Marantz - Denon meets Dirac (?)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.947
και για το auro κλάιν
Σε βλέπω, άλλο αν δεν μιλάω. 8-) :biggrin:
Ευτυχισμένο το 2024 για το bass management, 2o τρίμηνο 2023 για την απλή ισοστάθμιση dirac.

Κάτι σελίδες πίσω ειναι και τα λινκς, θα τα βρω και θα βάλω και εδώ.

Παιδιά, αν ειναι φτάσει η "οικονομική" κατηγορία 3Κ... Να παει να μαμηθεί, δώσε 4Κ και αγόρασε τον XMC-2+

2300 κοστίζει σήμερα ο παλιος και το upgrade θα κοστίσει 1300 .

Κάπου όπα.
Εδώ είσαι
Screenshot_20221023_181920.jpg

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.990
Σε βλέπω, άλλο αν δεν μιλάω. 8-) :biggrin:

Εδώ είσαι
View attachment 267952
θυμίζει roadmap από crypto :roflmao:

με λίγα λόγια τώρα έχουμε πρισέιλ στο ντιράκ και βλέπουμε τι θα γίνει μόλις το βγάλουμε....

alexis

Reaction score
30.947
Απο τα 700 ευρώ του 3500 το 2019 στα 1.800 του 3800h σήμερα για πάνω-κάτω την ίδια απόδοση.
Φτάνουμε στο συμπέρασμα οτι εκεί στη denon ψάχνουνε για μαλάκες.
Πάρε Anthem σου λέω. Τίμιοι.
Ο MRX 500 πριν 11 χρόνια βγήκε στα $1500 με software και μικρόφωνο, και σήμερα μετά από 11 χρόνια και 3 μοντέλα ο MRX 540 έχει $1800. Αν δείς τις ναυαρχίδες τότε και σήμερα ο AVM 90 είναι φθηνότερος, και ο AVM 70 πολύ φθηνότερος. Σχεδόν μισή τιμή. Αν πάρει και Auro3D έκλεισε σπίτια.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.461
με λίγα λόγια τώρα έχουμε πρισέιλ στο ντιράκ
Με λίγα λόγια ναι.

Προσωπικά δεν θα αγόραζα κάτι που θα περίμενα το 24 να δουλέψει όπως θέλω, αλλά αν δεν έχεις άλλη επιλογή σε αυτά τα λεφτά, τι α κάεις; Α κατς α μαλώεις;

Reaction score
3.901
Πάρε Anthem σου λέω. Τίμιοι.
Ο MRX 500 πριν 11 χρόνια βγήκε στα $1500 με software και μικρόφωνο, και σήμερα μετά από 11 χρόνια και 3 μοντέλα ο MRX 540 έχει $1800. Αν δείς τις ναυαρχίδες τότε και σήμερα ο AVM 90 είναι φθηνότερος, και ο AVM 70 πολύ φθηνότερος. Σχεδόν μισή τιμή. Αν πάρει και Auro3D έκλεισε σπίτια.
Με τα φουρφούρια τους που δουλεύουν φωναχτά, τι κανεις;

alexis

Reaction score
30.947
Με τα φουρφούρια τους που δουλεύουν φωναχτά, τι κανεις;
Τι εννοείς; Ανεμιστήρες; Αν ναι δεν έχω κανένα θέμα.

Last edited:

Reaction score
3.901
Τι εννοείς; Ανεμιστήρες;
Naι, διαβαζοντας κριτικες για τον 740, όλοι εκθειάζουν το ηχητικό κομμάτι, 2-3 τους επέστρεψαν λόγω υψηλού θορύβου ανεμιστήρα.
Γενικώτερα όλοι οι τέστερ, όταν φτα΄νουν στο κονκλούζιον, ψιλιστραβώνουν.
Αυτό με έχει κρατήσει απ το να τον αγοράσω.

alexis

Reaction score
30.947
Naι, διαβαζοντας κριτικες για τον 740, όλοι εκθειάζουν το ηχητικό κομμάτι, 2-3 τους επέστρεψαν λόγω υψηλού θορύβου ανεμιστήρα.
Γενικώτερα όλοι οι τέστερ, όταν φτα΄νουν στο κονκλούζιον, ψιλιστραβώνουν.
Αυτό με έχει κρατήσει απ το να τον αγοράσω.
Δεν έχω καινούργιο μοντέλο δεν ξέρω. Αυτός που έχω είναι παλιός και άψογος.

