- Reaction score
- 9.438
Αν αναφέρεσαι σε υλικό hd, λογικό είναι να γυρίζει το oppo σε 1080p24. Αυτό είναι το native του υλικού. Αν θέλεις να παίξει σε 2160p24 βάλε το "καρφωτά" στην output του oppo.
Θα το δοκιμάσω να δω. Με το popcorn A500 πάντως όλες οι 4K ματροσκες που έπαιξα κλειδώσαν κανονικά σε 4κ2κ24. Χωρίς HDR βέβαια μιάς και το popcorn δεν υποστηρίζει. Παντως δεν νομίζω ότι βλέπω διαφορά στον JVC σε 4Κ υλικό είτε κλείδώνει σε 4k2k24 είτε σε 1080p24. Tο HDR που κάνει την διαφορά, το oppo όπως και να έχει το μετατρέπει εξαιρετικά σε SDR. Και σίγουρα όταν φωνάξω τον Μανώλη για ρύθμιση τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.Σε δοκιμες που εκανα εγω μαζι με τον Μανωλη Καστρουνη,στον JVC-700 που εχω,και παιζοντας με το Zappiti 4K mini HDR,σε direct συνδεση με τον JVC,(εκτος ο ενισχυτης δηλαδη),το σημα 4Κ2Κ κλειδωσε κανονικωτατα, χωρις προβλημα κανενα,και μαλιστα σε ταινιες με HDR,οταν ορισα στο menu του Zappiti το HDR, Ο Προβολεας ανταποκριθηκε, και με το καταλληλο ΄΄χαιδεμα΄΄ απο τον Μανωλη,πετυχαμε εξαιρετικο αποτελεσμα.Να σημειωσω εδω, οτι ο Μανωλης ειχε ελθει φορτωμενος με το Linker και το Vertex,τα οποια δεν χρειαστηκαν καθολου.Με το Linker καναμε μαλιστα μια δοκιμη,η οποια απετυχε παταγωδως,χαλωντας το αποτελεσμα. Τρελα πραγματα δηλαδη... Παντως με το ΟΡΡΟ που εχω επισης,δεν πειραματιστηκαμε, αλλα απο περιεργεια,θα πειραματιστω και εγω. Ε Σ Ω Σ Α τον JVC διοτι τον ειχα βαλει για πουλημα.....
[DOUBLEPOST=1525548954][/DOUBLEPOST]Δεν δοκιμαζεις να συνδεσεις και συ direct το OPPO με τον JVC ?
Δηλαδη, κατά τη γνώμη σου ο EPSON 9300 είναι καλύτερος από τον JVC 700, ή απλά στη συγκεκριμένη σύνδεση είδες καλύτερα? Ο 9300 είναι μεταξύ αυτών που σκέφτομαι για αγορά, γι αυτό ρωτάω...Δοκιμασα το ΟΡΡΟ σε direct συνδεση με τον JVC και κλειδωνει κανονικα το σημα 4Κ2Κ24. Αρα θα υπαρχει καποια ασυμβατοτητα του YAMAHA με τα υπολοιπα. Βεβαια με το ΟΡΡΟ μπορεις να παιζεις direct στον προβολεα για εικονα ,και για ηχο ,να συνδεθεις με τον YAMAHA με την εξοδο HDMI ηχου που διαθετει το ΟΡΡΟ. Η ποιοτητα εικονας του JVC που παιρνω εγω στα 4Κ ,ειναι αισθητα καλυτερη απο τα 2Κ , ομως επ' ουδενι μπορει να φθασει την ποιοτητα εικονας που παιρνω απο τον συνδυασμο ΟΡΡΟ και EPSON 9300 που επισης διαθετω.
Ακριβως αυτο. Ομως δεν εχω δει τους νεωτερους JVC ,για να κανω μια συγκριση σε σχεση με τον 9300. Αν εχεις Μακη,καμμια προσωπικη αποψη επ'αυτου,θα ηθελα τη γνωμη σου. Παντως οπως και να εχει,θεωρω τον 9300 εναν εξαιρετικα καλο προβολεα,και σε τιμη που ''αντεχεται''.....Εννοεί οτι ο επσον 9300 ειναι καλύτερος του jvc που εχει διότι εχει περισσότερο φως
Οι νεότεροι jvc εχουν πολυ περισσότερο φως ...
