kratos magic πολυμπριζο παρακαλω αποψεις???

Reaction score
82
εχω αναρωτηθει πολλες φορες, ολες οι συσκευες ειτε πολυμπριζου , ειτε ενισχυτων , κανενα δεν εχει εσωτερικα (ΠΟΛΥ) χοντρα καλωδια, και εμεις απο εξω βαζουμε βοες και κροταλιες.....
Φίλε μου μη γενικεύεις, υπάρχουν σοβαρά και δυστυχώς ακριβά πολύπριζα και ενισχυτικά που χρησιμοποιούν εσωτερική καλωδίωση μεγάλης διατομής.
Στο δικό μου πολύπριζο χρησιμοποιώ αγωγούς με διατομή 12-10AWG.
και μετά τους βόες... συνεχίζει (στη συντριπτική πλειοψηφία) στον τοίχο, καλώδιο ότι να' ναι από τον ηλεκτρολόγο :p
αλλά δεν το κάνουμε θέμα :p ....
Όπως το λες, "στη συντριπτική πλειοψηφία", όχι όμως σε όλους. ;):hi:

Reaction score
82
Λογικα σε ενα μηνα θα ειμαι στο καινουργιο μου σπιτι. Κυριακη θα το εχει αδειασει η νοικιαρα οποτε μπαινω να δω τι χρειαζεται. Για το θεμα του ηχητικου (συστημα hifi τηλεοραση sonos κλπ ) Σκεφτομαι να φερω ενα φιλο ηλεκτρολογο να μου τραβηξει απο τον πινακα 2 γραμμες αποκλειστικα για αυτα .Δλδ να βγαλει 2-3 πριζες στον τοιχο δικια τους ασφαλεια μονα τους και τελος.
Να μην παρεμβαλεται τιποτα οταν παιζει το συστημα
Γνωμες? καλα τα λεω η λεω βλακειες?
Αν έχεις μονοφασική παροχή, όπως ακριβώς τα λες.

Αν έχεις τριφασική παροχή, αρχίζουν τα ωραία πράγματα. Μία φάση αποκλειστικά για το σύστημα με ξεχωριστό ηλεκτρικό πίνακα.
Και μπορούν να συνεχίσουν τα ωραία, εάν το σπίτι είναι ισόγειο και έχει αυλή με χώμα. Νέα ξεχωριστή ράβδος γείωσης μόνο για το σύστημα.
Γενικά, μία αποκλειστική φάση + μία αποκλειστική γείωση = Σχεδόν πλήρης ηλεκτρική απομόνωση του συστήματος από όλο το υπόλοιπο σπίτι.

Reaction score
20.493
Στην πρώτη ερώτηση θα απαντήσω : ΑΡΚΕΤΑ
Στη δεύτερη ερώτηση θα απαντήσω : ΙΣΩΣ 😀
Στo audio υπάρχουν περίεργα πράγματα να του πείς.

Το 1 % μπορεί να κάνει ακουστική διαφορά 30 % .... και το 60 % να κάνει μια διαφορά 0 %.

Υ.Γ. : Κε Χρήστοοοοοο @christos77 ανέλαβε σε παρακαλώ εδώ τον Κο Wnet, παρενοχλεί τον κόσμο με τα nerd-ιστικά του. Άκου δεν ακούγονται διαφορές απο τα καλώδια και την γείωση. :D :D Και καλά όλα τα άλλα περί καλωδίων, τόλμησε όμως να αναφερθει μέχρι και στην γείωση. :D

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.313

Το 1 % μπορεί να κάνει ακουστική διαφορά 30 % .... και το 60 % να κάνει μια διαφορά 0 %.

Υ.Γ. : Κε Χρήστοοοοοο @christos77 ανέλαβε σε παρακαλώ εδώ τον Κο Wnet, παρενοχλεί τον κόσμο με τα nerd-ιστικά του. Άκου δεν ακούγονται διαφορές απο τα καλώδια και την γείωση. :D :D Και καλά όλα τα άλλα περί καλωδίων, τόλμησε όμως να αναφερθει μέχρι και στην γείωση. :D
απλά πας "κόντρα" γιατί έτσι? :p

1) αν το 1 % κάνει ακουστική διαφορά 30 % ... τότε απλά δεν είναι 1% αλλά 30%
2) στο παρών νήμα δε θυμάμαι να ανέφερα καν τη λέξη γείωση! :p :p

Reaction score
3.416

O @wnet έχει αποσυνδέσει τη γείωση απ' όλα τα καλωδια του(sic). Ισχυρίζεται ότι παίζει καλύτερα έτσι.

Last edited:

Reaction score
20.493
O @wnet έχει αποσυνδέσει τη γείωση απ' όλα τα καλωδια του(sic). Ισχυρίζεται ότι παίζει καλύτερα έτσι.
Να του πείς ότι εάν το κύκλωμα και όλα (και η γείωση όπως του Κου Χρήστου και τα δικά μου) είναι σωστά σχεδιασμένα δεν θα έπρεπε να δει διαφορά.

Έχει γράψει και στίχους τραγουδιού (όπως ο Bhutia) νομίζω για αυτό, κάποια στιγμή.

Το ονόμασε float the ground.

Δε τους θυμάμαι αλλά το ρεφρέν πήγαινε κάπως έτσι.

Float the ground yeah yeah yeah.

He floats the ground, yeah, yeah, yeah
He floats the ground, yeah, yeah, yeah
He floats the gound, yeah, yeah, yeah, yeah
You think you've lost your ground
Well, I saw it yesterday
It's it he's thinkin' of
And he ground me what to say

Του είπα ότι κάτι μου θυμίζει το τραγούδι και μήπως το ξεσήκωσε λίγο απο κάπου αλλά μου λέει, όχι δικό μου είναι.

:D :D

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.313
βρε "σαρδανάπαλοι χαϊεντάδες", εκτός του ότι το θέμα είναι για το πολύπριζο.... εγώ τρώω "bullying" από τον @JOHN MARKOU επειδή έχω τα μηχανήματα μου με τη γείωση τους κανονικά (όσα έχουν) και σεις μου λέτε πως δε τη θέλω? :p

Reaction score
20.493
βρε "σαρδανάπαλοι χαϊεντάδες", εκτός του ότι το θέμα είναι για το πολύπριζο.... εγώ τρώω "bullying" από τον @JOHN MARKOU επειδή έχω τα μηχανήματα μου με τη γείωση τους κανονικά (όσα έχουν) και σεις μου λέτε πως δε τη θέλω? :p
Ποιός θυμάται τώρα τι λές εσυ και τι ισχυρίστηκες ή εάν κάτσει να διαβάσει.

Το θέμα είναι τι λέμε εμείς ότι είπες και τι διατσρεβλώνουμε.

Εξάλλου ας αφήναμε λίγο ακόμη θα το έλεγες.

Και να μην το έλεγες θα το σκεφτόσουν.

Και να μην το σκεφτόσουν σίγουρα θα μειδίασες με ένα smirky look on your face όταν το διάβασες που το έγραψε κάποιος άλλος πιο πάνω.

Του έβαλες και like ή γελάκι κιόλας.

Ή και εάν δεν του έβαλες, το σκέφτηκες να του βάλεις.

Άσε , σάμπως δεν σε έχουμε καταλάβει ;

:D :D:D

Reaction score
615
Απευθύνεσαι σε κάποιον που δεν γνωρίζεις ούτε ποιός είναι, ούτε το μορφωτικό του επίπεδο, ούτε τι εμπειρίες έχει, ούτε πόσες δεκαετίες ασχολείται με το audio, ούτε τι μηχανήματα έχει ακούσει, ούτε τι μηχανήματα έχει αναβαθμίσει, ούτε τι μηχανήματα έχει κατασκευάσει, ........ με όλες αυτές τις εκφράσεις!!!!!!!!
Εγώ τι να σου απαντήσω τώρα???

Μόνο για την υπογραμμισμένη φράση σου, θα πω τα εξής :
1. Δεν χρησιμοποίησα τον όρο παράμετροι, αλλά τον όρο ηλεκτρικά μεγέθη καλωδίων. Τουλάχιστον εγώ, ημιμαθής δεν είμαι.
2. Δεν συμπέρανα πουθενά ότι το μικρότερο μήκος είναι το καλύτερο, αυτά είναι στη φαντασία σου. Εγώ είπα ότι ο διπλασιασμός των τριών κύριων ηλεκτρικών μεγεθών, λόγω του διπλασιασμού του μήκους του καλωδίου, οφείλει να προκαλέσει ηχητικές διαφορές ακουστές από όλους.
Προσπερνάω την κρίση περιαυτολογίας και μένω στο θέμα.
1. Δεν είσαι ημιμαθής. Βρίσκεσαι απλά σε σύγχυση και προσπαθείς να πιαστείς από εκφράσεις και λέξεις που είναι ταυτόσημες για να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
2. "...ο διπλασιασμός των τριών κύριων ηλεκτρικών μεγεθών, λόγω του διπλασιασμού του μήκους του καλωδίου, οφείλει να προκαλέσει ηχητικές διαφορές ακουστές από όλους"

Οφείλει; Ποιος οφείλει σε ποιον;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.197
εχω αναρωτηθει πολλες φορες, ολες οι συσκευες ειτε πολυμπριζου , ειτε ενισχυτων , κανενα δεν εχει εσωτερικα (ΠΟΛΥ) χοντρα καλωδια, και εμεις απο εξω βαζουμε βοες και κροταλιες.....
ισως ακυρο παραδειγμα
εαν λεμε(αν) αγορασω ενα 1400cc αμαξι, και του βαλω 20αρες ζαντες απο porsche θα στριβει και θα πηγαινει καλυτερα?
μα με την καμια λεμε...........................(παραδειγμα ηταν μην πεσετε να με φατε)....
Επειδή δείχνεις πνευματικά ευέλικτος, όταν είναι κατάλληλες οι συνθήκες, κάνε το εξής:

Εν όψει κάποιου τραπεζώματος στο σπίτι με κάποια καλή παρέα, πάρε ένα μπουκάλι κρασί εγνωσμένης ποιότητας και γεύσης, ας πούμε αυτό, (του οποίου το μπουκάλι είναι και σαφώς βαρύτερο, μεταξύ άλλων), και ακόμα ένα μπουκάλι κρασί επίσης καλής ποιότητας, αλλά πολύ χαμηλότερης τιμής, ας πούμε αυτό. Σόρρυ που τα βρήκα το ένα εδώ και το άλλο εκεί, αλλά γιου γκετ δε πίκτσιουρ. Ωραία.

Λίγο πριν το σερβίρισμα, άνοιξε τα μπουκάλια και άλλαξε φιάλες στα κρασιά, προφανώς με την ενδιάμεση σκάτζα κάποιας καθαρής, γυάλινης κανάτας. Ξεκινήστε το φαγητό με το φθηνό κρασί στη φιάλη του ακριβού, και σχολίασέ το ανάλογα. Μόλις το τελειώσετε, πες τους ότι βρήκες και ένα κρασί χύμα που είναι αρκετά καλό, (όχι πολύ καλό), βάλε το ακριβό κρασί στην κανάτα και φέρτο στο τραπέζι, και συνεχίστε την οινοποσία με αυτό.

Και κόψε σχόλια και αντιδράσεις.

Δεν είναι εντελώς σωστή η διαδικασία της σύγκρισης, διότι ακόμη και η ελαφρά οινοποσία αμβλύνει την οξύνοια και μεταβάλλει τη λειτουργία του γευστικού αισθητηρίου, εν προκειμένω. Αλλά έχει πλάκα.

Την άλλη μέρα, πες για πολύπριζα και καλώδια.

Reaction score
440
Επειδή δείχνεις πνευματικά ευέλικτος, όταν είναι κατάλληλες οι συνθήκες, κάνε το εξής:

Εν όψει κάποιου τραπεζώματος στο σπίτι με κάποια καλή παρέα, πάρε ένα μπουκάλι κρασί εγνωσμένης ποιότητας και γεύσης, ας πούμε αυτό, (του οποίου το μπουκάλι είναι και σαφώς βαρύτερο, μεταξύ άλλων), και ακόμα ένα μπουκάλι κρασί επίσης καλής ποιότητας, αλλά πολύ χαμηλότερης τιμής, ας πούμε αυτό. Σόρρυ που τα βρήκα το ένα εδώ και το άλλο εκεί, αλλά γιου γκετ δε πίκτσιουρ. Ωραία.

Λίγο πριν το σερβίρισμα, άνοιξε τα μπουκάλια και άλλαξε φιάλες στα κρασιά, προφανώς με την ενδιάμεση σκάτζα κάποιας καθαρής, γυάλινης κανάτας. Ξεκινήστε το φαγητό με το φθηνό κρασί στη φιάλη του ακριβού, και σχολίασέ το ανάλογα. Μόλις το τελειώσετε, πες τους ότι βρήκες και ένα κρασί χύμα που είναι αρκετά καλό, (όχι πολύ καλό), βάλε το ακριβό κρασί στην κανάτα και φέρτο στο τραπέζι, και συνεχίστε την οινοποσία με αυτό.

Και κόψε σχόλια και αντιδράσεις.

Δεν είναι εντελώς σωστή η διαδικασία της σύγκρισης, διότι ακόμη και η ελαφρά οινοποσία αμβλύνει την οξύνοια και μεταβάλλει τη λειτουργία του γευστικού αισθητηρίου, εν προκειμένω. Αλλά έχει πλάκα.

Την άλλη μέρα, πες για πολύπριζα και καλώδια.
Προσεξε μονο μην τυχον η παρεα σου καταλαβαινει απο κρασια γιατι σε βλεπω την αλλη μερα να τρεχεις για πυθωνες :lolsign: :drinks:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.197
Προσεξε μονο μην τυχον η παρεα σου καταλαβαινει απο κρασια γιατι σε βλεπω την αλλη μερα να τρεχεις για πυθωνες :lolsign: :drinks:

Τώρα μου θύμισες γνωστό μου έμπορο hi-fi...

Πάω να κοιτάξω την πίσω μπάφλα της χαϊεντιάς και τα εφτά λούστρα. Κοιτάω τις μπανάνες, και τί να δω. Το "συν" μπαινόβγαινε σχεδόν στον αέρα. Να μην πω τον τίτλο εκείνης της αισθησιακής ταινίας, ε, αυτό ακριβώς.

- Τί είν' αυτό ρε μαλ...; του λέω...
Απάντηση (γελώντας):

- Δε με χ3ζεις κι εσύ; Άιντε...

:roflmao:

Reaction score
82
απλά πας "κόντρα" γιατί έτσι? :p

1) αν το 1 % κάνει ακουστική διαφορά 30 % ... τότε απλά δεν είναι 1% αλλά 30%
2) στο παρών νήμα δε θυμάμαι να ανέφερα καν τη λέξη γείωση! :p :p
:DΈτσι όπως γράφει με τα 1000 ο thva μας μπέρδεψε. Αντί να γράψει MakChem έραψε wnet, εγώ ανέφερα περί γείωσης.

Reaction score
20.493
:DΈτσι όπως γράφει με τα 1000 ο thva μας μπέρδεψε. Αντί να γράψει MakChem έραψε wnet, εγώ ανέφερα περί γείωσης.
Δεν κάνει λάθη ο thva , μόνο επίτηδες. Εσυ είσαι υπέρ της διαφοράς - βελτίωσης που κάνει ...ο Wnet όχι. Αλλά νομίζω κάποιος άλλος ειρωνεύτηκε την χρησιμότητα της, βαριέμαι να πάω πίσω να διαβάσω ποιός. Το θέμα είναι ότι ο wnet έχει να λογοδοτήσει και να απαντήσει σε αυτές τις εύλογες κατηγορίες που δέχθηκε :
:D :D

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.611
Εγώ θέλω να μου απαντήσουν όσοι γνωρίζουν , τι διαφορά κάνει η γείωση , και τι διαφορά κάνει η πλήρης απουσία της.
Σε μηχανήματα που είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν , με και χωρίς γείωση.
Αηντε να σας δω καμάρια μου.
Κόγια μην απαντήσεις.

Reaction score
457
Εγώ θέλω να μου απαντήσουν όσοι γνωρίζουν , τι διαφορά κάνει η γείωση , και τι διαφορά κάνει η πλήρης απουσία της.
Κόγια μην απαντήσεις.
νομιζω καθαρα για προστασια απο τυχον βλαβες στην παροχη ρευματος.

Reaction score
20.493
Κόγια μην απαντήσεις.
Εγω να σε ρωτήσω όμως πρώτα κάτι άλλο. Είναι το ίδιο να έχεις float the ground σε ένα μηχανημά σου με το να του αφαιρείς εσύ την γείωση (ground lift) με ένα π.χ. cheater plug ;

Να είμαστε ακριβείς στις ερωτήσεις μας. :D :D Ο κος Χρήστος @christos77 διαβάζει και παρακολουθεί. 😍

Reaction score
3.416
Να του πείς ότι εάν το κύκλωμα και όλα (και η γείωση όπως του Κου Χρήστου και τα δικά μου) είναι σωστά σχεδιασμένα δεν θα έπρεπε να δει διαφορά.

Έχει γράψει και στίχους τραγουδιού (όπως ο Bhutia) νομίζω για αυτό, κάποια στιγμή.

Το ονόμασε float the ground.

Δε τους θυμάμαι αλλά το ρεφρέν πήγαινε κάπως έτσι.

Float the ground yeah yeah yeah.

Εγω να σε ρωτήσω όμως πρώτα κάτι άλλο. Είναι το ίδιο να έχεις float the ground σε ένα μηχανημά σου με το να του αφαιρείς εσύ την γείωση (ground lift) με ένα π.χ. cheater plug ;

Να είμαστε ακριβείς στις ερωτήσεις μας. :D :D Ο κος Χρήστος @christos77 διαβάζει και παρακολουθεί. 😍
Ο κ.Χρηστος έχει γείωση από τον βυθό της γειτονικης λίμνης.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.572
Members
38.345
Νεότερο μέλος