Klipsch Greek club

Reaction score
1.187
Δεν ξέρω αν παρατήρησες ότι η Klipsch ανακοινώνει ευαισθησία 94 db ενώ η μέτρηση δείχνει 90,7.
3,3 db λιγότερα δεν είναι καθόλου λίγα! Επιμένεις ότι δεν λέει ψέματα?
Δεν λέει ψέμματα, λέει συγκεκαλυμμένη την αλήθεια.
Αν προσέξεις θα δεις ότι δεν λέει 94 dB / 1 watt /1 m αλλά λέει 94 dB / 2.83 V / 1 m
Επειδή το ηχείο είναι 4 Ωhms προφανώς λόγω πτώσης τάσης τα 2.83V δεν αντιστοιχούν στο 1 watt αλλά στα 2 watts, συνεπώς δικαιολογείται θεωρητικά αυτή η διαφορά των -3 dB και κάτι ακόμα αν ήταν άστρωτο όταν το μέτρησαν στο sterephile.
Για την απόκριση στο άνω μέρος του φάσματος δεν το συζητάμε, δεν είμαστε νυχτερίδες, ούτε σκύλο έχω στο σπίτι. :p

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Δεν λέει ψέμματα, λέει συγκεκαλυμμένη την αλήθεια.
Αν προσέξεις θα δεις ότι δεν λέει 94 dB / 1 watt /1 m αλλά λέει 94 dB / 2.83 V / 1 m
Επειδή το ηχείο είναι 4 Ωhms προφανώς λόγω πτώσης τάσης τα 2.83V δεν αντιστοιχούν στο 1 watt αλλά στα 2 watts, συνεπώς δικαιολογείται θεωρητικά αυτή η διαφορά των -3 dB και κάτι ακόμα αν ήταν άστρωτο όταν το μέτρησαν στο sterephile.
Για την απόκριση στο άνω μέρος του φάσματος δεν το συζητάμε, δεν είμαστε νυχτερίδες, ούτε σκύλο έχω στο σπίτι. :p
Προφανώς κάτι έχεις μπερδέψει...
Δεν υπάρχει καμία πτώση τάσης όταν μειώνεται στο μισό η αντίσταση. Η τάση σε κάθε περίπτωση θα είναι 2,83. Αυτό που διπλασιάζεται είναι το ρεύμα. Το τετράγωνο λοιπόν του 2,83 μας δίνει 8. Αυτό διαιρείται με την αντίσταση του ηχείου για να βρούμε τη πραγματική ισχύ που καταναλώνεται. Όταν η αντίσταση είναι 8 Ωμ το 8/8 μας δίνει 1 watt και όταν είναι 4 Ωμ το 8/4 μας δίνει 2 watt.
Όπως και να έχει η απόκρυψη της αλήθειας εξακολουθεί να είναι παραπλάνηση άρα ψέμα.
Επίσης τα -3db από τα -10 στην απόκριση χαμηλά είναι τεράστια διαφορά.

Θα γνωρίζεις βέβαια πως το Stereophile είναι από τα μεγαλύτερα περιοδικά με τεράστια αναγνωσιμότητα.
Αν λοιπόν κάτι από αυτά που μέτρησε γνώριζαν στη klipsch ότι δεν είναι αληθές, θα έβγαιναν με ανακοίνωση να το κάνουν θέμα.
Είδες να γίνει κάτι τέτοιο? Απλά το δέχονται επειδή γνωρίζουν πως είναι έτσι.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Σωστά αναφέρεις Αργύρη.

Μεγάλο ρόλο παίζει και ο χώρος εκτός από τις καθ εαυτού μονάδες.

Προς το παρόν πάντως, σε σύγκριση μεταξύ των δύο δικών μου περιπτώσεων, υπάρχουν διαφορές, - ακουστές προς το παρόν.

Σήμερα ξαναδοκίμασα τα rf62 στον βασικό μου χώρο. Όντως ο ήχος γενικά σε όλο το ακουστικό φάσμα είναι καλύτερος και πιο πιστικός! Προς το παρόν…..

Την άλλη εβδομάδα θα φέρω από το εξοχικό και τα Monitor audio για να έχω μια επί πλέον δυνατότητα δοκιμής και κατόπιν θα αναφέρω την γνώμη μου.

Σε γενικές γραμμές το rf 62 II είναι ένα ονειρεμένο ηχείο (μετά τις βελτιώσεις) και πρέπει να βάζει κάτω πολύ ακριβότερες υλοποιήσεις του ανταγωνισμού. Δεν είναι μόνο δική μου γνώμη, επαναλαμβάνω, (και προς θεού δεν θέλω να παινέψω κάτι, όπως είδατε αναφέρω την γνώμη μου και για την νέα μου επένδυση) ,αλλά και κάποιων φίλων που έχουν το ίδιο χόμπι με το δικό μου και έχουν σπαταλήσει αρκετές ώρες ακούγοντας το σύστημα.

Για όσους δε, φοβούνται κάποιο μπουμάρισμα, να μην ανησυχούν καθόλου, η μόνη μου συμβουλή είναι μακριά από τους τοίχους (κυρίως τον πίσω). Το ηχείο δε κατεβαίνει χαμηλά, πολύ χαμηλά σε σημείο να κάνει περιττή την αγορά sub.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Κρίνοντας δε και από το μικρό μου, πιστεύω ότι τα μεγαλύτερα της νέας σειράς, είναι άξιοι αντικαταστάτες της rfII.

Για όσους δε ευρίσκονται στην ευχάριστη στιγμή να ψάχνουν ηχεία, παρακαλώ να μην παραλείψουν ακρόαση - ασχέτως ποσού επένδυσης. Που ξέρετε, ίσως να κάνετε και οικονομία η οποία επιβάλλεται την περίοδο αυτή!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Αγαπητοί φίλοι, αφήστε τους τεχνικούς όρους.
Το μεγαλύτερο όργανο μέτρησης είναι το αυτί μας! Αυτό που μας ευχαριστεί, αυτό είναι το καλύτερο! Προσωπικά πάντως προς το παρόν προτιμώ το μεγαλύτερο, διότι αυτό με ευχαριστεί. Το αν γράφει αλήθεια ή όχι το προσπέκτους ούτε με ενδιαφέρει. Τα προσπέκτους είναι για να προσπαθήσουν να πουλήσουν, όπως συμβαίνει και με το αυτοκίνητο. Όμως Αγοράζει κανείς αυτοκίνητο, διαβάζοντας μόνο το προσπέκτους?

Reaction score
1.000
Ειναι σα να ρωτας : αγοράζει κανεις ηχεια διαβαζοντας μονο pdf?

A

amoustakas

Guest
Ιάκωβε τα monitor audio είναι ηχειάρες. Έχω τα s6 σε άλλο σύστημα σε χώρο 40 τ.μ. και δη ψηλοτάβανο και δεν καταλαβαίνουν τίποτε.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
και μελος εχει τα rf 7II σε 40 τμ
και παραεχει μπασα....
γενικα ειναι τι ευχαριστει το αυτι.....
τι επιτρεπει ο χωρος μας ......
και πιθανο τσοκαρο.......
Οποτε η αληθεια ειναι παντα καπου στην μεση (του καθενος)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Και εγώ αυτά έχω! Και μάλιστα σε μεγάλο χώρο και τον γεμίζει άνετα! Βέβαια δεν γνωρίζω αν και στο υπόλοιπο κομμάτι του ακουστικού φάσματος τα καταφέρνει όπως τα κλιπς.

Το θέμα είναι ότι μεσολαβεί θάλασσα και δεν θα τα δοκιμάσω πριν το τέλος του Μήνα.

Είδομεν…

Σήμερα έκανα ένα ακόμη πείραμα και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος! Δοκίμασα να συνδέσω το sub της Yamaha (με τα μικρά φυσικα). To έχω ρυθμίσει να παίζει κάτω από τα 60 Hz καθώς και με μια έχτρα δυνατότητα που διαθέτει για ακρόαση μόνο αρχείων μουσικής.

Μπορώ να αναφέρω ότι πλέον το σύστημα πρέπει να καλύπτει αρκετά μεγάλο ακουστικό φάσμα.

Πάμε λοιπόν ακόμη ψάχνοντας, και χωρίς άγχος πλέον!

Last edited:

Reaction score
494
ο david kan από 6moons έγραψε για τα la scala:

The La Scala is perhaps one of the most perplexing, unexplainable mysteries in the audiophile world. When I looked at its specs on paper, I almost didn't want to listen. Who is willing to waste time on a frequency response of 53Hz to 17,000Hz +/-4 dB these days? But when the music came through those horns, I was flabbergasted for the second time. These big boxes could image. Not only that, they made sound in such a warm, airy, expansive and relaxed manner that the listener became totally absorbed in the music. With the La Scala, you don't think in HiFi terms.
εδώ το link

Ακούμε με τα αυτιά!
και αυτό η Klipsch το γνωρίζει πολύ, μα πάρα πολύ, καλα!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Ας αναφέρω και την γνώμη μου σχετικά με τις διαφορές στην ποιότητα κατασκευής:

Κατ αρχάς έχει αλλάξει τελείως το υλικό της μπάφλας. Η προηγούμενη αν θυμάστε είχε πλαστική κατά βάση επικάλυψη. Δηλαδή η πρόσοψη αποτελείται από mdf αρκετά μεγάλου πάχους και κατόπιν έχει προστεθεί η πλαστική πρόσοψη (από abs μάλλον), η οποία βέβαια είχε ενσωματωμένη και την βάση της κόρνας.

Στην καινούργια σειρά υπάρχουν ριζικές αλλαγές. Το πλαστικό στην πρόσοψη έχει αντικατασταθεί από κάποιο αδρανές υλικό το οποίο μοιάζει με βουρτσισμένο μαύρο αλουμίνιο. Η δε κόρνα πλέον ξεχωρίζει και αποτελείται από ένα ματ και μαλακό σε υφή υλικό (κάτι σαν και αυτό που τοποθετούσαμε στο εσωτερικό της κόρνας για την βελτίωσή της), το οποίο προφανώς βελτιώνει την ακαμψία, αλλά και τις διαθλάσεις. Υπάρχει επί πλέον μικρή κλήση προς τα μέσα όσο ανεβαίνουμε προς πάνω μέρος, σε όλη την πρόσοψη, σύμφωνα με τις προσταγές της εποχής μας.

Τέλος δεν υπάρχουν στην πρόσοψη εμφανείς βίδες. Οι σήτες όπως και στην προηγούμενη πιάνουν με μαγνήτες.

Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν κάποιες διαφορές άξιες λόγου.

Ως προς τον ήχο, συνεχίζει να είναι αποκαλυπτικό όπως και τα προηγούμενα και δεν χαρίζεται στις κακές εγγραφές, όπως και στα πρόχειρα συνοδευτικά!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
η κορνα εχει look παλαδιου,και υφη ματ βιλυλιου,
συμβαλει στον πιο φυσικο ηχο
Βεβαια εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο
το υλικο που ντυνω συνδυαστηκε με λεπτοτατο φυλλο συμιδας
και ο ηχος της κορνας γινεται ζιγκαλι
Πλεον στην πρωτη ευακαιρια θα ανοιξω τα δικα μου για εξτρα βελτιωση

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!

Αναφέρομαι στο φόρουμ μας και μέσω αυτού στους ανθρώπους του,οι οποίοι, με το μεράκι τους, τις ειδικευμένες γνώσεις και την αγάπη τους στο αντικείμενο, βοηθούν εμάς τους υπόλοιπους που δεν έχομε την κατάλληλη εμπειρία, ώστε να απολαμβάνουμε στο μέγιστο και κυρίως με αμελητέο κόστος το αγαπημένο χόμπι μας.

Αναφέρομαι για μια ακόμη φορά στον Argi οποίος με παροτρύνε να προβώ στην βελτίωση των klipsch μου.

Όσοι λοιπόν έχετε κάποια από τις οικονομικές σειρές της klipsch μην διστάσετε να προβείτε στην αναβάθμιση τους. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Μπράβο λοιπόν στο αγαπημένο φόρουμ μας και στους ανθρώπους του….

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
μπραβο σε εσενα που τολμησες να κανεις κατι για το οποιο πολλοι φοβουνται
(να κανεις τα ηχεια σου να παιζουν καλυτερα)

A

amoustakas

Guest
Βασικά δε μπορώ να καταλάβουν τι φοβούνται οι κλιπσάκηδες! Μήπως μετά την μετατροπή τσιρίζουν οι κόρνες; χαχαχαχα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
η μη ωριμοτητα ...
αν σκεφτεσαι να τα πουλησεις -
δεν χωνεις λεφτα
Αν θες να ζησεις χρονια ....τα κανεις οσο το δυαντο καλυτερα....
επρεπε να ειμαστα αγγλια και να πληρωμανε χρυσα (ρας αντριους)
για να εκτιμουσαμε καποια πραματα

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Χθες μετέφερα τα 62ΙΙ από τον βοηθητικό χώρο στον χώρο του κυρίως συστήματος.
Ο λόγος είναι ότι μου έλειπε αυτός ο γεμάτος ήχος των 62 όταν τα θέτω σε χαμηλές εντάσεις (κατά κύριο λόγο έτσι μου αρέσει να απολαμβάνω το σύστημα και όχι σε μεγάλη ένταση).

Εκτός αυτού, ύστερα από την επέμβαση στα 62, έχει βελτιωθεί η αληθοφάνεια κυρίως στα όργανα και στην φωνή, ακόμη και σε σχέση και με την νέα σειρά, η οποία (νέα σειρά), εκτός από τα παραπάνω, τουλάχιστον στο σύστημά μου δεν παρουσίασε κάποιο από τα προβλήματα που χρεώνουν στην klipsch (οικονομικές σειρές).

Σε γενικές γραμμές πάντως η νέα σειρά είναι αρκετά βελτιωμένη, και το μικρό ηχείο σε κανονικές-μεγάλες εντάσεις γεμίζει άνετα τον χώρο των 45 τμ περίπου του δωματίου (σημειωτέον δε ότι τα ηχεία είναι συνδεδεμένα με τον av Yamaha σαν Zone 2, διότι ο τελικός μου έχει μία μόνο έξοδο ηχείων και όπως είχα προαναφέρει υπάρχει και καλωδίωση άνω των 12-15 μέτρων) .

A

amoustakas

Guest
Ως προς τον ήχο, συνεχίζει να είναι αποκαλυπτικό όπως και τα προηγούμενα και δεν χαρίζεται στις κακές εγγραφές, όπως και στα πρόχειρα συνοδευτικά!
Τα κλιπς θέλουν λάμπα Ιάκωβε και δη προσεγμένη λάμπα. Άλλος κόσμος. Υπερβολή η κόρνα υπερβολή και η λάμπα. Δεν πειράζει... Αφού αυτό γουστάρουμε.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster