- Μηνύματα
- 3.453
- Reaction score
- 11.459
Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο
Αυτό θα κάνω αύριο με τη γέμιση που μου έμεινε από τους ντολμαδες.Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο
View attachment 355792
Εύγε.Σήμερα πήρα ένα αυγό,το χώρισα και χτυπησα το ασπράδι μ έναν από τους αναδευτήρες σ ένα στενό δοχείο με ψηλό τοίχωμα.Εριξα αλάτι και λεμόνι.
Πριν από αυτό,είχα απομονώσει σ ένα ανοξείδωτο σκεύος λίγο από το καυτό ζουμί της κατσαρολας για να πέσει η θερμοκρασία του….δυο τρία λεπτά εως να τελειώσω με το ασπράδι.Στον αφρό που δημιουργηθηκε από το χτυπημα του ασπραδιού πέταξα και τον κρόκο μέσα,λίγο χλιαρο νερό - σε περίπτωση που το ζουμί - το οποίο ακολούθησε μεσα στο μείγμα ήταν ακόμα πολύ ζεστό….- για να μην ψηθεί ο κρόκος.Ο χυμός του λεμονιού ήταν από μισό ,διότι ήταν ζουμερό!
Ολα αυτά δίχως να μετράω ml,μονο με το μάτι.Περιελουσα την κατσαρόλα που ήταν ακόμα ζεστή και άνοιξα το μάτι της κουζίνας μόνο για λίγο,να πάρει μια βράση και παραλληλα πιάνοντας τα χερούλια της κατσαρόλας περιέφερα τη σως σε όλες τις κατευθύνσεις για να αναμιχθεί καλά στο σύνολο του περιεχομένου,που ως εκ θαύματος ηταν γεμιστοι λαχανοντολμάδες με κιμά και ρύζι!
Αυτό θα κάνω αύριο με τη γέμιση που μου έμεινε από τους ντολμαδες.
Ευχαριστω! Για τις γνωσεις φυσικής και χημείας που χρειάζεται το όλο πονημα?Εύγε.