HUMAX 2000 HD! Οι πρώτες εντυπώσεις!

Reaction score
0
ezervoud said:
Η PC version του λογισμικού αναμένεται για σήμερα και η OTA για Δευτέρα... είδωμεν :)
Αν ξέρεις ακριβώς το link θα σε παρακαλούσα να το γράψεις εδώ γιατί υπάρχει μια μικρή :x :x ανάγκη

Χωρίς πίεση φυσικά :) :)

Reaction score
0
loipon./.
peira kai ego ton 2000 kai malista se exeretikh timh(nomizo).350e.
o dekths einai omorfos emfanisiaka me to tzamaki tou thn anafora tou onomatos tou kanalioy pou parakoloytheis sthn othonh tou,oraio menu.
OMOS
exo ena provlhma..evala sto promo tou astra kai eida hd kai moupese to sagoni..evala kai to national geographic hd sto paketo tou premiere episeis tromero..omos exo kati pou me xalaei..
otan evla na do gilm apo to premiere paraththsa kati..eno ekei pou estiazei h kamera(dld fatses hthopoion h se antikeimena )h eikona einai poly kalh sto back gorund ta xromata einai..pos na to po.. pixeliasmena.thola.mallon gia na katalavete..otan peftoun oi titloi telous ta grammata einai etoima na vgoune exo kai an ta piaseis alla to mavro background einai gemato lekedes.akomh kai sthndiarkeia ths tainias opou exei mavro exei fanerous lekedes opou den esitazxei h kamera(p.x. deixnei to bathos enso spitiou)den yparxei kalh eykrineia sto back gound .allaxa,ellaxa analysh alla to idio..eidika sta kanalia pou den einai hd to provlhma einai arketa megalo kai oso megalyterh analysh toxo xeiroterh poiothta..na anafero toi h tv mou einai h LG LZ55
exei kaneis kamia idea pos fevgei(an fevgei)ayto?mipos einai thema rithmiseon ths tv?topsaxa alla den alalxe kati ousiastiko..h mipos einai kati pou tha diorthothei me to neo firmware?

Reaction score
1
Είμαι κι εγώ ένας ευτυχής;;; κάτοχος του Humax 200hd από χθες...
Τα ερωτηματικά στο ευτυχής δηλώνουν και το πρόβλημα: δεν μπορώ να συντονίσω κανένα κανάλι.
Φαντάζομαι πως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα του δέκτη με την κεντρική δορυφορική εγκατάσταση του συγκροτήματος στο οποίο διαμένω. Μιλώντας με τον υπεύθυνο μηχανολόγο, του κατασκευαστή του συγκροτήματος, μου είπε να δω σε ποια συχνότητα δουλεύει ο δέκτης, διότι για να μοιράσουν το σήμα σε όλες τις κατοικίες αναγκάστηκαν να μειώσουν τη συχνότητα στα 300 mhz. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς εννοεί και εάν μπορεί κανείς να με διαφωτίσει θα βοηθούσε....

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Τι σύνδεση χρησημοποιείς kompaiasi ? HDMI ή Component?
Νομίζω πάντως ότι θα λυθούν αυτά τα προβλήματα με το νέο firmware.

aragorn η συνήθης IF (ενδιάμεση) συχνότητα του δέκτη είναι συγκεκριμένη. Απο το LNB δέχεται μια συχνότητα απο 950 MHz έως 2150 MHz. Την μετατροπή απο τα 11 Ghz του δορυφόρου την κάνει το LNB.

Προφανώς έκαναν downconversion (αλλά γιατί ?)  σε χαμηλότερη συχνότητα, αλλά ο HUMAX όπως και σχεδόν όλοι οι δέκτες της αγοράς είναι στην παραπάνω συχνότητα και όχι στα 300 Mhz...!!!.
Μήπως σου είπαν κάτι άλλο???

Πάντως ο συνήθης (και σωστός) τρόπος για πολλά διαμερίσματα είναι να χρησιμοποιείται πολυδιακόπτης (multiswitch) με πολλαπλές εξόδους και ενισχυτές γραμμής (line amplifiers).

Reaction score
1
Πάνο, ευχαριστώ που με διαφώτισες!
θα τα ρωτήσω αύριο όλα αυτά που θα έρθει ο μηχανολόγος στο διαμέρισμα.
Αν όντως έκαναν downconversion και δεν χρησιμοποίησαν πολυδιακόπτη, τότε τι κάνω;
Υπάρχει περίπτωση να πάρω σήμα στον Humax με κάποιον τρόπο (πχ ενισχυτή ή κάτι άλλο που να επαναφέρει τη συχνότητα στα 950;) ή την κάτσαμε κανονικά;
Και το κακό της υπόθεσης είναι πως ο κανονισμός του συγκροτήματος απαγορεύει να βγάλω δικό μου πιάτο...

Reaction score
164
Αν δεν κάνω λάθος, ο νόμος δεν απαγορεύει να βάλεις πιάτο. Και ο νόμος είναι, φυσικά, υπεράνω του κανονισμού της πολυκατοικίας. Αλλά πούνα μπλέκεις... :)
Αν ισχύει αυτό που σου είπε ο μηχανολόγος, τότε κανένας άλλος δεν θα πιάνει δορυφορικά. Επί πλέον, αν έγινε όπως στα λέει και το σύστημα είναι εκτός προδιαγραφών, το λογικό είναι να στο κάνει αυτός να δουλέψει με δικό του κόστος.

Reaction score
1
Ο μηχανολόγος μου είπε πως χρειάζεται συμβατός δέκτης για να δει κανείς δορυφορικά.
Δεν έδωσε όμως περισσότερες πληροφορίες για να καταλάβω τι εστί συμβατός δέκτης...

Reaction score
164
Συμβατός δέκτης με τις πατέντες που έχει κάνει; Αυτό είναι δικό του πρόβλημα.

Reaction score
14
aragorn said:
Ο μηχανολόγος μου είπε πως χρειάζεται συμβατός δέκτης για να δει κανείς δορυφορικά.
Δεν έδωσε όμως περισσότερες πληροφορίες για να καταλάβω τι εστί συμβατός δέκτης...
πάρε τηλεφωνο την εταιρία ZOTRONICS και ζήτα τον φίλο Γιώργο Ζώτο.

http://www.zotos.biz

210 6394553 εχει γνώση και θα σου λύσει κάθε απορία σίγουρα.

Δεν υπάρχει "συμβατός" δέκτης... κάτι δεν εχεις καταλάβει ή απλά ηθελημένα ο μηχανολόγος δεν σου εδωσε να καταλάβεις.
Είναι και αυτό ενα τεχνασμα που κάνουν αρκετοί τεχνικοί, για να κερδίσουν την πληρη εξάρτηση... για να τον παντρευτείς τον μηχανολόγο δηλαδή! :D :D :D :shock:

Reaction score
1
Ευχαριστώ dream_GR, θα τηλεφωνήσω αύριο.
Το ζήτημα είναι γιατί έχει γίνει downscaling στα 300 mhz για να διαμοιραστεί το σήμα από τα πιάτα σε όλες τις κατοικίες.
Όπώς μου ειπώθηκε, αν ο δέκτης μου δεν δουλεύει σ' αυτή τη συχνότητα, είναι ασύμβατος και θα πρέπει να επικοινωνήσω με την κεντρική διαχείρηση, ώστε να μου πουλήσουν!!! αυτοί συμβατό δέκτη!!!

Reaction score
164
aragorn said:
Όπώς μου ειπώθηκε, αν ο δέκτης μου δεν δουλεύει σ' αυτή τη συχνότητα, είναι ασύμβατος και θα πρέπει να επικοινωνήσω με την κεντρική διαχείρηση, ώστε να μου πουλήσουν!!! αυτοί συμβατό δέκτη!!!
:shock:
Δεν επικοινωνείς από περιέργεια να σου πούνε τι και πόσο; Μυρίζομαι απατεωνιά...

Reaction score
14
aragorn said:
Ευχαριστώ dream_GR, θα τηλεφωνήσω αύριο.
Το ζήτημα είναι γιατί έχει γίνει downscaling στα 300 mhz για να διαμοιραστεί το σήμα από τα πιάτα σε όλες τις κατοικίες.
τρίχες κατσαρές μου μοιάζουν... μάλλον καποιος εχει κανει περμανάντ σε πολλές τρίχες μαζί... χιχιχιχ!!! Μπορεί να χρησιμοποιούν ενα καλωδιο για όλα UHF/VHF και SAT αλλά ότι κάνεις modulate επάνω στην ταράτσα το κάνεις demodulate και στο σαλόνι πριν τον δέκτη. Για να μην κάψω κανέναν επειδή είμαι και "ημιμαθής" καλό είναι να πάρεις τον ειδικό να δείς τι σου εχουν παιξει..!

Reaction score
0
Πάνος Οπλοποιός said:
Τι σύνδεση χρησημοποιείς kompaiasi ? HDMI ή Component?
Νομίζω πάντως ότι θα λυθούν αυτά τα προβλήματα με το νέο firmware.

aragorn η συνήθης IF (ενδιάμεση) συχνότητα του δέκτη είναι συγκεκριμένη. Απο το LNB δέχεται μια συχνότητα απο 950 MHz έως 2150 MHz. Την μετατροπή απο τα 11 Ghz του δορυφόρου την κάνει το LNB.

Προφανώς έκαναν downconversion (αλλά γιατί ?)  σε χαμηλότερη συχνότητα, αλλά ο HUMAX όπως και σχεδόν όλοι οι δέκτες της αγοράς είναι στην παραπάνω συχνότητα και όχι στα 300 Mhz...!!!.
Μήπως σου είπαν κάτι άλλο???

Πάντως ο συνήθης (και σωστός) τρόπος για πολλά διαμερίσματα είναι να χρησιμοποιείται πολυδιακόπτης (multiswitch) με πολλαπλές εξόδους και ενισχυτές γραμμής (line amplifiers).
xrhsimopoio hdmi to kalodio pou eixe o humax sto kouti..ton exo episeis syndemeno kai me scart(to kalo ton 40 e :) )den xero mipos na prospathiso kai to componet?ekei exo to dvd..
pantos se kanena MH hd kanali den eimai eyxristhmenos apo thn eikona..2 klaseis kato apo ton 5400 pou ton exo sto trepezi kai me koita thymomena pou meta apo 8 xronia ton evgala off :).
episeis kati pou the ithela na anafero einai oti eno o dekths sta hd toy premiere mou grafei 1080 patontas to ok toy control ths LG mou grafei 560 kai 50hz?!?akomh kai an h eikona einai ekplhktikh...
mipos kapois na me xeberdepsei???

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Να σου πώ το εξής...

Στο τηλεκοντρόλ του δέκτη κάτω δεξιά υπάρχει ενα κουμπί που γράφει V-FORMAT. Απο εκεί επιλέγεις το φορμάτ που θα παίξει στην έξοδο της HDMI ο δέκτης.

Προτείνω να επιλέγεις 576 ανάλυση, για κανάλια SD (κανονικής ανάλυσης) και 720 για κανάλια HD (υψηλής ανάλυσης). H τηλεόραση σου επειδή υποστηρίζει φυσική ανάλυση 720 και 1080 με συμπίεση, προτίμησε το 720 γιατι ούτως ή άλλως κάποιος απο τους δύο, θα κάνει downconvert στα 720 σπο τα 1080. Είναι λοιπόν προτιμότερο να το κάνει ο Humax παρά η τηλεόραση, γιατι ο Humax το κάνει την στιγμή της λήψης.
Εγώ πρός το παρόν τον έχω σε σύνδεση Component όπου κανω αυτό το κόλπο, εαν δεν με "γεμίζει" αυτό που βλέπω...

Οσον αφορά τον aragorn, υποπτευομαι ότι έχουν κάνει downconvert μέσω κάποιου ενεργού φίλτρου και τοπικού ταλαντωτή, αλλά θα πρέπει λογικά να πάρεις κάποιο upconverter φίλτρο, για να επαναφέρεις το σήμα στα επίδεδα 950-2150. Μου φαίνεται κάπως βέβαια... κάτι δεν κάθεται σωστά.

Reaction score
0
Πάνος Οπλοποιός said:
Να σου πώ το εξής...

Στο τηλεκοντρόλ του δέκτη κάτω δεξιά υπάρχει ενα κουμπί που γράφει V-FORMAT. Απο εκεί επιλέγεις το φορμάτ που θα παίξει στην έξοδο της HDMI ο δέκτης.

Προτείνω να επιλέγεις 576 ανάλυση, για κανάλια SD (κανονικής ανάλυσης) και 720 για κανάλια HD (υψηλής ανάλυσης). H τηλεόραση σου επειδή υποστηρίζει φυσική ανάλυση 720 και 1080 με συμπίεση, προτίμησε το 720 γιατι ούτως ή άλλως κάποιος απο τους δύο, θα κάνει downconvert στα 720 σπο τα 1080. Είναι λοιπόν προτιμότερο να το κάνει ο Humax παρά η τηλεόραση, γιατι ο Humax το κάνει την στιγμή της λήψης.
Εγώ πρός το παρόν τον έχω σε σύνδεση Component όπου κανω αυτό το κόλπο, εαν δεν με "γεμίζει" αυτό που βλέπω...

Οσον αφορά τον aragorn, υποπτευομαι ότι έχουν κάνει downconvert μέσω κάποιου ενεργού φίλτρου και τοπικού ταλαντωτή, αλλά θα πρέπει λογικά να πάρεις κάποιο upconverter φίλτρο, για να επαναφέρεις το σήμα στα επίδεδα 950-2150. Μου φαίνεται κάπως βέβαια... κάτι δεν κάθεται σωστά.
to thema einai oti akomh kai me 576 se sd (canal+spain)h tholoura yparxei..opos episeis kai to vrasimo sto mavro kai sta merh pou den estiazei h kamera..
pantos shmera evala to hd sport tou premiere kai eixe ton teliko toy ch.l.h tv mou edeixe 1081 kai h eikona htan tromaktikh((me thn kalh enoia)evelpisto kai ego sto neo firmware..pantos o 2000 exei POLLA prblms na lysei..ena pou anakalypsa xthes einai oti DEN katevazei tis syxnothttss tou premiere sport potal pou deixnei thn bundesliga(kai xthes eixe to croatia-iran)kai episeis den exei video pid na tis peraseis me to xeri...ayto mou thymise ti protes epoxes tou humax 5400 pou eixe to idio provlhma.episeis den katevazei ta blue chanels..
kapoios filos paikos pou einai humax-holic:) moy eipe.:mhn psaxnese kai mhn viazese,tora vgike o dekths kai xereis oti aytoi panta esti kanoun..ton vgalane en opsi mundial kai sthn diarkeia tha vgazoune software na ton ftiaxnoun..

Reaction score
0
Είμαι κάτοχος του δέκτη εδώ και μερικές μέρες και τον έχω συνδέσει με HDMI με την AMOI. Σε αρκετά δορυφορικά κανάλια ακούγονται κάτι σαν παράσιτα στον ήχο όταν ειδικά ανεβαίνουν οι στάθμες, δηλαδή όταν μιλάει ο ομιλητής ή παίζει μουσική. Είναι πρόβλημα λήψης (1.6μ Gibertini Αθήνα) ή έχει πρόβλημα ο δέκτης;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
nemesis000 said:
Είμαι κάτοχος του δέκτη εδώ και μερικές μέρες και τον έχω συνδέσει με HDMI με την AMOI. Σε αρκετά δορυφορικά κανάλια ακούγονται κάτι σαν παράσιτα στον ήχο όταν ειδικά ανεβαίνουν οι στάθμες, δηλαδή όταν μιλάει ο ομιλητής ή παίζει μουσική. Είναι πρόβλημα λήψης (1.6μ Gibertini Αθήνα) ή έχει πρόβλημα ο δέκτης;
nemesis000 said:
Μου το έκανε και εμένα προχθές... έκλεισα τον δέκτη (από το κουμπί πίσω) τον ξαναάνοιξα μετά από 5 λεπτά και δεν το έχει ξανακάνει...

Reaction score
0
εμενα παλι σημερα αρχισε να παιζει με frames..πηγα στο επομενο καναλι..ξαναγυρισα πισω και εφτιαξε..παντως ο δεκτης χρειαζετε υποστιρηξη απο την εταιρεια του.εχει πολλα ψυχολογικα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.131
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam