OTL ....παραλειπόμενα

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Ζαπαντή γράφεις μεταξύ άλλων αυτά:Τελειώνοντας, θέλω να σημειώσω ότι είναι δείγμα σοφίας για έναν άνθρωπο το να αποδέχεται την κριτική, ειδικά όταν προηγουμένως έχει δεχτεί μεταξύ άλλων και εγκωμιαστικά σχόλια.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Από πού βγαζεις το συμπέρασμα ότι δεν δέχομαι την κριτική;;;
Είδες πουθενά να έχω διαφωνίσει με τα όσα έγραψαν οι ακροατές του συστήματος ή να έχω κάνει κανένα σχόλιο;; ΠΟΥΘΕΝΑ!!!
Δεν δέχομαι ως νοήμων και *σοφός* αυτούς που θεωρούν βλάκες όσους άκουσαν και έχουν σχηματίσει την συγκεκριμένη άποψη. Πώς μπορείς να ξέρεις πώς έπαιξε όταν δεν ήσουν παρών;;;
Μην προσπαθείς να με βγάλεις και φταίχτη!! Παραπάει. Λ.Σ.
Ζαπαντή γράφεις: Λουκά, ο πρώτος που υποβιβάζει τα μηχανήματά σου είσαι εσύ με τα όσα γράφεις.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ........ Λ.Σ.
Φίλε DeeperBlue το θέμα έχει ως εξής: έγινε μια ακρόαση από κάποιους και γράφτηκαν σχόλια τα οποία δεν αρέσουν σε κάποιους που δεν άκουσαν το σύστημα. Όλοι όσοι συμμετείχαν στην ακρόαση είναι κοινώς ηλίθιοι και γράφουν βλακείες, ενώ αυτοί που δεν συμμετείχαν και δεν άκουσαν, μόνο αυτοί ξέρουν πώς έπαιζε το σύστημα και διαφωνούν με αυτούς που το άκουσαν. Τόσο απλό είναι το θέμα. Το μπέρδεμα ευνοεί τους δεύτερους. Λ.Σ.
Πού τα είδες αυτά βρε Λουκά;
Δηλαδή άμα έχει κάποιος ορισμένες επιμέρους ενστάσεις σε σχέση με τα όσα έχει γράψει ένας δεύτερος, πάει να πει ότι ο πρώτος θεωρεί το δεύτερο βλάκα;

Αν είναι δυνατόν!

Καταλαβαίνεις τώρα γιατί έγραψα το παρακάτω;

Λουκά, ο πρώτος που υποβιβάζει τα μηχανήματά σου είσαι εσύ με τα όσα γράφεις (τόσο σήμερα - και πιο πάνω - όσο και στο παρελθόν).

...

Αν νιώθεις την ανάγκη να απαντήσεις, σε παρακαλώ να διαβάσεις προσεκτικά τι έγραψα παραπάνω.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Είναι ΤΡΑΓΙΚΟ το να κινδυνεύει να "χάσει" κάποιος "κατορθώνοντας" (διότι περί "κατορθώματος" πρόκειται) να φάει διαδοχικά "αυτογκόλ" ενώ ΠΡΟΗΓΟΥΤΑΝ με σκορ 5-2.

Λουκά, σε παρακαλώ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ μέχρι να ανακτήσεις την ψυχραιμία σου.

Δεν είσαι ανάμεσα σε εχθρούς, αλλά από την άλλη δεν είσαι ανάμεσα και σε ηλιθίους...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Vetaki, κοίτα κατι ιμαντες που εχω..... :cool: :whistling:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889
Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Κωσταυτιά τώρα θυμήθηκες ότι είμαι ο αντπρόσωπος της Sound Lab και απαιτείς από μένα να σου δώσω επίσημες πληροφορίες όταν με έχεις γραμμένο με τα γραφόμενά σου;;;; Αστιεύεσαι ή ξεχνάς την συμπεριφορά σου απένατί μου ως *αντιπροσώπου* που διατυμπανίζεις τώρα ενώ με βγάζεις στην κυριολεξία άσχετο μην ξέροντας εγώ πόσα βαττ το ηχείο χρειάζεται για να παίξει, μιλάς για 1600 βαττ, ότι οι Atma είναι ακτάλληλοι για τα ηχεία κλπ κλπ κλπ;; Για να μην πως ότι δεν με σέβεσαι σαν συνομιλητή και συνφορουμίτη;;; Πότε τελικά με βλέπεις σαν αντιπρόσωπο και πότε με σέβεσαι σαν ισότιμο με σένα άνθρωπο;;
Δεν θα σου κάνω καμία χάρη και δεν επιθυμώ καμία περαιτέρω κουβέντα. Λ.Σ.
Λουκά, λες ασύλληπτες ανακρίβειες.

Ας τα πάρω ένα ένα, να δεις πόσο λάθος είσαι:

Κωσταυτιά τώρα θυμήθηκες ότι είμαι ο αντπρόσωπος της Sound Lab και απαιτείς από μένα να σου δώσω επίσημες πληροφορίες όταν με έχεις γραμμένο με τα γραφόμενά σου;;;;
Ποτέ δε σε είχα "γραμμένο" με τα γραφόμενά μου και ναι, θυμάμαι ότι είσαι αντιπρόσωπος όταν υπάρχουν ερωτήσεις προς τα προϊόντα που πουλάς. Στις γενικές συζητήσεις, όπως και στις προσωπικές σου απόψεις και γούστα, ποσώς με απασχολεί το ότι είσαι αντιπρόσωπος.

Αστιεύεσαι ή ξεχνάς την συμπεριφορά σου απένατί μου ως *αντιπροσώπου* που διατυμπανίζεις τώρα ενώ με βγάζεις στην κυριολεξία άσχετο μην ξέροντας εγώ πόσα βαττ το ηχείο χρειάζεται για να παίξει, μιλάς για 1600 βαττ, ότι οι Atma είναι ακτάλληλοι για τα ηχεία κλπ κλπ κλπ;;
Για πολλοστή φορά σου επαναλαμβάνω πως οι ενισχυτές σου δεν είναι ακατάλληλοι για το ηχείο σου, έλεος! Μα έλεος επιτέλους! ΠΟΤΕ δεν είπα κάτι τέτοιο. Ανέτρεξε στα γραπτά μου και θα διαπιστώσεις πόσο λάθος κάνεις. Μια χαρά είναι οι ενισχυτές σου για τα ηχεία σου, απλά ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ για να εξαντλήσεις τις δυνατότητες των ηχείων σου, κάτι που ΠΡΩΤΟΣ ανέφερε ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΝΤΟΥΛΗΣ και σου παραθέτω αυτούσιο το κείμενό του από το ποστ #23:

Δεν υπάρχει όμως ο βαρβάτος τσαμπουκάς.Ή μάλλον υπάρχει αλλά σε «σεμνά» επίπεδα.
Εικάζω ότι ένας άλλος ενισχυτής θα βελτίωνε και εδώ τα πράγματα.
Κι αυτός στο λέει ότι ένας πιο ισχυρός ενισχυτής θα έδινε περισσότερα, καθώς το ηχείο μπορεί να δώσει περισσότερα από όσα ο ενισχυτής στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δε σου αρέσουν ούτε τα κείμενα του Βασίλη Τσαντουλή; Τότε γιατί δε μιλάς γι'αυτόν και μιλάς μόνο για μένα; Τα ίδια με το Βασίλη λέω!

Και ναι ρε Λουκά, 100 βολτ μέγιστη τάση στην έξοδο του ενισχυτή χρειάζεσαι για να ικανοποιήσεις πλήρως το ηχείο σου, δηλαδή 1250 βατ στα 8 ωμ χρειάζεσαι για να βγάλεις τα 600 ΜΟΥΣΙΚΑ (πανάθεμά σε) βατ στα 16 ωμ του παλιοηχείου σου, είτε θες να το καταλάβεις είτε όχι.

Μ'έπρηξες!

Κι αν δεν επιθυμείς κουβέντα, μη γράφεις, δεν είναι υποχρεωτικό. Εμείς εδώ, επιθυμούμε και συνεχίζουμε ασταμάτητα εδώ και πολλά χρόνια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚ

πρέπει να έχεις λιώσει στο γέλιο, ε; μπαγάσα!
Το είπα αυτό στον σκαλ γιατί ξέρω πως είναι μεγάλο πειραχτήρι. Εξηγούμαι, για να μη παρεξηγούμαι...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚ

ουτε ενα σκατς δεν μπορω να πιω με την ησυχία μου με σας που εμπλεξα (πάλι) χαχαχαχα...

Reaction score
1.720

κ. Λουκα κανε μια ειδικη παραγγελεια στην ZERO! γνωριζεις καλα τι ειναι !!! και θα απογειωθει το συστημα!!!!!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889

Επί τοις ευκαιρίας Τάκη, οι ΜΑ2 βγάζουν σταθερά 220 βατ είτε σε 4 είτε σε 8 είτε σε 16 ωμ φορτίο (δεν διπλασιάζουν):

http://www.atma-sphere.com/Products/#MA-2

και ομοίως οι ΜΑ3 βγάζουν 500 βατ από 2 έως 16 ωμ χωρίς διαφοροποίηση ισχύος εξόδου:

http://www.atma-sphere.com/Products/#MA-3

Στους μικρούς S-30 και M-60 υπάρχει άνοδος ισχύος (περίπου 50%) σε διπλασιασμό αντίστασης φορτίου.

Reaction score
1.720

ουτε ενα σκατς δεν μπορω να πιω με την ησυχία μου με σας που εμπλεξα (πάλι) χαχαχαχα...
εγω παντως ακουω τα καινουρια ICE και ταιριαζουν πολυ με βοτκα!!!:biggrin:

Reaction score
1.720

Επί τοις ευκαιρίας Τάκη, οι ΜΑ2 βγάζουν σταθερά 220 βατ είτε σε 4 είτε σε 8 είτε σε 16 ωμ φορτίο (δεν διπλασιάζουν):

http://www.atma-sphere.com/Products/#MA-2

και ομοίως οι ΜΑ3 βγάζουν 500 βατ από 2 έως 16 ωμ χωρίς διαφοροποίηση ισχύος εξόδου:

http://www.atma-sphere.com/Products/#MA-3

Στους μικρούς S-30 και M-60 υπάρχει άνοδος ισχύος (περίπου 50%) σε διπλασιασμό αντίστασης φορτίου.
μπορεις να καταλαβεις γιατι;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889

τα πήρες ρε θηρίο;

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Μπα που να σου λιώσουν τα ice να γινουν νερό, παλιοπροδότη.... :eek:

Reaction score
1.720

ετσι οπως εργαζεται ο συγκεκριμενος ενισχυτης δεν ειναι παρα ενας ακολουθος καθοδου σε πους πουλ!!! ποσο σουινγκ μπορει να σηκωσει απο την καθοδο , που στην ουσια μετατρεπει την ταση του προηγουμενου σταδιου σε ρευμα΄;
στους μικρους , ναι διπλασιαζει!! μεχρι εκει ομως!! τοσο ειναι και το mu της συγκεκριμενης λυχνιας! αλλωστε μη χεχναμε οτι ολοι οι otl ειτε κυκλοτρο ειτς φουτερμαν τις λυχνιες τις παιζουν εντελως αναποδα απ οτι οι καλσσικοι λαμπατοι!!! Δενπερνουμε απο την ανοδο την ταση εξοδου , γιατι θα ειχαμε πολυ μεγαλη αντισταση! με λιγα λογια δεν σημαινει οτι θα αυξανουμε συνεχεια την αντισταση και θα ανεβαινει και συνεχεια και η ισχυ!

Reaction score
1.720

στους μεγαλους τωρα, μπορεις να φανταστεις που εχει φτασει η αντισταση με τοσες παραλληλες λυχνιες , οποτε λειτουργει σαν ενισχυτης ρευματος!! οι ιδιες οι λυχνιες πλεον τον κρατανε σταθερο , και το φορτιο δεν τον επιρεαζει!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889

ετσι οπως εργαζεται ο συγκεκριμενος ενισχυτης δεν ειναι παρα ενας ακολουθος καθοδου σε πους πουλ!!! ποσο σουινγκ μπορει να σηκωσει απο την καθοδο , που στην ουσια μετατρεπει την ταση του προηγουμενου σταδιου σε ρευμα΄;
στους μικρους , ναι διπλασιαζει!! μεχρι εκει ομως!! τοσο ειναι και το mu της συγκεκριμενης λυχνιας! αλλωστε μη χεχναμε οτι ολοι οι otl ειτε κυκλοτρο ειτς φουτερμαν τις λυχνιες τις παιζουν εντελως αναποδα απ οτι οι καλσσικοι λαμπατοι!!! Δενπερνουμε απο την ανοδο την ταση εξοδου , γιατι θα ειχαμε πολυ μεγαλη αντισταση! με λιγα λογια δεν σημαινει οτι θα αυξανουμε συνεχεια την αντισταση και θα ανεβαινει και συνεχεια και η ισχυ!
μπα, ούτε στους μικρους δε διπλασιάζει απο τα 8 στα 16 ωμ, σύμφωνα βέβαια με τα στοιχεία του κατασκευαστή... Δε το καταλαβαίνω πληρως, αλλά από την άλλη δεν έχω δει και αναλυτικές μετρήσεις των εν λόγω ενισχυτών σε διαφορετικά φορτία, κ πολλές φορές οι επεξηγήσεις κρύβονται στα ψιλά γράμματα... κι εν πάσει περιπτώσει, για να σου δώσω το στίγμα της σκέψης μου, η φίρμα αναφέρει ισχύ κλιπαρίσματος, το απόλυτο όριο δηλαδή, σα να λέμε ....μουσικά βατ. Σου είπα, οι επεξηγήσεις κρύβονται συχνά στα ψιλά γράμματα...

Αλλαγή θέματος: με γειές βρε! Καλά παίζουν τα παγακια; για πες πρώτες εντυπώσεις!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Μόλις επέστρεψα! Βλέπω μια χαρά πλακώνεστε και χωρίς εμένα και με ατάκες τρελές - άξιοι!

Παρακαλώ μην το χάνουμε με χαρακτηρισμούς, και μάλιστα με κεφαλαία, τύπου "ΑΣΧΕΤΕ"!
Να βρίζεστε με στυλ - όπως εγώ με τον Τσαντουλή.

Ήμανε έτοιμος να σούρω στον Βασίλη, αλλά μετά είδα αυτό:

Εγώ δεν προτίθεμαι να συνεχίσω αυτού του τύπου την αντιπαράθεση .......Σταματάω.....

Το μόνο που επιθυμώ είναι ο διάλογος να εξελίσσεται με επιχειρήματα και σεβασμό στους συμμετέχοντες στην συζήτηση

ακόμη και αν κάποιοι εκφράζουν κάτι που εμπίπτει στα πλαίσια της άγνοιας ή της ανοησίας .Ο Κωσταυτιάς έχει κάνει σε αυτό το

thread μια σημαντικά φιλότιμη προσπάθεια που εντάσσεται σε αυτό το πνεύμα.

Και στην τελική το θέμα που άνοιξα αφορά στο σύστημα του Λουκά. Δεν αφορά στο ποιος είναι ο Λουκάς ,πως σκέφτεται ο

Λουκάς , αν κατανοεί τον νόμο του Ωμ ,αν ακούει υπέρηχους ή η όρασή του επεκτείνεται και στο φάσμα

των υπέρυθρων ή υπεριωδών

ακτινοβολιών....
...οπότε δε θα απαντησω όπως είχα σκοπό.

Θέλω να πιστεύω ότι κατάλαβε πως το αρχικό σχόλιο δεν πήγαινε σε αυτόν και κακώς εξερράγη.
Επίσης θέλω να πιστεύω ότι η εξέλιξη της συζήτησης δικαιώνει την αρχική τοποθέτησή μου, ότι δηλ. σε ανθρώπους που επιδεικτικά αγνοούν οτιδήποτε "τεχνοκρατικό" (συχνά πουλώντας το ως "άποψη", ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία), δεν έχει νόημα να παραθέτεις τεχνικά επιχειρήματα.

Το ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με τον μεσο χομπίστα το γνωρίζει ήδη - όσο κι αν θα ήθελε να είχαν όλοι τα ίδια "εφόδια" με αυτόν (το ίδιο και ο dapost...).
Όπως γνωριζει ότι ο Νόμος του Ohm είναι δεδομένος, μαζί και τα όρια της ακοής του Λ.Σ., ανεξάρτητα από το πόσες και τι ιδιοκατασκευές έχω φτιάξει, πόσo κοστίζει το σύστημα μου και πόσες διαφορετικής φιλοσοφίας συσκευές έχω στο σαλόνι μου.

Τώρα μένει να συμφωνήσουμε ότι σε συνάντηση Alcoholic Anonymous το "ένα κρασάκι με κάθε γεύμα κάνει καλό στην καρδιά" δεν είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται να ακούσει η ομήγυρη.

Επειδή όμως χτύπησε ευαίσθητη χορδή: Βασίλη, μακάρι κάποιοι κι από τους δικούς μου φίλους και συνεργάτες να δραστηριοποιούνταν στο χώρο του audio. Ειλικρινά.

Η σκληρή πραγματικότητα, βέβαια, είναι ότι καμία HiEnd βιοτεχνία δεν μπορεί να πληρώσει τον μισθό καλών επιστημόνων. Για κάποιους εξ'αυτών που τυχαίνει να διαθέτουν πτυχία από κορυφαία Πανεπιστήμία τύπου Harvard, ούτε λόγος φυσικά. Και όλοι (πλην 1-2) με δουλεύουν που ασχολούμαι "με ηχοσυστήματα".

Κρίμα, ίσως, γιατί για χαρτζιλίκι έχει πολλές προοπτικές το audio αν έχεις όρεξη.
Ένας φίλος ασχολήθηκε για πλάκα 5 μέρες και τώρα ο κώδικάς του βρίσκεται στα μισά DACs με USB inputs... Απ'ό,τι βλέπω βέβαια το support είναι λίγο ιστορία όταν προσπαθείς να βγάλεις άκρη με τους άσχετους "μηχανικούς" που απασχολούν οι εταιρείες αυτές, αλλά τουλάχιστον πλερώνουν στην ώρα τους.

Μέχρι εκεί όμως: χαβαλέ και χαρτζιλίκι.
Γιατί, αν το δεις ψυχρά λογικά και δεν έχεις ψώνιο με τον ήχο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να επενδύσεις τον χρόνο σου και τις γνώσεις σου σε ένα industry όπου κάνουν "καριέρα" άσχετα λαμόγια όπως ο αλκοολικός ο Curl και μηχανικοί που δεν ξέρουν τι είναι το feedback, ενώ με τις πραγματικές μορφές (βλ. Cordell, Self, Toole, Hawksford, Wurcer etc.) δεν ασχολείται κανείς...

Για όλα φταίει ο Κογιας.-

Reaction score
1.720

μπα, ούτε στους μικρους δε διπλασιάζει απο τα 8 στα 16 ωμ, σύμφωνα βέβαια με τα στοιχεία του κατασκευαστή... Δε το καταλαβαίνω πληρως, αλλά από την άλλη δεν έχω δει και αναλυτικές μετρήσεις των εν λόγω ενισχυτών σε διαφορετικά φορτία, κ πολλές φορές οι επεξηγήσεις κρύβονται στα ψιλά γράμματα... κι εν πάσει περιπτώσει, για να σου δώσω το στίγμα της σκέψης μου, η φίρμα αναφέρει ισχύ κλιπαρίσματος, το απόλυτο όριο δηλαδή, σα να λέμε ....μουσικά βατ. Σου είπα, οι επεξηγήσεις κρύβονται συχνά στα ψιλά γράμματα...

Αλλαγή θέματος: με γειές βρε! Καλά παίζουν τα παγακια; για πες πρώτες εντυπώσεις!
κρατα μονο οτι αν επαιζε στο οριο τις λυχνιες εξοδου θα επαιρνε στην καλυτερη των περιπτωσεων χ2!! για λογους ασφαλειας δεν τις ζοριζει!!! και πολυ καλα κανει!!!

Reaction score
8.905

Λέω εγώ τώρα... μήπως κάποια “θέματα” που αναφέρθηκαν ως προς το ηχητικό αποτέλεσμα... προέρχονται από την πηγή (πικάπ)? και όχι από ηχεία – ενισχυτικά... Πχ. κάποιο λάθος σετάπ στην κεφαλή – συνέργεια με το φόνο κλπ... η και από τα καλώδια...*

* αυτά μερικές φορές δουλεύουν σαν ματζούνια... Οι Κορίνθιοι φίλοι μου (Βλάσης - Μάνος) έχουν κάνει διατριβή...:rolleyes: :tongue:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon