Optoma EH300...(και όχι μόνο)

Reaction score
1.945
Ευχαριστώ παίδες....
Εχτές το απόγευμα ο Μανώλης ήρθε σπίτι και ανέλαβε δράση.....Πέρασε και ο αδερφός του ο Ανδρέας για να τον δεί, αλλά τον μάγκωσε η δαγκάνα..και βοήθησε πάρα πολύ....Ενα ευχαριστώ στον Ανδρέα για την βοήθεια του και την παρέα του στο τσιπουράκι....!!
Ο Μανώλης προτίμησε να βάλουμε την οθόνη ψηλά, γιατί ο τοίχος είναι αρκετά παράγωνος και αν κατέβαινε 15-20 εκατοστά τότε θα έκανε μπάμ το αλφαδιασμένο κουτί της οθόνης με το γύψινο ψηλά.
Δούλεψε σε φουλ ρυθμούς, και θέλω να πιστεύω ότι περάσαμε καλά...αυτές τις 5-6 ώρες που χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.
Το αποτέλεσμα φαντάζει εντυπωσιακό στα μάτια μου. Όχι τόσο για την τελειότητα της εικόνας....(με προβολέα των 1000+ ευρώ δεν ψάχνεις το τέλειο..), όσο για το πρωτόγνωρο συναίσθημα που σου προκαλεί μια οθόνη 106'' μέσα στο καθιστικό ....
Ρυθμίσεις δεν έγιναν. Μόλις γράψει τις απαραίτητες ώρες η λάμπα θα ξανά φωνάξω τον Μανώλη για καλιμπράρισμα...

Ήδη το μεσημέρι τα πιτσιρίκια απόλαυσαν τον Ρατατούι..Αύριο περιμένω φίλους να δούμε το Iron Man 3 και μεσοβδόμαδα θα κανονίσουμε να δούμε κανα παιχνιδάκι ΤσουΛου...

Να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθειά σας μέσα απο αυτή εδώ την συζήτηση. Να ευχαριστήσω επίσης τον Κο Ιδρυτή για τις κατ ιδίαν συνομιλίες μας πάνω στο θέμα και την βοήθεια του.

Τέλος ένα ευχαριστώ στον Μανώλη Καστρουνη για τον κόπο του αλλά και για την ποιότητα σου σαν άνθρωπός.

Θα ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες τις επόμενες ημέρες για να πάρετε μια ιδέα.....

Υγ. Εχω μια Olympus SP570uz....αν ξέρει κανείς με τι ρυθμίσεις θα μπορούσα να τραβήξω σωστές φωτογραφίες κατά την προβολή....ας μου ρίξει ένα παρασύνθημα....!!

Reaction score
290
Απο πόσο ύψος αν επιτρέπεται ξεκινάει το "ωφέλιμο" της οθόνης σου?

Reaction score
1.945
20131103_225157.jpg 20131103_224833.jpg 20131103_223422.jpg

Αν μπορεί κάποιος ας ισιώσει τηβ πρώτη φωτογραφία. ...
Ειναι τραβηγμένες από κινητό. ..Οπότε.......

Reaction score
1.945
Είναι λίγο ψηλά...αλλά στους 60 πόντους δεν θα μπορούσε να πάει ετσι και αλλιώς....Ό προβολέας κρέμεται απο το ταβάνι και θα έπρεπε να κατέβει κ αυτός ανάλογα....με αποτέλεσμα να είναι μέσα στην μέση του χώρου....εντελώς ακαλάισθητο δλδ αποτέλεσμα. Είναι κ το σπίτι ψηλοτάβανο... Πάντως και τώρα αν δώ ότι δεν βολεύει μπορώ να κατεβάσω λίγο ακόμα...

Κάποια στιγμή θέλω να κατεβάσω το ταβάνι με γυψοσανίδα, φωτισμούς κλπ....τότε κάτι θα γίνει....βλέπουμε.....(ασανσερ κλπ...)

Reaction score
290
Είναι λίγο ψηλά...αλλά στους 60 πόντους δεν θα μπορούσε να πάει ετσι και αλλιώς....Ό προβολέας κρέμεται απο το ταβάνι και θα έπρεπε να κατέβει κ αυτός ανάλογα....με αποτέλεσμα να είναι μέσα στην μέση του χώρου....εντελώς ακαλάισθητο δλδ αποτέλεσμα. Είναι κ το σπίτι ψηλοτάβανο... Πάντως και τώρα αν δώ ότι δεν βολεύει μπορώ να κατεβάσω λίγο ακόμα...

Κάποια στιγμή θέλω να κατεβάσω το ταβάνι με γυψοσανίδα, φωτισμούς κλπ....τότε κάτι θα γίνει....βλέπουμε.....(ασανσερ κλπ...)
Να φανταστείς ότι στο δικό μου σύστημα ξεκινούσε απο τα 68 εκατοστά απο το πάτωμα και το θεωρούσα πολύ. Με διάφορα κόλπα συμμαζέματα και με αγορά ενός χαμηλότερου επίπλου κατάφερα και κατέβασα την οθόνη στο χαμηλότερο και καλύτερο δυνατόν για τα δικά μου γούστα πάντα, στα 62 εκατοστά! 6 εκατοστά μόνο διαφορά και πίστεψέ με είναι άλλη αίσθηση αυτή τη στιγμή.. Και είμαι και στα ίδια επίπεδα μεγέθους οθόνης και απόστασης με σένα (106'' στα 3,4 μέτρα περίπου). Ειδικά σε 3D που είδα ότι ενδιαφέρεσαι τσέκαρέ το -και γράψε μας και εντυπώσεις- γιατί απαιτεί πέρα απο μεγάλη οθόνη και να είσαι κοντά που σε αυτά τα 2 είσαι οκ, να είναι και χαμηλά η οθόνη ώστε να είσαι στην ευθεία με τα γυαλιά που ούτως η άλλως σου κόβουν οπτικό πεδίο πόσο μάλλον όταν αναγκάζεται το κεφάλι σου να έχει κλίση προς το πάνω για να παρακολουθείς.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879
Αυτά είναι....η μεγάλη εικόνα καθηλώνει μικρούς και μεγάλους:)για βάλ'τους τώρα μια 50άρα t.v να δεις αντιδράσεις:D

Reaction score
0
παίδες γεια σας. ένα φιλαράκι έχει τον optoma HD300 και ψάχνουμε να βρούμε τις βέλτιστες ρυθμίσεις για αυτόν. μήπως μπορεί κάποιος απο τα παιδιά που έχουν τον ίδιο να μας δώσει τo calibration του (δηλαδή τις ρυθμίσεις που έχει επιλέξει) γιατί δεν έχουμε ιδιαίτερες τεχνικές δυνατόητητες να το καταφέρουμε μόνοι μας?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.283
Δυστυχώς, όχι μόνο δύο προβολείς δεν είναι σχεδόν ποτέ ίδιοι όπως και οι λάμπες τους (άλλες ώρες = διαφορετική φωτεινότητα και χρωματική συμπεριφορά), αλλά και οι χώροι στους οποίους παίζουν επηρεάζουν πάρα πολύ την εικόνα.

Απίθανο να είναι σωστές οι ρυθμίσεις άλλου.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.533
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106