Marantz - Denon meets Dirac (?)

Reaction score
2.244
Για να ρωτήσω τους γνώστες:

Έχω ένα σύστημα το οποίο στήνεται - ολοκληρώνεται σε εξαιρετικά αργό ρυθμό. Έχω τα 5 ηχεία (KEF XQ40 - 50c - 20, δηλαδή κυρίως ηχεία με 2 6,5άρια woofer το καθένα, surround μόνο με το ομοαξονικό των 6,5 ιντσών και κεντρικό με 2 5,5άρια woofer), πέρυσι πήρα τον ενισχυτή (Denon 3800), και έχω στα πλάνα να αγοράσω κάποια στιγμή 2 subwoofer (αργώ αλλά δεν θέλω να είμαι παράνομος) και είχα κατά νου να αγοράσω κάποια στιγμή και την άδεια για το dirac στον 3800.

Ο χώρος μου είναι συνολικά μεγάλος (γραφείο / σαλόνι / χωλ / τραπεζαρία συνολικά πάνω από 50 τμ, αν και εκεί όπου ακούω είναι γύρω στα 20 τμ), η θέση ακρόασης στο σαλόνι σε καναπέ σχεδόν κολλημένο στον πίσω τοίχο (ο οποίος έχει τζαμαρία και κουρτίνα), απόσταση ακρόασης περίπου 2,6-2,7 μέτρα, άπλετο χώρο αριστερά - δεξιά, με τζάκι, διακοσμητικά πλακάκια στον τοίχο πίσω από τα ηχεία, γεμάτο τζαμαρίες και με περίεργη γεωμετρία, και εκτεταμένη και ρεαλιστικά σοβαρή περιποίηση χώρου δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον.

Ο ήχος μου αυτή τη στιγμή είναι μέτριος προς το κακό, με πολλή βρωμιά, ειδικά αν ανέβουν τα db.

Δυνατότητες αλλαγής διαρρύθμισης μηδαμινές.

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι έχω τη δυνατότητα να ξοδέψω ένα μικρό ποσό, αυτό θα ήταν λογικό να γίνει προς την αγορά του bundle του Dirac/ART ώστε να εκμεταλλευτώ/προλάβω την έκπτωση, να "φέρω" τον ήχο σε μία πιο λογική κατάσταση με το Dirac και να πάρω sub στη συνέχεια (= του χρόνου), ή να πάρω "άμεσα" sub που είναι το λογικό βήμα, και το Dirac σε επόμενο, έστω και με χασούρα 100-150-200€ από την απώλεια της έκπτωσης;

(Ή να τα γράψω όλα, να παραδεχτώ ήττα και να πάρω ένα καλό ζευγάρι ακουστικά;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.724
Members
38.603
Νεότερο μέλος
g tv