HUMAX 2000 HD! Οι πρώτες εντυπώσεις!

Reaction score
14
lakiss51 said:
Ε οχι και 470€ για κινητο κατοπτρο! Ουτε οι Λαρισαοι δεν παιρνουν τοσα! Εκτος κι αν κουβαληθει ολο το μαγαζι για την αποσβεση  της ημερας!
LAKISS 470 ευρώ εχει το
πιάτο 120χ140 (120-135 Ευρώ)
βάση polar mount (45-55 Ευρώ)
Βάση εδάφους (15-20 Ευρώ)
Μοτέρ jack 18" or 24" (60 or 80 Ευρώ)
positioner (35 - 55 Ευρώ)
LNB ~ 0.2 db ή MTI high Gain (10-20 Ευρώ)
καλώδιο για περίπου 30 μέτρα (~ 18-30 Ευρώ)
F Connectors, στριφόνια κλπ κλπ (6-10 Ευρώ) (ακριβά αν τα στριγόνια είναι ανοξέιδωτα)

Υλικά = 310 - 400 σε τιμές που θα τα αγοράζαμε εσυ και εγώ (λιανική δηλαδή)

Αρα 470 για 3 ώρες δουλειά είναι καλά, αφού πάνε τα παιδιά για 160-70 Ευρώ να βγάλουν απο την εργασία, δεν είναι πολύ καθόλου.

Reaction score
1
μπορειτε να μου δωσετε μια εξηγηση
εχω σημα με ισχυ στο 65% περιπου
και ποιοτητα 70-75%
αφου αλλαξα το lnb για τον αστρα
γιατι συνεχιζω να πιανω τα 3 γερμανικα με σπασιματα??? :?

Reaction score
14
NikosR said:
και ποιοτητα 70-75%
digital technology sometimes it can't be explained!!!!! :x :( :( :( αλλά...

Πιθανότερο ότι το LNB σου μαζί με το σήμα κατεβάζει και υψηλό επίπεδο θορύβου. Ground noise. Τι LNB έβαλες?

το πιάτο τι διαμέτρου είναι? Ειναι κεντρο ΑΣΤΡΑ ή εχεις HOTBIRD/ASTRA μαζί. Δωσε λεπτομέρειες να δούμε αν το επίπεδο σήματος είναι ΟΚ ή εχεις χώρο για βελτίωση.

Αντε πρέπει να σε φτιάξουμε να βλέπεις baby TV για την κοράκλα σου!!!

Reaction score
1
dream_GR said:
NikosR said:
και ποιοτητα 70-75%
digital technology sometimes it can't be explained!!!!! :x :( :( :( αλλά...

Πιθανότερο ότι το LNB σου μαζί με το σήμα κατεβάζει και υψηλό επίπεδο θορύβου. Ground noise. Τι LNB έβαλες?

το πιάτο τι διαμέτρου είναι? Ειναι κεντρο ΑΣΤΡΑ ή εχεις HOTBIRD/ASTRA μαζί. Δωσε λεπτομέρειες να δούμε αν το επίπεδο σήματος είναι ΟΚ ή εχεις χώρο για βελτίωση.

Αντε πρέπει να σε φτιάξουμε να βλέπεις baby TV για την κοράκλα σου!!!
και επειδη ειναι ευαισθητα τα ματια της θελει και HD :D

το πιατο ειναι 1,20*1,35 , το lnb δεν ξερω τι μαρκα ειναι αλλα ειναι 0,3, το προηγουμενο ηταν blue line 0,3
κεντρο ειναι ο αστρα και παρακεντρο ο hotbird

Reaction score
14
NikosR said:
και επειδη ειναι ευαισθητα τα ματια της θελει και HD :D
το πιατο ειναι 1,20*1,35 , το lnb δεν ξερω τι μαρκα ειναι αλλα ειναι 0,3, το προηγουμενο ηταν blue line 0,3
μια χαρά είναι κατι δεν παέι καλά. Μέγεθος ΟΚ, το LNB ευαίσθητο τι να πώ? Το MTI Blue Line γιατί το άλλαξες??

κεντρο ειναι ο αστρα και παρακεντρο ο hotbird
Νικο Σωστά τα εχεις βάλει για να boostάρεις λίγο τον ΑΣΤΡΑ που είναι φαινομενικά ασθενέστερος.

Δέκτη έχεις τον Humax 2000 που είναι και ευάισθητος αρκετά. Δεν ακούγεται λογικό να σου κάνει τσακίσματα.

Δοκίμασε άλλο LNB η βάλε το παλιό, ίσως κάποια παραμόρφωση συμβαίνει στην συγκεκριμένη γκάμα συχνοτήτων του LNB.

Μερικά LNB (τα περισότερα) δεν εχουν γραμμική απώλεια του θορύβου σε όλο το φάσμα συχνότητας απο τα 9750-12750Mhz. Πολλά για να σου δώσουν καλό noise figure είναι tuned σε μια μικρή γκάμα συχνότητας ας πούμε στα 10750-11200 όπου δίνει 0.2db και σε όλο το άλλο φάσμα ότι θελουν. Μπορεί να είναι ελλατωματικό. Αν εχεις προχειρες τις δυο συχνότητες να τις δώ και εγώ τι σήμα έπρεπε να εχεις μπας και βοηθήσω

Reaction score
1
η συχνοτητα ειναι
12441.00 V - DVB-S2 - SR 27500, FEC 9/10
διαμόρφωση στο 8PSK

Reaction score
14
NikosR said:
η συχνοτητα ειναι
διαμόρφωση στο 8PSK
Δυστυχώς δε εχω dvb-s2 δέκτη οπότε τα 9/10 και τα 8psk δεν τα κλειδώνει κανένας δέκτης.

Κάποιος άλλος με Humax δέκτη και ASTRA να μας πεί επίπεδο λήψης??

Reaction score
0
NikosR said:
η συχνοτητα ειναι
διαμόρφωση στο 8PSK
Και εγώ μέ 1,20 πιατο οχι σπασίματα ουτε κιχ δέν κάνει.
Διαβάζουμε καμιά φορά καί τά footprints των δορυφόρων,12441 ειναι ΑΣΤΡΑ 1F δέν καλύπτει τήν Ελλάδα,θέλεις 2 μέ 2,5 μέτρα πιάτο.

Reaction score
6
Αφού έφαγα την Δευτέρα το μεσημέρι ρυθμίζοντας το τόξο του πιάτου μου, κατάφερα να πιάσω και τον Hispasat (και αρκετά εύκολα), οπότε είμαι ΟΚ από 30West-45East
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι ενώ το τσέκαρα και στις 7east έχω όσο καλύτερο σήμα γίνεται , το Euro1080 παίζει μονίμως με σπασίματα (και σήμα στον Humax 30%, quality 84%)....
Επίσης στον Hispasat μου κάνει σπασίματα (χάνει το σήμα στιγμιαία και δείχνει "No signal) στην 12303V,27500 (στα Taquilla1,2,3,4) ενώ έχειι σήμα 35% με quality 93% - το οποίο όμως πέφτει στιγμιαία στο 0!!!)!!! Το κουφό είναι ότι συνδέω το καλώδιο στην skystar2 και εκεί τα Taquilla παίζουν κανονικά!!!!
Μπορεί να δοκιμάσει κάποιος την 12303V στον Hispasat??

Πιάτο 1,10x1,00μ Gibertini, lnb 0.3 Invacom, Μοτέρ SG-2100A

Reaction score
6
sakis said:
Me parakentro LNB se disko 1.80 ektos twn allwn HD kanaliwn paizoun kanonika kai to hd1 kai to promo se MPEG4.
Humax hd1000
Χμμμ.... πάλι με άφησες με την απορία... φταίει το πιάτο μου (1,20χ1,00μ) ή ο δέκτης (καθώς βλέπω ότι εσύ έχεις τον HD1000, για τον οποίο έχουν βγει και κάποια firmware upgrades...)
Άλλος με πιάτο μέχρι 1,20 και Humax HDC-2000 να μας πει αν παίζει σωστά ο δέκτης το Euro1080 από Eutelsat W3A 7East (Μέχρι και χθες το βράδυ ήταν ξεκλείδωτο...) ?????

Reaction score
1
sw1ivr said:
NikosR said:
η συχνοτητα ειναι
διαμόρφωση στο 8PSK
Και εγώ μέ 1,20 πιατο οχι σπασίματα ουτε κιχ δέν κάνει.
Διαβάζουμε καμιά φορά καί τά footprints των δορυφόρων,12441 ειναι ΑΣΤΡΑ 1F δέν καλύπτει τήν Ελλάδα,θέλεις 2 μέ 2,5 μέτρα πιάτο.
και ομως το πιανουν αλλα η ποιοτητα πρεπει να ειναι πανω απο 90%

Reaction score
6
NikosR said:
και ποιοτητα 70-75%
Εγώ με 10% σήμα έχω 92%quality στα γερμανικά του Astra και παίζουν κανονικά.... Περίεργα πράγματα.... Μάλλον το σήμα που δείχνει ο Humax δεν είναι σωστό...(?)

Reaction score
1
dream_GR said:
lakiss51 said:
Ε οχι και 470€ για κινητο κατοπτρο! Ουτε οι Λαρισαοι δεν παιρνουν τοσα! Εκτος κι αν κουβαληθει ολο το μαγαζι για την αποσβεση της ημερας!
LAKISS 470 ευρώ εχει το
πιάτο 120χ140 (120-135 Ευρώ)
βάση polar mount (45-55 Ευρώ)
Βάση εδάφους (15-20 Ευρώ)
Μοτέρ jack 18" or 24" (60 or 80 Ευρώ)
positioner (35 - 55 Ευρώ)
LNB ~ 0.2 db ή MTI high Gain (10-20 Ευρώ)
καλώδιο για περίπου 30 μέτρα (~ 18-30 Ευρώ)
F Connectors, στριφόνια κλπ κλπ (6-10 Ευρώ) (ακριβά αν τα στριγόνια είναι ανοξέιδωτα)

Υλικά = 310 - 400 σε τιμές που θα τα αγοράζαμε εσυ και εγώ (λιανική δηλαδή)

Αρα 470 για 3 ώρες δουλειά είναι καλά, αφού πάνε τα παιδιά για 160-70 Ευρώ να βγάλουν απο την εργασία, δεν είναι πολύ καθόλου.
Λοιπόν, έπαιξες Lotto Γιαννη και κέρδισες!

Οι τιμές που μου δίνουν είναι:
Antenna 1,20 X 1,40 Polar Mount Tecatel .... 140 €,
Mount (Βάση Εδάφους) ...............................25 €
N.L.B. 0,3 db Sharp ....................................15 €
Polar Mount ...............................................20 €
CABLE SAT 800 Mhz 16 db .........................18 €
CABLE 4 X 1,5 mm CAVEL DG 113 25 m. ........17 €
POSITIONER με 60 μνήμες ...........................60 €
Actuator (Moter) 18''..................................27 €
Εργασία .................................................148 €

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
deliol said:
Αφού έφαγα την Δευτέρα το μεσημέρι ρυθμίζοντας το τόξο του πιάτου μου, κατάφερα να πιάσω και τον Hispasat (και αρκετά εύκολα), οπότε είμαι ΟΚ από 30West-45East
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι ενώ το τσέκαρα και στις 7east έχω όσο καλύτερο σήμα γίνεται , το Euro1080 παίζει μονίμως με σπασίματα (και σήμα στον Humax 30%, quality 84%)....
Επίσης στον Hispasat μου κάνει σπασίματα (χάνει το σήμα στιγμιαία και δείχνει "No signal) στην 12303V,27500 (στα Taquilla1,2,3,4) ενώ έχειι σήμα 35% με quality 93% - το οποίο όμως πέφτει στιγμιαία στο 0!!!)!!! Το κουφό είναι ότι συνδέω το καλώδιο στην skystar2 και εκεί τα Taquilla παίζουν κανονικά!!!!

Δοκίμασε να αλλάξεις το καλώδιο από το γραφείο στο σαλόνι... μήπως εκεί είναι το πρόβλημα...

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι και εγώ ένας υποψήφιος αγοραστής του εν λογω δέκτη τον οποίο θα χρησιμοποιώ και για λήψη/αποκωδικοποίηση NOVA. Από ότι έχω καταλάβει θα χρειαστώ μια "μόντουλα" και από οτι έχω επισης καταλάβει μέχρι τώρα έχετε δοκιμάσει τις Irdeto, T-REX, ZETA COM. Ποια θα πρέπει να επιλέξω με ποια κριτήρια. Για παράδειγμα οι τιμές ποκίλουν απο €60-€120, υπάρχει κάτι παραπάνω που προσφέρι η ακριβότρη;

Ευχαριστώ.

Reaction score
1
mygiakis said:
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι και εγώ ένας υποψήφιος αγοραστής του εν λογω δέκτη τον οποίο θα χρησιμοποιώ και για λήψη/αποκωδικοποίηση NOVA. Από ότι έχω καταλάβει θα χρειαστώ μια "μόντουλα" και από οτι έχω επισης καταλάβει μέχρι τώρα έχετε δοκιμάσει τις Irdeto, T-REX, ZETA COM. Ποια θα πρέπει να επιλέξω με ποια κριτήρια. Για παράδειγμα οι τιμές ποκίλουν απο €60-€120, υπάρχει κάτι παραπάνω που προσφέρι η ακριβότρη;

Ευχαριστώ.
να παρεις t-rex για να σου γινουν τα ματια ετσι :shock:
θα δεις καναλια που δεν μπορουσες να δεις :;

Reaction score
1
NikosR said:
mygiakis said:

Ευχαριστώ.
να παρεις t-rex για να σου γινουν τα ματια ετσι    :shock:
θα δεις καναλια που δεν μπορουσες να δεις :;
Και ποιός θα την αναβαθμίζει κάθε λίγο και λιγάκι?

Reaction score
0
Αν είναι κάθε εβδομάδα να ασχολούμαι με το κατέβασμα κλειδιών, και να έχω πληρώσει τόσο για την t-rex αλλά και για τον programmer ένα σωρό euronia, άσε καλύτερα προτιμώ την απλή μέθοδο της irdeto.

Εδώ λέμε να απλουστεύσουμε τη δουλειά και να απολαύσουμε. Αν είναι να παιδευόμαστε όλη την ώρα ...

Reaction score
0
deliol said:

στις ποσες μοιρες εχεις κεντραρει το πιατο ?

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.155
Members
38.416
Νεότερο μέλος
Soula Koukatsikas