- Μηνύματα
- 18.045
- Reaction score
- 60.003
Απάντηση: Lipinski L-70
θα μπορούσα να σημειώσω ότι εάν δεν μπορούμε να βγάλουμε την τελειότητα ενός οργάνου έξω από την προσλαμβανόμενη από εμάς μουσική συγκίνηση τότε δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε καμία μουσική συγκίνηση έξω από την τελειότητα ενός οργάνου.:126:
Σ'έναν κόσμο που απέχει της τελειότητας,πιστεύω ότι η μουσική απόλαυση οφείλει εναλλακτικά να εξασφαλίζει δυνατότητα επίτευξής της ανεξαρτήτως τρανταχτών οργάνων και συστημάτων αναπαραγωγής.Σε αντίθετη περίπτωση η αμετροέπεια τείνει ν'αναπαράγεται με ακόμα υψηλότερη...πιστότητα.
Επειδή επιλέγω να μην κατανοώ το περί τίνος μιλάτε στο συγκεκριμένο θέμα,τουλάχιστον χρησιμοποίησα μία λέξη την οποία κατανοώ πλήρως.Κι επειδή αυτό με απαλλάσσει από τύψεις-αφού δεν ξέρω προσωπικά τους συνομιλητές μου- σας ανακοινώνω ότι μπορείτε κι εσείς να τη χρησιμοποιήσετε γιά μένα.:612:Και δίκιο να είχες πρέπει να ξέρεις σε ποιόν μιλάς και πως.
Πόσο μάλλον που δεν κατανοείς καν για τι μιλάω...
...
Αλλά η ζωή είναι απλή , ας έχει ο καθένας αυτό που μπορεί, κατανοεί και τον κάνει να αισθάνεται καλά.
Σημασία έχει η ίδια η μουσική.
Παραφράζοντας λοιπόν στο πνεύμα μιάς αμοιβαίας κατανόησης το απόφθεγμα:Μουσική ακούς πάντοτε, αν είναι καλή η μουσική ιδέα , η ερμηνεία κλπ
και αυτό , ανεξάρτητα απο την ποιότητα της αναπαραγωγής και αν η αναπαραγωγή αναφέρεται σε φυσική εκτέλεση η με τεχνητό μέσο.
Όπως είπα :
" ...Σημασία έχει η ίδια η μουσική.... "
Υποτίθεται βέβαια πως συζητάμε εδώ, πως η μουσική αναπαράγεται με όμορφο και θα έλεγα "ιδανικό" τρόπο.
Δηλαδή ένας εξαίρετος βιολιστής με ένα Guarnieri θα δημιουργήσει μεγάλη ακουστική απόλαυση της μουσικής που ερμηνέυει.
Με τον ίδιο τρόπο, εξαίρετα ηχεία θα δημιουργήσουν μεγάλη ακουστική απόλαυση της μουσικής που θα ακουστεί.

Σ'έναν κόσμο που απέχει της τελειότητας,πιστεύω ότι η μουσική απόλαυση οφείλει εναλλακτικά να εξασφαλίζει δυνατότητα επίτευξής της ανεξαρτήτως τρανταχτών οργάνων και συστημάτων αναπαραγωγής.Σε αντίθετη περίπτωση η αμετροέπεια τείνει ν'αναπαράγεται με ακόμα υψηλότερη...πιστότητα.