- Reaction score
- 0
Αν ξέρεις ακριβώς το link θα σε παρακαλούσα να το γράψεις εδώ γιατί υπάρχει μια μικρή :x :x ανάγκηezervoud said:Η PC version του λογισμικού αναμένεται για σήμερα και η OTA για Δευτέρα... είδωμεν![]()
Χωρίς πίεση φυσικά
Αν ξέρεις ακριβώς το link θα σε παρακαλούσα να το γράψεις εδώ γιατί υπάρχει μια μικρή :x :x ανάγκηezervoud said:Η PC version του λογισμικού αναμένεται για σήμερα και η OTA για Δευτέρα... είδωμεν![]()
πάρε τηλεφωνο την εταιρία ZOTRONICS και ζήτα τον φίλο Γιώργο Ζώτο.aragorn said:Ο μηχανολόγος μου είπε πως χρειάζεται συμβατός δέκτης για να δει κανείς δορυφορικά.
Δεν έδωσε όμως περισσότερες πληροφορίες για να καταλάβω τι εστί συμβατός δέκτης...
:shock:aragorn said:Όπώς μου ειπώθηκε, αν ο δέκτης μου δεν δουλεύει σ' αυτή τη συχνότητα, είναι ασύμβατος και θα πρέπει να επικοινωνήσω με την κεντρική διαχείρηση, ώστε να μου πουλήσουν!!! αυτοί συμβατό δέκτη!!!
τρίχες κατσαρές μου μοιάζουν... μάλλον καποιος εχει κανει περμανάντ σε πολλές τρίχες μαζί... χιχιχιχ!!! Μπορεί να χρησιμοποιούν ενα καλωδιο για όλα UHF/VHF και SAT αλλά ότι κάνεις modulate επάνω στην ταράτσα το κάνεις demodulate και στο σαλόνι πριν τον δέκτη. Για να μην κάψω κανέναν επειδή είμαι και "ημιμαθής" καλό είναι να πάρεις τον ειδικό να δείς τι σου εχουν παιξει..!aragorn said:Ευχαριστώ dream_GR, θα τηλεφωνήσω αύριο.
Το ζήτημα είναι γιατί έχει γίνει downscaling στα 300 mhz για να διαμοιραστεί το σήμα από τα πιάτα σε όλες τις κατοικίες.
Όπώς μου ειπώθηκε, αν ο δέκτης μου δεν δουλεύει σ' αυτή τη συχνότητα, είναι ασύμβατος και θα πρέπει να επικοινωνήσω με την κεντρική διαχείρηση, ώστε να μου πουλήσουν!!! αυτοί συμβατό δέκτη!!!
xrhsimopoio hdmi to kalodio pou eixe o humax sto kouti..ton exo episeis syndemeno kai me scart(to kalo ton 40 eΠάνος Οπλοποιός said:Τι σύνδεση χρησημοποιείς kompaiasi ? HDMI ή Component?
Νομίζω πάντως ότι θα λυθούν αυτά τα προβλήματα με το νέο firmware.
aragorn η συνήθης IF (ενδιάμεση) συχνότητα του δέκτη είναι συγκεκριμένη. Απο το LNB δέχεται μια συχνότητα απο 950 MHz έως 2150 MHz. Την μετατροπή απο τα 11 Ghz του δορυφόρου την κάνει το LNB.
Προφανώς έκαναν downconversion (αλλά γιατί ?) σε χαμηλότερη συχνότητα, αλλά ο HUMAX όπως και σχεδόν όλοι οι δέκτες της αγοράς είναι στην παραπάνω συχνότητα και όχι στα 300 Mhz...!!!.
Μήπως σου είπαν κάτι άλλο???
Πάντως ο συνήθης (και σωστός) τρόπος για πολλά διαμερίσματα είναι να χρησιμοποιείται πολυδιακόπτης (multiswitch) με πολλαπλές εξόδους και ενισχυτές γραμμής (line amplifiers).
to thema einai oti akomh kai me 576 se sd (canal+spain)h tholoura yparxei..opos episeis kai to vrasimo sto mavro kai sta merh pou den estiazei h kamera..Πάνος Οπλοποιός said:Να σου πώ το εξής...
Στο τηλεκοντρόλ του δέκτη κάτω δεξιά υπάρχει ενα κουμπί που γράφει V-FORMAT. Απο εκεί επιλέγεις το φορμάτ που θα παίξει στην έξοδο της HDMI ο δέκτης.
Προτείνω να επιλέγεις 576 ανάλυση, για κανάλια SD (κανονικής ανάλυσης) και 720 για κανάλια HD (υψηλής ανάλυσης). H τηλεόραση σου επειδή υποστηρίζει φυσική ανάλυση 720 και 1080 με συμπίεση, προτίμησε το 720 γιατι ούτως ή άλλως κάποιος απο τους δύο, θα κάνει downconvert στα 720 σπο τα 1080. Είναι λοιπόν προτιμότερο να το κάνει ο Humax παρά η τηλεόραση, γιατι ο Humax το κάνει την στιγμή της λήψης.
Εγώ πρός το παρόν τον έχω σε σύνδεση Component όπου κανω αυτό το κόλπο, εαν δεν με "γεμίζει" αυτό που βλέπω...
Οσον αφορά τον aragorn, υποπτευομαι ότι έχουν κάνει downconvert μέσω κάποιου ενεργού φίλτρου και τοπικού ταλαντωτή, αλλά θα πρέπει λογικά να πάρεις κάποιο upconverter φίλτρο, για να επαναφέρεις το σήμα στα επίδεδα 950-2150. Μου φαίνεται κάπως βέβαια... κάτι δεν κάθεται σωστά.
nemesis000 said:Είμαι κάτοχος του δέκτη εδώ και μερικές μέρες και τον έχω συνδέσει με HDMI με την AMOI. Σε αρκετά δορυφορικά κανάλια ακούγονται κάτι σαν παράσιτα στον ήχο όταν ειδικά ανεβαίνουν οι στάθμες, δηλαδή όταν μιλάει ο ομιλητής ή παίζει μουσική. Είναι πρόβλημα λήψης (1.6μ Gibertini Αθήνα) ή έχει πρόβλημα ο δέκτης;
Μου το έκανε και εμένα προχθές... έκλεισα τον δέκτη (από το κουμπί πίσω) τον ξαναάνοιξα μετά από 5 λεπτά και δεν το έχει ξανακάνει...nemesis000 said:Είμαι κάτοχος του δέκτη εδώ και μερικές μέρες και τον έχω συνδέσει με HDMI με την AMOI. Σε αρκετά δορυφορικά κανάλια ακούγονται κάτι σαν παράσιτα στον ήχο όταν ειδικά ανεβαίνουν οι στάθμες, δηλαδή όταν μιλάει ο ομιλητής ή παίζει μουσική. Είναι πρόβλημα λήψης (1.6μ Gibertini Αθήνα) ή έχει πρόβλημα ο δέκτης;