Mede8er ….UFO aka MED1000X3D

Reaction score
0
Απάντηση: Mede8er ….UFO aka MED1000X3D

Το έχω βάλλει στο μάτι το εδω και μερικές μέρες και φάινεται πως είναι αρκετά καλό...αλλά ένα review θα μας πείσει!!!
Αρκετά σημαντικό επίσης είναι ότι φαίνεται πως έχει και πολύ καλή υποστήριξη στην αναβάθμιση των firmware.
Για να δούμε λοιπόν...!

Reaction score
1.457

Γιώργο δεν ξερω αν ο Αποστολης πρόλαβε να περάσει το τελευταίο firmware.Αν όχι κατεβαζεις το τελευταίο open beta από εδώ

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.187
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.
Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω το Λεωνίδα (lesarros) για όλες τις προσπάθειες που έκανε για να πάρω στα χέρια μου το καινούριο player της mede8er. Πιθανότατα η συσκευή που ταξίδεψε Ρόδο να του ανήκει κι αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντική τη προσφορά του. :607:
Ευχαριστώ και τον Αποστόλη που ήταν σούπερ εξυπηρετικός και πραγματικά έτρεξε για να προετοιμάσει και να έχω το player το συντομότερο δυνατόν!:444:
Απ' τη πλευρά μου θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία μπορώ. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην αναπαραγωγή 3d και 2d iso, bdmv φακέλων καθώς και στη συνεργασία με nas.
Αν δεν καλύψω κάτι, είμαι σίγουρος ότι θα το αναλύσει ο πιο έμπειρος Λεωνίδας απο Δευτέρα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.187
Re: Απάντηση: Mede8er ….UFO aka MED1000X3D

Ξεκινάμε λοιπόν με τη συσκευασία και τα περιεχόμενα της.
To MED1000x3D έρχεται σε μια κομψή συσκευασία βαλιτσάκι.

Στο περιεχόμενο της θα βρούμε εκτός του player, το μετασχηματιστή με τα ανάλογα ανταπτοράκια για αγγλική ή ευρωπαϊκή πρίζα, το πολύ όμορφο φωτιζόμενο τηλεχειριστήριο, καλώδια εικόνας όπου δεσπόζει φυσικά το hdmi, καλώδιο usb και τα manuals.

To mede8er είναι μια στιβαρή συσκευή με πολύ καλό φινίρισμα και σχήμα στρειδιού. Το αν είναι όμορφο είναι υποκειμενικό, σίγουρα όμως είναι καλοφτιαγμένο.
Στο μπροστινό μέρος υπάρχει ένα μεγάλο κουμπί, που επιτρέπει στη συσκευή να ανοίξει για να υποδεχτεί τον εσωτερικό σκληρό δίσκο.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.187
Τα menu του player χωρίζεται σε 5 κατηγορίες:
Favourites, Media Library, Youtube xl, internet, setup.

Ξεκινώντας απ' το τέλος στο setup καθορίζετε παραμέτρους που αφορούν το σύστημα, την εικόνα, τον ήχο, τις ρυθμίσεις δικτύου. Εδώ θα βρείτε και πληροφορίες, όπως πχ την έκδοση του firmware, την ip κα.
Το firmware που είναι περασμένο, είναι το 1.0.3 απο 27/8. Θεωρώ ότι συνεχείς αναβαθμίσεις είναι επιβεβλημένες καθώς, όπως θα δούμε παρακάτω, έχουμε αρκετά θεματάκια για την ώρα.

Στο inernet θα βρείτε διάφορες δικτυακές εφαρμογές καθώς και google browser.

Η επιλογή που ασφαλώς συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον είναι αυτή του media library.
Εδώ θα βρείτε τις υποεπιλογές για usb σκληρό, internal hdd, network (υποθέτω smb), upnp, nfs.
Εδώ λοιπόν έφαγα μια ώρα για να βρω το nas μου (qnap). Το πρόβλημα δε βρισκόταν στο med (όπως πίστεψα στην αρχή), αλλά στις ρυθμίσεις ασφαλείας του nas.
Το επόμενο βήμα θα είναι να το κάνω να δουλέψει και μέσω nfs.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.187
Για να κλείσω για σήμερα, θα πω και 2 λόγια για τις πρώτες μου εντυπώσεις απ' το mede8er.
Η εικόνα του είναι πάρα πολύ καλή. Εντυπωσιακή θα έλεγα. Κατάφερα να παίξω iso (και 3d) και bdmv φακέλους, τόσο απο nas όσο κι απο εξωτερικό σκληρό. Σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις δεν κατάφερα να πάρω bd menu. Οι ταινίες έπαιξαν αψεγάδιαστα ωστόσο.
Επόμενο βήμα να πειραματιστώ και με εξωτερικούς υπότιτλους. Θα έχω περισσότερα αύριο.

Reaction score
7
Καλησπέρα. Δες αν μπορείς αν παίζουν τα 3d iso με εξωτερικούς υπότιτλους και αν τα 3d mkv αρχεία υποστηρίζουν εξωτερικούς υπότιτλους 3d. Ευχαριστώ...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.187
Καλησπέρα και πάλι. Ας μπούμε στο δεύτερο κομμάτι της παρουσίασης μας, που είναι εξάλλου και το πιο ουσιαστικό.
Είπαμε απο χθες ότι κατάφερα με επιτυχία να κάνω το med να δει με smb το nas μου. Πλέον ήταν εύκολο να το κάνω να συνεργαστεί και σε nfs. Δεδομένου ότι έχετε "ανοίξει" τις σωστές πόρτες στο nas σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στην επιλογή nfs κάτω απ' το media library. Εκεί πατάτε το πλήκτρο του μενού και προσθέτετε το φάκελο του nas που θέλετε να μοιραστείτε, βάζοντας στο παράθυρο που θα εμφανιστεί την ip του nas και το ακριβές όνομα του φακέλου.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.187
Μια ματιά απ' το κεντρικό μενού:

Τα internet καλούδια οπωσδήποτε αποτελούν ένα πολύ καλό συνοδευτικό, ωστόσο μου έκανε εντύπωση ότι δε μπορούσα να πάρω ήχο στον ενισχυτή μου στο youtube xl.
Πάμε τώρα στην αναπαραγωγή αρχείων. Το player κατάφερε να αποκωδικοποιήσει ότι κι αν του έβαλα να παίξει, ακόμα και πολύ δύσκολες remux ματρόσκες. Έπαιξα κυρίως μέσω nfs και λιγότερο απο δίσκο. Σε κάποια αρχεία παρατήρησα κάποιες στιγμιαίες πτώσεις στα καρέ. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις απλά ο ήχος αποκτούσε ένα βουητό κι ο μόνος τρόπος για να ξαναφτιάξει ήταν πατώντας pause και play. Πιθανολογώ ότι μπορεί να είναι θέμα συνεργασίας onkyo-mede8er. Αν όχι, φαίνεται κάτι που μπορεί να φτιάξει σε μελλοντικά updates.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.187
Έχοντας πλέον μια σφαιρική εικόνα, καθώς δοκίμασα πάνω απο 15 iso και bdmv φακέλους, σημειώνω ότι:
Έπαιξαν όλα ανεξαιρέτως τα bd που δοκίμασα. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους μου έδιναν αυτό το μήνυμα:

Απλά έχανα τα menu. Ένας μόνο bdmv φάκελος έπαιξε σωστά. Σε ένα iso στο κεντρικό menu, μου εμφάνισε το background εξαφανίζοντας ωστόσο τις επιλογές. Παρόλα αυτά πατώντας το ok έπαιξε κανονικά.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.187
Εδώ αξίζει να πω ότι το player έχει επιλογή για 3d simulation σε 2d ταινίες και μάλιστα κάνει (τηρουμένων των αναλογιών) πολύ καλή δουλειά.
Εξωτερικοί υπότιτλοι μπορούν να προστεθούν σε όλα τ' αρχεία, εκτός απο bdmv φακέλους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να προστεθούν και σε 2d+3d iso.
Στα iso όμως δεν έχετε επιλογή παραμετροποίησης τους. Ευτυχώς σε 2,35 και 2,40 ταινίες οι υπότιτλοι πέφτουν μέσα στο κάδρο.
Στα mkv αρχείσ μπορούμε να παραμετροποιήσουμε τα πάντα. Θέση, γραμματοσειρά, μέγεθος, χρονοκαθυστέρηση, χρώμα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.187
Παρεμπιπτόντως το πρόβλημα που ανέφερα με το youtube xl σταμάτησε να υφίσταται μόλις γύρισα στο audio την επιλογή του hdmi απο passthrough σε auto!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.187
Για τα 3d iso και εξωτερικούς υπότιτλους. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είχα ασχοληθεί ξανά με υπότιτλους σε 3d αρχεία. Έβαλα σε ένα φάκελο 3d iso και srt αρχείο. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό εδώ.

Αύριο θα πειραματιστώ και με 3d sbs mkv αρχείο. Υποθέτω όμως ότι θα χρειαστεί να κάνω κάποιο conversion με το 3d subtitler; Αν κάποιο παιδί ξέρει πως να μετατρέψω απλό srt αρχείο σε 3d srt ας με καθοδηγήσει μπας και καταφέρουμε να το δοκιμάσουμε.

Reaction score
0

Μια χαρά φάινεται... δυο ερωτησούλες, απο ποιότητα εικόνας πως είναι? και σε σχέση με άλλα players που έχεις δοκιμάσει.
Επίσης για να εμφανίσει cover art και πληροφορίες για τις ταινίες, το κάνει αυτόματα ή θέλει εξωτερικό πρόγραμμα?

Πάντως είδα πως στην IFA 2012 στο Βερολίνο ανακοινώθηκαν και υλοποιήσεις της sigma με το καινούριο 3d τσιπάκι 8911 που είναι και διπύρηνο! πχ το popcorn Α-400. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε και ένα review με τα καινούρια της sigma.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.187
Η εικόνα του είναι εξαιρετική. Ίσως αν προλάβω αύριο να το συγκρίνω και με το oppo. Γενικά μιλάμε για μια πάρα πολύ καλή υλοποίηση, που μάλλον θα είναι κι αρκετά φθηνότερη απ' τα επερχόμενα players που θα φοράνε sigma.
Για cover art, επειδή ήδη χρησιμοποιούσα δικτυακούς φακέλους που έχουν ήδη κατεβασμένα cover art απο xbmc, δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα. Αν βρω χρόνο θα το κάνω, ειδάλλως θα μας τα πει απο Τρίτη ο Λεωνίδας.

Reaction score
7
Για τα 3d iso και εξωτερικούς υπότιτλους. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είχα ασχοληθεί ξανά με υπότιτλους σε 3d αρχεία. Έβαλα σε ένα φάκελο 3d iso και srt αρχείο. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό εδώ.

Αύριο θα πειραματιστώ και με 3d sbs mkv αρχείο. Υποθέτω όμως ότι θα χρειαστεί να κάνω κάποιο conversion με το 3d subtitler; Αν κάποιο παιδί ξέρει πως να μετατρέψω απλό srt αρχείο σε 3d srt ας με καθοδηγήσει μπας και καταφέρουμε να το δοκιμάσουμε.
Συγγνώμη ούτε τώρα δεν παίζουν σωστά οι εξωτερικοί υπότιτλοι με 3d iso? Και με mkv θα θέλουν πάλι μετατροπή? Τι σόι νέο player είναι αυτό? Υποτιθεται ότι θα τα έκανε αυτόματα έτσι δεν είναι? Απογοήτευση...

Αν μπορείς φίλε ενημέρωσε για τους υπότιτλους ξανά. Ευχαριστώ

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.187
Συγγνώμη ούτε τώρα δεν παίζουν σωστά οι εξωτερικοί υπότιτλοι με 3d iso? Και με mkv θα θέλουν πάλι μετατροπή? Τι σόι νέο player είναι αυτό? Υποτιθεται ότι θα τα έκανε αυτόματα έτσι δεν είναι? Απογοήτευση...

Αν μπορείς φίλε ενημέρωσε για τους υπότιτλους ξανά. Ευχαριστώ
Κοίταξε μπορεί να φταίει και το encoding, μπορεί και όχι. Ελπίζω το βράδυ να βρω χρόνο να το κοιτάξω.
Είναι όμως ένα νέο player που προσφέρει 3d αναπαραγωγή μάλλον καλύτερη απ' τα υπόλοιπα της αγοράς. Στηρίζεται σε νέο chipset κι αν μη τι άλλο η mede8er έχει αποδείξει ότι βελτιώνει το firmware.
Πέρα απ' το θέμα υποτίτλων (που μπορεί και να μην υφίσταται) δεν έχει καμία χτυπητή αδυναμία.

Reaction score
1.457

Στα settings πρέπει να έχει auto detect encoding ON,βάλτο στο OFF Γιώργο

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.187
Re: Απάντηση: Mede8er ….UFO aka MED1000X3D

Στα settings πρέπει να έχει auto detect encoding ON,βάλτο στο OFF Γιώργο
Λεωνίδα μου το είχα διαβάσει αυτό απ'την παρουσίαση σου στο προηγούμενο med. To έχω ήδη στο off.

Ευχάριστα νέα απο αναπαραγωγή 3d sbs. Οι υπότιτλοι έπαιξαν κανονικά. Για να γίνει αυτό ενεργοποίησα πρώτα στην tv το sbs 3d κι έπειτα κατά την αναπαραγωγή της ταινίας πατώντας το πλήκτρο menu επέλεξα 3d sbs.

Χωρίς τα γυαλιά

με γυαλιά

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.306