Mac mini ή Nuc i5 για Roon rock;

Reaction score
138
Αποκλειστικα για χρηση Roon core (rock) τι είναι προτιμοτερο: Mac mini 2014 i5/ssd 120gb ή Intel nuc i5/ssd 120gb+ 750gb;

Reaction score
921
I5 με I5 έχει τεράστια διαφορά, αναλόγως και τη γενιά. Πάντως τα 120gb ssd είναι εξαιρετικά μικρά.
Μνήμη πόσο το ένα πόσο το άλλο;
Εάν οι τιμές είναι κοντά, καλύτερα pc

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.588
Είμαι με Mac mini M1, σε πολύ απαιτητικές συνθήκες (αναπαραγωγή πολυκάναλα DSD και Immersive), always on.
Πιο δύσκολα δεν γίνεται για τον επεξεργαστή.
Και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Reaction score
921
Μάλλον δεν το παρατηρήσατε αλλά ο νηματοθέτης ομιλεί για mac mini του 2014, άρα intel και πολύ παλιός επεξεργαστής. Συνεπώς οι Μ1 και Μ4 μπορεί να είναι υπέροχοι, αλλά μάλλον είναι εκτός προϋπολογισμού.

Reaction score
921
Και τα δύο είναι i5 αλλά ίδιας γενιάς; Το συγκεκριμένο mac mini αναβαθμίζεται στην μνήμη;
Γενικά με το roon απ' ότι έχω καταλάβει χρειάζεται έναν σχετικά ισχυρό επεξεργαστή πχ i5 8ης γενιάς κι άνω και μπόλικη ραμ, όσο γίνεται περισσότερη , ειδικά εάν έχεις μεγάλη βάση δεδομένων τραγουδιών.
Εάν το mac mini είναι παλαιότερης γενιάς ή άν δεν αναβαθμίζεται εύκολα σε μνήμη και δίσκο, καλύτερο το nuc.
Εάν τώρα είναι περίπου ίδιας γενιάς επεξεργαστής και με παρόμοιες δυνατότητες αναβάθμισης είναι τι σου ταιριάζει καλύτερα.
Εγώ σε pc θα πήγαινα για την ελευθερία και τη μεγαλύτερη συμβατότητα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.080
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK