Klipsch Greek club

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.452
Παρεμπιπτόντως τις ημέρες αυτές είχα την τύχη να ακούσω δύο καταξιωμένες εταιρείες ηχείων στον χώρο μου: Τα Chario Syntar 516R καθώς και τα Zingali Zero Bookself. Και τα δύο ακριβότερα παρ όλο ραφιού.

Δεν μπορώ να πω πως δεν μου άρεσαν, ειδικά τα zingali. Όμως εκεί που σε κερδίζει η Klipchείναι η απόδοση, καθαρότητα κλπ σε χαμηλές εντάσεις. Η προβοληκότητα των μεσαίων (φωνές, πνευστά κλπ) (έτσι όπως την έχω συνηθίσει) μου έλειψε και από τα δύο παραπάνω ηχεία…

Λέτε να είναι η ιδέα μου??

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
σχετικο...ολο και κατι κουρευουν που δεν πρεπει να φαινεται με την πρωτη ματια....
κατα τα αλλα οι βελτιωσεις ειναι αναμενομενες
αλλιως δεν εχουν λογο υπαρξης

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
υποψιν οτι με βελτιωση στις κορνες και στο κρος,μιλαμε πλεον για πολυ πιο ακριβο ηχειο
allover

Last edited:

Reaction score
1.187
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι πάντα το νεώτερο είναι καλύτερο του προηγουμένου…..
Καλά γι αυτό μην βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά...
Δεν λέω για εδώ συγκεκριμένα, γενικότερα αναφέρομαι...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Παντως απ' οτι φαινεται η νεα σειρα Reference premiere δεν ερχεται να αντικαταστησει την κλασσικη reference, αλλα την εισαγωγικη synergy. Εξ' ου και η ομοιοτητα με την reference, και οι σαφως χαμηλοτερες τιμες στα αντιστοιχα μοντελα της νεας σειρας.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.452
Λοιπόν:

Το παραπάνω μοντέλο είναι το premiere..

Στο siteτης klipsch υπάρχουν οι εξής σειρές:

Η premiere (δηλαδή το παραπάνω ηχείο) το οποίο δεν αντικαθιστά της refΙΙ αλλά μάλλον θα είναι πιο οικονομική, άρα και με χαμηλότερες προδιαγραφές.

Η refII η οποία μάλλον βαίνει προς απόσυρση…

Και η ref (με ημερομηνία έναρξης 2014) και η οποία μάλλον θα έχει την ίδια τιμολογιακή αξία, άρα AYTH αντικαθιστά την refII. (Με αυτή λοιπόν την σειρά λογικά θα πρέπει να συγκριθεί η refII ).

http://www.klipsch.com/floorstanding-speakers

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
γνωστος ριβιουερ , δεν μπορεσε να καταλαβει αν ακουει κορνα
η απλο τουιτερ......(στα ηχεια μου)
με λιγη εξτρα δουλιτσα φτηνιαρικη στα εσω της κορνας......
χανεται η αγριαδα.......ησυχαζει απιστευτα....

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Προσυπογραφω σε αυτο που λεει ο Αργυρης, RF-52 με MKP στο κρος και ΜΚΤ στο χαμηλο και το ηχειο απογειωθηκε, εφυγε η "κορνιλα" κ οι υψηλες ανεπνευσαν χωρις να χασουν αναλυση, οντας πιο ραφινατες, χωρις οξυτητα και σκληραδα. Μεγαλο ρολο παιζει και η αλλαγη εσωτερικης καλωδιωσης.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.452
Προσυπογραφω σε αυτο που λεει ο Αργυρης, RF-52 με MKP στο κρος και ΜΚΤ στο χαμηλο και το ηχειο απογειωθηκε, εφυγε η "κορνιλα" κ οι υψηλες ανεπνευσαν χωρις να χασουν αναλυση, οντας πιο ραφινατες, χωρις οξυτητα και σκληραδα. Μεγαλο ρολο παιζει και η αλλαγη εσωτερικης καλωδιωσης.
Παρακαλώ μπορείτε να γίνετε πιο σαφείς με τους όρους?
Υπάρχουν και άσχετοι με τα ηλεκτρονικά, όπως ο υποφαινόμενος.

Αν υπάρχει τρόπος να βελτιώσω τα rf62 μου, τουλάχιστον στο θέμα του χαμηλού, παρακαλώ για την βοήθειά σας.

Επίσης το παραπάνω video νομίζω ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στο δικό μου διότι το εξωτερικό πλαστικό της κόρνας, είναι ενσωματωμένο στην μπάφλα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
στο θεμα χαμηλου με μια καλυτερη καλωδιωση κατι καλο μπορει να γινει (κρος μεχρι τα γουφερ)
αλλα μην υποτιμας ποσο καλυτερο μπορει να γινει στις μεσουψηλες
ολα ανοιγονται ολα βελτιωνονται

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Κάτι τέτοιο εννοείς;

με τροπο και υλικο καταλληλο
μετα χτυπας την πλαστικουρα της κορνας
και νομιζεις οτι βαρας μασιφ ξυλο ζιγκαλι
και ακουγεται τρελλα το ρημαδι
7 ηχεια εχω και τα 7 τα εχω ντυσει

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
οι αντιστασεις (της κορνας) και μονο κοβουν τσιριδα
οι πυκνωτες ας ειναι και απλοι μουντορφ δινουν σωματα (μονο στα γουφερ)
εχω βελτιωσει σε καμποσους εδω μεσα
αν θελουν (και εχουν διαβασει το θεμα ας μιλησουν οι ιδιοι)

A

amoustakas

Guest
Μετά τις μετατροπές των κρος μου από τον argi τα rf-3 παίζουν πολύ πιο μαλακά και ξεκούραστα. Έχω και 2ο ζεύγος μαμά και μετά από σύγκριση διαπίστωσα το μέγεθος της διαφοράς. Άλλος δρόμος είναι καλώδια (ρεύματος κυρίως) και λάμπες. Απλά θέλει ψάξιμο και χρήμα πολύ περισσότερο από μια απλή αλλαγή μερικών υλικών.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.452
Καλημέρα,

Με βάλατε σε πειρασμό!

Δηλαδή ένα τόσο ειδικό ηχείο, (το αναφέρω έτσι διότι η klipsch έχει μόνο εχθρούς ή φανατικούς οπαδούς, δηλαδή τον ήχο της, είτε τον μισείς, είτε πωρώνεσαι με αυτόν – ακόμα και ειδικοί στον ήχο, κατηγορούν ευθέως τον ήχο στα προϊόντα της σαν επιθετικό & κουραστικό), μπορεί να βελτιωθεί με κάποιες απλές ή σύνθετες – δεν έχει σημασία, αλλά προσιτές κινήσεις και έτσι να απαλύνει τις όποιες επικρίσεις της προσάπτουν?

argi.... sos!!!

Last edited:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
ενας αντιπροσωπος αρκετα βλαχος στην συμπεριφορα του
μου ειχε πει καποτε
Ειναι πανευκολο καποιος
να κανει λαθη στον τομεα του hifi
λαθη που μπορει ποτε να μην μπορεσεις να καταλαβεις.
Τα κλιπς δυστυχως ειναι καθρεπτες - μεγενθυντικοι φακοι στο τι υπαρχει πριν απο αυτα.
Οσο πιο κλα συνοδα τοσο πιο καλος ηχος
Στην τιμη τους δεν εχουν αντιπαλο , και πολυ πιο πανω
αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχουν μειονεκτηματα οπως ολα τα ηχεια.
Οσο αφορα την βελτιωση το ηχειο μπορει να ξεπερασει ολα τα κουσουρια του με σχετικα μικρα ποσα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514