Home Cinema στο "termatogazi''

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Σε βλέπω να σκάβεις για να κατασκευάσεις μπούνκερ στην αυλή.
μπορει να βγει και πιο οικονομικο.
με την υγρασια τι θα κανω...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.169
Απάντηση: Re: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Η καμπίνα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μάριου, αντέχει μεν τις τεράστιες καταπονήσεις του ΧΧΧ18, αλλά δεν παύει να είναι κουδουνίστρα όταν το ακούς μόνο του.

Διάφοροι ήχοι ξύλου που ζορίζεται ακούγονται από την καμπίνα. Κάτι σαν να θέλουν οι ενισχύσεις εσωτερικά να φύγουν από τη θέση τους. Το μεγαλύτερο μέρος των κρικ-κρακ ήχων έρχονται από το πίσω μέρος της καμπίνας, εκείνο που δέχεται και τη μεγαλύτερη καταπόνηση από το αδυσώπητο σκάσιμο του εγκλωβισμένου μπάσου.

Σε μουσική, το ελαφρύ τρυζόνι, που ακούγεται στον ρυθμό του μπάσου, φεύγει αν κάτσεις πάνω στην καμπίνα. Αυτό παλεύεται.

Το θέμα είναι τι γίνεται στις συνεχείς χαμηλές συχνότητες στις ταινίες, που μπορεί το κρικ-κρακ-κρουκ να μη γίνεται άμεσα αισθητό ότι προέρχεται από την καμπίνα και όχι από συντονισμούς του χώρου ή και από ήχους της ίδιας την ταινίας, αλλά εξακολουθεί να προβληματίζει.
Ε όχι και κουδουνίστρα βρε Γιάννη αυτή η καμπίνα.
Το ότι χοροπηδούσαν οι ακίδες και μετέφεραν τους κραδασμούς τους στο ξύλο, σας έκανε να πιστεύετε ότι η καμπίνα είναι κουδουνίστρα;
Τέτοια κατασκευή καμπίνας και με τόση προσοχή στις λεπτομέρειες δεν έχω δει πουθενά.
Αλλά αφού το πρόβλημα λύθηκε με λάστιχα κάτω από τις ακίδες όλα είναι Ο.Κ.
Μιχάλη έχω να σου δώσω πιατάκια για τις ακίδες σου, πολύ σκληρά, τα σκληρότερα που υπάρχουν.
Σφύρα μου.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.748
Μπορείς να μην πειράξεις το σπιτάκι και να πάρεις bass shakers ή να βάλεις άλλο sub πίσω απ' τις πολυθρόνες. Ή αυτό.

Αν κρίνω απ' το πως δούλευε σε εμένα (και πως δουλεύει στον Nelson) που πήγαινε βόλτα ο καναπές, θα γλυτώσεις πολλά χρήματα, βρωμιά και κόπο.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: Re: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Το ότι χοροπηδούσαν οι ακίδες και μετέφεραν τους κραδασμούς τους στο ξύλο, σας έκανε να πιστεύετε ότι η καμπίνα είναι κουδουνίστρα;
Τέτοια κατασκευή καμπίνας και με τόση προσοχή στις λεπτομέρειες δεν έχω δει πουθενά.
Αλλά αφού το πρόβλημα λύθηκε με λάστιχα κάτω από τις ακίδες όλα είναι Ο.Κ.
Μιχάλη έχω να σου δώσω πιατάκια για τις ακίδες σου, πολύ σκληρά, τα σκληρότερα που υπάρχουν.
Σφύρα μου.
μιχαλη σφυραω...
πως γινεται να τις παρω?

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Μπορείς να μην πειράξεις το σπιτάκι και να πάρεις bass shakers ή να βάλεις άλλο sub πίσω απ' τις πολυθρόνες. Ή αυτό.

Αν κρίνω απ' το πως δούλευε σε εμένα (και πως δουλεύει στον Nelson) που πήγαινε βόλτα ο καναπές, θα γλυτώσεις πολλά χρήματα, βρωμιά και κόπο.
bass shaker θα παρω οπωςδηποτε.
θα δοκιμασω το trinitry ή το tannoy πισω απο τις πολυθρονες αλλα πρεπει να ακυρωσω τις πισω υπερυψωμενες θεσεις .
αν το βαλω διπλα δεξια μου και να κοιταει σε μενα?
το "ή αυτο" δεν εχει link ποιο εννοεις?

Reaction score
5.604

Αυτό άκουσα, αυτό λέω. Κατά πόσο έφταιγαν οι ακίδες, θα το διαπιστώσω από Δευτέρα που θα ξαναεπισκεφτώ τον Μιχάλη.

Στις δικές μου καμπίνες πάντως, που θα είναι και μεγαλύτερες, στο 1,5 μέτρο, θα ήθελα διπλά τοιχώματα και τσιμέντο μέσα. Και θα πατάνε σε Auralex Great Gramma. Δεν τις χωνεύω τις ακίδες.

Η κατασκευή του Μάριου σαφώς και είναι κορυφαία. Αλλά εξίσου απαιτητικά είναι τα συγκεκριμένα μεγάφωνα και χρήση.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
παντως το ηχειο ειναι απιστευτο.
χθες στο hulk ρουφηξε 8800watt (γεφυρωμενος στα 8ohm) και δεν εκανε κιχ.
ο ενισχυτης εφτασε στιγμιαια στο VPL(voltage peak limiter)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.748
το "ή αυτο" δεν εχει link ποιο εννοεις?
Ή αυτό το sub εννοούσα, αλλά δεν ήξερα ότι έχεις κι άλλες θέσεις από πίσω.
Και δίπλα μπορεί να δουλέψει, θέλει δοκιμές.

Βάλε μιά φωτό να καταλάβουμε!

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Ή αυτό το sub εννοούσα, αλλά δεν ήξερα ότι έχεις κι άλλες θέσεις από πίσω.
Και δίπλα μπορεί να δουλέψει, θέλει δοκιμές.

Βάλε μιά φωτό να καταλάβουμε!
η φωτο ειναι παλιοτερα ,σκοτεινη λογο IMAG0149.jpg μη καλου φωτισμου και λογο μη καλου φλας.

Reaction score
5.604

To Trinity να πάει στο σαλόνι του κανονικού σπιτιού για το κυριλέ home cinema και το Tannoy να πουληθεί.

To Re Audio είναι υπεραρκετό για τον χώρο και είναι ταχύτατο. Κρίμα είναι να βρωμίσει με οτιδήποτε άλλο.

Με τη βοήθεια των bass shaker στους δύο καναπέδες, θα δοθεί η τελευταία πινελιά για την "αίσθηση".

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

To Trinity να πάει στο σαλόνι του κανονικού σπιτιού για το κυριλέ home cinema και το Tannoy να πουληθεί.

To Re Audio είναι υπεραρκετό για τον χώρο και είναι ταχύτατο. Κρίμα είναι να βρωμίσει με οτιδήποτε άλλο.

Με τη βοήθεια των bass shaker στους δύο καναπέδες, θα δοθεί η τελευταία πινελιά για την "αίσθηση".
κι αυτο το σκεφτομαι , απλως λογο XT32 που μπορει να διαχειριστει 2 sub σαν ενα θα δοκιμασω το re μαζι με το trinitry ή
το re audio για μεχρι τα 35hz και αγορα jbl 4645c για >35hz

Reaction score
5.604
Όπως το άκουσα το Re Audio σε μουσική, είναι εξαιρετικό.

Η αγορά επαγγελματικού σαμπ για >35Hz πιο πολύ περιπέτεια για το τίποτα μου ακούγεται.

Αν νομίζεις ότι χρειάζεσαι πάνω από 110db στα 40Hz, πάρε ακόμη ένα Re Audio και τελειώνεις με το θέμα μπάσο.

Αν σου περισσεύουν επαγγελματικοί τελικοί, πούλα τους, δεν είναι απαραίτητο να τους "αξιοποιήσεις" έτσι.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Κι όλα αυτά για ένα 'σπιτάκι' 4.5 χ 4.8 με ~2.5 μέτρα ύψος;υπερβολικά μου φαίνονται:144:

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Όπως το άκουσα το Re Audio σε μουσική, είναι εξαιρετικό.

Η αγορά επαγγελματικού σαμπ για >35Hz πιο πολύ περιπέτεια για το τίποτα μου ακούγεται.

Αν νομίζεις ότι χρειάζεσαι πάνω από 110db στα 40Hz, πάρε ακόμη ένα Re Audio και τελειώνεις με το θέμα μπάσο.

Αν σου περισσεύουν επαγγελματικοί τελικοί, πούλα τους, δεν είναι απαραίτητο να τους "αξιοποιήσεις" έτσι.
γιαννη ξερεις το jbl με εχει στοιχιωσει .
το θελω, το θελω , το θελω.:623:

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Κι όλα αυτά για ένα 'σπιτάκι' 4.5 χ 4.8 με ~2.5 μέτρα ύψος;υπερβολικά μου φαίνονται:144:
αν ηταν δωματιο σπιτιου σιγουρα θα ηταν υπερβολικα, θα μπουμαρε ο χωρος τρελλα και δεν θα εστρωνε με τιποτα.
ομως στον χωρο μου οσο μπασο και να βαλεις δεν μπουμαρει και θελεις κι αλλο, κι αλλο, κι αλλο...
μας βλεπεις για φυσιολογικους ανθρωπους?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.366
Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Βλέπω το έθεσες πολύ ευγενικώς :114:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.133
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam