Ortofon M2 Red – μικρό κόστος, μεγάλος ήχος

Reaction score
228
Εχω την εντύπωση ότι και εγώ αντίστοιχα λεφτά είχα πληρώσει πριν 2-3 χρόνια για βελόνα στην grado silver, που μου την ειχε στραβώσει ο πιτσιρικάς. Μην είχα δώσει και παραπάνω, θα ψάξω μήπως βρω την απόδειξη.

Reaction score
4
80% είναι ασύλληπτο πόσο. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν ισχύει το ίδιο για όλα τα σετ κεφαλών.
Είναι αναπόφευκτο πάντως να μην μπω σε διαδικασία να σκεφτώ να αλλάξω κεφαλή, ακόμα και αν είμαι πολύ ευχάριστημένος από την M2 Red.

Reaction score
666
Στην 2M red μπορείς να τοποθετήσεις και τη βελόνα της 2m blue με 130€ κόστος, που είναι μεγαλύτερο από την ίδια την red.

Δυστυχώς κάθε τόσο ακριβαίνουν οι κεφαλές (σχεδόν όλες οι εταιρείες ανεβάζουν τις τιμές τους), όπως και γενικά ό,τι έχει σχη με βινυλιακή αναπαραγωγή.

Reaction score
96
Απάντηση: Ortofon M2 Red – μικρό κόστος, μεγάλος ήχος

Δεν είμαι υποστηρικτής των Denon. Οι Denon γενικά θεωρούνται πολύ καλές για τα χρήματά τους, και σ΄αυτό συμφωνούν σχεδόν όλοι. Απλά ξέρω ότι κάθε αλλαγή στην ηχητική αλυσίδα επηρεάζει το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. Τώρα αν το νέο άκουσμα είναι καλύτερο ή χειρότερο σηκώνει πολύ συζήτηση και είναι τελικά προσωπική επιλογή. Πάντως εννοούσα ότι και καινούργια Denon να έβαζες θα άκουγες φαντάζομαι διαφορά σε σχέση με μια παλιά, παιγμένη κεφαλή. Επίσης δεν πολυπιστεύω και στους φονείς γιγάντων που εμφανίζονται κατά καιρούς. Δεδομένης μιας σωστής-καλής κατασκευής από αξιόπιστη εταιρεία νομίζω ότι ισχύει το ό,τι πληρώσεις αυτό παίρνεις.
...ναι!!! για τα χρηματα τους οταν την dl110 την αγοαραζες καπου στα 130 ευρω ...οχι στα 300 που εχει παει

Reaction score
2.248
Η γκαντεμιά χτύπησε. Βάζοντας να ακούσω βινύλιο παρατήρησα ότι η βελόνα είναι στραβομενη. Δεν γνωρίζω πως έγινε και ωντας πολύ στεναχωρεί ενός προχωράω μπροστά στην επίλυση του θέματος με αγορά ανταλλακτικης βελόνα και μένω εναυδος από το γεγονός ότι μόνο το ανταλλακτικό κοστίζει 65€!
Δεν είναι ακριβό όταν ολόκληρη η κεφαλή κοστίζει 75-85€;
Πώς την πάτησα έτσι ρε γαμωτο...
Καλημέρα
Μπορείς να κάνεις μία περιγραφή της ζημιάς? Εάν δεν είναι θέμα ατυχήματος τότε πολύ πιθανό να ξανασυμβεί και με την νέα σου βελόνα.

Reaction score
4
Όχι, περί ατυχήματος πρέπει να πρόκειται απλά δεν γνωρίζω πως και υπό ποίες συνθήκες έγινε.
Σε νορμάλ καταστάσεις ο βραχίωνας είναι κλειδωμένος στο arm rest, αλλά περιττό να σας πω ότι τώρα που την πάτησα και είδα πόσο κάνει θα της βάζω και το μικρό πλαστικό καπάκι που είχε μέσα η συσκευασία έλεος ούτε από χρυσάφι να ήτανε.
Μου κάνει πάντως τρομερή εντύπωση το ότι έριξα μια ματιά στο ebay και έχουν ίδια τιμή και έξω...

Reaction score
666
Σε νορμάλ καταστάσεις ο βραχίωνας είναι κλειδωμένος στο arm rest, αλλά περιττό να σας πω ότι τώρα που την πάτησα και είδα πόσο κάνει θα της βάζω και το μικρό πλαστικό καπάκι που είχε μέσα η συσκευασία έλεος ούτε από χρυσάφι να ήτανε.
Μου κάνει πάντως τρομερή εντύπωση το ότι έριξα μια ματιά στο ebay και έχουν ίδια τιμή και έξω...

Μη σου κάνει καθόλου εντύπωση. Οι κεφαλές είναι δύσκολες στην κατασκευή τους και τα υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν και το ανάλογο κόστος. Λόγω έλλειψης ζήτησης (παρωχημένη τεχνολογία του βινυλίου) δεν πουλιούνται όπως τα ζεστά ψωμιά και συνεπώς δεν αποφέρουν τα ανάλογα κέρδη στους κατασκευαστές. Άρα αυτοί σχεδόν κάθε χρόνο ή δύο αυξάνουν την τιμή των προϊόντων τους για να διατηρήσουν τα κέρδη τους.

Reaction score
578
Πολύ καλή κεφαλή , σίγουρα υπάρχουν και καλύτερες, αλλά η τιμή της είναι πολύ καλή για τον ήχο που προσφέρει. Η Ortofon είναι από τις τίμιες εταιρίες του χώρου με παράδοση , όχι μόνο στην αναπαραγωγή του βινυλίου αλλά και στην κατασκευή των μηχανημάτων χάραξης της μήτρας του δίσκου. Τα μηχανήματα χάραξης της Ortofon χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους κατασκευαστές βινυλίου ανά τον κόσμο. Η συγκεκριμένη κεφαλή Ortofon Red έχει προφίλ βελόνας που φθείρει όσο το δυνατόν λιγότερο τους δίσκους κατά την αναπαραγωγή [σύμφωνα με τον κατασκευαστή] και γιαυτό απευθύνεται στους συλλέκτες. Φυσικά για αυτούς που αντέχουν οικονομικά, υπάρχουν και μοντέλα σε πολύ υψηλά έως εξωφρενικά επίπεδα τιμής. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα........

Reaction score
666
Εκτός της ορέξεως η διαφορά μεταξύ των φτηνών και ακριβών μοντέλων είναι εμφανέστατη. Ειδικά αν βγάλεις τη φτηνη και ξαναβάλεις την ακριβή κεφαλή. Τότε βλέπεις (ακούς) τι έχασ(ν)ες.

Reaction score
29.546
Παιδιά ήρεμα. Ολες οι κεφαλές έχουν το κοινό τους.
Ετσι και η Red, έχει το δικό της. Δεν είναι giant killer, αλλά τα καταφέρνει . It holds it's own που λένε και οι Αμερικάνοι.

Reaction score
54
Άλλος παίρνει αυτοκίνητο, μεταχειρισμένο με 2.500, άλλος καινούργιο με 20.000 - έως 25.000 και άλλος παίνρει με 500.000.
Αν οι κάτοχοι οποιουδήποτε οχήματος μιας κατηγορίας συζητούν για το πόσο καλό είναι ένα συγκεκριμένο αυτής της κατηγορίας , δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να πεταχτεί ο κάτοχος του πανάκριβου και να κάνει συγκρίσεις, που με τη σειρά τους δε θα έχουν κανένα απολύτως νόημα.
Ο καθένας κινείται μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη του και ανάλογα με τις προτεραιότητες που θέτει. Τα να μην αφήσει π.χ. το παιδί του νηστικό, για να πάρει κεφαλοβελόνα είναι δείγμα ψυχικής και διανοητικής υγείας, το αντίθετο του κλείνει θέση σε ίδρυμα.
Δεν έχει λοιπόν κανένα λόγο να νιώθει μειονεκτικά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσπαθεί να τον κάνει να νιώσει λίγος. Άλλωστε το πρόβλημα το έχει αυτός που προσπαθεί να δημιουργήσει αισθήματα μειονεξίας στους άλλους, γιατί αν είχε στοιχειώδη καλλιέργεια, επίγνωση του εαυτού του και των λόγων του, δε θα φερόταν έτσι.
( Δεν απευθύνομαι σε κανέναν ειδικά από τους προλαλήσαντες, αλλά γενικά στην κατάσταση που επικρατεί σε κάθε φόρουμ. να υποθέσω πως εάν σε κάποιο φόρουμ μαγειρικής, γράψει κάποιος πως του αρέσουν οι φακές, θα τον κράξουν όλοι οι γκουρμέδες.)

Reaction score
1.284
Έχω στο Mk2 την Bronze από την ίδια σειρά !
Μπορώ να πώ ότι ακούγεται μια χαρά !

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis