Επίτηδες το έβαλα για να τονίσω (σύμφωνα με τα γραφόμενα) το άσχετο που υπάρχει μεταξύ μέτρησης και ποιότητας.Τά ' πες όλα!
Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Επίτηδες το έβαλα για να τονίσω (σύμφωνα με τα γραφόμενα) το άσχετο που υπάρχει μεταξύ μέτρησης και ποιότητας.Τά ' πες όλα!
Οκ αν ξεκινήσουμε από το μουσικό γεγονός το επόμενο βήμα είναι να ψάξουμε ποιος έφτιαξε τον κόσμο...Για μένα:
Δεν υπάρχει υποκατάστατο της live αναπαραγωγής.
Απ' τη στιγμή που είμαστε άνθρωποι κι όχι μετρητικά όργανα που παράγουν αποστειρωμένα benchάκια, βιώνουμε διαφορετικά τον ήχο και γενικότερα το μουσικό γεγονός ο καθένας.
Ορθό και πιστό δεν μπορεί να υπάρξει εφόσον μιλάμε για ηχογράφηση ενός μουσικού event. Δεν μπορούμε να θεωρούμε θέσφατο και αξίωμα το ηχογραφημένο αποτέλεσμά του όσο τέλεια δουλειά κι αν έχει γίνει.
Έχεις την ορχήστρα μπροστά σου και παίζει και βιώνεις το μουσικό γίγνεσθαι. Μόνο αυτό υπάρχει. Κάθε παράσταση είναι μοναδική και δεν υπάρχουν 2 ίδιες.
Το αποθηκευμένο ηχογραφημένο μουσικό υλικό το έχουμε για να ακούμε τους μουσικούς που έχουν πεθάνει κι αυτούς που δεν μπορούν να 'ρθουν να παίξουν για μας όποτε εμείς το θελήσουμε.
Μα ποιος ορίζει την ποιότητα?Επίτηδες το έβαλα για να τονίσω (σύμφωνα με τα γραφόμενα) το άσχετο που υπάρχει μεταξύ μέτρησης και ποιότητας.
Φτάνει βρε nima...έχεις γίνει ο συνωμοσιολόγος της audio hi-fi κατηγορίας...Εσύ, σου φτάνει; την ακατανόμαστη αυτοί που θέλουν να σε βάλουν σε καλούπι.
ορθο ειναι οταν πας να αγορασεις ενα κιλο κιμα για να κανεις κεφτεδες να ζητησεις απο τον κρεοπωλη να το βαλει στην ζυγαρια αφου βεβαια την εχει καλιμπραρει και οχι να ζυγισεις με το ματι. κατι αντιστοιχο συμβαινει με το αυτι και το συστημαWhat is ορθότητα; είναι κάτι που στέκεται όρθιο; μήπως είναι το μέσο για να γίνεται τζίρος; λέω εγώ..
Συγνώμη φίλε μου αλλά εδώ μιλάμε για την πιστή αναπαραγωγή του ηχογραφημένου και όχι της λάιβ εκτέλεσης....Ορθό και πιστό είναι η live βίωση μιας παράστασης π.χ. από φιλαρμονική ορχήστρα με unplugged όργανα.
Από τη στιγμή που ο ήχος αυτός μετατρέπεται σε ηλεκτρικό ρεύμα (σήμα) μέσω μικροφώνων και άλλων μηχανημάτων συνολικά, παύει να είναι ορθός, πιστός, αυθεντικός,ποιοτικός ή ό,τι άλλο θέλετε.
Αει γεια σου!Συγνώμη φίλε μου αλλά εδώ μιλάμε για την πιστή αναπαραγωγή του ηχογραφημένου και όχι της λάιβ εκτέλεσης....
Να βρούμε τρόπο να τον στείλουμε βόρειαΦτάνει βρε nima...έχεις γίνει ο συνωμοσιολόγος της audio hi-fi κατηγορίας...
Συγνώμη φίλε μου αλλά εδώ μιλάμε για την πιστή αναπαραγωγή του ηχογραφημένου και όχι της λάιβ εκτέλεσης....
Να το διευκρινίσω... Μιλάμε για την πιστή αναπαραγωγή του ηχογραφημένου λάιβ...Αρα οι live παραστάσεις δεν θα έπρεπε να ηχογραφούνται καθόλου. Κάνω λάθος?
Άρα απέχουμε ήδη από το πραγματικό γεγονός που έχει συντελεστεί. Οπότε η συζήτηση για το ποια μηχανήματα παίζουν σωστά ή λιγότερο σωστά δεν έχει αντικείμενο.Να το διευκρινίσω... Μιλάμε για την πιστή αναπαραγωγή του ηχογραφημένου λάιβ...
Το προτιμώ από.. πρόβατο (επαναλαμβάνω μιλάω για καθοδήγηση παγκόσμια).Φτάνει βρε nima...έχεις γίνει ο συνωμοσιολόγος της audio hi-fi κατηγορίας...
ορθο ειναι οταν πας να αγορασεις ενα κιλο κιμα για να κανεις κεφτεδες να ζητησεις απο τον κρεοπωλη να το βαλει στην ζυγαρια αφου βεβαια την εχει καλιμπραρει και οχι να ζυγισεις με το ματι. κατι αντιστοιχο συμβαινει με το αυτι και το συστημα
Το ηχογραφημένο είναι πειραγμένο άρα λάθος στις περισσότερες περιπτώσεις.Συγνώμη φίλε μου αλλά εδώ μιλάμε για την πιστή αναπαραγωγή του ηχογραφημένου και όχι της λάιβ εκτέλεσης....
Αν μου κάνετε τα έξοδα θα το σκεφτώ.Να βρούμε τρόπο να τον στείλουμε βόρεια
Εκεί να δεις γέλια
Σε παραπέμπω στην ιστορία του Αρχιμήδη με το στέμμα του βασιλιά, (που ζύγιζε τα ίδια κιλά ενώ ο χρυσοχόος τον έκλεψε στο χρυσάφι) τη μπανιέρα και το "εύρηκα" που φώναξε.ορθο ειναι οταν πας να αγορασεις ενα κιλο κιμα για να κανεις κεφτεδες να ζητησεις απο τον κρεοπωλη να το βαλει στην ζυγαρια αφου βεβαια την εχει καλιμπραρει και οχι να ζυγισεις με το ματι. κατι αντιστοιχο συμβαινει με το αυτι και το συστημα
Μπουαχαχαχαχαχαχα!Να βρούμε τρόπο να τον στείλουμε βόρεια
Εκεί να δεις γέλια
Να το θέσω (πάλι) διαφορετικά... εδώ μιλάμε για την πιστή αναπαραγωγή του πειραγμένου - ηχογραφημένου....Το ηχογραφημένο είναι πειραγμένο άρα λάθος στις περισσότερες περιπτώσεις.