Pioneer Vsx-ax5ai-s: αξίζει η αγορά του??

A

Anonymous

Guest
Καλησπέρα, χρονια πολλά σε όλους και...καλώς σας βρήκα

Είμαι σχετικά νέος στο άθλημα του home-cinema και θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής:

Βρήκα τον Pioneer VSX-AX5AI-S σε τιμή λιώμα (κάτω από 700 ευρώ) και το σκέφτομαι να τον πάρω...ξέρω ότι είναι παλιό σχετικά μοντέλο (αρχές 2005) και ότι μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά ο αντικαταστάτης του VSX-AX4AI-S γι αυτό και ζητάω την γνώμη σας...στην τιμή αυτή αξίζει τα λεφτά του?? Τι θα ΄χασω σε σχέση με το νεότερο μοντέλο ή άλλα μοντέλα της κατηγορίας αυτής??

Ευχαριστώ

Μιχάλης

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Εξαρτάται για τι δουλειά τον θέλεις...

Ποιο είναι το υπόλοιπο σύστημα?
Πόσο μεγάλος ο χώρος σου?
Ποια η χρήση του (αποκλειστικά home cinema ή και για μουσική)???
Μέχρι πόσα μπορείς να διαθέσεις για το μηχάνημα???

Reaction score
0
Υπόλοιπο σύστημα...

HITACHI PD7200
Sony RDX1010
HTPC
και...ηχεία ψάχνω ακόμα (η B&W MT20 ή Crystal Audio THX-D με 10SUB)

χρήση 80% home cinema 20% μουσική (κυρίως rock)

Ο χώρος μου...σαλόνι 4 Χ 5

το πόσα τον βρίσκω σας το έχω πει ήδη (κάτω από 700 ευρώ) αλλά πρέπει αύριο πρωί να πω ναι ή όχι...

Γι αυτό θα εκτιμούσα την άποψη σας...

Ευχαριστώ

Μιχάλης

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Η τιμή που τον βρήκες είναι αρκετά ελκυστική και το μόνο πράγμα που μπορώ να πώ ότι του λείπει, είναι μια σύνδεση HDMI με δυνατότητα μετατροπής αναλογικού σήματος σε ψηφιακό, για να εκμεταλλευτείς πλήρως την TV σου.

Αν αυτό δεν σε πειράζει αγόρασέ τον. Σε καλύπτει απ' όλες τις πλευρές...

Reaction score
0
Αν δεν κάνω λάθος αυτό το έχει το dvd recorder της Sony (το 1010)...σωστά??

Σ ευχαριστώ για την απάντησή σου...

ο Pioneer κάνει conversion μέσω των component video out?? η upscaling?? ή δεν ξέρω τι λέω ο καημένος??

Όσο για τα ηχεία τι λέτε??

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Το Sony έχει HDMI έξοδο (νομίζω). Απλά κάποιοι πιο Τπρόσφατοι a/v ενισχυτές μετατρέπουν και τα αναλογικά σήματα (component, s-video, composite) σε HDMI. Έτσι έχεις
α) καλύτερη ποιότητα σήματος
β) απλούστερες συνδέσεις

Δεν γνωρίζω αν ο Pioneer έχει δυνατότητες upscaling. Λογικά άτι τέτοιο θα πρέπει να το ψάξεις στο manual

http://www.service.pioneer-eur.com/peeservice/instrmanuals.nsf/0/57C750BDB8F6D38DC1256EE5002B9B10/$File/ARB7308_VSX-AX5Ai-S.pdf

Reaction score
0
Σ ευχαριστώ για τον χρόνο σου...το sony έχει hdmi έξοδο με δυνατότητα upscaling...συμφωνα πάντα με το τελευταίο hitech...

Μάλλον ναι θα πω αύριο στην αγορά του...για να δουμε τι θα κάνουμε και με τα ηχεία...

Reaction score
0
Βρήκα ένα κομμάτι από γνωστό μου κατάστημα ηλεκτρονικών εδώ στο Ρέθυμνο...μου είπε ότι του το έδωσαν από την αντιπροσωπεία σε τόσο χαμηλή τιμή μαζί με κάτι άλλες συσκευες επειδή τους κάνει μεγάλο τζίρο....

Reaction score
0
Εγω που τον εχω ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Για home cinema ειναι μια χαρα
και για τον χωρο που εχεις δεν νομιζω να τον δουλευεις πανω απο -18db

Reaction score
0
thanks babilon για την απάντηση...

Τελικά αποδείχθηκε ότι ο πωλητής στο κατάστημα μιλούσε για τον ax5i και όχι για τον ax5ai...Μήπως μπορεί κάποιος να μου διευκρινήσει τι διαφορές έχουν μεταξύ τους και εάν συνεχίζει να είναι συμφέρουσα αγορά για τα περίπου 700 ευρώ που μου ζητάνε??

Υπάρχει περίπτωση να του έχει στείλει η αντιπροσωπεία ax5i καινούριο?? Θέλω να πω είναι ακόμα παλαιότερος ενισχυτής από τον ax5ai και μου φαίνεται περίεργο να υπάρχει ακόμα σε stock στην Intersys...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
halkiad(υποθετω Χαλκιαδακης , ετσι? :wink: ) πες μας εαν θες το μικρο σου ονομα και εαν εισαι μεσα απο το Ρεθυμνο διοτι ειμαστε...κοντοχωριανοι :wink:

Reaction score
0
Ουπς....γειά σου σύντεκνε......

Σωστά υπέθεσες για το επώνυμο...το όνομα μου είναι Μιχάλης και είμαι μέσα από το Ρέθυμνο...

Εσύ?? μετανάστης από την μαμά πατρίδα (Κρήτη)??

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Φιλε halkiad
Τον ίδιο ενισχυτή εχω και εγω.
Οι pioneer έχουν κάνει βήματα μπροστά. Αυτό είναι αλήθεια και αποδεκτό από όλους.
Μετα από τους denon και Yamaha για μένα είναι ο αμέσως καλύτερος.
Ο vsx 1015 s θα σε καλύψει από…
Α) ΗΧΟ (7 κανάλια επι 150 watt Διαβάζει και αποκωδικοποιεί όλα τα νεα format ηχου dolby ex και dts es δηλ τα 6.1 και προσωπικά τον κρίνω αρκετα ικανοποιητικό και στην μουσική.
Β) Στην τσέπη γιατί για να πάρεις κάτι αντίστοιχο θες πάνω από 1.200 ευρω.
Γ) Σε διάφορες λειτουργίες. Αμα εχεις και pc ο pioneer υποστιριζει windows media.
Eχει προδιαγραφές thx και πολλές πλούσιες συνδέσεις στο πισω μερος του. Εκει είναι όλα τα λεφτα…

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως…
Το μοντέλο αυτό δεν εχει hdmi !!!
To πρόβλημα λοιπόν θα είναι ότι μετα από 2 χρόνια (όπως το βλεπω εγω) Δεν θα μπορεις να ακουσεις τα καινούργια format ηχου οσο αφορα τις ταινιες.
Αυτά τα format θα περναν μονο από το καλωδιο hdmi. Αλλα ακομα και τον υπάρχον ηχο που έχουμε, λενε ότι αμα τον ακουσεις μεσα από hdmi καλωδιο και όχι από coaxial συνδεση, θα είναι πιο διαυγές και κρυστάλλινος. (η διαφορά αυτή στην απόδοση του ηχου μεσο hdmi εντοπίζεται στην μεταφορα του ηχου που μπορει να μεταφερθει σε περισσοτερα bit) Ετσι απλα το εξηγώ και εγώ όπως το εχω διαβάσει. Μεσα στο forum σιγουρα θα μπορέσεις να διαβάσεις περισσότερες πληροφορίες για αυτό.
Και να μην παραληψω και την ανεση που προσφερει ενας hdmi av σε ότι αφορα τις συνδεσεις. Θα έχεις dvd συνδεμένο στον av σου με ένα καλώδιο hdmi και από εκει ένα άλλο στον δέκτη σου.
Ενώ τωρα εχουμε το dvd συνδεμενο με τον av μεσω coaxial για ηχο και συνδεμενο με hdmi στην οθονη μας για εικονα.

Σημερα οι hdmi av κοστιζουν από 1.500 και πανω.
Σε 2 χρονια η τεχνολογια hdmi θα εχει επεκταθεί με αποτέλεσμα να έχουν πέσει οι τιμες. Η επιλογη είναι δικια σου...

HomeCinema VS Cinema 1-0

H

HomeCinema-Maniac

Guest
OOPSSSSS !!!!
Sorry.
Mολις ειδα οτι δεν εχουμε τον ιδιο pioneer αλλα δεν
πειραζει... Αυτα που αναφερα για το hdmi ισχυουν μιας και ουτε ο Pioneer Vsx-ax5ai-s εχει !!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88