Reaction score
379
Αν πούμε ότι δεν μας ενδιαφέρει το Dirac από την στιγμή που δεν το έχουν έτσι κι αλλιώς.
Τι θα ήταν καλύτερη αγορά ο 4700 ή ο 3800;
Το 2024 που θα το υποστηρίξουν βλέπουμε, μπορεί να υπάρχουν κι άλλες επιλογές και να πάμε σε κάτι άλλο.

Reaction score
3.901
Αν δεν πειράζει τον κάτοχο μπορεί να αλλάξει τα ανεμιστήρια με άλλα χαμηλού θορύβου και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Αναφερθήκαν στη συγκεκριμένη λύση, αλλά το στοπ μπαίνει στην απώλεια της εγγύησης.
Το ενδιαφέρον είναι ότι στο πονεμένο θέμα, αναφερθήκαν μόνο κάτοχοι και όχι ρηβιούερς.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.837
Τέλος πάντων, η δική μου οπτική είναι άλλη.

Ένα σοβαρό μειονέκτημα έχει, δεν βγάζει XLR.
Δεν έχει σοβαρά δυνατά προενισχυτικα στάδια εξόδου με XLR να οδηγεί ανετως οτιδήποτε με καλώδια 20 μέτρων άμα χρειαστεί, χωρίς παράσιτα και θορύβους, πράγμα που μόνο με XLR είναι δεδομένο.

Επίσης με ενδιαφέρει να μάθω σε τι βάθος λέξης κάνει επεξεργασία για bass management και ισοστάθμιση γενικώς. Και αν το κρος γίνεται όντως σε LR 24dB/oct γιατί δεν είναι λίγα αυτά που δεν προσφέρουν ούτε αυτήν την κλίση, ούτε αυτό το είδος φίλτρου

Τα υπόλοιπα είναι (για μένα τουλάχιστον) χαζομάρες.
Τζιτερ στα -90 ντεσιμπέλ και χέστηκε η φοράδα σταλώνι.
Τα XLR είναι όντως πρόβλημα. Βάθος μπιτ 16 νομίζω.

Reaction score
6.503
Η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής απεβίωσε...
Τα χειρουργεία μετράνε ποσοστό επιτυχίας μόνο κατά την έξοδο όχι σε βάθος χρόνου...
Ότι γίνεται πριν και μετά πρέπει να μετριέται.
Ο θόρυβος είναι κυρίως από την ποσότητα αέρα και όχι τόσο από την κατασκευή των φτερωτών ρουλεμάν κλπ.
Άρα η μείωση παροχής μπορεί και πιθανόν να μην είναι αρκετή για σωστή απαγωγή θερμοκρασίας .
Εαν αλλάξεις σε άλλους με ίδια σπεκς και ποιοτικότερη κατασκευή δε θα έχεις ουσιαστική μείωση θορύβου.
Το ποσό τόσο είναι σχετικό.
Όπως κάθε μετατροπή θέλει δοκιμές .
Όσο αναφορά την οδήγηση των τελικών σταδίων ,ήδη είναι υπεραρκετή για να οδηγήσει τα πάντα ,ποτέ οι ολοκληρωμένοι δεν είχαν σε μορφή rca υψηλή έξοδο...
Για τον θόρυβο φυσικά είναι προτιμότερη η επιλογή των xlr ,ούτε συζήτηση.
Παρόλαυτα υπάρχουν και επιλογές καλωδίου ομοαξονικού με υψηλό ποσοστό θωράκισης εάν και δεν είναι μόνο αυτή η διαφορά των xlr ,αλλά είναι κάτι...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.461
Τα XLR είναι όντως πρόβλημα. Βάθος μπιτ 16 νομίζω.
Ε να, αυτά δε μπορώ.

Και δειγματοληψία;

Πάντως οτιδήποτε κάτω από 24bit στα 48kHz είναι λάθος για dsp. Σε red book (16/44,1) δε κάνεις dsp.

Μη κοιτάτε το τζιτερ στο "direct", λες και θα χρησιμοποιηθεί σα ντακ.
Δεν είναι Ντακ. Av processor είναι.
Κοιτάξτε τον processor...

Εκεί είναι η βλακεία του Αμίρ, που το μετράει σα ντακ και σαν προ, ενώ είναι ... processor.

Άμα θες Ντακ και προ, πάρε Ντακ και προ. Δε θα κάνουν όμως ότι κάνει αυτός ο processor. Οπότε οι μετρήσεις αυτές του αμιρ, είναι βασικά άσχετες με το ζητούμενο που θα κληθεί στην πράξη να κάνει αυτός ο av processor, και μόνο ως επικουρικές έχουν μια μικρή αξία.

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.837
Ε να, αυτά δε μπορώ.

Και δειγματοληψία;

Πάντως οτιδήποτε κάτω από 24bit στα 48kHz είναι λάθος για dsp. Σε red book (16/44,1) δε κάνεις dsp.

Μη κοιτάτε το τζιτερ στο "direct", λες και θα χρησιμοποιηθεί σα ντακ.
Δεν είναι Ντακ. Av processor είναι.
Κοιτάξτε τον processor...

Εκεί είναι η βλακεία του Αμίρ, που το μετράει σα ντακ και σαν προ, ενώ είναι ... processor.

Άμα θες Ντακ και προ, πάρε Ντακ και προ. Δε θα κάνουν όμως ότι κάνει αυτός ο processor. Οπότε οι μετρήσεις αυτές του αμιρ, είναι βασικά άσχετες με το ζητούμενο που θα κληθεί στην πράξη να κάνει αυτός ο av processor, και μόνο ως επικουρικές έχουν μια μικρή αξία.
Σύμφωνοι αλλά.
Αφού ο παλιός έπιανε το σινάντ το καλό το τιμημένο στα 2+, γιατί ο νέος 0,8? Αυτό εμένα μου λέει ότι τον καταναλωτή τον γράφουν. Σιγά μη δεν μπορούν καλύτερα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.461
Με κλειστά ενισχυτικά πάει στα 2.
Άμα έχεις τελικούς ή ενεργά, θα είναι κλειστά τα ενισχυτικά.
Μην ασχολείσαι με το σιναντ στο direct έτσι κι αλλιώς, είναι μια απάτη.
Με 200 σιναντ στο πχιουρ νταϊρεκτ, αν έχει dsp σε Ρεντ μπουκ θα ακούγεται σα σπασμένο πλυντήριο.

Ndis

Titika
Reaction score
4.769
Σύμφωνοι αλλά.
Αφού ο παλιός έπιανε το σινάντ το καλό το τιμημένο στα 2+, γιατί ο νέος 0,8? Αυτό εμένα μου λέει ότι τον καταναλωτή τον γράφουν. Σιγά μη δεν μπορούν καλύτερα.
Σταύρο, όπως τα κάνανε π'τανα με το hdmi 2.1 την προηγουμενη γενιά, έτσι και τώρα η αλλαγή του dac προέκυψε προβληματική.

Ο ετήσιος κύκλος ζωής των μηχανών αυτών είναι αέναος, ουσιαστικά οτι bugs στη σχεδίαση εντοπιστούν θα διορθωθούν στα επόμενα μοντέλα...

Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός ειναι ο γιαλός!

Japan engineering απο τα lidl.
Με κλειστά ενισχυτικά πάει στα 2.
Άμα έχεις τελικούς ή ενεργά, θα είναι κλειστά τα ενισχυτικά.
Μην ασχολείσαι με το σιναντ στο direct έτσι κι αλλιώς, είναι μια απάτη.
Με 200 σιναντ στο πχιουρ νταϊρεκτ, αν έχει dsp σε Ρεντ μπουκ θα ακούγεται σα σπασμένο πλυντήριο.
Πάμε δλδ σε επιπλέον δαπάνη extra 2-3K για ενισχυτές, στην οικονομική κατηγορία;

Γιατι αφου θα βάλω ενεργά να μην παω στον νέο emotiva; Για το (ούτε) χιλιάρικο διαφορά;

Τιμολογιακά ειναι λάθος τοποθετημένοι Κώστα, το σιναντ ειναι το λιγότερο.

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.444
Να, αυτά δεν μπορώ και εγώ και βλέπω τον ορίζοντα να απομακρύνεται.

Πιο κοντά είναι μια δεύτερη μέτρικ και software Dolby αποκωδικοποιητής στο Μακ (με άπειρο dsp και Dirac και απ ολα) παρά προσιτός Avp με σοβαρό dsp.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.461
Να, αυτά δεν μπορώ και εγώ και βλέπω τον ορίζοντα να απομακρύνεται.

Πιο κοντά είναι μια δεύτερη μέτρικ και software Dolby αποκωδικοποιητής στο Μακ (με άπειρο dsp και Dirac και απ ολα) παρά προσιτός Avp με σοβαρό dsp.
Ναι βεβαίως, αλλά η πολυπλοκότητα στησίματος και χρήσης εκτοξεύεται.

Το ωραίο με τον τρινοβ, είναι πως τον ανοίγει ο γιος μου και παίζει από σποτιφαϊ με όρο 3d upmixing, μέχρι νετφλιξ με άτμος, από ρουν και τινταλ με 3d upmixing μέχρι δισκάκια μπλου Ρέι όλα τα φοράτς στο οππο, και Ντίσνεϊ Πλας με άτμος ή upmixing, αναλόγως της ταινίας ή της μουσικής μπαίνει ανάλογο native ή upmixing. Όλα με διαφορετικά πρισετ, όλα αυτόματα μπαίνουν, και πικάπ παίζει άμα θέλει.

Βασικά συχνά ανάβει το παιδί μου τον τρινοβ (σηκώνει για τα ηχεία ένα αυτοματακι στον πίνακα) και παίζει μουσική από το κινητό κατευθείαν, ούτε καν πιάνει το τηλεκοντρόλ του τρινοβ.

Η ευκολία χρήσης ενός av processor δεν παλεύεται με κανένα σετ μετρικ. Άσε η ισοστάθμιση, εκεί μιλάμε για κωμωδία.

Τιμολογιακά ειναι λάθος τοποθετημένοι Κώστα, το σιναντ ειναι το λιγότερο.
Τιμολογιακά όλα λάθος είναι δεν υπάρχει σωστό.
Διαλέγεις το λάθος που προτιμάς.

Για να παίζει φουλ ντιρακ σε ιμερσιβ, με καλή δειγματοληψία και μήκος λέξης στο dsp, χρειάζεται να είναι pc, όπως ντατασατ, jbl, τρινοβ, κλπ.

Δε δουλεύει αλλιώς.

Για να έχει XLR, θες επίσης συγκεκριμένα πράγματα.

Και βεβαίως θες τα upmixing σου και τα ντιρακ σου, τα 4k να δουλεύουν ρολόι στην εικόνα και φυσικά ρουν που πας χωρίς ρουν.

Δεν βλέπω να βγαίνει ποτέ κάτι που να τα έχει όλα αυτά και να είναι και φτηνό, τουλάχιστον για τη 10-ετια που διανύουμε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.031
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic