HUMAX 2000 HD! Οι πρώτες εντυπώσεις!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μετά από 3 ώρες "παίζοντας" με τον νέο Humax 2000 συνδεδεμένο μέσω hdmi με την ΑΜΟΙ οι εντυπώσεις μου είναι:

1. Πολύ καλό το ελληνικό του μενού. Αρκετά εύχρηστο
2. Διάβασε αμέσως την κάρτα της NOVA μέσω Zeta cam. Προσοχή όμως... όταν ανοίγεται τον δέκτη με το cam μέσα κολλάει... αν τον κλείνετε με το standby ξεκινάει κανονικά...
3. Κατέβασε αρκετά γρήγορα τα κανάλια από τον hotbird και τον Astra... βέβαια δεν πρόλαβα να τσεκάρω αν είναι όλα...
4. Στα κανάλια της NOVA και τα υπόλοιπα χαμηλής ποιότητας (τους δίνουμε και 50 Ευρώ το μήνα...) προτιμώ να παίζω με 576p που είναι πιο καθαρό από το 1080i. Ελπίζω η εικόνα να βελτιωθεί με αναβάθμιση λογισμικού.
5. Ο δέκτης είναι πολύ γρήγορος στις αλλαγές καναλιών.
6. Φυσικά είδα και High-Definition... Συγκεκριμένα SKY HD (είμαι με οριακό σήμα...) Canal+ HD και HD Forum... Tο TPS HD2 δεν μου ανοίγει (και το δείχνει ότι είναι κωδικοποιημένο...)

Φυσικά η εικόνα σε High-Definition παρέα με την ΑΜΟΙ κόβει την ανάσα!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Περισσότερα αύριο...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Λίγο αργότερα κατέβασα και τα Γερμανικά HD κανάλια (SAT1 κλπ). Η εικόνα άπαιχτη...

Σήμερα θα αλλάξω και hdmi καλώδιο καθώς σε πολλά site στο εξωτερικό έχει αναφερθεί ότι η θολούρα που υπάρχει στα sd κανάλια όταν επιλέγουμε 1080i ωφείλονται στο hdmi καλώδιο... δεν χρησιμοποίησα αυτό που έδινε ο humax αλλά και το δικό μου δεν πρέπει να είναι και το καλύτερο...

Πάντως χρειάζεται μια αναβάθμιση λογισμικού όπως επίσης καλό θα ήταν σύντομα να είχαμε και ένα toh όπως στον humax 5400... πιστεύω ότι σύντομα κάποιοι θα ασχοληθούν με τον δέκτη...

Πάντως η τιμή που τον πήραμε είναι πολύ καλή... το euro1080 τον πουλάει 495 Ευρώ ενώ μαζί με την κάρτα και μια μόντουλα irdeto η τιμή φτάνει τα 695 Ευρώ!!!

http://shop.euro1080.tv/category.php?lang=EN&catno=7

Reaction score
1
Δυστυχώς εγώ δεν βλέπω (προς το παρόν) HD κανάλια παρά μόνον το Canal+ HD και HD Forum ένεκα του μικρού μου πιάτου νομίζω (1μ.)

Η εικόνα τους είναι εκπληκτική, μερικές φορές μοιάζει ανάγλυφη. Ιδιαίτερα σε σκηνές με ποδόσφαιρο το πιο εντυπωσιακό είναι ότι βλέπεις την μπάλλα να στριφογυρίζει, μπορείς να διακρίνεις δηλαδή τα φάλτσα της !!. Επίσης τις τάβλες του παρκέ στο μπάσκετ κλπ. Απίστευτα πράγματα.

Τώρα εγώ άλλαξα HDMI καλώδιο και πήρα ένα της OELBACH. Δεν πορώ να πω ότι βλέπω ιδιαίτερη διαφορά παρόλο που το καλώδιο κάνει 1 ευρώ ο πόντος.
Η θολούρα στα SD κανάλια δεν έφυγε και γενικά η θέασή τους είναι πολύ καλύτερη από το SCART, με την ΑΜΟΙ να κάνει θαύματα όταν το σήμα είναι καλής ποιότητας και να τονίζει τις αδυναμίες όταν το σήμα ειναι ΜΑΠΑ (NOVA). Δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές μεταξύ upscaled σήματος και κανονικού, θα έλεγα μάλιστα ότι με την SCART το upscaled σήμα είναι καλύτερο, ενώ στην HDMI είναι εξίσου χάλια και τα δύο.

Εγώ με την Τ-Rex και την κάρτα NOVA μέσα δεν έχω προβλήματα. Δεν κολλάει ποτέ, ούτε όταν κλείνω με διακόπτη. Τα βλέπει όλα. Επίσης δεν "κολλάει" σε ορισμένα κανάλια όπως έκανε ο 5400Ζ που έχω ακόμη. Το TPS HD2 δεν νομίζω ότι είναι κωδικοποιημένο, απλά δεν έχει αρχίσει ακόμη εκπομπές γιατί στην οθόνη δεν μου βγάζει ανάλογη ένδειξη.

Γενικά, αν εξαιρέσει κανείς το πρόβλημα της θέασης SD καναλιών μέσω HDMI θύρας, ο o HUMAX παίρνει πολύ ψηλούς βαθμούς.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εμένα μου κολλάει στο άνοιγμα με την μόντουλα μέσα...

Μάλιστα τώρα και χωρίς την μόντουλα η γυναίκα μου δεν μπορεί να τον ανοίξει... θα το ψάξω λίγο το απόγευμα... με την Τ-Rex να μην έχω πρόβλημα... ελπίζω να μη φταίει ο δέκτης γιατί βαριέμαι να τον τρέχω....

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
sw1ivr said:
Μόλις τά επιασα κανονικά ειδικά το ANIXE HD εχει μία εικόνα νά τήν πιεις στό ποτήρι.
Η μετάδοση ειναι DVB-S2 12720 H 22000 2/3 καί στό μενου τού HUMAX εκεί πού λέει Modulation επιλέγετε 8PSK αντί τού QPSK περιμένετε λίγο καί τό σήμα εμφανίζεται αρκετά δυνατό.
Και με 1 m. πιάτο τα πιάνεις τα Γερμανικά HD...

Reaction score
1
Σ' εμένα δείχνουν ελάχιστα πολύ σπασμένη η εικόνα - ίσως είναι αδύναμα τα NLB μου - πάντως το σήμα που έρχεται είναι πολύ ισχνό.

Reaction score
1
και γω εχω προβλημα!!
δεν πιανω τα γερμανικα απο τον αστρα
η ισχυς ειναι στο 45% περιπου
και το ιδιο ειναι και η ποιοτητα
αντιθετα στο hotbird η ποιοτητα φτανει στο 90%
φταιει το lnb αραγε??
εαν αλλαξω το lnb θα πρεπει να ειναι ιδια μαρκα και ιδιας ευαισθησιας?? :?

Reaction score
152
ΜΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΗΔΗ...!!! :shock: :shock: :shock:
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΙΓΟ (20 ΗΜΕΡΕΣ) ΕΩΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟΝ ΠΑΡΩ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΣΗΣΩ... :cry: :| :(

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Πολυ ωραια ολα αυτα με το Humax αλλα θα εχουμε τα ...καλουδια του 5400; Αλλιως ποιος θα τον παρει ιδιως με κλειδωμενα πακετα;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Με μια μόντουλα (T-REX) είναι το ίδιο με τον 5400...

Εντυπώσεων συνέχεια...

Πρώτα από όλα άλλαξα καλώδιο hdmi αλλά καμμία διαφορά... όντως στο 576p έχει καλύτερη εικόνα (πιο καθαρή για να είμαι ακριβής...) για NOVA τουλάχιστον... ελπίζω να είναι ζήτημα firmware και να διορθωθεί στο επόμενο upgrade... Πάντως στο 576p έχω καλύτερη εικόνα από ότι με τον 5400... όλα αυτά βέβαια στην ΑΜΟΙ... θα δοκιμάσω και με scart αλλά και με component σε λίγη ώρα...

Ο δέκτης λειτούργησε τελικά μια χαρά μόλις έβγαλα την zeta cam τον άνοιξα και την ξαναέβαλα...

Στο high-definition η εικόνα δεν είναι απλά τέλεια... είναι κάτι παραπάνω... σε προβολέα μέχρι τώρα δεν έχω δει τέτοια εικόνα αν εξαιρέσεις τον qualia...

Όσον αφορά στο upscaling φαίνεται ότι είναι πρόβλημα του εσωτερικού scaler μιας και στο 1080i και στο 720p δεν έχει τεχνουργήματα η εικόνα, είναι αρκετά συμπαγής και τρισδιάστατη με λίγο καλύτερα χρώματα αλλά έχει ένα πέπλο μπροστά... αυτό μου δίνει την ελπίδα ότι είναι λάθος του λογισμικού και όχι του hardware...

Reaction score
6
Το euro1080 στον Eutelsat W3A 7East εκπέμπει 2 κανάλια..!!! (10879Vertical, SR:17360, DVB-S2, 8PSK, FEC: 3/4)
Ένα με όνομα "Euro1080 Test MP4" το οποίο παίζει χάλια (όλο σπασίματα παρόλο που έχω 37%signal,84%quality!!) και ένα με όνομα "Euro1080 HD1 MP4" το οποίο έιναι κλειδωμένο σε irdeto!!!
Την κάρτα του euro1080 την έχω , το t-rex την βλέπει σωστά σαν Irdeto (caid:624), αλλά τίποτα!
Δοκίμασα να την κάνω ξανά activation (γίνεται από την σελίδα του Euro1080) και δείτε παρακάτω τη ανακάλυψα στην λίστα των δορυφόρων:

Ο Eutelsat είναι πλέον στην επίσημη λίστα του Euro1080 (στη θέση του είχε πριν τον HellasSat)  :D
Άρα περιμενουμε εξελίξεις και από εκεί.....
Προς το παρόν περιμένω να δω αν θα ενεργοποιηθεί η κάρτα (ξέρει κανείς αν το T-Rex μπορεί να κάνει activate τις νέες Irdeto ACS5.0 ???)

