Marantz SR7010 - SR7011

Reaction score
1.042
Ιακωβε εχω πανω του 3 ανεμιστηρες απο τον ONKYO και ειναι ψυγειο! Πιστευω οτι ο marantz θελει 2 και εισαι οκ! εχω βαλει και ρυθμιστη στροφων και αναλογα την εποχη αυξομειώνω τις στροφες !!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Οκ αδέλφια, κάτι θα κάνω και εγώ! Θα θυμηθώ δηλαδή τα παλιά όταν είχα πάλι θηριάκι (τον 1900 της yamaha).

Reaction score
1.391
και με εναν θα κανει δουλεια,,
εγω ειχα πανω στον pass τελικο και krell προ με αριστα αποτελεσματα..
και μιλαω για ταξη Α

δεν θα πρεπει να ειναι ψυγειο

επισης ειναι καπου στα 20 ντιμπι και δεν ακους τιποτα

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.251
Με ανεμιστήρες, πρέπει τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο να καθαρίζεται ο ενισχυτής απ' την σκόνη.

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.251
Λογικά με κάποιο τροφοδοτικό 12 volt.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Οκ δεν έχω πρόβλημα με τον καθαρισμό. Ολες τις συσκευές κατά καιρούς τις συντηρώ.

Σχετικά με το θέμα της ψύξης, βρήκα πολύ καλή λύση. Από ένα laptop cooler χρησιμοποίησα την βάση και συνδυάζοντας δύο ποιοτικούς ανεμιστήρες - τελείως αθόρυβους, έλυσα το πρόβλημα....

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Λογικά με κάποιο τροφοδοτικό 12 volt.
Όχι, με το καλώδιο της βάσης [usb ], παίρνοντας ρεύμα από το hdpc μου. Υπάρχει και on-off στην βάση οπότε όλα καλά' έγινε τελικά πολύ καλή δουλειά . Ανεβάζω και φωτό αν θέλετε για δείγμα ...

Last edited:

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.251
5 volt παίρνει από το usb.

Αν είναι ικανοποιητική η ροή του αέρα, δεν χρειάζεται τροφοδοτικό 12 volt.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Ακριβώς, σήμερα τον έχω ανοικτό από τις 15:00 και είναι "δροσερός" αυτήν την στιγμή, τέλεια!

Παρεμπιπτόντως το μηχανάκι (marantz) είναι τέλειο από ηχητικής απόψεως, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι πλέον ο pro μου, αναπαύεται εν ειρήνη....

Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω την yamaha, κανένας από τους προηγούμενους μου δεν είχε αυτήν την απόδοση!

Reaction score
97
και να υποθέσω καλύτερα να βγάζει τον ζεστό αέρα από το εσωτερικό ??

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Ναί, το αντίθετο, δηλαδή το να βάζουμε αέρα εντός μπορεί να αποβεί μοιραίο αν υπάρχει από επάνω ράφι πχ, διότι θα επαναφέρει τον εξερχόμενο θερμό αέρα πάλι μέσα, πολλαπλασιάζοντας το πρόβλημα!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.453
Είναι αδιάφορο αν θα βάλει ή αν θα βγάλει. Δεν υπάρχει convection με forced airflow, ούτε πολλαπλασιάζεται τίποτα. :)

Προσωπικά, και όπως έχω πολλάκις γράψει, με τίποτα δεν θα έβαζα ανεμιστήρες σε μηχάνημα που σχεδιάστηκε χωρίς*. ;)
Άφθονη απόσταση απο το πάνω ράφι αν υπάρχει, ελεύθερο γύρω-γύρω και τέλος.

*Ούτε και θα αγόραζα μηχάνημα που έχει χρησιμοποιηθεί με ανεμιστήρες. Έχουν μπάζα παντού και φαίνεται.

Reaction score
638
Με ανεμιστήρες, πρέπει τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο να καθαρίζεται ο ενισχυτής απ' την σκόνη.
Αφου ο ανεμιστηρας τραβαει τον αερα εξω απο τον ενισχυτη γιατι χρειαζεται καθαρισμο δυο φορες τον χρονο Εαν οι ανεμιστηρες δουλευεαν με αντιθετη φορα με τον αερα να πηγαινει προς το εσωτερικο του ενισχυτη να το καταλαβω ...

Reaction score
1.391
ειναι οι στροφες λιγες και η ποσοτητα αερα που τραβαει ουσιαστικα απο το εσωτερικο του μηχ/τος επισης..
οποτε ειναι υπερβολη καθαρισμος καθε 2 χρονια ...

δοκιμασμενα πραγματα ;)

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.777
Members
38.493
Νεότερο μέλος