KENWOOD DDX 7029

Reaction score
245
Απάντηση: KENWOOD DDX 7029

Τι δισκάκια βάζεις συνήθως??
Μήπως παίζεις με πολλά αντεγραμμένα?
Με εβαλες σε σκεψη τωρα.Αν παιζουμε στο r/cd του αυτοκινητου μας αντεγραμενα cd υπαρχει περιπτωση να παθει ζημια?

Reaction score
0
Όχι βέβαια!
Αυτά είναι μύθοι των εταιριών για να αγοράζουμε αυθεντικά CD.
'Όλα τα players όλων των εταιριών υποστηρίζουν αναπαραγωγή CD-R.
Κανένας κατασκευαστής δεν υποστηρίζει κάτι που μπορεί να προξενήσει ζημιά ή αστοχία.

Διαβάστε τα manual στο "Προφυλάξεις" και θα δείτε ότι το μόνο που αναφέρεται είναι να προσέχουμε
τη κατάσταση του δίσκου(να είναι καθαρός και να μην έχει γρατσουνιές)και όχι το τύπο(CD,CD-R,CD-RW κτλ).

Reaction score
41
Απάντηση: Re: KENWOOD DDX 7029

Όχι βέβαια!
Αυτά είναι μύθοι των εταιριών για να αγοράζουμε αυθεντικά CD.
'Όλα τα players όλων των εταιριών υποστηρίζουν αναπαραγωγή CD-R.
Κανένας κατασκευαστής δεν υποστηρίζει κάτι που μπορεί να προξενήσει ζημιά ή αστοχία.

Διαβάστε τα manual στο "Προφυλάξεις" και θα δείτε ότι το μόνο που αναφέρεται είναι να προσέχουμε
τη κατάσταση του δίσκου(να είναι καθαρός και να μην έχει γρατσουνιές)και όχι το τύπο(CD,CD-R,CD-RW κτλ).

Nα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω Κωστή!!
Σαφέστατα και μπορούμε στις συσκευές μας να παίξουμε δισκάκια γνήσια ή CD-R ή CD-RW αλλά το θέμα μας έχει διπλή υπόσταση....
Κατ' αρχήν να θυμίσω ότι τα CD-R (& RW) είναι σαφέστατα πιο ευαίσθητα σε γρατσουνιές. Και επειδή η εγγραφή γίνεται επιφανειακά κάθε γρατσουνιά επηρεάζει την εστίαση στο ματάκι με αποτέλεσμα οι συνεχόμενες αποτυχίες διαβάσματος σταδιακά να απορυθμίζουν το ματάκι. Και ή θα πρέπει να επέμβουμε για επαναρύθμιση ή να αγοράσουμε άλλο (αν είναι οικονομικό το μηχάνημα). Όταν λοιπόν αρχίσουμε να ακούμε τα γνωστά κρακ-κρακ από την κεφαλή και την δυσκολία διαβάσματος των δίσκων μας, συνήθως σημαίνει ότι αρχίζουν τα βάσανά μας

Είναι τυχαίο ότι πηγές που δουλεύουν συνήθως με γνήσια CD αντέχουν περισσότερο στο χρόνο??
Είναι τυχαίο ότι ένα γνήσιο CD πάντα θα διαβαστεί γρηγορότερα από τα περισσότερα αντεγραμμένα??
Είναι τυχαίο ότι όσες φορές ακούσαμε την κεφαλή να κοπανιέται είχαμε αντεγραμμένο δισκάκι μέσα??

Ναι....Είναι βολικό να έχουμε μερικά δισκάκια με τα αγαπημένα μας τραγούδια αντεγραμμένα από τις συλλογές μας.
Ή ακόμα περισσότερο κάποια δισκάκια με mp3 γεμάτα με τραγούδια.....
Και τώρα τελευταία σε stickάκια ή εξωτερικά mp3 players (είτε i-Pod είτε οποιοδήποτε άλλο).
Τουλάχιστον τα τελευταία δεν ζορίζουν την κεφαλή....

Στο αυτοκίνητο μου προσπαθώ όσο μπορώ να ακούω γνήσια δισκάκια. Ανεξάρτητα αν αυτό είναι λιγότερο βολικό ή απλά σε αναγκάζει να ακούσεις και τραγούδια που δεν θα είναι τόσο καλά στα αυτιά μου όσο σε μια προσωπική συλλογή.
Όχι...Δεν θα φοβηθώ να παίξω αντεγραμμένα δισκάκια.
Αλλά δεν θα είναι μόνο τέτοια.

Στατιστικά πάντως, όσα R-CD ή CD changers είχα στα οχήματά μου δεν μπορούσαν να παίξουν mp3 και αναγκαστικά έπαιζα γνήσια, ποτέ δεν χάλασαν....

Reaction score
0
Γιαννη συμφωνώ εν μερει στα λεγόμενα σου.
Τα γνήσια δισκάκια είναι αναμφισβήτητα πιο ποιοτικά.
Έτσι σε βάθος χρόνου αντέχουν περίσσοτερο από τα αντεγραμμένα και "κουράζουν" λιγότερο τη κεφαλή.Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ένα αντεγραμμένο δισκάκι που βρίσκεται σε καλή κατάσταση θα προκαλέσει βλάβη.

Κανένα Player που είχα μέχρι τώρα δεν παρουσιάσε πρόβλημα από την αναπαραγώγη αντεγραμμένων δίσκων.Μερικές φορές μπορεί να παρουσιαστεί δυσκολία στην ανάγνωση αλλά αφορά μόνο αντεγραμμένους δίσκους που έχουν παίξει πολλές φορές και η επιφάνεια τους ειναι εμφανως ταλαιπωρημένη.

Και φυσικά,η δισκοθήκη μου αποτελείται απο γνήσια CD τα οποία ακούω εδώ και χρόνια και παίζουν απροβλημάτιστα.Τα CD-R θα έλεγα ότι είναι "μιας χρήσης" καθώς είναι κυριώς compilations που μετά από κάποιο καιρό μπορεί να μη θυμάμαι καν τι περιέχουν.

Reaction score
41

Ακριβώς Κωστή....
Έχω δει ελάχιστο κόσμο να είναι προσεκτικός με τα αντεγραμμένα δισκάκια του. Τα περισσότερα έχουν γρατσουνιές, δακτυλιές κλπ.
Και όλα αυτά είναι εγκληματικά για την κεφαλή.

Εγώ συγκαταλέγομαι στους παλαβούς.
Είμαι ιδιαιτέρως προσεκτικός σε σημείο να βλέπεις αντεγραμμένα δισκάκια (ή δισκάκια με mp3) 2 ή 3 ετών και να είναι αγρατσούνιστα.
Αλλά είμαι υπερβολικός.
Και αν δω καμιά περίεργη γρατσουνιά (μη φανταστείς καμία τάφρο) φτιάχνω καινούριο.
Άλλωστε με το κόστος που έχουν πια τα δισκάκια μόνο ο χρόνος μας κοστίζει.......

Ένα γνήσιο δισκάκι ή ένα αντεγραμμένο σε άριστη κατάσταση δεν θα προκαλέσουν πρόβλημα.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.052
Re: Απάντηση: KENWOOD DDX 7029

Η λύση είναι μία λοιπόν (αυτό που έχω εφαρμόσει ο ίδιος). Με το που αγοράζω ένα cd, το αντιγράφω 2 φορές. Το ένα δισκάκι μπαίνει μαζί με το αυθεντικό στη θήκη για αντίγραφο ασφαλείας και το άλλο πάει στη θήκη των cd αυτοκινήτου, όπου και αντικαθίσταται με καινούριο όταν αρχίσει να γίνεται εμφανής η καταπόνησή τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι αδύνατον να μείνει "αγρατζούνιστο" ένα δισκάκι στο χώρο του αυτοκινήτου. Ακόμη κι αν είσαι πολύ προσεκτικός, η ίδια η κίνηση του μηχανισμού δημιουργεί σημάδια στην επιφάνεια του δίσκου (σε λακούβες πχ), καθώς δεν είναι σχεδιασμένος (ο μηχανισμός) με γνώμονα την απόλυτη σταθερότητα.

Δεν έχουν βγει και radiocd's με clamp να πάρει. :116:

Εγώ συγκαταλέγομαι στους παλαβούς.
Να αλλάξω την υπογραφή μου? :135:

Reaction score
0

GEIA SAS PAIDIA.. MPORO NA MATHO AN TO KENWOOD 7029 MPOREI NA PAIKSEI ENA DVD ME mp3 MESA SE RANDOM MODE kai oxi ena ena?

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.052
Καλώς ήρθες. Ναι, μπορεί.

Την επόμενη φορά γράψε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες. Ευχαριστώ. :107:

Reaction score
2
Απάντηση: Re: KENWOOD DDX 7029

Μηπως ξερει καποιος το τηλεφωνο της αντιπροσωπιειας για car audio για Kenwood ? Νομιζω ειναι στη Θεσσαλονικη.

Εβαλα ενα bluetooth ΒΤ300 και στα καλα καθουμενα καθε δυο τρις μερες δεν συνδεεται το κινητο και μερικες φορες βγαζει στην 7029 ενα error 85 στις ρυθμισεις του bluetooth . Για να ξαναδουλεψει θελει reset η οθονη
Πηγα στο καταστημα που το τοποθετησα το κοιταξαν δουλεψε μια δυο φορες μου ειπαν δεν εχει προβλημα αλλα μετα παλι τα ιδια...

Ευχαριστω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.098
Members
38.407
Νεότερο μέλος
kalelakos