Linkwitz Orion

Reaction score
791
Αυτό που με προβλημάτισε λίγο είναι ότι ο Linkwitz, στις καινούριες εκδόσεις άλλαξε την καμπύλη απόκρισης απο flat σε κάπως πιο εύηχη.
Οπότε;;;;;;;;;;;???????

Reaction score
70
Αυτό που με προβλημάτισε λίγο είναι ότι ο Linkwitz, στις καινούριες εκδόσεις άλλαξε την καμπύλη απόκρισης απο flat σε κάπως πιο εύηχη.
Οπότε;;;;;;;;;;;???????
Μπορεί να γέρασε και να έγινε hiendάς:143::135::116:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.549
Απ' οτι θυμαμαι εχει και πισω τουητερ που σημαινει, μαλλον, πιο "φωτεινο" συμεριλαμβαομενων και των ανακλασεων του χωρου.

Αν θυμηθω και τα ποσταρισματα του Kosta Ear, μαλλον καλα εκανε ο Linkwitz.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Oι εντυπώσεις το Atkinson από το Orion 4 εδώ.

Definitely one of my two best sounds at Axpona, along with the BAT-Scaena room, was the Orion 4 dipole speaker (from $14,750/pair with analog line-level crossover), designed by Siegfried Linkwitz and with custom enclosures made by Wood Artistry. Quad-amped with two Bryston 9B four-channel amplifiers, a Pass Labs preamp, and a Marantz CD player, the "William Tell" section from Shostakovich's Symphony 15 had superb dynamic range, with a "quiet" quality that seemed like there was a lower level of spurious behavior from the room. This allowed a wealth of detail to be perceived even when the music was itself quiet.

Each Orion 4 weighs 85 lbs and uses five SEAS drive-units: two soft-dome tweeters, a magnesium-cone midrange unit, and two long-throw 10" woofers especially developed by SEAS for the open-baffle loading used by Linkwitz. The crossover frequencies are 90Hz and 1440Hz and the tweeters, the midrange unit, and each woofer are driven independently, though the woofers can be paralleled to allow tri-amping if only six amplifier channels are available.

Reaction score
7
Απάντηση: Linkwitz Orion

Τι υβριδιο band-pass και open baffle ειναι ετουτο στο 4?
Ενδιαφερον!

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Linkwitz Orion

I can tell you one thing: if you buy a $50,000 pair of monkey coffins with one of the iconic high-end labels, the sound in your listening room still won’t be as lifelike and musical as if you had bought the Orions."[/I]

theaudiocritic.com
Τρομάζω όταν διαβάζω γενικά και αόριστα τέτοια σχόλια, μου θυμίζουν πολιτικούς που λένε αυτό που θέλει να ακούσει το πόπολο.

Όλοι γενικά και αόριστα στο ίδιο καζάνι....

Reaction score
2.051

Τρομάζω όταν διαβάζω γενικά και αόριστα τέτοια σχόλια, μου θυμίζουν πολιτικούς που λένε αυτό που θέλει να ακούσει το πόπολο.

+1

Χαζοσχόλια για πρόβατα

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Linkwitz Orion

Οι 9 στους 10 reviewers έτσι κλείνουν τα διθυραμβικά reviews τους.
Καλύτερα να το διαβάζω από τον Aczel που σκαμπάζει και 5 πράγματα από τεχνικά και σπάνια γράφει "ύμνους" παρά από τους γνωστούς-αγνώστους "reviewers".

Σε κάθε περίπτωση, όταν ο Linkwitz μιλάει για ηχεία και crossover οι υπόλοιποι κατασκευαστές (είτε αυτοί που απευθύνονται σε νοήμονες καταναλωτές είτε αυτοί που σπευθύνονται σε πρόβατα) καλό θα κάνουν να ακούν. Μπορούν προφανώς να διαφωνούν αλλά οφείλουν έναν ελάχιστο σεβασμό στoν άνθρωπο του οποίου το φίλτρο του οποίου (Linkwitz-Riley) όλοι κάποια στιγμή θα χρησιμοποίησαν.

Αυτοί που δεν ξέρουν καν τι είναι το Linkwitz-Riley, ας πάνε παρακάτω.
Αφήστε που, κατά τη δική τους νοοτροπία, "δεν έχουν ακούσει το συγκεκριμένο ηχείο άρα δεν μπορούν να έχουν άποψη".

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Re: Linkwitz Orion

Ούτως η άλλως πιστεύω μέχρι τέλος του επόμενου μήνα θα τα ακούσουμε κι έτσι θα δούμε αν επιβεβαιώνονται τα σχόλια που τα συνοδεύουν...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021

Ούτως η άλλως πιστεύω μέχρι τέλος του επόμενου μήνα θα τα ακούσουμε κι έτσι θα δούμε αν επιβεβαιώνονται τα σχόλια που τα συνοδεύουν...
δυστυχώς ή ευτυχώς, ο L δε χρειάζεται άλλη "επιβεβαίωση" σε αυτή τη ζωή.

σε μιά άλλη, το συζητάμε.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Linkwitz Orion

δυστυχώς ή ευτυχώς, ο L δε χρειάζεται άλλη "επιβεβαίωση" σε αυτή τη ζωή.

σε μιά άλλη, το συζητάμε.
Άντε καλέ...!
Εγώ είμαι σίγουρος ότι έχει τρελή ανάγκη την αναγνώριση από εμάς.
Δηλαδή πώς να στο πω... Είμαι σίγουρος ότι αν του πεις εσύ ότι το Orion σου αρέσει καλύτερα από τα Magnepan, αν του πω εγώ ότι βγάζει καλύτερες μεσαίες από το ATC, αν του πει ο Μιχάλης ότι είναι πιο αναλυτικό από το Tidal κι αν του πει και ο ChrisHat ότι το προτιμάει από τα Lipinski, αυτομάτως θα ολοκληρωθεί ως επιστήμονας και ως άνθρωπος και θα αποσυρθεί δια παντώς!
Άντε.. Ξεκινάτε να γράφετε τις επιστολές!

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Linkwitz Orion

...Δε ξέρω..εμένα μου είπε πως περιμένει εναγωνιωδώς να τα ακούσω και να του πω τη γνώμη μου...:135:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Κάνεις λάθος!, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Μια φορά - μια φορά - βρέθηκε ένας δοκιμαστής που δεν μασάει τα λόγια του, και τον πήρατε απ' τα μούτρα. Ομως, το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Το πρόβλημα είναι πως αυτά που είπε είναι αυτά που δεν - ΔΕΝ - θέλει να ακούσει το πόπολο - το αποδεικνύουν τα δύο μηνύματα που έπονται του δικού σου.

Αυτά που θέλει να ακούει το πόπολο είναι λόγια του αέρα, χαϊδευτικά λόγια για την υπό δοκιμή συσκευή - ασχέτως αν τα αξίζει ή όχι, ώστε να τα έχουμε καλά με τον αντιπρόσωπο για να μας δώσει κι άλλη στο μέλλον για δοκιμή, και γενικώς χαζοκείμενα γραμμένα σε ύφος που αρμόζει κάτι ανάμεσα σε Cosmopolitan και Playboy.

Δεν μου πέφτει λόγος - και θα ήταν ανάρμοστο να σου υποδείξω τον ενδεικνυόμενο τρόπο, με τον οποίο θα μπορούσες να αντιδράσεις ως επαγγελματίας, αλλά τουλάχιστον εκτίμησε το ευθύ - χωρίς μα σου μου του - ύφος του Aczel.

Έχω βαρεθεί, έχω κουραστεί να σας βλέπω να αντιδράτε σαν κακομαθημένα πλουσιόπαιδα που τους έθιξαν την επίχρυση μπάλα του basket, όταν κάποιος γράφει πολύ κολακευτικά σχόλια για κάτι που είτε δεν το έχετε στη συλλογή σας, είτε είναι εκτός των συμφερόντων σας.

Κάτι ανάλογο λούζομαι κι εγώ αυτήν την εποχή. Όχι δηλαδή ότι πήρα κάτι χαμπάρι, ο Τσαντουλής μου είπε κατάμουτρα πως είναι πολύ καλός και πολύ αγαθός - δηλαδή μαλάκας, τέλος πάντων, όχι ο Τσαντ, άλλος, μου είπε πως ο τάδε αντιπρόσωπος με έχει στον πάγο, επειδή βγήκα και είπα πως όσοι έχουν CD player μέχρι την τάδε κατηγορία ποιότητας, δεν χρειάζονται τον δείνα DAC που ο ίδιος εισάγει. Φερστήν;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Linkwitz Orion

:607::607:
Την πιο έξυπνη κίνηση απ' όλους έκανες συνονόματε...:615:
Δε μου λες, τα crossover - ASP τα συναρμολόγησες μόνος σου;

Πόσο "πήγε το μαλλί" συνολικά;
Σε τι χώρο θα τα τοποθετήσεις;

Περιμένουμε πλήρες φωτορεπορτάζ, κανονίσου.:619:

http://www.linkwitzlab.com/orion_ec.htm

Reaction score
2.051

Ώπα ώπα λίγο pause! Δεν είπα κάτι για το ηχείο, μπορεί να είναι το καλύτερο του κόσμου, τα καραγκιοζιλίκια του reviewer σχολίασα. Φυσικά το καταλάβατε αλλά θέλατε να παίξετε τη κασέτα πάλι. Mπορείτε να συνεχίσετε.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Linkwitz Orion

...
Πόσο "πήγε το μαλλί" συνολικά;
...
Πω-πω κοίτα να δεις πώς τα φέρνει η τύχη καμια φορά...
Μίλησα για "μαλλί" κάτω από κείμενο του Κόγια...:114:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members