Pioneer sc LX 81 VS Yamaha RXV 3900

meganers

Guest
Reaction score
32
Καλημέρα σε όλη την παρέα.
Βλέποντας στον λίγο χρόνο που παρακολουθώ τον χώρο εδώ πως υπάρχουν αξιόλογοι γνώστες στα του ηχου, ρωτάω για αυτούς τους δυο πολυκαναλους, ναι είναι κάπως περασμένοι , αλλά αν θέλατε να επιλέξετε έναν από τους δυο, ποια θα ήταν η επιλογή σας, και γιατί.

εχω ήδη έναν RXV 661 τον όποιον θέλω να δώσω και δεν ξέρω ποιον να επιλέξω μιας και υπάρχουν και οι δυο σαν μεταχειρισμενοι.
Στα του πολυκαναλου όλοι περίπου ίδιοι είναι, όποτε δεν το αναφέρω αυτό.
Μοναδική προυποθεση (απαίτηση ) ποιος από τους δυο ικανοποιεί σε στέρεο απόδοση, η καλύτερα ποιος πλησιάζει το δικαναλο;
Ευχαριστω.

Reaction score
8.998
Καλησπέρα meganers,
O Yamaha 3900 έχει τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά με τον Yamaha dsp Z7 που έχω εγώ.
Μετά από κάποιες αλλαγές AV ενισχυτών που έχω κάνει, κατέληξα προς το παρόν σε αυτόν.
Και στο δικάναλο και στο πολυκάναλο παίζει καταπληκτικά, φυσικά είναι τι ηχεία διαθέτεις !!
Εγώ έχω κάποια Klipsch.
Τώρα για τον Pioneer δε τον έχω ακούσει αλλά από γνώμες κάποιων που τον έχουν λένε ότι στο πολυκάναλο είναι πολύ καλός, αλλά στο δικάναλο δεν μένουν ευχαριστημένοι.
Πάντως να ξέρεις παίζουν μεγάλο ρόλο και τα ηχεία.
Για να μη σε κουράζω η γνώμη μου προς τον Yamaha.

meganers

Guest
Reaction score
32
Καλησπέρα meganers,
O Yamaha 3900 έχει τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά με τον Yamaha dsp Z7 που έχω εγώ.
Μετά από κάποιες αλλαγές AV ενισχυτών που έχω κάνει, κατέληξα προς το παρόν σε αυτόν.
Και στο δικάναλο και στο πολυκάναλο παίζει καταπληκτικά, φυσικά είναι τι ηχεία διαθέτεις !!
Εγώ έχω κάποια Klipsch.
Τώρα για τον Pioneer δε τον έχω ακούσει αλλά από γνώμες κάποιων που τον έχουν λένε ότι στο πολυκάναλο είναι πολύ καλός, αλλά στο δικάναλο δεν μένουν ευχαριστημένοι.
Πάντως να ξέρεις παίζουν μεγάλο ρόλο και τα ηχεία.
Για να μη σε κουράζω η γνώμη μου προς τον Yamaha.
και εγώ για εκεί καταλήγω μιας και έχεις και την δυνατότητα της απλότητας χειρισμών στο Yamaha συν της άλλης.
Τα ηχεία μου αυτά είναι στα 240watt και παίζουν καλά μετά από κάποιες τελευταίες παρεμβάσεις στο κροσοβερ .

Last edited by a moderator:

meganers

Guest
Reaction score
32
Είναι 2 8ιντσα ναι, Spicom και παίζουν στα 4 ΩΜ.
Με ευαισθησία κοντά στα 92 db
Μια χαρά παίζει με τον μικρό Yamaha αλλά έλα μου ντε που θες και άλλο....και άλλο...ως συνήθως .

Reaction score
8.998
Φίλε meganers, το έχω πάθει και εγώ ακόμα τρώγομε με τα ρούχα μου, αλλάζεις μηχανήματα, ηχεία και συνέχεια δεν είσαι ευχαριστημένος, άστα να πάνε.
Εχεις κεντρικό, surround και sub ??

meganers

Guest
Reaction score
32
Ναι φίλε μου δεν τίθεται θέμα σε επίπεδο κινηματογραφικού περιοεχομενου.
Εκεί είναι όλα καλά.
Απλά θέλω ένα κομμάτι ναι παίζει καλά και στα δυο.
Είμαι ήδη ξαναλέω αρκετά ευχαριστημένος με το τον 661 όπου τον θεωρώ πολύ πιο τίμιο από.
Marantz Sr 5004, Marantz sr7400, Denon avr1908 , Yamaha rxv 661 και φυσικά από τον προτελευταίο pioneer sc 2023 που είχα.
Πάντα σε στέρεο ακροάσεις .
Αν πάρω ένα παραπάνω 20% με τον 3900 που ήδη μίλησα με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και τον έκλεισα θα είμαι οκ.
Άλλωστε ήταν κομμάτι του 1500χιλαρικου όποτε περιμένω το κάτι παραπάνω.
Επίσης εχω και δικαναλο στερεοφωνικό το οποίο εχω στην άκρη .

Reaction score
8.998
Όντως το πρόβλημα με τους AV είναι ο δικάναλος ήχος, ο καλύτερος συνδυασμός είναι προ+τελικό αλλά είναι ακριβός.
Υπάρχει λύση αν θέλεις καλύτερο στέρεο ήχο ένα δικάναλος τελικός class AB για πιο ποιοτικό ήχο η ενα class D για πιο πολύ ένταση.

meganers

Guest
Reaction score
32
Τα γνωρίζω αλλά ξεφεύγεις πολύ, και αλλαγές στο έπιπλο , μπριζες καλώδια τηλεκοντρολ κλπ κλπ....
Γιαυτο έψαχνα ένα καλο κομμάτι που να τα κάνει όλα, η σχεδόν όλα.
Ελπίζω να με καλύψει ο 3900 .....ελπίζω.
Ευχαριστω φίλε Μιας και είσαι ο μόνος που έγραψε όσα έγραψε.

Reaction score
8.998
Εγώ σε ευχαριστώ για την επικοινωνία μας.
Ότι θέλεις πάντως μπορείς να με ρωτήσεις και με προσωπικό μήνυμα.
Στο site μπορείς να περιγράφεις το σύστημα σου αν θέλεις, μήπως χρειαστείς και άλλες γνώμες.
Το δικό μου σύστημα υπάρχει σε ένα thread με την ονομασία ( Παρουσίαση του και του δικού HOME CINEMA ) με κάποια λάθη γραφής στη επικεφαλίδα !!

Reaction score
2.195
Επειδή στα μεταχειρισμένα παίζει ρόλο και η αξιοπιστία Yamaha δαγκωτό. Δεν παθαίνουν τίποτα!

meganers

Guest
Reaction score
32
Καλο μήνα.
Είμαι ένα κλικ για την αλλαγή από τον YAMAHA RXV 661 στον RXV 3900 και είμαι προβληματισμένος πολύ φοβούμενος μην κάνω καμία πατάτα και το τονίζω μήπως μπορεί κάποιος από τους τόσους γνώστες εδώ να βοηθήσει.
Εγώ από όσα ξέρω ,βλέπω την μόνη διαφορά στην ισχύ , όπου ο μεγαλύτερος έχει παραπάνω 50 watt στο κάθε κανάλι.
Άλλες διάφορες σε απόκριση συχνοτήτων η σε ευαισθησίες τα βλέπω ίδια ( από τα λίγα που ξέρω ).

Ο λόγος της αλλαγης είναι εάν και εφόσον ο μεγαλύτερος θα μπορεί λόγω ρευμάτων και τροφοδοτικων να μου δώσει το κάτι παραπάνω σε χαμηλή ισχύ και όχι σε δυνατές εντάσεις.
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός με το συμπάθειο αλλά θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος με βοηθήσει μιας και αύριο είναι να κάνω την αλλαγή .
Ευχαριστω θερμά περιμένω από κάποιον μια βοήθεια.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.573
Ο λόγος της αλλαγης είναι εάν και εφόσον ο μεγαλύτερος θα μπορεί λόγω ρευμάτων και τροφοδοτικων να μου δώσει το κάτι παραπάνω σε χαμηλή ισχύ και όχι σε δυνατές εντάσεις.
Χλωμό κατά τη γνώμη μου.

Reaction score
15.543
γιατι δεν παιρνεις εναν τελικο ?
....δεν εχει εξοδο για τελικο ο 661 ?

meganers

Guest
Reaction score
32
Έχει κανονικά έξοδο απλά έλεγα να αποφύγω , αν και μόνο έτσι θα έβλεπα διάφορες το ξέρω....γαμωτο.

Reaction score
8.998
Καλησπέρα meganers,
Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ του Yamaha 661 με τον 3900.
Ο 3900 είναι ανώτερος να οι λόγοι :

O 661 είναι 90 watts x 7 into 8 ohms (20-20,000 Hz) at 0.06% THD, και τα φορμά ήχου είναι Dolby® Digital EX, DTS-ES®, DTS Neo:6, Pro Logic® IIx, and DTS 96/24 processing και 11,5 κιλά μηχάνημα.

Το 3900 είναι 140 watts x 7 into 8 ohms (20-20,000 Hz) at 0.04% THD και τα φορμά ήχου Dolby® TrueHD, DTS-HD™ Master Audio, Dolby® Digital Plus, DTS-HD™ High Resolution Audio, Dolby® Digital EX, DTS-ES™, Pro Logic® IIx, DTS Neo:6, and SRS Circle Surround II decoding και διαθέτει και καλύτερο chip εικόνας στα 1080p της Anchor Bay PReP™ and VRS™ video processing και 17,5 κιλά.
Άσε που πιστεύω θα διαθέτει καλύτερα preout αν θελήσεις αργότερα για τελικό.

meganers

Guest
Reaction score
32
Τα νούμερα όλα αυτά είναι καλά, αλλά το θέμα είναι ποσά από αυτά φτάνουν στα αυτιά.
Εδώ είναι το θέμα φίλε μου.
Μίλησα από χτες με δυο γνωστούς of the record και μου είπαν πεταμένα λεφτά θα ρίξεις....
Και το τονίζω σε ακροάσεις stereo γιατί στο πολυκαναλο όλοι περίπου ίδιοι είναι.
Τώρα φόρμα εικόνας και περαιτέρω τεχνολογίας όχι δεν με ενδιαφέρουν.

Reaction score
15.543
παντως, απο τους δυο που εθεσες ο πρωτος ειναι πιο δυνατος....

........νομιζω ομως οτι εσυ θελεις ισοσταθμιση για να ακουσεις απο χαμηλες εντασεις ωραια, περαν της οδηγησης.

ποσα διαθετεις για αγορα AV ;

meganers

Guest
Reaction score
32
Αν εννοείς εκουαλαιζερ με την απολύτως καμία....μόνο φλατ ακούω.
Τον 3900 Τον εχω βρει σε κατάσταση άριστη στα 300 ευρώ.
Ξέρω σας εχω ζαλίσει αλλά θα ακουστεί περίεργο , αλλά οι πρώτης γενιάς AV έπαιζαν δυνατά σε δικαναλο.
Εχω δώσει του μικρού μου γιου ένα teac AGV 8500 στο δωμάτιο του , όπου τον είχα παλιά στο σαλονι μου και με ρυθμισμένη ένταση στο 4 η 5 κάναμε ένα σωρό γιορτές και πάρτυ , είχαν δύναμη από χαμηλά έπαιζαν σαν κλασικοί δικαναλοι , αλλά ναι δεν συμβαδίζουν σε τεχνολογία Eδω και χρόνια .
Ένς τέτοιο ψάχνω να μην είναι άδειος σε χαμηλές εντάσεις και να μην χρειάζεται να πας λίγο πριν το 0db για να πεις ακούω....
Σίγουρα αυτός που εχω με ένα τελικό θα ήταν οκ, αλλά δεν χωράει στο έπιπλο, θα πρέπει να πάρει δρόμο το κεντρικό το οποίο αισθητικά δεν θα εχω που να το βάλω μετά....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.987
Members
38.274
Νεότερο μέλος
Triumph