Klipsch Greek club

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
Καλορίζικα!

Τελικά 280f! Καλορίζικα λοιπόν.....

Γράψε μας λεπτομέρειες, άκουσες και τα μικρότερα μοντέλα?

Reaction score
1.187
Τι καλωδια να χρησιμοποιησω για klipsch 280f και 450c?
Επειδη εχω μπερδευτει με τα AWG και τα mm των καλωδιων, 2,5μμ 14AWG κάνει ή οχι ?
Μια χαρά είναι το καλώδιο, περιμένουμε να ακούσουμε εντυπώσεις από το RP-280F

Reaction score
245
Δεν τα εχω παρει ακομα! εχω ακομα δυο ακροασεις να κανω για να κατασταλαξω. Αλλα μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα απο τα 280F. Μαλλον εκει με βλεπω να καταληγω. Πρεπει τα επομενα μου θα ακουσω να μου κανουν τρομερη εντυπωση για να αλλαξω γνωμη!

Λογικα μεσα στις επομενες 2 εβδομαδες...

Οσο για τα καλωδια, ρωταω επειδη αυτα τα εχω ηδη (2,5μμ 14AWG) και δεν ξερω αν χρειαστει να παρω κατι διαφορετικο.

Το κακο είναι οτι ο Denon 6200w που σκεφτομαι δεν εχει κυκλοφορησει ακομα απ οτι ειδα, τον περιμενουν λογικα σε κανα μηνα. Οποτε για αρχη θα παιξουν με ενα μικρουλη denon που διαθετω τα τελευταια 6 χρονια!!

Reaction score
494
thanks... αν καιρώ και με λάμπες παρέα!!!
θα ακολουθήσει πρόσκληση προτάσεων σας για τα heresy 3 ( push pull ? set ? 2a3 ? 300b? el34? κτλ )

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Εχω ακουσει το ηχειο με διαφορα ενισχυτικα και θεωρω οτι η μουσικοτητα της 6c33 θα ισορροπησει την αμεσοτητα και την forward αισθηση του ηχειου, και απο το τελικο αποτελεσμα δε θα λειπει τιποτα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Παντελή οι Bat δεν χρησιμοποιούν τέτοιες;
Πως ακούγονται;
Ναι, νομιζω ο 55se εχει 4. Kοιτα, σε ολιγοβατη υλοποιηση ειναι μαγικη, μουσικοτητα, ροη, η αγαπημενη μου λαμπα. Νομιζω οτι ειχαν κατι μονομπλοκ 8watt οι αφοι Τσακιριδη..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Νομιζω οτι ειχαν κατι μονομπλοκ 8watt οι αφοι Τσακιριδη..
Eνας φιλος που εμπιστευομαι περισσοτερο απ' τ' αυτια μου μου μου χει μιλησει για Almarro με δυο 6c33 στο καναλι και 18W/ch σκετη μαγεια.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
Έχω την περιέργεια, ως προς την συμπεριφορά ενός λαμπάτου στο σύστημά μου!

Reaction score
245
Να σας πω δυο πραγματα απο την προσφατη ακροαση που ειχα με τα 280f.

Δεν εχουν καμια σχεση με τα rf 82 ii που ειχα ακουσει. Η αλλαγη στην κορνα? η βελτιομενη καμπινα? εχουν αλλαξει εντελως το ηχειο. Μιλαμε για ενα πληρως ισοροπημενο ηχειο.
Ακρως εντυπωσιακο στα αυτια μου. Ευτυχως με τον πωλητη ειχαμε τα ιδια ακουσματα και ετσι ειχα την ευκαιρια να ακουσουμε rock, house, rock ballands για περισσοτερη απο 45 λεπτα, και οι εντυπωσεις ειναι μονο εντυπωσιακες.
Συνδεδεμενα με ενα ασθενικα πολυκαναλο denon επαιζαν μια χαρα, λιγο θολα θα ελεγα. Μολις ενεργοποιησαμε και τον τελικο δικαναλο τα ηχεια ελαμψαν. Λεπτομερεια, διαυγεια, τρομερη δυναμικη, ωραιο ογκωδες και σφικτο μπασο(8ιντζα γαρ), λεπτομερεις ψιλες. Οτι εψαχνα το βρηκα.
Η κορνα ακρως εντυπωσιακη και τοσο οσο δεν κουραζε σε καμια περιπτωση τον ακροατη.
Ακομα και ο φιλος που ηταν μαζι μου, ειχε ακριβως την ιδια εντυπωση!

Ισως να μην ειναι το μουσικοτερο ηχειο αλλα σε αυτη την κατηγορια τιμης, το βρισκω φανταστικο ατ' αυτια μου.

Αυτο που εχω να πω σε εσους η εν λογω εταιρια ειναι μες τις επιλογες τους, να ακουσουν το νεο 280F.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
Αυτά παθαίνουν όσοι ασχοληθούν με την klipsch.
Δεν γνωρίζω το κατάστημα που τα άκουσες, αλλά αν γίνει τελικά η αγορά, ύστερα όχι πολύ χρόνο, δέκα δεκαπέντε ημέρες, δεν θα μπορείς να ακούσεις κανένα άλλο ηχείο, τουλάχιστον στην κατηγορία του.
Αν όπως λένε τσιρίζουν κλπ, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στα συνοδά ή στα μουσικά αρχεία. Προσοχή λοιπόν γιατί εκεί είναι απαιτητικά.

Θα προσπαθήσω να αναφέρω την γνώμη του περιοδικού ''High Fidelity'' το οποίο δυστυχώς το έφαγε η ''μαρμάγκα'' όπως τόσα άλλα: Ετήσια έκδοση 2012 - αναλυτικό άρθρο για τα rf 62. Μεταξύ λοιπών άλλων σημειώνει:

''Το rf 62II διακρίνεται καταρχήν για τις έξοχες δυναμικές αντιθέσεις του , προϊόν μιας σπουδαίας ταχύτητας εκ μέρους των μετατροπέων του. Τα γούφερ ταιριάζουν πολύ καλά με την χοάνη ως χροιά και διασπορά και η σχεδίαση κρίνεται ιδιαίτερα ομοιογενείς σε όλο το φάσμα που καλύπτει δεδομένης της αρκετά ΜΙΚΡΗΣ συμμετοχής της καμπίνας στις κατώτερες μεσαίες.
Το μπάσο είναι βαθύ, ισχυρό, με εντυπωσιακά διαγραμμένα μέτωπα και σαφές σβήσιμο, απαιτεί όμως έναν αρκετά ισχυρό ενισχυτή για το ξυπνήσει πλήρως και να του δώσει την παρουσία που διαθέτει στα ''μικρά'' hz. Παρά την μεγάλη ευαισθησία του ηχείου, συνεπώς, τα ταιριάσματα με ολιγόβατους ενισχυτές, προτείνονται μετά από δοκιμή. Οι μεσαίες συχνότητες είναι το πιο δυνατό σημείο αυτού του klipsch. Ογκώδεις, λεπτομερείς, Φυσικά Ζεστές και ''οργανικές'' , χωρίς ίχνος ''κρεμάσματος'' ή παχύνσεων, μουντάδας σε χαμηλές και υψηλές στάθμες, αποτελούν την βασική αιτία της χαρισματικής Μουσικότητας του rf 62II.
Το πρόβλημα με το rf62II, όπως και κάθε άλλο ηχείο τέτοιας φιλοσοφίας είναι πως δεν συγχωρεί τα συνήθη λάθη όντας πολύ Αποκαλυπτικό! Αν λοιπόν ο '' macho'' ενισχυτής σας ''ξύνει'' κι έχει γρέζια (σύνηθες) , αν έχετε βάλει τα καλώδια σήματος με ανάποδη φορά ή έχετε κάνει λάθος στην πολικότητα των καλωδίων ρεύματος, αν τα καλώδια πίσω από το ρακ.... παγιδεύουν ακόμη και ποντίκια και αν το ίδιο το ρακ πάει ''βάρκα γιαλό'' μην περιμένετε πως το rf62II θα επαναλάβει το γνωστό ελληνικό ρητό '''δεν βαριέσαι αδερφέ''. Αν θέλετε κάτι τέτοιο, ξεχάστε τις χοάνες.
Αντίστοιχα αν πέσει σε προσεγμένο σύστημα, κυριολεκτικά θα Κελαηδήσει, μετατρέποντας την γνωστή επιθετικότητα σε Αθρόες πληροφορίες Δύναμης, Χώρου και Ρυθμού.
Εν τέλει το rf62II είναι ένα ηχείο που συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους γνωρίζουν ακριβώς τι κάνουν στο σύστημά τους και το οποίο αναπόφευκτα θα απαιτήσει έναν πολύ ποιοτικό ενισχυτή για να ξεδιπλώσει πλήρως τις αρετές του...

από άρθρο του Π.Κωτσή.

Ιάκωβος.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
Πάντως πράγματι χρειάζονται αρκετά βατ για να ''κουνηθούν'' πλήρως. Όταν έγινε αντικατάσταση με τον τελικό μου 2Χ160 βατ από τον προηγούμενο δικάναλο M.A. 740a, η διαφορά σε όλο το ακουστικό φάσμα ήταν εντυπωσιακή!

Reaction score
245
Vaki, χωρις υπερβολες, με εντυπωσιασε. Οτι του εδινα το επαιζε μια χαρα. Απο house, pop, rock, μεχρι jazz ηταν απιστευτο. Ισως επειζε ρολο και ο τελικος δικαναλος denon που ηταν συνδεδεμενος γι αυτη την ωραια εικονα.
Πιο πολυ με εντυπωσιασε η μεγαλη σκηνη που ειχε, το δυναμικο ευρος αλλα και η ισοροπια του μεταξυ μπασου και ψηλων συχνοτητων.

Δε κρατηθηκα και παραγγειλα ολο το set : 280f για F/L, 450c για center, και 160Μ για surround.
Θα τα εχω σε περιπου δυο εβδομαδες ολα.

Το κακο ειναι οτι δεν θα τα οδηγησω σωστα για αρχη, μεχρι να παρω τα ενισχυτικα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
Με γεια το καινούργιο σύστημα.
Μην ανησυχείς, 97 db ευαισθησίας συμπεραίνει και εύκολη οδήγηση. Έτσι και με λίγα ποιοτικά όμως βατ, υπάρχει ευχαρίστηση.
Σιγά σιγά θα μπορέσεις να χτίσεις ένα σύστημα, που θα σε ηρεμεί αλλά και θα σε ξεσηκώνει αν χρειασθεί.

Αυτό είναι το καλό με την klipsch.
Αυτή την στιγμή το σύστημα λειτουργεί σε τόσο χαμηλή ένταση, που μόλις ακούγεται. Και όμως η ποιότητα σε όλο το ακουστικό φάσμα είναι τόσο πλήρης, όπως ακριβώς θα ήταν σε πλήρη φόρτιση!

Επίσης να γνωρίζεις ότι χρειάζονται τουλάχιστον 100 ώρες για να ξεδιπλώσουν πλήρως τα χαρίσματά τους.

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος