Klipsch Greek club

Reaction score
59
Καλησπέρα στην παρέα,
Μια ερώτηση ρε παιδιά,
ποια θα είναι καλή η τιμή για αγορά για RF-83 μεταχειρισμένα απο φίλο ???
Μου είπε ο φίλος οτι είναι σε καλή κατασταση, δεν τα εχω δεί ακόμα αλλά επειδή πρόκειται να τα δώ αυτες τις μέρες ,να έχω μια ιδέα στο περίπου !!!
είδα τιμή για καινούργια στο skroutz 2.700 .
Ευχαριστώ
1400...1600 .... θα ηταν κατ εμε μια πολύ καλη τιμη!Αναλογος και της κατάστασης τους φυσικα...

Reaction score
0
Θα ήθελα και εγώ μια γνώμη για τα klipsch kg 5.5,ποια θα ηταν μια καλλη τιμή για μεταχειρισμένο σε καλλή κατάσταση.Αξίζει να πάω σε τόσο παλιό ηχείο?

Reaction score
1
1400...1600 .... θα ηταν κατ εμε μια πολύ καλη τιμη!Αναλογος και της κατάστασης τους φυσικα...
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση Cosmicrain . και εγω πιστευω εκεί κοντά αλλα όπως βλεπω και απο άλλες αγγελίες οι τιμές των μεταχειρισμένων κυμαίνονται κοντα στο 50% της αξίας .Βεβαια υπάρχει και το θέμα της αναγκης που έχει κάποιος να το πουλήσει.

Reaction score
325
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση Cosmicrain . και εγω πιστευω εκεί κοντά αλλα όπως βλεπω και απο άλλες αγγελίες οι τιμές των μεταχειρισμένων κυμαίνονται κοντα στο 50% της αξίας .Βεβαια υπάρχει και το θέμα της αναγκης που έχει κάποιος να το πουλήσει.
Αν σε βοηθαει φιλε μου, εγω πριν σχεδον εναμισυ χρονο 1500 ευρω τα πηρα απο συμφορουμιτη μας, σε πολυ καλη κατασταση!

Reaction score
1
Αν σε βοηθαει φιλε μου, εγω πριν σχεδον εναμισυ χρονο 1500 ευρω τα πηρα απο συμφορουμιτη μας, σε πολυ καλη κατασταση!
Ναι ,βεβαίως και βοηθάει !!!Ευχαριστώ..θα ήθελα να σημειώσω οτι με ενδιαφέρουν για ακρόαση audio-hifi και όχι για home cinema.Δεν ξέρω για τι χρήση τα έχεις και αν ξαναείχες πάλι Klipsch ???αλλα θα ήθελα να σε ρωτήσω αν αισθάνεσαι με τα συγκεκριμένα ηχεία οτι έχεις ποιοτικά -ακριβά ηχεία ??δηλαδή συμβαδίζει το μέγεθος με την απόδωση τους ??? Τα θέλω για να αναβαθμίσω τα ήδη υπάρχον RF-35, δεν ξέρω αν γινομαι κατανοητός.
Σήμερα μάλλον θα πάω να τα ακούσω και θα σας πω εντυπώσεις.
Φιλικά Νίκος

Reaction score
59
Ναι ,βεβαίως και βοηθάει !!!Ευχαριστώ..θα ήθελα να σημειώσω οτι με ενδιαφέρουν για ακρόαση audio-hifi και όχι για home cinema.Δεν ξέρω για τι χρήση τα έχεις και αν ξαναείχες πάλι Klipsch ???αλλα θα ήθελα να σε ρωτήσω αν αισθάνεσαι με τα συγκεκριμένα ηχεία οτι έχεις ποιοτικά -ακριβά ηχεία ??δηλαδή συμβαδίζει το μέγεθος με την απόδωση τους ??? Τα θέλω για να αναβαθμίσω τα ήδη υπάρχον RF-35, δεν ξέρω αν γινομαι κατανοητός.
Φιλικά Νίκος
Φυσικα και περιμενουμε εντυπωσεις Νικο....μπροστα στα rf-35 ειναι θηριοδης η διαφορα..τα rf-35 θα τα δωσεις;;;

Reaction score
1
Φυσικα και περιμενουμε εντυπωσεις Νικο....μπροστα στα rf-35 ειναι θηριοδης η διαφορα..τα rf-35 θα τα δωσεις;;;
Φίλε Cosmicrain ,δεν ξέρω αν θα τα δώσω τα rf-35,μπορεί να τα χρησιμοποιήσω για home cinema.Σε ενδιαφέρουν??
Για να σου πώ την αλήθεια ακούσα πράσφατα κατι Quadral (titan) στημένα με πανακριβους ενισχυτές και με βαλανε στην πρίζα και επειδή γνωρίζω τα Klipsch και είμαι πολύ ευχαριστήμένος είπα οτι είναι μια πολύ καλή επιλογή ,οικονομική και χωρίς πολύ ψαξιμο.Βέβαια αυτά που μου αρέσουν είναι τα palladium τα οποία πιστεύω οτι είναι σε άλλη κατηγορία αλλα αν βρεθούν σε καλή τιμή μεταχειρισμένα (P-37 & P-38 τα P-39 ξεφευγουμε πολύ στην τιμή) θα τα προτιμήσω.

Reaction score
59
P
Φίλε Cosmicrain ,δεν ξέρω αν θα τα δώσω τα rf-35,μπορεί να τα χρησιμοποιήσω για home cinema.Σε ενδιαφέρουν??
Για να σου πώ την αλήθεια ακούσα πράσφατα κατι Quadral (titan) στημένα με πανακριβους ενισχυτές και με βαλανε στην πρίζα και επειδή γνωρίζω τα Klipsch και είμαι πολύ ευχαριστήμένος είπα οτι είναι μια πολύ καλή επιλογή ,οικονομική και χωρίς πολύ ψαξιμο.Βέβαια αυτά που μου αρέσουν είναι τα palladium τα οποία πιστεύω οτι είναι σε άλλη κατηγορία αλλα αν βρεθούν σε καλή τιμή μεταχειρισμένα (P-37 & P-38 τα P-39 ξεφευγουμε πολύ στην τιμή) θα τα προτιμήσω.

Paladium dream on.....για εμενα...
Ναι ισως με ενδιεφεραν τα 35 για πισω ηχεια στο συστημα μο

Reaction score
325
Φιλικά Νίκος
Nαι φιλε Νικο.Πολυ ποιοτικα και δυνατα ηχεια.Κι εγω γι αυτο τα πηρα.Κυριως για hi fi.Να εχεις υποψιν σου ομως οτι θελουν και αναλογα ενισχυτικα.Γιατι παρ΄ολο που εχω τον onkyo tx-nr 906 που θεωρειται "τερας" δυναμης στην κατηγορια του, δεν.Με την προσθηκη χειροποιητου τελικου hiend κατασκευης, ειδαν το φως τους.Να σκεφτεις οτι ενα yamaha 250αρι sub που ειχα και για θεαση home cinema, εφυγε αμεσως απο τον χωρο γιατι ηταν πλεον περιττο.Ελπιζω τωρα να καταλαβες περιπου για τι ηχεια μιλαμε.

Reaction score
1
Nαι φιλε Νικο.Πολυ ποιοτικα και δυνατα ηχεια.Κι εγω γι αυτο τα πηρα.Κυριως για hi fi.Να εχεις υποψιν σου ομως οτι θελουν και αναλογα ενισχυτικα.Γιατι παρ΄ολο που εχω τον onkyo tx-nr 906 που θεωρειται "τερας" δυναμης στην κατηγορια του, δεν.Με την προσθηκη χειροποιητου τελικου hiend κατασκευης, ειδαν το φως τους.Να σκεφτεις οτι ενα yamaha 250αρι sub που ειχα και για θεαση home cinema, εφυγε αμεσως απο τον χωρο γιατι ηταν πλεον περιττο.Ελπιζω τωρα να καταλαβες περιπου για τι ηχεια μιλαμε.
ΟΚ !!!! Τhanks.
Ελπίζω να μου κάνουν καλή εντύπωση και να μου αρέσουν .

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
Και τα rf 62 έχω προσέξει ότι υπερκαλύπτουν σε απόδοση το yamaha yst sw525 (σχετικά αξιόλογο sub), διότι κατεβαίνουν στο χαμηλό όσο και αυτό περίπου, με αναμφισβήτητα όμως καλύτερη διαχείρισή των χροιών, σε αυτό το κομμάτι του ηχητικού φάσματος.

Έτσι ουσιαστικά και εγώ θεωρώ περιττή την παρουσία του, ακόμη και σε πεδίο homecinema. Ο μόνος λόγος που δεν το παροπλίζω, είναι αποκλειστικά για την προστασία τους, και ας χάνω κάτι από ποιότητα..

Reaction score
325
Και τα rf 62 έχω προσέξει ότι υπερκαλύπτουν σε απόδοση το yamaha yst sw525 (σχετικά αξιόλογο sub), διότι κατεβαίνουν στο χαμηλό όσο και αυτό περίπου, με αναμφισβήτητα όμως καλύτερη διαχείρισή των χροιών, σε αυτό το κομμάτι του ηχητικού φάσματος.

Έτσι ουσιαστικά και εγώ θεωρώ περιττή την παρουσία του, ακόμη και σε πεδίο homecinema. Ο μόνος λόγος που δεν το παροπλίζω, είναι αποκλειστικά για την προστασία τους, και ας χάνω κάτι από ποιότητα..
Οποτε φαντασου τα rf 83 με 3 οκταιντσα το καθενα, καμπινα πολυ μεγαλυτερη και ολα τα υπολοιπα χαρακτηριστικα του ηχειου φυσικα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458

Reaction score
1
Καλησπέρα σε όλη την παρέα,
Αν και με λίγη καθυστέρηση τα ακούσα τελικά τα RF-83 !!! Εντυπώσεις : Παρα πολύ δύναμη !!!!! Εντυπωσιακά ηχεία δύσκολα να τα ακούσεις τέρμα στο σαλόνι σου.Ο ήχος κλασικά Klipsch !!!.
Το μόνο αρνητικό, δεν ήτανε σε πολύ καλή κατάσταση !!!
(εγώ προσωπικά περίμενα να ακούσω λίγο πιο βαρύ μπάσο).

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.497
Όταν λες "δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση" τι εννοείς; Πώς η όποια "κατάσταση" του ηχείου έχει επίδραση στο εάν θα ακούγεται πιο "βαρύ" το μπάσο ή όχι;

(ρωτάω από ενδιαφέρον)

Reaction score
1.187
Καλησπέρα σε όλη την παρέα,
Αν και με λίγη καθυστέρηση τα ακούσα τελικά τα RF-83 !!! Εντυπώσεις : Παρα πολύ δύναμη !!!!! Εντυπωσιακά ηχεία δύσκολα να τα ακούσεις τέρμα στο σαλόνι σου.Ο ήχος κλασικά Klipsch !!!.
Το μόνο αρνητικό, δεν ήτανε σε πολύ καλή κατάσταση !!!
(εγώ προσωπικά περίμενα να ακούσω λίγο πιο βαρύ μπάσο).
Με τι ενισχυτή οδηγούντο;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
Καλημέρα,

Χθες αντιμετώπισα πρόβλημα με το ένα τουίτερ των rf μου.
Απευθύνθηκα στον ΛΑΙΟ ο οποίος έχει ανταλλακτικό (υπάρχουν 2 τύποι για το rf 62 ΙΙ, έτσι θα πάρω μαζί μου και το προβληματικό).

Το θέμα που προέκυψε όμως έχει να κάνει με τα ηχεία γενικά!

Αναγκαστικά λοιπόν - λόγω του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω χωρίς μουσική - τοποθέτησα στην θέση τους τα rs6 Μ.Α.

Τα ηχεία ουσιαστικά είναι παροπλισμένα και λειτουργούν 2 - 3 φορές τον χρόνο, όταν χρησιμοποιώ το σαλόνι.

Ύστερα από αρκετή ώρα ακρόασης, άρα και κάποιας προσαρμογής στα του ήχου τους, πρόσεξα το εξής:

Κάποια απώλεια στην ευχαρίστηση που λάμβανα από τα klipch σε όλο το ακουστικό φάσμα, εκτός των χαμηλών.

Φυσικά συμμετέχει για αυτό το πρόβλημα κυρίως ο χώρος, όμως αυτό που έλαβα από τα μικρά M.A.(Χαμηλής κατηγορίας τιμής, αρκετά παλαιάς τεχνολογίας κλπ) είναι πολύ πιο ξεκούραστο, ταυτόχρονα αρκούντως βαθύ και ποιοτικό μπάσο!

Έτσι αρχίζει να με τριβελίζει η ιδέα της ...... αλλαγής...

Παρακαλώ για την γνώμη σας !

(Το Σαββατοκύριακο ευτυχώς θα είμαι μόνος στο σπίτι, έτσι θα ασχοληθώ εκτεταμένα με ακροάσεις, οπότε θα έχω καλύτερη κρίση επάνω στο θέμα που αρχίζει να δημιουργείται ).

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.497
Προσωπικά, δεν θα ασχολιόμουν με την αλλαγή/βελτίωση ηχείων τα οποία λειτουργώ 2-3 φορές το χρόνο (!!!).

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
Όχι δεν εννοώ αυτό! Φυσικά και δεν με απασχολούν τα Μ.Α.

Αυτό που με απασχολεί είναι το μπάσο των rf μου. Θέλω να πω δηλαδή ότι τα ΜΑ ανταποκρίνονται μάλλον καλύτερα σε αυτόν το τομέα. Στέφτηκα την χρήση μπασοπαγίδων ή να φράξω τις οπές των bass reflex, αλλά πάλι, είναι σωστό να χρησιμοποιώ τέτοιες λύσεις? Αρχίζει δηλαδή να μου μπαίνει στο μυαλό η ιδέα αντικατάστασης των KLIPSH!! αυτό εννοώ!!!!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.458
θα αναφέρω λοιπόν εδώ ένα ηχείο που με απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς βέβαια να έχω κάποια ακρόαση ακόμη, απλά μου αρέσει σαν ποιότητα κατασκευής, και είναι το kef r500 http://www.kef.com/html/en/showroom/hi-fi_series/r_series/fact_sheet/Floorstanding/r500/index.html

Δεν είμαι εκτός θέματος, διότι εδώ σίγουρα θα διαβασθεί από αρκετούς ανθρώπους που έχουν κάπως παρόμοια ακούσματα - γούστα με τα δικά μου!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo