MoCA: Καλύτερη λύση από Powerline για ενσύρματο γρήγορο internet;

Reaction score
137
Καλημέρα!

Έχω σύνδεση οπτικής ίνας 500 Mbps σε μεζονέτα και χρησιμοποιώ Devolo Powerline adapters (Magic 2) για να φέρω ενσύρματο internet σε κάθε όροφο (χρήση για streaming, smart TV, video calls).

Έχω δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς (καλώδια Cat6a, πρίζες απευθείας στον τοίχο, firmware updates, αλλαγή units κτλ), και το max που παίρνω είναι 230–250 Mbps από κάθε unit, και αυτό μόνο σε συγκεκριμένες πρίζες.

Ψάχνοντας για πιο σταθερή και γρήγορη λύση, έπεσα πάνω στο MoCA (Multimedia over Coax). Για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ένας τρόπος να περάσει Ethernet μέσω των καλωδίων της κεραίας τηλεόρασης (coaxial). Χρησιμοποιείς δύο adapters: έναν στον router και έναν στο δωμάτιο/όροφο που θες, αρκεί να υπάρχουν πρίζες κεραίας. Φτάνει ταχύτητες μέχρι 2.5 Gbps.

Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα δεν βρίσκω εύκολα τέτοια adapters, ούτε στο Skroutz ούτε αλλού. Σκέφτομαι να τα παραγγείλω από Amazon.de (π.χ. ASUS MA-25).

Έχει κάποιος εμπειρία από MoCA στην πράξη;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.055
Να το spoilάρω;

Καλώδιο ethernet σε κάθε όροφο (ο καλός ο μάστορας βρίσκει τρόπο και δίχως μερεμέτια, πληροφορίες εντός :D ), και εκεί ένα AP (Access Point) σε κάθε όροφο.
Πιάνεις ότι τελική ταχύτητα θες, και δεν εξαρτάσαι από τις αστάθειες οποιασδήποτε εναλλακτικής δικτυακής τεχνολογίας ;)

Reaction score
2.774
Καλώδιο ethernet σε κάθε όροφο (ο καλός ο μάστορας βρίσκει τρόπο και δίχως μερεμέτια, πληροφορίες εντός
Εννοείς το καλώδιο έξω από τον τοίχο, να φαίνεται;

Reaction score
137
Να το spoilάρω;

Καλώδιο ethernet σε κάθε όροφο (ο καλός ο μάστορας βρίσκει τρόπο και δίχως μερεμέτια, πληροφορίες εντός :D ), και εκεί ένα AP (Access Point) σε κάθε όροφο.
Πιάνεις ότι τελική ταχύτητα θες, και δεν εξαρτάσαι από τις αστάθειες οποιασδήποτε εναλλακτικής δικτυακής τεχνολογίας ;)
Με ποιο τρόπο;

Ξέχασα να αναφέρω ότι υπάρχει ασανσέρ εσωτερικό.

TGD

Reaction score
10.600
Θα δεχτεί ο ηλεκτρολόγος να το περάσει; Απαγορεύεται μέσα στο φρεάτιο οποιαδήποτε εγκατάσταση που δεν έχει σχέση με τον ανελκυστήρα.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.055
Εννοείς το καλώδιο έξω από τον τοίχο, να φαίνεται;
Εντός του σπιτιού δεν θα φαίνεται τίποτα, ούτε χρειάζεται μερεμέτι αρκεί να υπάρχει πρίζα που κοιτάει μπαλκόνι ή πίσω τοίχο, φωταγωγό, κλπ. Από έξω κατεβαίνεις είτε με conduit είτε αν θες και μερεμέτι, εντός του σοβά, αλλά θέλει σοβατισμα και βάψιμο...

Υπάρχουν πολλές λύσεις, μεσοβέζικες και μη.

Reaction score
5.502
Να το spoilάρω;

Bill και λοιποί, έβαλα 300άρα fiber to the home στο γραφείο. Θέλω να δώσω Internet σε γειτονικό σπίτι δικό μου. Έβαλα utp καλώδιο και το σύνδεσα με το Αυτό
Ειτε το βάζω απευθείας στο router είτε στο σπίτι, πάνω από 18 mbps δεν πάει. Ενώ στο router πιάνω άνετα 280mbps.
Καμια συμβουλή?

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.055
Bill και λοιποί, έβαλα 300άρα fiber to the home στο γραφείο. Θέλω να δώσω Internet σε γειτονικό σπίτι δικό μου. Έβαλα utp καλώδιο και το σύνδεσα με το Αυτό
Ειτε το βάζω απευθείας στο router είτε στο σπίτι, πάνω από 18 mbps δεν πάει. Ενώ στο router πιάνω άνετα 280mbps.
Καμια συμβουλή?
Κατά μεγαλύτερη πιθανότητα έχει θέμα το μαραφέτι (για να μην το πω σκουπίδι) της TP-Link (φαντάζομαι 18mbps εννοείς Megabits και όχι 18MegaBytes/s, σωστά;).

Reaction score
5.502
Κατά μεγαλύτερη πιθανότητα έχει θέμα το μαραφέτι (για να μην το πω σκουπίδι) της TP-Link (φαντάζομαι 18mbps εννοείς Megabits και όχι 18MegaBytes/s, σωστά;).
Τι να πάρω για να αντικαταστήσω το σκουπίδι?

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.125
Τι να πάρω για να αντικαταστήσω το σκουπίδι?
Γράψε πρώτα συγκεκριμένα τι θες να κάνεις. Λες θέλεις να δώσεις ίντερνετ σε γειτονικό σπίτι.

Το utp που λες ότι έβαλες το τράβηξες από το γραφείο στο γειτονικό σπίτι; Ή ασύρματα θες να δώσεις; Τι απόσταση, πόσους τοίχους πρέπει να περάσει το σήμα, σε τι σημείο είναι το access point, έχει καλή οπτική επαφή με το άλλο σπίτι;

Επίσης η δοκιμή που κάνεις "απευθείας στο router" που λες τι είναι; Συνδέεις το access point στο router με ethernet, μετά εσύ στέκεσαι δίπλα του και σου δίνει ταχύτητα 18mbps; Αν ισχύει αυτό κάτι πάει πολύ λάθος, όσο "σκουπίδι" και να είναι το tp-link. Ή λανθασμένες ρυθμίσεις, ή χαλασμένο είναι (αν και πιο απίθανο).

Reaction score
5.502
Καλώδιο utp από το router πάει στο γειτονικό σπίτι. 15m περιπου. Θέλω να έχω wifi στο σπίτι με access point.
Όσο για τη δοκιμή, ακριβώς όπως τα περιγράφεις.
Εχει ρυθμίσεις το access point? Ε ρε τι μαθαίνω ο άσχετος!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv