MoCA: Καλύτερη λύση από Powerline για ενσύρματο γρήγορο internet;

Reaction score
2.547
τα χ50 είναι θάνατος...έπαθα πλάκα....ως αξες πόιντς...όχι ριπιτερ το ένα το άλλο...

για άλλες σειρές δεν έχω εικόνα....αλλά με αυτό που είδα θεωρώ ότι και άλλα μικρότερα ντεκο θα είναι κάποια κλικ πιο κάτω απλά...

αν μιλάς για καταστήματα εστίασης...εννοείται μακριά... uni pro μόνο....δεν ρισκάρεις σε αυτά
αλλά για οικιακή χρήση...θα τα εμπιστευόμουν υπεράνετα
θα κανω καποιο μαγαζι πειραματοζωο me ta 50ρια στο μελλον.Τωρα έχω καμια 10ρια ubiquity που καθονται από τα κεντρικα, τα αλλαξα με forti. Ωραια ζώα και αυτα, ένα ui για ολα los poulos paramasxalos.

Reaction score
2.547
δεν έχω δει ούτε χρησιμοποιήσει ποτέ....πρέπει να είναι άλλη λίγκα
κάνεις παπαδες η αληθεια είναι, το καλο ειναι οτι πλεον ειναι ολα στο οικοσυστημα της fortinet και παιζει ωραια μπαλίτσα το software τους, μαζι με τα soc services δεν ασχολείσαι μόλις το σετάρεις (αλλά ακριβο το αθλημα)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.463
κάνεις παπαδες η αληθεια είναι, το καλο ειναι οτι πλεον ειναι ολα στο οικοσυστημα της fortinet και παιζει ωραια μπαλίτσα το software τους, μαζι με τα soc services δεν ασχολείσαι μόλις το σετάρεις (αλλά ακριβο το αθλημα)
με αυτά που διάβασα αυτές τις μερες δεν το λες ακριβό...2 καλώδια έθερνετ το ρίχνουν στ αφτιά :biggrin:

Reaction score
2.547
με αυτά που διάβασα αυτές τις μερες δεν το λες ακριβό...2 καλώδια έθερνετ το ρίχνουν στ αφτιά :biggrin:
ναι ρε θα ξηλωσω τα firewall Να βαλω καλωδια τετοια να μην μπορουν να μου κλεψουν ντατα. Κοβει χακερ ιους τύρι ότι θες κοβει

Reaction score
5.504
Καλημερες. Το καλώδιο που φεύγει από το router είναι cat6. Καταλήγει σε πρίζα τοίχου cat6a. Από εκεί συνέδεσα παλιό καλώδιο cat5 στο αρχαίο tp link και πήρα max 18Mbps στο wifi του κινητού (speed test).
Σήμερα έκανα αλλαγή σε καλώδιο cat 5e που βρήκα σε συρτάρι και πήρα max 28Mbps στο κινητό. Το λες και αναβάθμιση. Έκανα και Factory reset αλλά δεν αλλαξε κάτι.
Την εγκατάσταση των καλωδίων την έκανε τεχνικός. Όταν του είπα τι access point να βάλω που πρότεινε αυτά τα ubiquity. Ακριβά μεν αλλά θα κάνεις σοβαρή δουλεια μου είπε.
Αν πάρω αυτό το deco x10 (ένα τεμάχιο αρκεί, ο χώρος είναι 50τμ) θα μπορώ να το συνδέσω με καλώδιο στη πρίζα του χώρου ώστε να παίρνει από εκεί Internet ή θα μπει μόνο του άσχετο στο χώρο και θα ενισχύει το σήμα που θα διαβάζει από το router?

Reaction score
2.547
Καλημερες. Το καλώδιο που φεύγει από το router είναι cat6. Καταλήγει σε πρίζα τοίχου cat6a. Από εκεί συνέδεσα παλιό καλώδιο cat5 στο αρχαίο tp link και πήρα max 18Mbps στο wifi του κινητού (speed test).
Σήμερα έκανα αλλαγή σε καλώδιο cat 5e που βρήκα σε συρτάρι και πήρα max 28Mbps στο κινητό. Το λες και αναβάθμιση. Έκανα και Factory reset αλλά δεν αλλαξε κάτι.
Την εγκατάσταση των καλωδίων την έκανε τεχνικός. Όταν του είπα τι access point να βάλω που πρότεινε αυτά τα ubiquity. Ακριβά μεν αλλά θα κάνεις σοβαρή δουλεια μου είπε.
Αν πάρω αυτό το deco x10 (ένα τεμάχιο αρκεί, ο χώρος είναι 50τμ) θα μπορώ να το συνδέσω με καλώδιο στη πρίζα του χώρου ώστε να παίρνει από εκεί Internet ή θα μπει μόνο του άσχετο στο χώρο και θα ενισχύει το σήμα που θα διαβάζει από το router?
Θα απενεργοποιήσεις το wifi του router αρχικα, και θα βάλεις στο deco καλωδιο από το router ή απο τον τοίχο αν βολεύει. Αν ειναι ενιαίος ο χώρος ένα φτάνει. Αν εχει τοιχοποια με ένα deco θα ζοριστείς, πάρε το πακέτο με την 2'αδα ή τριάδα, αν δεν εχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή.
Και βάλε του και ένα cat6 (αν και έχει το κουτί μέσα καλώδιο αν θυμάμαι καλα)

Reaction score
25.532
Μιτσου μου περισεψανε κάτι παλιό deco mesh x20 νομίζω και m4 κάτι τέτοιο, Σεπτέμβρη που γυρνάω στα φέρνω. Θα μπει το χ20 κοντά στην οπτική και τα άλλα δύο που σε βολεύει. Αν δεν έχεις πολλές συσκευές πάνω τους μια 100αρα θα την δεις

Reaction score
2.547
Μιτσου μου περισεψανε κάτι παλιό deco mesh x20 νομίζω και m4 κάτι τέτοιο, Σεπτέμβρη που γυρνάω στα φέρνω. Θα μπει το χ20 κοντά στην οπτική και τα άλλα δύο που σε βολεύει. Αν δεν έχεις πολλές συσκευές πάνω τους μια 100αρα θα την δεις
σε έφτιαξε ο μάστορης

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.463
το Χ50 φτάνει και περισσεύει....για άλλα μοντέλα δεν έχω άποψη....αλλά η λειτουργία του με καλώδιο ως access point...μη συνδέεις ασύρματα από την στιγμή που έχεις καλώδιο

Reaction score
5.504
Είσαι καβλα μωρή τρελα

Reaction score
5.504
το Χ50 φτάνει και περισσεύει....για άλλα μοντέλα δεν έχω άποψη....αλλά η λειτουργία του με καλώδιο ως access point...μη συνδέεις ασύρματα από την στιγμή που έχεις καλώδιο
Ιδανικά, θέλω αυτό το deco να μπορεί να συνδεθει με τη πρίζα η οποία έχει καλώδιο ethernet με καλώδιο απευθείας από το router και να δουλεύει ως access point. Δε θέλω να ενισχύει το σήμα του κεντρικού router γιατί στο πίσω σπιπι φτάνει πάρα πολύ αδύναμο (παλιό σπίτι με πέτρινους τοίχους κλπ).
Όπως και να έχει θα βρεθώ με τον κ. Κροκ και θα μου τα πει αναλυτικά η ψυχούλα που τα ξέρει ούλα!
Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον!

Reaction score
1.267
Εγώ έχω καλώδιο 6αρι, περίπου 28 μέτρα μήκος και στην άκρη του gbit switch, και ΑΡ Fritz 1200 AX.

Βράχος και καλή ταχύτητα στο κινητό από απόσταση 8 μέτρα.

Το συνιστώ.

1000035512.jpg

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934