kratos magic πολυμπριζο παρακαλω αποψεις???

Reaction score
72
εχω αναρωτηθει πολλες φορες, ολες οι συσκευες ειτε πολυμπριζου , ειτε ενισχυτων , κανενα δεν εχει εσωτερικα (ΠΟΛΥ) χοντρα καλωδια, και εμεις απο εξω βαζουμε βοες και κροταλιες.....
Φίλε μου μη γενικεύεις, υπάρχουν σοβαρά και δυστυχώς ακριβά πολύπριζα και ενισχυτικά που χρησιμοποιούν εσωτερική καλωδίωση μεγάλης διατομής.
Στο δικό μου πολύπριζο χρησιμοποιώ αγωγούς με διατομή 12-10AWG.
και μετά τους βόες... συνεχίζει (στη συντριπτική πλειοψηφία) στον τοίχο, καλώδιο ότι να' ναι από τον ηλεκτρολόγο :p
αλλά δεν το κάνουμε θέμα :p ....
Όπως το λες, "στη συντριπτική πλειοψηφία", όχι όμως σε όλους. ;):hi:

Reaction score
72
Λογικα σε ενα μηνα θα ειμαι στο καινουργιο μου σπιτι. Κυριακη θα το εχει αδειασει η νοικιαρα οποτε μπαινω να δω τι χρειαζεται. Για το θεμα του ηχητικου (συστημα hifi τηλεοραση sonos κλπ ) Σκεφτομαι να φερω ενα φιλο ηλεκτρολογο να μου τραβηξει απο τον πινακα 2 γραμμες αποκλειστικα για αυτα .Δλδ να βγαλει 2-3 πριζες στον τοιχο δικια τους ασφαλεια μονα τους και τελος.
Να μην παρεμβαλεται τιποτα οταν παιζει το συστημα
Γνωμες? καλα τα λεω η λεω βλακειες?
Αν έχεις μονοφασική παροχή, όπως ακριβώς τα λες.

Αν έχεις τριφασική παροχή, αρχίζουν τα ωραία πράγματα. Μία φάση αποκλειστικά για το σύστημα με ξεχωριστό ηλεκτρικό πίνακα.
Και μπορούν να συνεχίσουν τα ωραία, εάν το σπίτι είναι ισόγειο και έχει αυλή με χώμα. Νέα ξεχωριστή ράβδος γείωσης μόνο για το σύστημα.
Γενικά, μία αποκλειστική φάση + μία αποκλειστική γείωση = Σχεδόν πλήρης ηλεκτρική απομόνωση του συστήματος από όλο το υπόλοιπο σπίτι.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.558
Members
38.341
Νεότερο μέλος
kostasmi80