Luxman L550AX (2*20W) + ATC SCM40v2

T

Tadakis

Guest
τωρα μας φωτησες... :)
Τα specs δείχνουν ιδιαίτερα καλα και στις δυο εκδόσεις. Το ποσό είναι αληθή και πως αυτά αντικατοπτρίζονται στο ηχητικο αποτέλεσμα ας πουν όσοι τους έχουν η τους έχουν ακούσει.

Reaction score
1.827
Σε μικρό χώρο με εύκολο ηχείο τί παθαίνουν οι κράουν και ακούγονται χάλια;
Δεν το οδηγούν καλά το εύκολο ηχείο;
Δεν εννοώ αυτό, απλά η...διαφορά φαίνεται εκεί που χρειάζεται το αντικειμενικό συγκριτικό πλεονέκτημα της ισχύος των σχετικών ενισχυτώνε. Στα δύσκολα-μεγάλα-χαϊεντάδικα ηχεία σε μεγάλους χώρους!
Αχ και να είχα τον Ερμή να του χώσω κανα δυο κραούνια να γιομίσει η πλαγιά ήχο!

Όχι ότι δε θα παίξει καλά ένα εύκολο ηχείο...
[DOUBLEPOST=1524076082][/DOUBLEPOST]
Τα specs δείχνουν ιδιαίτερα καλα και στις δυο εκδόσεις. Το ποσό είναι αληθή και πως αυτά αντικατοπτρίζονται στο ηχητικο αποτέλεσμα ας πουν όσοι τους έχουν η τους έχουν ακούσει.
Αυτό που μπορώ να σου πω ότι διάβασα όταν έψαχνα το θέμα πριν αγοράσω κράουν είναι ότι ο 1502 είναι πολύ καλύτερος ηχητικά από τον 1002 και η διαφορά δεν είναι μόνο στην ισχύ.
Το εξηγούσε ο μάστορας αλλά επειδή δε με τεκνάει δε θυμάμαι τι έγραφε, ήταν σαν τον κωστασέαρ αλλά σε φόρουμ του εξωτερικού.
Αφού είπε να πάρουμε 1502 αυτόν πήραμε τελικά (ψέμματα, τον 1500 εγώ-είμαι παλαίωρας)

Reaction score
270
Καλημέρα και καλό Σ.Κ.

Αργότερα θα πάω να παραλάβω από την αντιπροσωπεία της Luxman, έναν demo class-A L550AX, (ισχύος 2*20W) για να τον συνδέσω (κόντρα σε όλους τους νόμους, τις προδιαγραφές, τα ήθη και τα έθιμα), στα ATC SCM40v2, αντικαθιστώντας τον κομψό, ισχυρό και οικονομικό Cambridge Audio 851a, εμπιστευόμενος το ένστικτο μου, που μου λέει ότι θα τα οδηγήσει πολύ καλύτερα (στις στάθμες και στις μουσικές που ακούω εγώ).

Τον Luxman θα τον κρατήσω μια βδομάδα, οπότε θα έχω πλήρη άποψη για τις δυνατότητες του, και άμα θα τα πάει καλά, θα κεράσω για τα καλορίζικα!

Και για να μου μην πουν οι «γνωστοί/άγνωστοι» του σάιτ, πάλι για ψηφιακούς, κράουν, κλπ, σας ενημερώνω ότι πριν δυο βδομάδες, πήρα για μια βδομάδα δανεικό απο την αντιπροσωπεία έναν τελικό Belcanto REF500s (2*250W) τον οποίο τον συνέδεσα στο σύστημα μου, κάνοντας προενισχυτή τον 851A.

Ήμουν πολύ θετικός απέναντι του και κάπως ενθουσιασμένος μου έκανε τρομερή εντύπωση το μικρό του μέγεθος και βάρος, η απουσία ψυκτρών και η ποιότητα κατασκευής, (να φανταστείτε ότι τον έβαλα χύμα στο backpack μου, γιατί ήμουν με το μηχανάκι), αλλά....

Τον συνέδεσα, τον άφησα να ζεσταθεί και ξεκίνησα να ακούω τις μουσικές που πριν λίγο ειχα ακούσει με τον 851A, και μπορώ να πω ότι ΔΕΝ ενθουσιάστηκα, διότι αυτό που άκουγα ήταν κατώτερο απο αυτό που έβγαζε ο 851A.

Ήταν - κάπως - θαμπός, τα πρίμα συγκεχυμένα/μπερδεμένα/δυσδιάκριτα, τα μπάσα πλαδαρά και κάπως «αλλού», μόνο τα μεσαία ακούγονταν όπως πριν, ή και καλύτερα.

Όσο για την ισχύ του: Λιγάκι πιο ισχυρός απο τον ταπεινο 851A με τα 2*120W.

Οπότε, έχω και μια άποψη και τους ψηφιακούς ενισχυτές και - μάλλον - δεν είναι για μένα.

Και παρακαλω, πριν μου την «πέσετε», απλά να σας πω ότι εμπιστεύομαι ΜΟΝΟ τα αυτάκια μου, που ακούνε αρκετά καλά - παρόλο που έχω μπει για τα καλά στην 3η ηλικία!

Σας αφήνω, πάω να κάνω μερικές ασκήσεις για τη μέση, για το κουβάλημα του Luxman! (είναι βαρύς, είναι καυτός, είναι ακριβός, αλλά ειναι πανέμορφος, ο παλιοφούστης!)

Θα επανέλθω με φωτό «πριν και μετά»!
Ωραίο εργαλείο ο luxman. Αλλά οι ψηφιακοί μετράνε καλύτερα ,οπότε δες την μέτρηση και μην ακούς, που παίζουν λες και έχουν κουρτίνα μπροστά σε σχέση με τον υπέρλαμπρο ήχο του luxman. Και μην είσαι προκατελειμενος γιατί να στη πέσουν, εδώ είναι όλοι λογοτέχνες και φιλόσοφοι, δε κάνουν τέτοια😁... Από τη πολύ μόρφωση θα ναι... Τλπ . Ωραία επιλογή πάντως.

Reaction score
2.920
Ωραίο εργαλείο ο luxman. Αλλά οι ψηφιακοί μετράνε καλύτερα ,οπότε δες την μέτρηση και μην ακούς, που παίζουν λες και έχουν κουρτίνα μπροστά σε σχέση με τον υπέρλαμπρο ήχο του luxman. Και μην είσαι προκατελειμενος γιατί να στη πέσουν, εδώ είναι όλοι λογοτέχνες και φιλόσοφοι, δε κάνουν τέτοια😁... Από τη πολύ μόρφωση θα ναι... Τλπ . Ωραία επιλογή πάντως.
Όταν κρατάς κάτι μέσα σου σχεδόν 4 χρόνια και τελικά δεν αντέχεις... :rolleyes:

Reaction score
270
Όχι φίλε μου απλά το είδα τώρα( Είναι άνθρωποι που την κακη την ώρα την έχουν μέσα τους.... Κ. Καρυωτάκης).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.573
Members
38.345
Νεότερο μέλος
fotisd