Reaction score
6
Τελικά το t-rex ήθελε αλλαγή (χακεριά) των predator caids για να μπορέσει να δει σωστά την κάρτα του Euro1080 (η οποία έχει caid 0624)!!!!  :wink:
Μόλις έκανα την αλλαγή στο .dra αρχείο και το φώρτοσα στο t-rex, σε λιγότερο από 5 λεπτά την ενεργοποιήσε και τώρα το κανάλι ανοίγει..... :D
Το κακό είναι όμως ότι έχω μόνο ήχο (καθόλου εικόνα) ο οποίος μάλιστα ‘σπάει‘ κάθε λίγο και λιγάκι ...  :(
Μάλλον ακόμα παίζουνε στο euro1080 με αυτό το κανάλι.... :(

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Από Astra και Hotbird με πιάτο 1.2 m αλλά σήμα από 36-48% (θέλουν ρύθμιση τα lnb...) πιάνω τα παρακάτω HD κανάλια:

1. SKY HD (Του ιταλικού πακέτου. Σήμερα δεν έχω σήμα, χθες όμως το είχα δει κανονικά... Στο Humax έχει όνομα Promo HD)

2. ΗD FORUM (Ελεύθερο, διαφημίζει το TPS HD με κλιπάκια... επιλογή ήχου μόνο γαλλικά)

3. Canal+ HD (Γαλλικό πακέτο. Ελεύθερο, παίζει συνεχώς κλιπάκια με επιλογή ήχου μόνο γαλλικά. Στο Humax έχει όνομα TV HD...)

4. Canal+ HD (Iσπανικό πακέτο. Κλειδωμένο αλλά παίζει κανονικό πρόγραμμα με 2 επιλογές ήχου...)

4. ΤPS HD2 (απλά υπάρχει με την ένδειξη 1080i φαίνεται κλειδωμένο και έχει επιλογή ήχου και αγγλικά)

5. ΤF1 (Κλειδωμένο, ανήκει στο πακέτο TPS παίζει κανονικό πρόγραμμα με αγγλικό ήχο... η μεγάλη μας ελπίδα για Mundial σε ΗD)

6. M6 (Κλειδωμένο, ανήκει στο πακέτο TPS παίζει κανονικό πρόγραμμα με αγγλικό ήχο... η 2η μεγάλη μας ελπίδα για Mundial σε ΗD)

7. ΤPS STAR ((Kλειδωμένο, παίζει κανονικό πρόγραμμα με επιλογή για αγγλικό ήχο...)

8. Αnixe HD (Γερμανικό ελεύθερο, παίζει κλιπάκια, ήχος μόνο Γερμανικά. Στο Humax έχει όνομα ΑSTRA HD)

9. SAT1 HD (Γερμανικό ελεύθερο, παίζει το πρόγραμμα του SAT1. Παίρνω ΗD εικόνα όμως σε 4:3 :roll: ήχος μόνο Γερμανικά)

10. Prosieben HD (Γερμανικό ελεύθερο, παίζει το πρόγραμμα του Prosieben. Παίρνω ΗD εικόνα όμως σε 4:3 :roll: ήχος μόνο Γερμανικά)

Αν υπάρχουν και άλλα ας τα δημοσιεύσει κάποιος...

Τα Premiere δεν μου κατέβηκαν καθόλου... ίσως όμως φταίει και το κακό σήμα που έχω...

Reaction score
6
Τυχερός είσαι... εγώ τι να πω που το 1.10 μου κατεβάζει 12% signal (αλλά 83% quality) στα SAT1HD, PROSIEBEN HD, ANIXE HD , τα οποία όμως παίζουν κανονικά!!!
Πριν από λίγο το SAT1 HD είχε κανονικό HD πρόγραμμα, σε full 1080 με 5.1 ac3 ήχο !
Βελτίωση σήμερα είδα και από το Euro1080, βλέπω εικόνα αλλά με σπασίματα , τα οποία δεν ξέρω αν ωφείλονται σε κακή λήψη (28% signal, 87% quality) ή σε πρόβλημα του καναλιού...
Μπορεί κάποιος με μεγαλύτερο πιάτο (και τον Humax HDCI2000) να το επιβεβαιώσει;

Eutelsat W3A 7East
10879Vertical, SR:17360, DVB-S2, 8PSK, FEC: 3/4

Reaction score
1
Εγώ έβαλα μπροστά την αλλαγή του κατόπτρου.

Με συμβούλευσαν να "καρφώσω" το ήδη υπάρχον κάτοπτρο στον Hispasat και για Hotbird, Astra κλπ. θα βάλω κινητό κάτοπτρο με 2 NLB που θα "χτυπάει" όλα τα υπόλοιπα.

Σε λίγες μέρες πιστεύω να τα βλέπω όλα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.125
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam