JVC 4K DLA-NX9 DLA-N7 DLA-N5

Reaction score
200
Θα σκάσεις 7000 για επσον δηλαδή ;;;
Δεν πρόκειται ποτέ η επσον να βγάλει καλύτερο προβολικό ανεξάρτητους τιμής από την jvc
Οχι ότι δεν μπορεί απλά δεν θέλει διότι μετά θα χάσει τον πελάτη της ...
Εσκεμμένα είναι κατώτερος πάντα
Γνώμη μου πάντα
Μακη μου , αν η ΕΠΣΟΝ μας δωσει τον Laser σε native 4K ,με 7000 Ε ,τοτε αλλαζουν τα δεδομενα.....Λεμε ΑΝ... (Εγω τουλαχιστον,θα το φαω το τυρακι ,και το <<EPSON>> θα κανω οτι δεν το ειδα)

Reaction score
4.825
Όταν έδωσε ομως με eshift δεν πήρες ...
Άρα όταν δωσει αναλόγως τις άλλες εταιρείες θα κρίνεις τι θα κανεις ....
Πάντα έτσι ηταν και πάντα έτσι θα ειναι
Δεν σου κρύβω οτι εγω ήμουν έτοιμος να παρω αλλα άλλαξα γνώμη στις λεπτομέρειες ( φως , μαυρο )
Ίσως όταν και αν ξαναβγάλει διότι ποτε δεν ξερεις ....

Reaction score
200
Όταν έδωσε ομως με eshift δεν πήρες ...
Άρα όταν δωσει αναλόγως τις άλλες εταιρείες θα κρίνεις τι θα κανεις ....
Πάντα έτσι ηταν και πάντα έτσι θα ειναι
Δεν σου κρύβω οτι εγω ήμουν έτοιμος να παρω αλλα άλλαξα γνώμη στις λεπτομέρειες ( φως , μαυρο )
Ίσως όταν και αν ξαναβγάλει διότι ποτε δεν ξερεις ....
Δεν διαφωνω Μακη. Αλλωστε δεν αγοραζουμε αν δε δουμε και αξιολογησουμε πριν.

• Like
Reactions: PPG

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.614
@loggeo, με αφορμή το παρακάτω post που μπήκε στο θέμα του Zizik για μεγάλη TV ή 4Κ προβολέα

Υπόθεση και μόνο θα κάνω τώρα. Για να βγάλει ο Μήτσος 11fl στο HD παίζει με την ιριδα τέρμα ανοιχτή και άρα contrast στο minimum.

Για μένα τα 11fl είναι λίγα αλλά έστω κι έτσι στοιχηματίζω ότι αν θελήσει να προβάλει σε αντίστοιχα νούμερα με έναν rs500 και κάνει ΑΒ σύγκριση θα τρίβει τα μάτια του. Εύκολα υπερδιπλασιο contrast.
Για να μη μιλήσω για το πόσο παραπάνω ώρες θα βγάλει η λάμπα με δεδομένο το τεράστιο headroom που υπάρχει για hd υλικό.
Για το hdr θα σου απαντήσω μολις βρω χρόνο.

Μάλλον παντως θα πρέπει να κάνετε μια επίσκεψη στο Μάκη και να δείτε πως παιζει hdr με eshift κι ακόμα λιγότερο φως από όσο θα έχει ο Μήτσος.
Μετά συζητάμε.
επειδή εγώ δεν αντέχω την ίριδα, και άρα δεν θα την χρησιμοποιήσω, ποια τα πλεονεκτήματα ενός 4Κ JVC (Ν7 για παράδειγμα) και ποια τα μειονεκτήματά του σε σύγκριση με τον 55, τόσο σε 4Κ προβολή, όσο και σε full HD;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.179
@loggeo, με αφορμή το παρακάτω post που μπήκε στο θέμα του Zizik για μεγάλη TV ή 4Κ προβολέα

επειδή εγώ δεν αντέχω την ίριδα, και άρα δεν θα την χρησιμοποιήσω, ποια τα πλεονεκτήματα ενός 4Κ JVC (Ν7 για παράδειγμα) και ποια τα μειονεκτήματά του σε σύγκριση με τον 55, τόσο σε 4Κ προβολή, όσο και σε full HD;
Γιάννη δε συμφωνώ για την ιριδα κατά τη θέαση hdr. Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να κάνουμε ένα συγκριτικό όπως είχαμε συζητήσει και να κρίνουμε.

Reaction score
4.825
Προφανώς δεν εχει δει ίριδα σε τελευταία μοντέλα σε jvc
Δεν ειναι καθόλου ενοχλητική στο low

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.614
Γιάννη δε συμφωνώ για την ιριδα κατά τη θέαση hdr. Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να κάνουμε ένα συγκριτικό όπως είχαμε συζητήσει και να κρίνουμε.
Δεν μου απαντάς αναλυτικά σ' αυτό που ρώτησα κι ανησυχώ. :p:D

Αν μου βρείτε ίριδα που δεν φωτίζει/σκοτεινιάζει υπότιτλους κατά το δοκούν (εννοώ ανάλογα με το αν έχουμε σκοτεινή ή φωτεινή σκηνή), ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

Για παράδειγμα στην LG το hdr δουλεύει παραδειγματικά. Τι θα γίνεται με τους 4Κ προβολείς;

• Like

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.906
Αν μου βρείτε ίριδα που δεν φωτίζει/σκοτεινιάζει υπότιτλους κατά το δοκούν (εννοώ ανάλογα με το αν έχουμε σκοτεινή ή φωτεινή σκηνή), ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

Για παράδειγμα στην LG το hdr δουλεύει παραδειγματικά. Τι θα γίνεται με τους 4Κ προβολείς;
Αυτά που ζητάς δεν γίνονται με μηχανικό τρόπο. ;)

• Like

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.179
Τώρα που βρήκα λίγο ελεύθερο χρόνο.
Για να απαντήσω οριστικά και σε αυτό που ξεκίνησα να αναλύω στα άλλο thread στο Βασίλη. Και με αφορμή αυτό το "δεν είναι έτοιμοι οι προβολείς για hdr".
Τι φαντάζεστε δηλαδή ότι θα κάνουν παραπάνω οι hc προβολείς σε 3 χρόνια; Θα παίζουν στα 3000-4000 nits; Κι όταν το κάνουν αυτό θα κρατάνε και καλό επίπεδο μαύρου; Ποιο είναι αυτό το θαυματουργό μηχανάκι ρε παιδιά;
Το hdr δεν σχεδιάστηκε για προβολείς. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Δε φαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί να προσφέρει μια ανώτερη εμπειρία θέασης σε σχέση με το hd.
Είδα το διάγραμμα του Βασίλη για τους early adopters. Φυσικά ξεκινάμε απ' το γεγονός ότι ένας νεότερος eshift ή 4k προβολέας είναι αναβάθμιση σε σχέση με έναν παλιό και σε ότι έχει να κάνει με το hd. Το γιατί ο rs500 είναι καλύτερος απ τον 55 το έδειξα με επιχειρήματα στο άλλο thread.
Το όλο θέμα με το hdr είναι το tone mapping, η ποιότητα υλικού, το contrast, το color volume.
To βασικότερο ζήτημα που έχουν να λύσουν οι προβολείς είναι το πρώτο. Και δεν χρειάζεται απαραίτητα να το κάνουν αυτοί. Μπορεί να το κάνει το player, ένας scaler κλπ
Η jvc μας δείχνει στα νέα της μοντέλα ότι θέλει να το λύσει η ίδια με το auto tone mapping.
Δεδομένο είναι ότι δεν υπάρχει standard και καθένας κάνει τις επιλογές του. Άλλοι κάνουν hard clip , άλλοι soft roll off για να διατηρήσουν όσο περισσότερη πληροφορία. Άλλο υλικό έχει μέγιστη φωτεινότητα subpixel στα 4000 nits, άλλο κάτω απ' τα 1000 κλπ.
Γενικά όλοι οι κατασκευαστές έχουν καταλήξει σε καμπύλη EOTF (gamma) που κάνει roll off. Ας το εξηγήσω κι ας το δούμε με παράδειγμα και νούμερα στους προβολείς. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητή η παρακάτω παράγραφος.

Πρόταση μου είναι λευκό στα 100-120 nits. Αυτό θα είναι το μέγιστο επίπεδο φωτεινότητας που θα φτάνουν τα highlights. Φτιάχνοντας την καμπύλη gamma που θα κάνει tone mapping θα επιλέξω το diffuse white δηλαδή το λευκό για το κανονικό υλικό (όχι τα highlights). Κατά τα standard του 2084 (hdr), το diffuse white είναι ίδιο με το λευκό του sdr, δηλαδή 100 nits. Εμείς λοιπόν μπορούμε να φτιάξουμε μια καμπύλη που να λέμε ότι ορίζουμε το μέγιστο λευκό στα 48 nits (14 fl) και να αφήσουμε ένα περιθώριο μέχρι τα 100-120 nits (περίπου 30-35 fl) για τα highlights. Αν το υλικό που θέλουμε να προσομοιώσουμε έχει highlights στα 1000 nits, έχουμε περιθώριο απ' τα 48 στα 100 nits να τα χωρέσουμε. Πειράζοντας μάλιστα την καμπύλη gamma μετά το diffuse white αποφασίζουμε πόσο επιθετικά θα κάνουμε αυτή τη διαδικασία.

Φτιάχνοντας όμως λευκό στα 100 nits σε έναν προβολέα ανεβάζουμε αισθητά το επίπεδο του μαύρου. Εκτός κι αν προβάλουμε σε μικρή οθόνη, οπότε και μπορεί να μη χρειαστεί να βάλουμε τη λάμπα στο high και να ανοίξουμε τέρμα την ίριδα.
Αξίζει τον κόπο; Μάλλον ναι. Υπάρχει υλικό με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ πλάνα, λεπτομέρεια, φωτεινότητα και κορεσμό χρωμάτων (να και το color volume)! Ένα παράδειγμα το Mad Max. Άλλο Orient Express. Υπάρχουν εκατοντάδες τίτλοι. Και τι γίνεται με τα σκοτεινά πλάνα; Houston we have a problem. Οι καλομαθημένοι jvcάκιδες θα παρατηρήσουν ότι τα επίπεδα μαύρου δεν είναι αυτά που έχουμε συνηθίσει. Λύση για να ξαναπάρουμε καλό μαύρο η δυναμική ίριδα.
[DOUBLEPOST=1536434284][/DOUBLEPOST]
Αυτά που ζητάς δεν γίνονται με μηχανικό τρόπο. ;)
Νομίζω πως υπερβάλλεις. Θα δεις ότι σε auto 2 o jvc είναι αρκετά διακριτικός.
Next stop, laser dimming όταν έρθει η ώρα των laser.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.906
Νομίζω πως υπερβάλλεις. Θα δεις ότι σε auto 2 o jvc είναι αρκετά διακριτικός.
Πού υπερβάλλω;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.179
Ε είναι περισσότερα τα οφέλη που προσφέρει όταν παίζουμε με τόσο φως και δεν είναι τόσο αισθητό το φαινόμενο.

Reaction score
2.482
Παντως κι εμενα με ενοχλει αφανταστα το αναβοσβημα του υποτιτλου στα σκοτεινα πλανα. Αν ειναι κατι πολυ εντυπωσιακο, κοιταω να κλεινω τους υποτιτλους προσωρινα, αν και γενικα, δεν παιζω με δυναμικη ιριδα για αυτο ακριβως τον λογο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.261
Members
38.292
Νεότερο μέλος
Neroponti