NM Acoustics, αναμνήσεις..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595
Ήταν τα πρώτα μου "καλά ηχεία".:dance2:

Προ αμνημονεύτων ετών. :p

Του Νίκου του Μενδρινού, για όσους ξέρουν.

Τες πα, ας τα θυμηθούμε εμείς οι παλαίμαχοι, μιας και έχω κρατήσει διαφημιστικά φυλλάδια του ηχείου από τότε:

1489420043227532451850.jpg

1489420193112731418820.jpg

Να και μία διαφημιστική καταχώρηση στο περιοδικό ήχος:

IMG_20170313_175221.jpg

Είχα το μικρό, το classic, ακουστικής ανάρτησης, μεγάφωνα της vifa. Φυσικά με τις βάσεις του, όλο το πακέτο! :dance2:

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.124
"Για σας που ξέρετε να ακούτε"....

Απο τοτε είχαν ανακαλύψει την μαγική πρόταση στην οποία τσιμπάει το πελατάκι.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.502
Ειχα τσιμπησει και εγω, το επομενο μοντέλο (καθότι πιο τζοβενο απο τον εαρ), με τα πρωτα φοκαλ. Μετα ταλαιπωρηθηκα καμια δεκαετια με μεγαφωνα φοκαλ και σε αλλα ηχεια ;-)

Reaction score
7.069
Μαλλον τοτε που ολοι ηθελαν να γινουν κατασκευαστες ηχειων,βλεποντας την επιτυχια της Audio Spectrum και της Roister. Η διαφορα ομως ηταν οτι καποιοι ηταν πραγματικοι γνωστες του θεματος,ενω καποιοι αλλοι απλα βιδωναν μεγαφωνα σε κουτια.Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι καποιοι επιβιωσαν για πολλα χρονια απο τοτε και αν δεν υπηρχε η οικονομικη καταστροφη θα υπηρχαν ακομα,ενω καποιοι αλλοι εκαναν την αρπαχτη τους και χαθηκαν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595
Εκείνη την εποχή, ήταν εξαιρετικά ηχεία και σε λογική τιμή, και ελληνικά προϊόντα, οπότε υπάρχει πάντα μία προτίμηση.

Σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε παραπλήσια τιμή, στέκονταν όχι απλά "άνετα", αλλά με διαφορά καλύτερα στο αυτί, λόγου χάριν με τα μπιενταμπλεγιου της εποχής, που ψώνιζαν κάτι άσχετοι, ονόματα δε λέμε.. :p

Περιττό να πω ότι τα ηχεία αυτά, ακόμα παίζουν. 8-)

Στο σπίτι του φίλου που τα έδωσα, όταν πήγα σε πολύ μεγαλύτερα TDL.

A

AKARL

Guest
Τι με θύμισες τώρα!!! Από τον Μενδρινό δεν είχα αγοράσει ηχεία αλλά το πρώτο μου "καλό" πικάπ Voyd Valdi (το έχω ακόμα).
Ήχος? ..... Θείος! τι να γίνεται άραγε αυτή η ψυχή? Καλά ηχεία αλλά πανάκριβα.

Reaction score
31.718
Έζησα με ένα ζευγάρι ίδιας μάρκας -ήταν του ξαδέρφου μου που πήγε φαντάρος !Για 6 μήνες τα χάρηκα πολύ είχαν τουίτερ focal αντεστραμμένου θόλου από υαλονήματά κίτρινο παρακαλώ!Ωστόσο δε θυμάμαι το μοντέλο .

Reaction score
1.469
Τι με θύμισες τώρα!!! Από τον Μενδρινό δεν είχα αγοράσει ηχεία αλλά το πρώτο μου "καλό" πικάπ Voyd Valdi (το έχω ακόμα).
υπαρχει στην avart

A

AKARL

Guest
υπαρχει στην avart
Δεν εννοούσα τον ΝΜ αλλά τον Θείο που είχε μαγαζί σε ένα στενό Πατησίων και Αλεξάνδρας γωνία και κατασκεύαζε ηχεία SRC Cambridge ή κάπως έτσι λεγόταν.

Reaction score
7.069
Δεν εννοούσα τον ΝΜ αλλά τον Θείο που είχε μαγαζί σε ένα στενό Πατησίων και Αλεξάνδρας γωνία και κατασκεύαζε ηχεία SRC Cambridge ή κάπως έτσι λεγόταν.
στην οδο Φερων......δεν ξερω αν κατασκευαζε αυτος τα ηχεια ή αν απλα ηταν ο αποκλειστικος διανομεας.Πανακριβα ηχεια σε σχεση οχι μονο με τα αλλα Ελληνικα αλλα και πολλα εισαγωγης (εννοω βαρια ονοματα),φορουσαν βεβαια μεγαφωνα scanspeak και eton. Νομιζω οτι δεν πρεπει να εμειναν σε παραγωγη πανω απο 5-6 χρονια,ενω δεν πρεπει να εκαναν και τις "τρελες" πωλησεις.

• Like
Reactions: GKZ

Reaction score
1.685
Ειχε και την διαθεση Ελληνικων ηχειων με scanspeak και eton, του φιλου μου του Ιπποκρατη Παπαδημητροπουλου (του ψηλου), με την επωνυμια ARTWORK III.

Μια πολύ τιμια προσπαθεια που δυστηχως ακολουθησε τοσες άλλες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595
Με μονάδες Eton & focal εκείνη την εποχή όσα κυκλοφόρησαν δε μου άρεσαν καθόλου! Πολύ "περίεργο" ήχο έβγαζαν, χωρίς ποτέ να καταλάβω το γιατί..

Τα αντίστοιχα με scanspeak, seas και vifa, ήταν θαρρώ πολύ πιο ευχάριστα.

Ήταν εποχή που ανθούσε η ιδιοκατασκευή, και πολλές "εμπορικές μάρκες" γεννήθηκαν από ένα μόνο επιτυχημένο αρχικό σχέδιο, που βγήκε πιθανώς στην τύχη..:p

Άλλωστε τα software προσομοίωσης και υπολογισμού ηχείων εκείνη την εποχή, ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτα. Οι 9 στους 10 βάδιζαν εντελώς στα τυφλά, μόνο εμπειρικά.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Ο ''θείος'' Γιαρήμουστας , μας έχει χαιρετήσει εδώ και χρόνια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595
Συνεχίζεται η αναφορά μου με τις κριτικές στον τύπο της εποχής:

(Συγχωρέστε τα υπογραμμισμένα, ήμουν πιτσιρικάς τότε...)

14898426329691637513108.jpg
1489842745106419188354.jpg
14898428236361517756180.jpg

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88