Klipsch KG 5.5, βελτίωση!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.159
Η παραπάνω μέτρηση της απόκρισης είναι στα 1,2 μέτρα. Η κλασική απόσταση που χρησιμοποιούν όλοι, δηλαδή το 1 μέτρο, δεν έχει νόημα όταν αναφερόμαστε σε ψηλό ηχείο δαπέδου με πολλές μονάδες.
Τουλάχιστον στα 1,2 μέτρα πρέπει να γίνεται η μέτρηση.
Η παρακάτω καμπύλη απόκρισης είναι αυτό που θα μας δώσει το εν λόγο ηχείο κοντά στην θέση ακρόασης.
Διαφοροποιείται ελαφρώς από την παραπάνω μέτρηση λόγο των δύο μεγάλων μονάδων του (10 ιντσών woofers), καθώς και της μεταξύ τους απόστασης αλλά και της απόστασης τους από την χοάνη.
Klipsch KG5.5 final Freq.Resp.png

Τέλος η μέτρηση με και χωρίς την σήτα του. Πορτοκαλί χωρίς την σήτα και πράσινη με την σήτα.
Από τις ελάχιστες περιπτώσεις που επηρεάζει στο ελάχιστο η χρήση της, ενώ σε κάποια σημεία με θετικό το αποτέλεσμα.
KG5.5 with & without grilles.png

Reaction score
2.056
Να σημειώσω πως με <<κύκλωμα διαχωρισμού>> 2,5 δρόμων είχε ακόμα ποιο επίπεδη απόκριση,
έχανε όμως σε ευαισθησία λίγο παραπάνω από 1,5 db.

Η απόκριση των ηχείων μετά την ολοκλήρωση της βελτίωσης και σύγκριση της ομοιότητας τους:
View attachment 356009
Το γραφημα οπως και το γεγονος οτι το κροσοβερ απο το εργοστασιο ειναι 2 δρομων και οχι 2.5 οπως θα επρεπε εξηγει το γεγονος οτι τα 4.5 μου αρεσαν περισσοτερο απο τα 5.5.
Προσωπικα θα το εκανα 2.5 δρομων οσα db κι αν εχανα. Εξαλλου απο db εχει περισσεμα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.159
Το γραφημα οπως και το γεγονος οτι το κροσοβερ απο το εργοστασιο ειναι 2 δρομων και οχι 2.5 οπως θα επρεπε εξηγει το γεγονος οτι τα 4.5 μου αρεσαν περισσοτερο απο τα 5.5.
Προσωπικα θα το εκανα 2.5 δρομων οσα db κι αν εχανα. Εξαλλου απο db εχει περισσεμα.
Μου δίνεις εδώ την ευκαιρία να αναφέρω κάποια πράγματα...
Πάγια τακτική μου είναι να μην αλλάζω εντελώς τον <<χαρακτήρα>> ενός ηχείου ή μιας συσκευής.
Όταν ο ιδιοκτήτης επέλεξε τα συγκεκριμένα ηχεία του άρεσαν προφανώς κάποια στοιχεία τους. Μέρος από αυτά θέλω να τα διατηρώ, έστω και σε μικρότερο βαθμό, αφού είναι αρκετά ποιο ουδέτερο το αποτέλεσμα.

Για τις ευαισθησίες που ανακοινώνει η KLipsch έχουν γίνει άπειρες αναφορές και εδώ στην σελίδα μας.
Τα φουσκώνει πολύ τα πράγματα στον τομέα αυτόν, όπως και στην απόκριση χαμηλά.
ΟΚ είναι ποιο ευαίσθητα από τον μέσο όρο, αλλά τα 98 db που αναφέρει δεν θα τα δούμε ποτέ.
Επιπλέον ο ιδιοκτήτης τους τα οδηγεί με έναν μικρό λυχνιακό ενισχυτή, που στις καλές του βγάζει 18 watts.
Εύκολα γίνεται κατανοητό πως οποιοδήποτε παραπάνω db είναι ευπρόσδεκτο.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.134
Members
38.289
Νεότερο μέλος
Wintersun