDF με dynamat σε μορφή σάντουιτς μεταξύ τους. Άλλοι φτάνουν στο σημείο να χρησιμοποιούν άμμο και/ή τσιμέντο για να γεμίσουν το κενό μεταξύ των στρωμάτων που έχουν οι καμπίνες με διπλά τοιχώματα.

Για μας χτυπά η καμπάνα!

Reaction score
911
Απάντηση: Re: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Μάριε, δεν ξέρω τι υλικά θα χρησιμοποιήσεις ή τι θα κάνεις, αλλά τις δικές μου καμπίνες τις θέλω ακλόνητες, κανόνισε! :105:

Να χτυπάς την καμπίνα και να πονάει το δάχτυλό σου, χωρίς να ακούγεται το τοκ!
Μαρμαρινες!!!

Reaction score
911
Απάντηση: Re: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

αμα κατσω πανω στην καμπινα εγω, θα στρωσει
Με εμενα πανω δεν εκανε κιχ.
Ο flash πρεπει να σταματησει την γυμναστικη, δεν ωφελει τα sub:114::114:

Reaction score
5.604
Φαντάζομαι τι έχει να γίνει όταν ο TERMATOGAZI αρχίσει να παίζει με το miniDSP, προσπαθώντας να τονίσει τα 10Hz!

Χτες flat παίζαμε!

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
θελω να πω ενα ευχαριστω στον μαριο για την κουτα που εκανε.
πολυ καλη κατασκευη και φινιρισμα
πιστευω οτι θα γινει τελεια με μικρες διορθωσεις.
εχει φανταστικο value for money και δεν εγινε απο εναν απλο επιπλοποιο αλλα απο εναν ανθρωπο που γνωριζει το αντικειμενο του επαγγελματικου ηχου πολυ καλα.
την παρεδωσε αφου πρωτα εγιναν οι αναλογες δοκιμες σε μουσικη και με γενητρια ηχου.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.170
Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Δεν βάζετε και κανένα μολυβδόφυλλο 5 - 6 χιλιοστών σε κάθε πλευρά της καμπίνας, κολλημένο με λαστιχομαστίχη;

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

η οθονη ειναι οριακα προς ολες τις πλευρες.(ειχε γινει παραγγελια 120" αλλα ηρθε 136", σαν τελικο αποτελεσμα μου αρεσουν πιο πολυ οι 136)
Αφού θα βλέπεις 2.40/1(λόγω sub-+αρκετά χαμηλά στο πάτωμα φαίνεται,πόσο ακριβώς;) καλύτερα,σε μένα έγινε το αντίθετο,150' περίμενα 136' ήρθε:116:).
Σταθερή,ό,τι καλύτερο....Τι μάρκα είναι;

ειναι χαμηλοταβανο 2,5μετρα υψος.
Μήκος-πλάτος....περιέργεια ε;;;

προβολεας PANASONIC PT-AE4000
Τον ίδιο προβολέα με τον φίλο μου-αγαπητό συμφορουμίτη Κώστα Κεφάλα έχεις:105:
Αλήθεια πως παίζει με hdmi;;;από component ξέρουμε,ξέρουμε:103:

Καλοθέατα-καλοάκουστα:107:

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Αφού θα βλέπεις 2.40/1(λόγω sub-+αρκετά χαμηλά στο πάτωμα φαίνεται,πόσο ακριβώς;) καλύτερα,σε μένα έγινε το αντίθετο,150' περίμενα 136' ήρθε:116:).
ειναι στους 60 ποντους απο το πατωμα.
μαρκα δεν θυμαμαι το μονο που θυμαμαι ειναι οτι ειναι απο ιταλια.

o κωστας με βοηθησε στις ρυθμισεις του προβολεα.
σιγουρα δεν εχω παρει το 100% του προβολεα ομως σε σχεση με τις αρχικες ρυθμισεις παιζει πολυ καλυτερα.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

Δεν βάζετε και κανένα μολυβδόφυλλο 5 - 6 χιλιοστών σε κάθε πλευρά της καμπίνας, κολλημένο με λαστιχομαστίχη;
σημερα εγινε δοκιμη με αποσβεστηρες κατω απο τις ακιδες του sub και γεφυρωμενο τον κλωνο στα 8ohm.
το αποτελεσμα ηταν να σβησουν τα τριξιματα της καμπινας (εμφανιστηκαν καποια μικρα οταν εφτανε ο ενισχυτης και το ηχειο στο οριο)
πιστευω με καλυτερους αποσβεστηρες θα γινει τελειο.
και σταματησαν να τρεμοπαιζουν τα φωτα.(παρολο που ειναι γεφυρωμενος μαλλον στα 8 τραβαει πιο λιγο ρευμα απο το ενα καναλι στα 2ohm)
νιωθω οτι παιζει καλυτερα και πιο δυνατα ετσι.
επαιξα για κανα 10λεπτο σκηνες απο το hulk αλλα σταματησα γιατι με πονεσε το αριστερο μου αυτι.
πιστευω οτι βρηκα αυτο που εψαχνα.
η επομενη δοκιμη ειναι με το audyssey.
οι τριγμοι απο το σπιτακι ειναι αισθητοι(ευτυχως δεν τριζει κατι ενοχλητικα απλως ακουγεται το σπιτακι που διαστελλεται και συστελεται)

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

το σπιτακι ειναι 4.5χ 4.8 και το υψος αρχιζει απο τα 2.5 και φτανει στα 3μετρα στην κορυφη της σκεπης.

Reaction score
5.604

... με πονεσε το αριστερο μου αυτι.
Απόδειξη ότι χρειάζεσαι κι ένα σαμπ από τη δεξιά μεριά!:105:

Πάντως, σοβαρά, αν δεν χτιστεί το ξύλινο σπιτάκι, δεν σε βλέπω να χορταίνεις μπάσο. Ακουστικά έχεις την απολαβή, το σώμα σου όμως όχι. Κι αυτό σε κάνει να ανεβάζεις gain για να έχεις την αίσθηση που θα είχες με αρκετά χαμηλότερα db σε πραγματικά κλειστό χώρο.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

Απόδειξη ότι χρειάζεσαι κι ένα σαμπ από τη δεξιά μεριά!:105:

Πάντως, σοβαρά, αν δεν χτιστεί το ξύλινο σπιτάκι, δεν σε βλέπω να χορταίνεις μπάσο. Ακουστικά έχεις την απολαβή, το σώμα σου όμως όχι. Κι αυτό σε κάνει να ανεβάζεις gain για να έχεις την αίσθηση που θα είχες με αρκετά χαμηλότερα db σε πραγματικά κλειστό χώρο.
γιαννη συμφωνω με ολα τα παραπανω.
μπορεις να μου προτεινεις την πιο φθηνη λυση για χτισιμο απο εξω?alfa block ή τουβλο?
παντως το sub αλλαξε τελειως οταν ξαναερθεις θα το διαπιστωσεις και ο ιδιος.

Reaction score
150
Εγώ του το είχα πει για το σπιτάκι. Και θα πρέπει να χτιστεί από μέσα (που θα μειώσει τον όγκο του χώρου βέβαια) ή να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει κενό αν το κάνει απ'έξω μεταξύ ξύλου και τοίχου. Αν το κάνει απ'έξω υπάρχει και θέμα παράνομης δόμησης οπότε προσοχή και αυτό το λέω βάση επαγγελματικής ιδιότητας και τα πράγματα έχουν αγριέψει.

Πάντως απ΄ότι βλέπω γιατί το είχαμε συζητήσει πριν από καιρό το RE σκοτώνει αλλά θέλει πολύ σκληρή καμπίνα.

Και προσοχή με τα db γιατί τ'αυτιά δεν θέλουν και πολύ και τα μπάσα είναι ύπουλα. Κρίμα που είστε μακριά πάντως θα ήθελα να το ακούσω.

Reaction score
150

Απ με πρόλαβες. Το θέμα με το απ'έξω είναι το να μην αφήσεις καθόλου κενό γιατί αλλιώς πάλι θα πάλλονται τα ξύλα από μέσα. Το ALFA BLOCK είναι καλή λύση.

Το πως θα γεμίσεις το κενό είναι το θέμα γιατί αν τα ξύλα απ'έξω έχουν κούρμπες θα υπάρχει σίγουρα και μετά θα πρέπει να αρχίσεις από μέσα το βίδωμα. Πρέπει δηλαδή να κάνεις την εξωτερική επιφάνεια του ξύλου λεία κι επίπεδη (π.χ. με κόλα από πλακάκια ΚΑΛΗ!) και εκεί πάνω να εφαρμόσης το ALFA BLOCK πάλι με υλικό που όταν στεγνώσει θα είναι rigid.

Με λίγα λόγια τα ξύλα να γίνουν ένα σώμε με τον τοίχο.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Εγώ του το είχα πει για το σπιτάκι. Και θα πρέπει να χτιστεί από μέσα (που θα μειώσει τον όγκο του χώρου βέβαια) ή να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει κενό αν το κάνει απ'έξω μεταξύ ξύλου και τοίχου. Αν το κάνει απ'έξω υπάρχει και θέμα παράνομης δόμησης οπότε προσοχή και αυτό το λέω βάση επαγγελματικής ιδιότητας και τα πράγματα έχουν αγριέψει.

Πάντως απ΄ότι βλέπω γιατί το είχαμε συζητήσει πριν από καιρό το RE σκοτώνει αλλά θέλει πολύ σκληρή καμπίνα.

Και προσοχή με τα db γιατί τ'αυτιά δεν θέλουν και πολύ και τα μπάσα είναι ύπουλα. Κρίμα που είστε μακριά πάντως θα ήθελα να το ακούσω.
καλημερα,
ευχαριστω για την βοηθεια σου που ειχαμε συζητησει για τα μπασα.
απο μεσα δεν θελω να το χτισω γιατι ηδη ειναι μικρος ο χωρος.
το κακο ειναι επειδη δεν νιωθω στο σωμα μου το μπασο δυναμωνω συνεχεια και τα αυτια διαμαρτυρηθηκαν.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

Απ με πρόλαβες. Το θέμα με το απ'έξω είναι το να μην αφήσεις καθόλου κενό γιατί αλλιώς πάλι θα πάλλονται τα ξύλα από μέσα. Το ALFA BLOCK είναι καλή λύση.

Το πως θα γεμίσεις το κενό είναι το θέμα γιατί αν τα ξύλα απ'έξω έχουν κούρμπες θα υπάρχει σίγουρα και μετά θα πρέπει να αρχίσεις από μέσα το βίδωμα. Πρέπει δηλαδή να κάνεις την εξωτερική επιφάνεια του ξύλου λεία κι επίπεδη (π.χ. με κόλα από πλακάκια ΚΑΛΗ!) και εκεί πάνω να εφαρμόσης το ALFA BLOCK πάλι με υλικό που όταν στεγνώσει θα είναι rigid.

Με λίγα λόγια τα ξύλα να γίνουν ένα σώμε με τον τοίχο.
να βαλω κατι αναμεσα σε alfa block και ξυλο ειναι καλη ιδεα?πχ. πετροβαμβακα?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.370

Σε βλέπω να σκάβεις για να κατασκευάσεις μπούνκερ στην αυλή.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.141
Members
38.415
Νεότερο μέλος
arishonda