Στα 3 χιλιαρικα ο EPSON 9300 ειναι αχτυπητος.Συνδυασε τον και με ενα ΟΡΡΟ 203 ,και θα με θυμηθεις.....Δηλαδη, κατά τη γνώμη σου ο EPSON 9300 είναι καλύτερος από τον JVC 700, ή απλά στη συγκεκριμένη σύνδεση είδες καλύτερα? Ο 9300 είναι μεταξύ αυτών που σκέφτομαι για αγορά, γι αυτό ρωτάω...
Το σκέφτομαι σοβαρά, καθώς έχω ήδη το Oppo 205, και η εμπειρία μου από EPSON είναι θετική, (έχω ακόμα τον προβολέα TW5000, από το 2008 και παίζει αρκετά καλά). Απλά, λόγω της μεταβατικής προς το 4Κ εποχής, προβληματίζομαι κάπως αν αξίζει να περιμένω ακόμα, καθώς διαβάζω ότι τα φτηνά μοντέλα DLP με το e-shift δεν έχουν καλό μαύρο κλπ, οπότε δεν ξέρω αν αξίζει να πάει κανείς σε τέτοια λύση. Επίσης, η αλήθεια είναι οπτι πολύ λίγο θα βλέπουμε δισκάκι στο άμεσο μέλλον, (UHD, BLURAY), άρα ο προσανατολισμός πρέπει να είναι στο πόσο καλά παίζει ο προβολέας σε υλικό δορυφορικό ή υπηρεσιών σαν το NETFLIX, κλπ.Στα 3 χιλιαρικα ο EPSON 9300 ειναι αχτυπητος.Συνδυασε τον και με ενα ΟΡΡΟ 203 ,και θα με θυμηθεις.....
Δοκιμασα το ΟΡΡΟ σε direct συνδεση με τον JVC και κλειδωνει κανονικα το σημα 4Κ2Κ24. Αρα θα υπαρχει καποια ασυμβατοτητα του YAMAHA με τα υπολοιπα. Βεβαια με το ΟΡΡΟ μπορεις να παιζεις direct στον προβολεα για εικονα ,και για ηχο ,να συνδεθεις με τον YAMAHA με την εξοδο HDMI ηχου που διαθετει το ΟΡΡΟ. Η ποιοτητα εικονας του JVC που παιρνω εγω στα 4Κ ,ειναι αισθητα καλυτερη απο τα 2Κ , ομως επ' ουδενι μπορει να φθασει την ποιοτητα εικονας που παιρνω απο τον συνδυασμο ΟΡΡΟ και EPSON 9300 που επισης διαθετω.
Αρκετά διαφωτιστική η απάντηση. Δεν ξέρουμε βεβαια πόσο βελτιωμένοι είναι οι νέοι JVC, π.χ. Ο 5900, προς τον 700 και αν θα παίζουν καλύτερα από τον 9300, ιδίως σε συνδρομητικό υλικό 1Κ ή 4Κ. Η ΕPSON ομως παραμένει σταθερή αξία!Προσωπικη μου αποψη,απο δοκιμες που εκανα ο ιδιος,με τους 2 προβολεις(JVC-700 & EPSON 9300) σε συνδυασμο με ΟΡΡΟ 203 & Zappiti. Ο JVC-700 ηταν και συνεχιζει να ειναι ενας παρα πολυ καλος προβολεας σε 2Κ υλικο. Απ'οτι φανηκε ομως , και σε 2Κ και σε 4Κ,υπολειπεται του EPSON. Σε 4Κ υλικο η διαφορα ειναι μεγαλυτερη .Το ΦΩΣ βλεπεις....Παιζοντας απο το Zappiti με HDR On, με το αναλογο υλικο βεβαια, ο JVC παρουσιαζει ουσιαστικη και εμφανη βελτιωση.Γενικα καταλαβα οτι στον JVC κουμπωνει περισσοτερο το Zappiti ,ενω στον EPSON, το ΟΡΡΟ.
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το epson 9300 είναι καλύτερος απ' τον jvc σε sdr υλικό. Τον είχα κάποτε τον συγκεκριμένο jvc κι έχω δει αρκετές φορές τον epson. Μέχρι 12-14 fl θεωρώ ότι θα είναι καλύτερος ο πρώτος. Αν θέλουμε περισσότερο φως τότε Epson.Προσωπικη μου αποψη,απο δοκιμες που εκανα ο ιδιος,με τους 2 προβολεις(JVC-700 & EPSON 9300) σε συνδυασμο με ΟΡΡΟ 203 & Zappiti. Ο JVC-700 ηταν και συνεχιζει να ειναι ενας παρα πολυ καλος προβολεας σε 2Κ υλικο. Απ'οτι φανηκε ομως , και σε 2Κ και σε 4Κ,υπολειπεται του EPSON. Σε 4Κ υλικο η διαφορα ειναι μεγαλυτερη .Το ΦΩΣ βλεπεις....Παιζοντας απο το Zappiti με HDR On, με το αναλογο υλικο βεβαια, ο JVC παρουσιαζει ουσιαστικη και εμφανη βελτιωση.Γενικα καταλαβα οτι στον JVC κουμπωνει περισσοτερο το Zappiti ,ενω στον EPSON, το ΟΡΡΟ.
Λοιπον Γιωργο , οσον αφορα το ποιος προβολεας ειναι καλυτερος,να διευκρινησω και να επισημανω τα εξης. Ο JVC-700 εχει περισσοτερο μαυρο και λιγοτερο φως (1200000:1 αντιθεση), ενω ο EPSON 9300 εχει περισσοτερο φως και λιγοτερο μαυρο (1000000 αντιθεση). Σε dedicated χωρους προβολης (Black caves) δηλαδη , λογικα μπορει να ειναι καλυτερος ο JVC. Στα Σαλονια των περισσοτερων μας ομως,με τους μπεζ η γκρι τοιχους και τα λευκα ταβανια,οση συσκοτιση και να κανεις, ο EPSON εχει πλεονεκτημα....Αλλα οπως λες και συ,ειναι και θεμα προσωπικου γουστου. Για τα υπολοιπα, οπως τα γραφεις τα ηξερα και εγω,αλλα εχω εκπλαγει με το εξης . Οταν το Zappiti δινει σημα στον JVC με πληροφορια HDR ,και με κλειδωμενη την εντολη HDR/ON , O JVC ''ακουει'' και κλειδωνει σε 2Κ4Κ 24 ,και αλλαζει και χρωματικα και η εικονα ,που το ερμηνευω οτι ''ακουσε'' και το HDR. Τι συμβαινει εδω ? Θα ηθελα πολυ και τη δικη σου γνωμη Γιωργο.Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το epson 9300 είναι καλύτερος απ' τον jvc σε sdr υλικό. Τον είχα κάποτε τον συγκεκριμένο jvc κι έχω δει αρκετές φορές τον epson. Μέχρι 12-14 fl θεωρώ ότι θα είναι καλύτερος ο πρώτος. Αν θέλουμε περισσότερο φως τότε Epson.
Αυτή βέβαια είναι προσωπική άποψη.
Επίσης όπως είπαμε ο jvc δέχεται uhd σήματα, δεν έχει hdcp 2.2 και δεν αναγνωρίζει hdr metadata.
Αυτό που είδες στον jvc είναι hdr-προϊόν μετατροπής του oppo ή του Zappiti (strip metadata ή remap από hdr σε sdr απ' το player).
Αν για παράδειγμα ήθελες να παίξεις ένα hdr δισκάκι χωρίς να κάνεις παρεμβάσεις στο oppo (να το στείλει ως hdr), ο jvc δε θα κλείδωνε με τίποτα, σε αντίθεση με τον Epson.
Λογικη αποψη. Αληθεια ποσο κανει περιπου ενας JVC τωρα ?Εχεις δει κανεναν?Αποψη πάντα οτι όταν έχεις 3 χιλ δεν παίρνεις επσον 9300
Βάζεις κατι παραπάνω κ παίρνεις jvc
Δεν υπαρχει περίπτωση ένας προβολεας 3 χρόνων που ειναι ο Epson να παιζει καλύτερα απο το τρέχων η το προηγούμενο μοντελο jvc
Αποψη μου πάντα