kratos magic πολυμπριζο παρακαλω αποψεις???

Reaction score
20.931
Καλό είναι πάντα να γνωρίζεις την τεχνική εξήγηση όχι μόνο αν είσαι χομπίστας αλλά γενικώς όσο καλύτερα γνωρίζεις κάτι τόσο πιο καλές αποφάσεις παίρνεις
Να επιμείνω λίγο σε αυτό. Καθώς αυτό που γράφεις εννοείται και φαίνεται λογικό αλλά είναι γενικό. Στην πράξη έχει πρόβλημα.Πες οτι διαπιστώνεις ότι η γνώμη κάποιων ειδκών (ή και η δική σου) σε ένα τεχνικό θέμα ενός ή περισσοτέρων χαρακτηριστικών για ένα μηχάνημα που ενδιαφερεσαι είναι αρνητική. Ή ότι και κάποιοι διαφωνούνε με αυτό και την βρίσκουν θετική. Αλλά ΟΚ να στο κάνω ακόμη χειρότερο, να είναι αντικειμενικά η εκτίμηση αυτή αρνητική. Αλλά ο ήχος όπως τον κρίνεις εσύ είναι καταπληκτικός με μεγάλη διαφορά (τεράστια) απο κάποιο άλλο μηχάνημα που έχει αντικειμενικά καλύτερα χαρακτηριστικά. Τι αποφασίζεις να κάνεις ώς προς μια ενδεχόμενη αγορά ; Θα την κάνεις ; Ή θα ψάχνεις και θα περάσεις όλη την ζωή σου να αναρωτιέσαι για τον συσχετισμό ή/και να διαβάζεις ατέλειωτες αντιδικίες περισσότερες απο τις οποίες είναι και απo ερασιτέχνες στην καλύτερη περί του audio που δεν ξέρεις και τι κόμπλεξ, συμφέρον , ελλειψη εμπειρίας, ή χάλια κριτήριο κλπ μπορεί να έχουν στην ζωή τους ; Στην τελική απόφαση θα μετρήσει το δικό σου κριτήριο ή των άλλων ;

Last edited:

Reaction score
1.606
Να επιμείνω λίγο σε αυτό. Καθώς αυτό που γράφεις εννοείται και φαίνεται λογικό αλλά είναι γενικό. Πες οτι διαπιστώνεις ότι η γνώμη κάποιων ειδκών (ή και η δική σου) σε ένα τεχνικό θέμα ενός ή περισσοτέρων χαρακτηριστικών είναι αρνητική. Ή ότι και κάποιοι διαφωνούνε με αυτό. Αλλά ΟΚ να στο κάνω ακόμη χειρότερα να είναι αντικειμνεική η εκτίμηση αυτή. Αλλά ο ήχος όπως τον κρίνεις εσύ είναι καταπληκτικός με μεγάλη διαφορά απο κάποιο άλλο μημχάνημα που έχει αντικειμενικά καλύτερα χαρακτηριστικά. Τι αποφασίζεις να κάνεις ώς προς μια ενδεχόμενη αγορά ; Θα την κάνεις ; Ή θα ψάχνεις και θα περάσεις όλη την ζωή σου να αναρωτιέσαι για τον συσχετισμό ;
Αρχικά δε θα περνούσα σε καμία περίπτωση όλη τη ζωή μου ψαχνοντασ Το γιατί 😆 Που και που απλως θα το επανέφερα στο μυαλό μου αν είχα καμία έξτρα πληροφορία στο μέλλον διαφωτιστική .

Δεν έχω μεγάλη ακροαματική εμπειρία από μηχανήματα άρα δεν μπορώ να το δω τόσο εμπειρικά …Αν είχα ένα σετ μετρήσεων από δύο μηχανήματα και το ένα μου Ακουγόταν καλύτερα από το άλλο ενώ μετρούσε χειρότερα θα έψαχνα αρχικά αν κάπου ήταν καλύτερο αντικειμενικά αυτο που μου Ακουγόταν καλύτερα . Θα έψαχνα και άλλες πηγές που ίσως είχαν μεγαλύτερο σετ μετρήσεων . Αν δεν εντόπιζα ούτε μια ένδειξη ότι το Α είναι καλύτερο του Β σε κανένα τομέα τότε αν ήταν χαωδεις οι αντικειμενικές διαφορές μεταξύ τους ίσως δε το αγόραζα. Αν ήταν 10% χειρότερες τότε ανάλογα με την έρευνα ως προς την αξιοπιστία του brand και του μηχανήματος θα το αγόραζα . Εκεί θα έγερνε δηλαδή . Αξιοπιστία και μελλοντική υποστήριξη για ένα ακριβό μηχάνημα …

Αν θέλει κάποιος να το ψάξει πιο πολύ με την παραμόρφωση και πως την αντιλαμβάνεται το αυτί μπορεί να διαβάσει το paper του geddes

Last edited:

Reaction score
20.931
Αρχικά δε θα περνούσα σε καμία περίπτωση όλη τη ζωή μου ψαχνοντασ Το γιατί 😆 Που και που απλως θα το επανέφερα στο μυαλό μου αν είχα καμία έξτρα πληροφορία στο μέλλον διαφωτιστική .

Δεν έχω μεγάλη ακροαματική εμπειρία από μηχανήματα άρα δεν μπορώ να το δω τόσο εμπειρικά …Αν είχα ένα σετ μετρήσεων από δύο μηχανήματα και το ένα μου Ακουγόταν καλύτερα από το άλλο ενώ μετρούσε χειρότερα θα έψαχνα αρχικά αν κάπου ήταν καλύτερο αντικειμενικά αυτο που μου Ακουγόταν καλύτερα . Θα έψαχνα και άλλες πηγές που ίσως είχαν μεγαλύτερο σετ μετρήσεων . Αν δεν εντόπιζα ούτε μια ένδειξη ότι το Α είναι καλύτερο του Β σε κανένα τομέα τότε αν ήταν χαωδεις οι αντικειμενικές διαφορές μεταξύ τους ίσως δε το αγόραζα. Αν ήταν 10% χειρότερες τότε ανάλογα με την έρευνα ως προς την αξιοπιστία του brand και του μηχανήματος θα το αγόραζα . Εκεί θα έγερνε δηλαδή . Αξιοπιστία και μελλοντική υποστήριξη για ένα ακριβό μηχάνημα …

Αν θέλει κάποιος να το ψάξει πιο πολύ με την παραμόρφωση και πως την αντιλαμβάνεται το αυτί μπορεί να διαβάσει το paper του geddes
Με λίγα λόγια για να το συνοψίσω (και να μην μένουμε τόσο στις λεπτομέρεις) : Πιστεύεις με την μέχρι τώρα εμπειρία σου (σε τεχνικές γνώσεις και εμπειρία, αντικειμενική και υποκειμένη κρίση σου) ότι ο συσχετσιμός μεταξύ αντικειμενικών δεδομένων (μετρήσεων κλπ) και ηχητικής ποιότητας είναι ικανοποιητικός και δρα αντιπροσωπευτικά στο 90 % των περιπτώσεων και αφήνεις ένα 10 % αέρα μόνο στο να μην είναι.

Γνωρίζεις τι πιστεύουν για αυτό οι μηχανικοί και όλοι οι πρωτοπόροι σε αυτό τον τομέα και σε όλη την ιστορία του audio που εγω τουλάχιστον θεωρώ κορυφή σε τιμιότητα, γνώσεις, εμπειρία και χωρίς καν να έχουν κάποιο συμφέρον και κυρίως των ίδιων των σχεδιαστών και όχι των "εμπόρων - κατασκευαστών" ή "εμπόρων -σχεδιαστών" με αυτονόητες ατζέντες αλλά και των audio enthusiasts που μοιράζονται τα ίδια χαρακτηριστικά που ανέφερα πιο πάνω ; Ότι είναι μηδαμινή ή έστω 30 % στην καλύτερη περίπτωση και μάλιστα για καθαρά, λίγα σχετικά, καλά και εκτενώς μόνο μελετημένα και επιβεβαιωμένα ζητήματα που αφορούν το audio.

Στην περίπτωση αυτή που θα συμφωνούσες με αυτούς εμπειρικά και η εμπειρία σου όντως να ήταν και πολύ μεγάλη και είσαι απλώς χομπίστας και όντως ανακαλύπτεις ότι είσαι δηλαδή αναγκαστικά σε μια κατάσταση που μόνο ψεκ μπορείς να την χαραακτηρίσεις και δείνχει όχι ότι είσαι εσυ ψεκ αλλά ότι το audio στην ουσία είναι πολύ πίσω ερευνητικά και προφανώς κυριαρχούν σε αυτό παράγοντες που δεν έχουν καμά άμεση σχέση με το κυνήγι της ηχητικής ποιότητας σε όλη σχεδόν την βιομηχανία αυτού .... τι θα αποφάσιζες τότε και με αυτά τα στοιχεία ως δεδομένα ;

Reaction score
4.369
Τι είδους αλλαγες και σε ποιά θέματα ;

Θετικές ή αρνητικές ;

Πως το εξηγείς και που το αποδίδεις τεχνικά ;

Τι σημασία και νόημα πιστεύεις ότι έχει για κάποιον χομπίστα η ανάγκη να ξέρει την τεχνική εξήγηση πίσω απο κάθε διαφορά που διαπιστώνει ; Εαν την ξέρει θα αλλάξει την δυνατότητά του να αποκτήσει κριτηριο και προσωπική άποψη για το εάν αυτό που κρίνει ως καλό δεν είναι ή δεν θα έπρεπε να είναι ;

Τι ακριβώς πρέπει να συμπεράνει η μάλλον να διδαχθεί καποιος απο το συγκεκριμένο πόστ σου ;
Ο Μάρκου υποστηρίζει ότι αν δεν ξέρεις ηλεκτροτεχνία δεν είσαι εις θέσιν να κρίνεις. :prankster:
Αναφέρεται στην απόδοση..

Reaction score
20.931
Ο Μάρκου υποστηρίζει ότι αν δεν ξέρεις ηλεκτροτεχνία δεν είσαι εις θέσιν να κρίνεις. :prankster:
Αναφέρεται στην απόδοση..
Τον Μάρκου όπως και τον Μπρέτσο να πλένεις το στόμα σου με χλωρίνη πριν προσπαθήσεις να τον μεταφράσεις για το τι μπορεί να εννοεί ή όχι. :D 😍 Α, και τον Πρόεδρο. Αυτούς. Για τους άλλους κάνε ότι θές. :D

Reaction score
4.369
Τον Μάρκου όπως και τον Μπρέτσο να πλένεις το στόμα σου με χλωρίνη πριν προσπαθήσεις να τον μεταφράσεις για το τι μπορεί να εννοεί ή όχι. :D 😍 Α, και τον Πρόεδρο. Αυτούς. Για τους άλλους κάνε ότι θές. :D
Έχεις και εσύ Ψωράλ ; :biggrin:

Reaction score
4.369
Στην τελική απόφαση θα μετρήσει το δικό σου κριτήριο ή των άλλων ;
Κύριε κύριε, να πω εγώ;
Το δικό μου. :smoke:
Γνωρίζεις τι πιστεύουν για αυτό οι μηχανικοί και όλοι οι πρωτοπόροι σε αυτό τον τομέα και σε όλη την ιστορία του audio που εγω τουλάχιστον θεωρώ κορυφή σε τιμιότητα, γνώσεις, εμπειρία και χωρίς καν να έχουν κάποιο συμφέρον και κυρίως των ίδιων των σχεδιαστών και όχι των "εμπόρων - κατασκευαστών" ή "εμπόρων -σχεδιαστών" με αυτονόητες ατζέντες αλλά και των audio enthusiasts που μοιράζονται τα ίδια χαρακτηριστικά που ανέφερα πιο πάνω ; Ότι είναι μηδαμινή ή έστω 30 % στην καλύτερη περίπτωση και μάλιστα για καθαρά, λίγα σχετικά, καλά και εκτενώς μόνο μελετημένα και επιβεβαιωμένα ζητήματα που αφορούν το audio.
Ποιοι είναι ο πρωτοπόροι που αναφέρεσαι: 🤔

Reaction score
224
Με όσα εχω διαβάσει -ακούσει από την αρχή αυτού του θέματος …….ετσι μου έρχεται να το πετάξω στα σκουπίδια.
Ξαφνικα με νιώθω χαζό που το πήρα , πως έδωσα τελικά πολύ λίγα χρήματα, άκουσα πως δεν αξίζει …..σκέπτομαι μήπως έπρεπε να πάω στον ξυλοκόπο να φτιάξω ένα τελάρο και να φτιάξω ένα μόνος μου…..αλλά και πάλι μήπως ήταν προτιμότερο να πάρω το φουρουτεκ με τα 3500…..
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΛΙΚΑ για να μην νιώθω υποτιμητικά;
Δεν ξέρω…..δεν νογαω στην τελική.
Γιατί τέτοια ανασφάλεια, γιατί τέτοια απαισιοδοξία???
Αγόρασες ένα πολύπριζο για την ασφάλεια των υπολοίπων συσκευών σου, άκουσες διαφορά προς το καλύτερο σε σχέση με το προηγούμενο πολύπριζό σου και είναι και καλαίσθητο. Άρα όλα μια χαρά. Άσχετα με όλα αυτά που έχουν γραφτεί σε αυτό το νήμα, σημασία έχει το δικό σου κριτήριο και η δική σου οπτική γωνία, μόνο. Ούτε διάβασμα χρειάζεσαι ούτε τίποτα. Όσο έχεις αυτιά που ακούνε διαφορές, ακόμα και μικρές, είσαι ΟΚ.

Reaction score
3.653
Γιατί τέτοια ανασφάλεια, γιατί τέτοια απαισιοδοξία???
Αγόρασες ένα πολύπριζο για την ασφάλεια των υπολοίπων συσκευών σου, άκουσες διαφορά προς το καλύτερο σε σχέση με το προηγούμενο πολύπριζό σου και είναι και καλαίσθητο. Άρα όλα μια χαρά. Άσχετα με όλα αυτά που έχουν γραφτεί σε αυτό το νήμα, σημασία έχει το δικό σου κριτήριο και η δική σου οπτική γωνία, μόνο. Ούτε διάβασμα χρειάζεσαι ούτε τίποτα. Όσο έχεις αυτιά που ακούνε διαφορές, ακόμα και μικρές, είσαι ΟΚ.
Δεν άκουσε διαφορά προς το καλύτερο.Τουλαχιστον,όχι από τα φίλτρα.

Reaction score
1.606
Με λίγα λόγια για να το συνοψίσω (και να μην μένουμε τόσο στις λεπτομέρεις) : Πιστεύεις με την μέχρι τώρα εμπειρία σου (σε τεχνικές γνώσεις και εμπειρία, αντικειμενική και υποκειμένη κρίση σου) ότι ο συσχετσιμός μεταξύ αντικειμενικών δεδομένων (μετρήσεων κλπ) και ηχητικής ποιότητας είναι ικανοποιητικός και δρα αντιπροσωπευτικά στο 90 % των περιπτώσεων και αφήνεις ένα 10 % αέρα μόνο στο να μην είναι.

Στην περίπτωση αυτή που θα συμφωνούσες με αυτούς εμπειρικά και η εμπειρία σου όντως να ήταν και πολύ μεγάλη και είσαι απλώς χομπίστας και όντως ανακαλύπτεις ότι είσαι δηλαδή αναγκαστικά σε μια κατάσταση που μόνο ψεκ μπορείς να την χαραακτηρίσεις και δείνχει όχι ότι είσαι εσυ ψεκ αλλά ότι το audio στην ουσία είναι πολύ πίσω ερευνητικά και προφανώς κυριαρχούν σε αυτό παράγοντες που δεν έχουν καμά άμεση σχέση με το κυνήγι της ηχητικής ποιότητας σε όλη σχεδόν την βιομηχανία αυτού .... τι θα αποφάσιζες τότε και με αυτά τα στοιχεία ως δεδομένα ;
Δικιο εχεις να συμπεραινεις οτι εμπιστευομαι 90% τις μετρησεις οπως το εγραψα.

Αλλα στην πραξη το αντιστροφο δε θα ισχυε σε μενα. Αν δηλαδη κατι μετρουσε πολυ καλα αλλα δε μου αρεσε τοτε θα αμφισβητουσα τις μετρησεις και δε θα επειθα τον εαυτο μου να το αγορασει. Οι μετρησεις για μενα θα ισχυαν αν επιβεβαιωναν τον εαυτο μου... Οποτε θεωρητικα ο συντελεστης βαρυτητας κατεβαινει πολυ.

Ο λογος που εμπιστευομαι τις μετρησεις ως proxy καλης σχεδιασης ειναι οτι φιλοξενουνται απο περιοδικα οπως το stereophile και το hifi news που μεσα στα τοσα χρονια υπαρξης τους δειχνουν να εκτιμουν οτι υπαρχει συσχετιση.

Ομως οι κινεζικες υλοποιησεις ενισχυτων fosi κλπ που δειχνει οτι με ενα κοστος πολυ μικρο μπορεις να εχεις υψηλη ποιοτητα ηχου με κανουν να σκεφτομαι μηπως τελικα ειναι too good to be true και οχι αρκετα μεγαλο ευρος των μετρησεων. Επισης δε μπορω να γνωριζω σε καθε μετρηση ποσο μικρη διαφορα σε τιμη κανει τη διαφορα στον αντιληπτο ηχο. Δηλαδη παω με γενικουρες...Αρα ενας αλλος λογος να μειωνεται ο συντελεστης αυτος για μενα περισσοτερο.

Απο την αλλη ομως αν δω εναν ολοκληρωμενο ενισχυτη και με τεραστιο τοροειδη μετασχηματιστή και πολλα watt και ταυτοχρονα αυτος εχει υψηλο snr και χαμηλες συνιστωσες θορυβου τοτε σιγουρα θα συμπερανω οτι η σχεδιαση ειναι καλη και εχουν αποφευχθει μαγνητικες παρεμβολες κλπ απο τα λοιπα κυκλωματα....Αρα τα βλεπω σε καποιο context οσο μπορω...

Για πες ποια ονοματα αναφερεις που ειναι τιμια, με γνωσεις και εμπειρια και ποιες αποψεις....

Θα ελεγα στην πραξη οτι ειναι για μενα : Reviews (οτι υπαρχει στο ιντερνετ να το διαβασω) x30% - ακουστικη εντυπωση 60% και 10% οι μετρησεις - με την προυποθεση οι μετρησεις να μην ειναι κακες για να ισχυουν αυτοι οι συντελεστες

Last edited:

Reaction score
501
Δεν άκουσε διαφορά προς το καλύτερο.Τουλαχιστον,όχι από τα φίλτρα.
Εισα κεφαλας αγυριστος ρε.....(καλοπροαιρετα ε μην παρεξηγηθουμε) .
σου εξηγησα τηλεφωνικα και σου ειπα γιατι δεν επαζαν οι φιλτραρισμενες , ενω ΤΩΡΑ παιζουν οπως σαν απο την πρωτη μερα.
υπηρχε λογος που τον ελυσα...και ολες οι συσκευες ειναι πλεον στα φιλτρα και μαμαει εξαιρετικα.
στα υπολοιπα για να απαντησω σε καποιους, φυσικα το μην που ειχα γραψει ηταν καλαμπουρι (τρολ το λεμε σημερα) και εννοειται δεν θα πεταξω το πολυμπριζο μου και ουτε καν σαν σκεψη δεν θα εβαζα αλλο με ενα μηδενικο παραπανω στην αξια του Κρατους γιατι απλα δεν πιστευω πως κανει ενα πολυμπριζο τοσα οσα εχω διαβασει εδω μεσα!

Reaction score
3.653
Εισα κεφαλας αγυριστος ρε.....(καλοπροαιρετα ε μην παρεξηγηθουμε) .
σου εξηγησα τηλεφωνικα και σου ειπα γιατι δεν επαζαν οι φιλτραρισμενες , ενω ΤΩΡΑ παιζουν οπως σαν απο την πρωτη μερα.
υπηρχε λογος που τον ελυσα...και ολες οι συσκευες ειναι πλεον στα φιλτρα και μαμαει εξαιρετικα.
στα υπολοιπα για να απαντησω σε καποιους, φυσικα το μην που ειχα γραψει ηταν καλαμπουρι (τρολ το λεμε σημερα) και εννοειται δεν θα πεταξω το πολυμπριζο μου και ουτε καν σαν σκεψη δεν θα εβαζα αλλο με ενα μηδενικο παραπανω στην αξια του Κρατους γιατι απλα δεν πιστευω πως κανει ενα πολυμπριζο τοσα οσα εχω διαβασει εδω μεσα!
Γιατί είμαι κεφαλας αφού δεν μου εξηγησες(ούτε εδώ εξηγησες) τον λόγο;
Είμαι όλος αυτιά!

Reaction score
501
Γιατί είμαι κεφαλας αφού δεν μου εξηγησες(ούτε εδώ εξηγησες) τον λόγο;
Είμαι όλος αυτιά!
τα αυτια σου εχουν θεμα ως φαινεται (εχω ωρυλα ακριβως επανω απο το μαγαζι) και δεν ακουσες τι σου ειπα στο τηλ ........η θες αλλο γιατρο (υπενθυμολογο χαχαχα) να σε κοιταξει.
σε αφηνω σε αγωνια

Reaction score
3.653
τα αυτια σου εχουν θεμα ως φαινεται (εχω ωρυλα ακριβως επανω απο το μαγαζι) και δεν ακουσες τι σου ειπα στο τηλ ........η θες αλλο γιατρο (υπενθυμολογο χαχαχα) να σε κοιταξει.
σε αφηνω σε αγωνια
Δεν έχεις πει τίποτα σχετικό σε μένα.Ανεβα πρώτος στον δόκτορα.

Reaction score
20.931
Για πες ποια ονοματα αναφερεις που ειναι τιμια, με γνωσεις και εμπειρια και ποιες αποψεις....
Νaι αυτό το αναρωτήθηκε και το ρώτησε και ο Marlboro. Έχω αναφερθεί σε πόστ μου πολύ παλαιότερα και σε ονόματα της δεύτερης γενιάς των σχεδιαστών και με παράθεση βίντεο με ονόματα της πρώτης γενιάς - ακόμη και απο την εποχή της Bell συμμετέχοντες σε επιτροπή συσταθείσα να προσπαθήσει να επιλυσει το θέμα (αφου πρώτα το έχει παραδεχθεί στην μορφή αλλά και στην διάσταση του με αυτά ακριβως τα δεδομένα που σου παρεθεσα) και να εφευρεί καινουργιες μεθοδολογίες και στάνταρντ πράγμα που φυσικά δεν έγινε αποδεκτό απο τους κατασκευαστες του audio , γιατί άραγε χα χα δεν μου πάει το μυαλό κάπου χα χα - αλλά και σοβαρές έρευνες με προταθείσες νεες μορφές αξιολογήσης και μεθοδολογία ακόμη και εφευρεση καινουργιων μετρητικών εργαλείων. Και πάνω σε αυτά να πω ότι η δική μου προσωπική εμπειρία ...συμφωνεί μαζί τους και όχι με εσένα. Σημαντικό αυτό για εμένα.

Δυστυχώς δεν κρατάω αρχείο με τα πόστ μου, ούτε αυτά που ξερω ότι θα κληθώ να παραθέτω πολλες φορές καθως είναι λίγο άγνωστα στους audio people οι οποιοι ενδιαφέρονται για αλλά πράγματα και στέκονται σε άλλα πράγματα απο αυτά που στεκομαι εγω και θεωρώ πιο σημαντικά. Δεν θέλω και να πεισω και κανεναν, γαι αυτό ίσως και κιόλας.

Δεν έχει σημασία καθώς α) ήθελα την άποψη (λογική) σου πως θα δρούσες με βάση παραδοχής τις συγκεκριμένες υποθέσεις που σου παρεθεσα και β) δεν είναι ονόματα που τα γνωρίζεις ή που έχουν μεγάλη βαρύτητα στους audio people. Είναι δικές μου επιλογές και κριτήρια να τους θεωρώ ηρωες, γνώστες και τίμιους. Τα περιοδικά που αναφέρεις για εμένα ο ρόλος και ο σκοπός τους δεν είναι να ελέγχουν την βιομηχανία του audio ώστε αυτή να έχει σαν σκοπό την καλυτέρευση της ηχητικής ποιότητας όπως όλοι οι άλλοι νομίζουν. Είναι μέρος αυτής αλλά και οι λίγοι που τον προαπάθησαν κατά καιρούς δεν είχε αποτέλεσμα. Η βιομηχανία του audio έχει τους δικούς της σκοπούς και δεν επηρρεάζεται απο αυτά , μην σου πω τα εργαλιοποιεί κιόλας. Εξάλλου if that was the case τα "προβλήματα" θα είχαν λυθεί προ πολλού. Αντίθετα μεγαλώνουν. Αυτό και μ΄νο δειχνει την αποτυχια τους άσχετα με το τι μπορεί να ισχυρίζονται. Οπότε εγω προσωπικά δεν τους πολυσέβομαι παρά μόνο γαι άντληση και πληροφόρηση κάποιων αντικειμενικών πληροφοριών και χαρακτηριστικών. Ο συσχετισμός με την ηχητική ποιότητα είναι άλλο θέμα και όχι ευθυνη δική τους. Κάποιοι που μπορεί να έχουν αποδείξει με τα ριβιους τους ότι ταυτίζονται η περιγραφόμενη εμπειρία τους με την δική μου έστω και φυσικά σε γενικό πλαίσο και εάν αυτό επαναληφθεί αρκετες φορές ... ναι θα τους εμπιστευόμουνα πιο πολύ. Οι περισσότεροι όμως δεν τα λένε καλά τα πράγματα ή τα λένε με έναν τρόπο που όλα τα βγάζουν καλά. Οι περισότεροι δε, έχουν πολύ περιορισμένο ευρος γνώσεων, ή σωστού κριτηρίου. Η μουσική που χρησιμοποιούν κιόλας για να κρίνουν είναι και αυτη περιοριμένου εύρους σε είδη αλλά και σημασία στην μουσική έκφραση στην πλειοψηφία τους. Σε ιντερνετικά μάλιστα περιοδικά, sites κλπ και το σύστημα αναφοράς τους είναι για κλάματα ή και χειρότερο απο το δικό μου.

Reaction score
3.057
οι διαφορές που άκουσα ήταν ότι μου φάνηκε ότι έπαιζε πιο σιγά με το φίλτρο και ανέβαζα την ένταση πιο πολύ … Το έψαξα αργότερα και αυτό μπορεί να οφείλεται σε μειωμένη παραμόρφωση . Η παραμόρφωση μας οδηγεί να νομίζουμε ότι ακούμε κάτι πιο δυνατά
Σωστά το λες ότι σου φάνηκε. Δεν μειώθηκε ούτε αυξήθηκε η παραμόρφωση, με την αλλαγή πολύπριζου.
Κανείς δεν έχει τεκμηριώσει επιστημονικά ότι μεταβάλλεται η παραμόρφωση σε ένα ηχείο (τελικός κρίκος στην αλυσίδα).

Έχουμε χορτάσει από ψέμματα αυτού του είδους .

Last edited:

Reaction score
1.606
Σωστά το λες ότι σου φάνηκε. Δεν μειώθηκε ούτε αυξήθηκε η παραμόρφωση, με την αλλαγή πολύπριζου.
Κανείς δεν έχει τεκμηριώσει επιστημονικά ότι μεταβάλλεται η παραμόρφωση σε ένα ηχείο (τελικός κρίκος στην αλυσίδα).

Έχουμε χορτάσει από ψέμματα αυτού του είδους .
Αποδειξεις μονο στα μαθηματικα υπαρχουν...

Στις επιστημες υπαρχει μονο το falsification μιας υποθεσης....

Πολλα πραγματα ειναι αvαποδεικτα στο συμπαν και ομως τα παρατηρουμε και δε ξερουμε πως.

Παρολα αυτα ομως για να δουμε ενα παραδειγμα : https://avmentor.gr/reviews/akiko_tuning_sticks_2.htm
1742549904238.png

Το μπλε ειναι θορυβος χωρις το φιλτρο στο ακουστο φασμα στην εξοδο dac. Συγκρινεται θορυβος με η χωρις φιλτρο. Το φιλτρο ειναι το πρασινο

1742549895390.png

Attachments

Reaction score
1.889
Αποδειξεις μονο στα μαθηματικα υπαρχουν...

Στις επιστημες υπαρχει μονο το falsification μιας υποθεσης....

Πολλα πραγματα ειναι αvαποδεικτα στο συμπαν και ομως τα παρατηρουμε και δε ξερουμε πως.

Παρολα αυτα ομως για να δουμε ενα παραδειγμα : https://avmentor.gr/reviews/akiko_tuning_sticks_2.htm
View attachment 362406

Το μπλε ειναι θορυβος χωρις το φιλτρο στο ακουστο φασμα στην εξοδο dac. Συγκρινεται θορυβος με η χωρις φιλτρο. Το φιλτρο ειναι το πρασινο

View attachment 362405
οι διαφορες ειναι τοσο μικρες που μπορει να μην ευθυνεται καν το φιλτρο για αυτες, και να ειναι απλα στην ανοχη ανακριβειας. οι μετρησεις δεν ειναι absolute. αυτο το γραφημα ειναι μεταβλητο, οχι πολυ, αλλα οποιος εχει προσπαθησει να μετρησει καποια συσκευη παιζει λιγο πανω κανω ελαχιστα απο διαφορους παραγοντες απο μονο του, οποτε ειναι αναλογος ποτε θα βγαλεις το screenshot. δεν μπορω να πιστεψω πως αυτο ειναι hard evidence για τιποτε. μη ψαχνετε τη διαφορα του 1dB στο Sinad γιατι δεν ειναι απολυτο

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.740
Members
38.366
Νεότερο μέλος
alenbroson