Kenwood KA-9100 και B&W 683 S2

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.480
να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά από της παλιές καλές φίρμες denon marantz kenwood και άλλες πολλές δεν υπάρχουν αξιόλογα μηχανήματα και σε καλλίτερες τιμές!!! και πάμε σε εξεζητημένα?
Εξεζητημένα ή εξειδεκευμένα;;)

Reaction score
248
να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά από της παλιές καλές φίρμες denon marantz kenwood και άλλες πολλές δεν υπάρχουν αξιόλογα μηχανήματα και σε καλλίτερες τιμές!!! και πάμε σε εξεζητημένα?
Την Kenwood έχω καιρό να την ακούσω. Denon & Marantz ζουν και βασιλεύουν και επειδή τυχαίνει να έχω ένα μικρό σύστημα με B&W 686 και Denon PMA 710 για τον αδερφό μου, μπορώ να σου πω ότι παίζουν πολύ ωραία μεταξύ τους. Το "πρόβλημα" είναι ότι το ηχείο που πήρες είναι 3-δρομο και έχει 2 6.5 woofers για μπάσο, ένα FST midrange και ένα νέο tweeter. Αν θέλεις να το "ακούσεις" μπορείς να του βάλεις ένα ενισχυτή των 300ευρώ και σίγουρα θα παίζει. Η τουλάχιστον θα νομίζεις ότι παίζει. Μόλις του δώσεις κάτι ποιό "σωστό" για τις προδιαγραφές του πραγματικά θα απογειωθεί. Επειδή τα είχα τα 683 (όχι τα S2) και τα δοκίμασα με σειρά ενισχυτών, αυτό που μπορώ να σου καταθέσω -που είναι και κανόνας για τα B&W απ'οτι φαίνεται- ότι όσο περισσότερα ρεύματα έχει ο ενισχυτής, τόσο καλύτερα. Επίσης το "πάντρεμά" τους με "λαμπρά" μηχανήματα θα σε κουράσει καθώς και τα αλουμινένια tweeter έχουν τις ιδιαιτερότητές τους.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Τζάνε μ' σε το ξαναματαλέω. Όλοι αυτοί οι ενισχυτάδες που ψάχνεις έχουν το εγγενές πρόβλημα της τάξης ΑΒ. Για τάξη Α με ένα χιλιάρικο, τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Από τη στιγμή που η τάξη D έχει πλέον εξελιχθεί τόσο πολύ, είναι μονόδρομος, κατά τη γνώμη μου. Τέλος πάντων, με 1000€ μπορείς να πάρεις αυτό το ματζαφλάρι, που γ.μάει και δέρνει - καμιά σχέση με τους συμβατικούς ενισχυτάδες. Αν πάλι δεν σου γεμίζει το μάτι, πάρε κάποιον τυπικό τάξης ΑΒ ενισχυτή. Τί άλλο να σε πω...
Edit: το ματζαφλάρι δεν έχει αναλογική είσοδο, οπότε άκυρο...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Οπως ειπε ο φιλος BoufisG παραπανω, εαν πας σε αυτη την κατηγορια ηχειου, για να το ακουσεις στα καλυτερα του και να δειξει τις αρετες για τις οποιες ανηκει στη συγκεκριμμενη κατηγορια, πρεπει να πας σε αντιστοιχα ποιοτικο ενισχυτικο. Οι εταιρειες που σου προταθηκαν δεν ειναι εξεζητημενες, Yamaha, Nad, ειναι εγνωσμενης αξιας παραδοσιακες δυναμεις, Exposure, cambridge χρονια εκπροσωποι της Αγγλικης σχολης, και η Peachtree μια σχετικα νεα εταιρεια που κανει θραυση στην Αμερικη για τις value for money υποποιησεις class d με καλο εξοπλισμο, ποιοτητα κατασκευης και αισθητικη.

Reaction score
5
Οπως ειπε ο φιλος BoufisG παραπανω, εαν πας σε αυτη την κατηγορια ηχειου, για να το ακουσεις στα καλυτερα του και να δειξει τις αρετες για τις οποιες ανηκει στη συγκεκριμμενη κατηγορια, πρεπει να πας σε αντιστοιχα ποιοτικο ενισχυτικο. Οι εταιρειες που σου προταθηκαν δεν ειναι εξεζητημενες, Yamaha, Nad, ειναι εγνωσμενης αξιας παραδοσιακες δυναμεις, Exposure, cambridge χρονια εκπροσωποι της Αγγλικης σχολης, και η Peachtree μια σχετικα νεα εταιρεια που κανει θραυση στην Αμερικη για τις value for money υποποιησεις class d με καλο εξοπλισμο, ποιοτητα κατασκευης και αισθητικη.
για τον Yamaha εγώ ρώτησα επειδή τον βρήκα στα 700 ευρώ ελαφρά μεταχειρισμένο 3 μηνών!!και μου είπαν ότι Yamaha με B&W με τίποτα!!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
για τον Yamaha εγώ ρώτησα επειδή τον βρήκα στα 700 ευρώ ελαφρά μεταχειρισμένο 3 μηνών!!και μου είπαν ότι Yamaha με B&W με τίποτα!!
Ο φιλος σου απαντησε οτι δεν του κανει κλικ ηχητικα ο συνδιασμος με τον yamaha, αυτο δε σημαινει οτι δε θα οδηγησει αρκετα καλα τα ηχεια. Το θεμα ειναι να ακουσεις εσυ καποιους συνδιασμους κ να βρεις ποιος αρεσει σε σενα.

Reaction score
248
σκέφτομαι τον Rotel RA-1570 που μου πρότειναν 2 φίλοι παραπάνω!
Και καλά τα αναλογικά σου και το ΜΚ2 σου, κάποια στιγμή που θα θέλεις να ακούσεις ψηφιακά τι θα κάνεις; Σκέψου ότι με την υπέρβαση που θα κάνεις στην αγορά του ενισχυτή τώρα, καλύπτεις μια μελλοντική ανάγκη -που σίγουρα θα προκύψει- με το ενσωματωμένο DAC του ενισχυτή που έχει και USB-B ώστε να συνδέσεις και το PC/Mac σου καθώς και τις οπτικές εισόδους για να συδνέσεις κανένα transport.

Reaction score
5
Και καλά τα αναλογικά σου και το ΜΚ2 σου, κάποια στιγμή που θα θέλεις να ακούσεις ψηφιακά τι θα κάνεις; Σκέψου ότι με την υπέρβαση που θα κάνεις στην αγορά του ενισχυτή τώρα, καλύπτεις μια μελλοντική ανάγκη -που σίγουρα θα προκύψει- με το ενσωματωμένο DAC του ενισχυτή που έχει και USB-B ώστε να συνδέσεις και το PC/Mac σου καθώς και τις οπτικές εισόδους για να συδνέσεις κανένα transport.
έχω και τον sony str db930 110w ανά καναλι 15ετιας μαζί με τα sony pascal 705 5.1!!!

Reaction score
0
Καλησπέρα και από μένα!

Ήθελα να ρωτήσω αν ηχεία όπως τα 683 ή 683 SE μπορούν να οδηγηθούν από τον Denon 4100W ή κάποιον άλλο αντίστοιχο AV;
Με αυτά που διάβασα εδώ έπεσα από τα σύννεφα..

Reaction score
248
Καλησπέρα και από μένα!

Ήθελα να ρωτήσω αν ηχεία όπως τα 683 ή 683 SE μπορούν να οδηγηθούν από τον Denon 4100W ή κάποιον άλλο αντίστοιχο AV;
Με αυτά που διάβασα εδώ έπεσα από τα σύννεφα..
Επειδή έχω και τον Χ4000 (πρακτικά ίδιος ως προς τα ενισχυτικά) ας μην γινόμαστε "υστερικοί" . Ο φίλος ρωτάει για hi-fi ενισχυτή.

Τα πράγματα είναι δυστυχώς χειρότερα για τους AV :) Αυτά τα 125W @ 8ohm αν τα δείς να μου τρυπήσεις την μυτη :)

Ειδικά δε αν τον φορτώσεις και με κανένα κεντρικό ΗΤΜ και περιφερειακά 685/686 το καημένο το ένα τροφοδοτικό τι να πρωτοταίσει!

Κοίτα μην απογοητεύεσαι, δεν είπε κανείς ότι δεν θα "παίξουν" . Θα παίξουν και ενδεχομένως για τα αυτιά σου να είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ το αποτέλεσμα, και μεταξύ μας αν σε ικανοποιεί LOOK NO FURTHER!

Απλά δεν θα πάρεις το 100% του ηχείου, οπότε και αφού δεν θα το εκμεταλευτείς ως προς τον σκοπό του, γιατί δεν πας σε ένα ποιό απλό ηχείο , λιγότερο απαιτητικό ώστε να μην χρειάζεται τέτοια ισχύ; Σε γενικές γραμμές, το home cinema έχει διαφορετικές καταβολές από το "hi-fi" . Πολύς κόσμος έχει μεγάλα full range ηχεία και τα cross-άρει στα 80Ηz. Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο. Είναι σαν να επενδύσεις σε ένα Range Rover Sport για να πηγαίνεις μέχρι το περίπτερο στα 800μ για να αγοράζεις τσιγάρα.

Reaction score
113
Ο κολλητός μου στην αρχή τα έπαιζε με YAMAHA RXV-1800....σε όχι και πολύ δυνατές εντάσεις και γενικά σε δύσκολα περάσματα έκλεινε ο ενισχυτής του!!! Είχε ξενερώσει τη ζωή του!!!

Reaction score
1.391
εεεεεεμμμ.....μπα ! δεν...

ωραια τα λαμπιόνια του ομως...δε λεω...

θα ελεγα να κανεις υπομονη κανα 2μηνο με λιγα ακομη στην ακρη, θα καταφερεις το συνολακι που εχει προτεινει ο κυριος κογιας..

θελουν ρευμα τα ηχεια σου...και αν θελεις να τα συνδυάσεις με ποιοτητα, πρεπει να ανεβεις σε μπατζετ

Reaction score
5
Αφού μπορείς να δώσεις 1000 ευρώ, νομίζω πως μπορείς να δώσεις και 1750. Θα μου πεις, μεγάλη διαφορά, 75% πάνω. Σωστό. Αξίζει να κάνεις τρεις - τέσσερις μήνες υπομονή και να μαζέψεις αυτό το 750άρι μήνα το μήνα, και να πάρεις αυτά. Εν συγκρίσει προς τους τυπικούς ενισχυτές τάξης ΑΒ, η διαφορά στην ποιότητα ήχου είναι μεγάλη. Γνώμη μου.
Κώστα μπορείς να μου πεις που υπάρχουν στην Ελλάδα? και αν ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ Peachtree Audio NovaPre και ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ Peachtree Audio220 τα δυο μαζί βγαίνουν 1750?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Εχουν μια αναλογικη εισοδο aux στην οποια μπορεις να βαλεις πικαπ αλλα χρειαζεσαι phono stage

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis