QBox HD - DuoLabs ...Mega Review...

Reaction score
1
Απάντηση: QBox HD - DuoLabs ...Mega Review...

Το κακο ειναι βεβαια οτι μαλλον ο δεκτης δεν ειναι ετοιμοπαραδοτος ακομα ....
Τον εχω παραγγειλει πριν 8-10 μερες ,ακομα δεν μου ηρθε και κατα τα λεγομενα καποιων admin στο forum της duolabs ακομα τεσταρουν τα firmware και το software , θα ειναι δε ετοιμος για παραδοση περιπου σε ενα μηνα ....
Η τακτικη βεβαια της duolabs να μην απαντα σε κανενα email αυτων που παρηγγειλαν και οι οποιοι ρωτανε ποτε θα παραλαβουνε , δειχνει απαραδεκτη
Αny way ..θελω να πιστευω οτι αξιζει η αναμονη ....

Reaction score
13

Το κακο ειναι βεβαια οτι μαλλον ο δεκτης δεν ειναι ετοιμοπαραδοτος ακομα ....
Τον εχω παραγγειλει πριν 8-10 μερες ,ακομα δεν μου ηρθε και κατα τα λεγομενα καποιων admin στο forum της duolabs ακομα τεσταρουν τα firmware και το software , θα ειναι δε ετοιμος για παραδοση περιπου σε ενα μηνα ....
Η τακτικη βεβαια της duolabs να μην απαντα σε κανενα email αυτων που παρηγγειλαν και οι οποιοι ρωτανε ποτε θα παραλαβουνε , δειχνει απαραδεκτη
Αny way ..θελω να πιστευω οτι αξιζει η αναμονη ....
Χτες στην έκθεση τον είδα για πρώτη φορά από κοντά αλλά δυστυχώς δεν ήταν σε λειτουργία.
Επίσης πρέπει να ήταν από τα πρώτα δείγματα διότι δεν είχε τις θύρες εξαερισμού όπως αυτό που έχουμε για δοκιμή στο AVsite.
Και μου είπε ο υπεύθυνος στο περίπτερο ότι θα το αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα αλλά ....σε ένα μήνα από τώρα διότι το firmware έχει κάποια λαθάκια.

Άντε να δούμε :107:

Reaction score
0
Πανο,
Διαβασα και σε αλλο thread οτι θα εχεις την δυνατοτητα συντομα να συγκρινεις και αλλους HD δεκτες... αλλα δεν μας ειπες για το QBox:
"...., με αυτο το image που τρέχει ακόμη δεν εχει ενεργοποιηθεί το 10 το καλό, που είναι το Diablo cam.
Για να δούμε, για να δούμε..."

Τελικα με το καινουργιο image, η Diablo δινει φως η οχι.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Re: QBox HD - DuoLabs ...Mega Review...

Πανο,
Διαβασα και σε αλλο thread οτι θα εχεις την δυνατοτητα συντομα να συγκρινεις και αλλους HD δεκτες... αλλα δεν μας ειπες για το QBox:
"...., με αυτο το image που τρέχει ακόμη δεν εχει ενεργοποιηθεί το 10 το καλό, που είναι το Diablo cam.
Για να δούμε, για να δούμε..."

Τελικα με το καινουργιο image, η Diablo δινει φως η οχι.
not yet... :144:

Reaction score
12

για να σου λύσω την περιέργεια φίλε dimitris2003, σου παραθέτω μερικά στοιχεία διαφοράς τους...

- Εχει ΤΡΙΑ tuner σε SLOT, δλδ. μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε κάρτα για επίγεια, δορυφορικά ή καλωδιακά και να παίζουν όλα, ο 800αρης έχει μόνο ΕΝΑ ενσωματωμένο.
- Εχει ενσωματωμένη DIABLO CAM, o 800αρης δεν...
- Εχει 1 GB εσωτερική μνήμη FLASH για IMAGES, o 800αρης αστα...
- Εχει 2 εισόδους για smatcards, o 800αρης μία...
- Εχει 2 CI , ο 800αρης ΚΑΝΕΝΑ...
- Εχει ενσωματωμενη κάρτα WiFi , ο 800αρης :121:...
- Εχει παραλληλη εγγραφή πολλών καναλιών, ο 800αρης...
- Εχει HDMI v.1.2 για ήχο και εικόνα HD, ο 800αρης DVI...
- Εχει έγχρωμη οθόνη 2,2 inches TFT με 65536 colors , ο 800αρης μονοχρωμη OLED...
- Eχει βοηθητικό συνεπεξεργαστη για περισσότερες λειτουργίες...
...και το βασικότερο ... ΔΕΝ ΖΕΣΤΕΝΕΤΑΙ... παραμένει χλιαρός.
Εχει επίσης μπροστά LED touch display για ολες τις λειτουργίες και εφφέ πολλά , αλλά αυτά σε οποιον αρέσουν.

Τωρα οσον αφορά το software τρέχει ENIGMA II και όλα τα plugins που κυκλοφορούν, εχει επίσης μεγάλη υποστήριξη και βγαινει απο την Duolabs, γνωστη για τα περιβόητα CAS interface, DIABLO cam κλπ...
Εγω θα τον σύγκρινα μόνο με τον 8000 αλλά εκείνος κοστίζει 1000 ευρώ...!!! και εκεί το συζητάμε...

Αυτοί είναι οι λόγοι, πιστeυω να σου έλυσα την απορία... :126::109:
Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω για την απάντηση.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το πρώτο που αναφέρεις, αλλά με μια διευκρίνιση. Μπορεί να πάρει δεύτερο δορυφοριικό Tuner? (ή μόνο γίνεται συνδιασμός επίγειου με δορυφορικό ή καλωδιακό?)
Επίσης στα πολύ extra είναι και το WiFi (transfer speed 300Mb/sec ισχύει?) για όποιον το χρειάζεται.
Για όλα τα άλλα έχουν βρεθεί λύσεις για τον 800άρι.
Emus υποστηρίζει ? όπως cccam?
Επίσης, μπορεί να εγκατασταθεί οποιοδήποτε λογισμικό enigma2, όπως nablilo, newnigma κ.λπ.?
Ευχαριστώ.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω για την απάντηση.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το πρώτο που αναφέρεις, αλλά με μια διευκρίνιση. Μπορεί να πάρει δεύτερο δορυφοριικό Tuner? (ή μόνο γίνεται συνδιασμός επίγειου με δορυφορικό ή καλωδιακό?)
Επίσης στα πολύ extra είναι και το WiFi (transfer speed 300Mb/sec ισχύει?) για όποιον το χρειάζεται.
Για όλα τα άλλα έχουν βρεθεί λύσεις για τον 800άρι.
Emus υποστηρίζει ? όπως cccam?
Επίσης, μπορεί να εγκατασταθεί οποιοδήποτε λογισμικό enigma2, όπως nablilo, newnigma κ.λπ.?
Ευχαριστώ.
Μπορεί να πάρει μέχρι τρία tuner, ότι και να είναι αυτά. Ειναι plug & play.
To WiFi κοστίζει επιπλέον 50 ευρώ και είναι εξτρα όντως γιατι δεν το χρειάζονται όλοι. Ειναι 802.11n, στα 300 Mbps, γιαυτό έχει και τρείς κεραίες.
Μπορεί να εγκατασταθεί οποιοδήποτε λογισμικό Enigma2, τωρα για το Nabilo kai to Newnigma δεν τα εχω τεστάρει , όμως κάποιοι μέσα στο Ιντερνετ το έκαναν και παίζει, να το δώ και εγώ, αλλά το φορουμ του Nabilo είναι κλειστό για νεες εγγραφές.
Cccam αργότερα λένε, αλλά καποια άλλα τρέχει ήδη όπως incubusCamd & Μbox...

Reaction score
12

Και μόνο για τα tuner αξίζει τα λεφτά του.
Αρνητικό βέβαια είναι ότι δεν υποστηρίζει το cccam ακόμα, οπότε για πειράματα δεν είμαι έτοιμος ακόμα (ανάλογα βέβαια την χρήση που το θέλει ο καθένας μας)

Ευχαριστώ.

(κουμπί Thanks γιατί δεν υπάρχει στο forum?)

Reaction score
0

Oι DREAMBOX οφείλουν την επιτυχία τους στην τρομερή υποστήριξη ανεξάρτητου λογισμικού από τις διάφορες ομάδες.
Αν τα πάει καλά σε αυτόν τον τομέα ο Q-BOX έχει τύχη.
Ειδάλλως θα έχει την τύχη κάποιων άλλων μνηστήρων (kathrein -
ipbox κλπ).
Το ότι τρέχει E2 από την αρχή είναι κάτι το ενθαρυντικό.
Μόνο έτσι θα σπάσει και το μονοπώλιο της dream Multimedia, που χρυσοπουλάει τους δέκτες της.
Από hardware πάντως σκίζει !:111:
έτσι είναι!!
θα ανεβάσω ένα φωτό από άλλον δεκτη και θα θέλω να μου πείτε τι διαφορα έχει με αυτό που βλέπουμε στον Q Box, με αλλωνών logizmiko πουλάμε δεκτες !!
στο domo του andagonizmou εμείς η αγοραστές έχουμε οφειλή.
το enigma 2 έτσι για ενημέρωση είναι logizmiko τις dream multimidea .
μην νομίζετε ότι τη το αφήσει έτσι το θέμα, θυμηθείτε το time bomb στους κλώνους 500.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Ζωη μην ξεχνάς ότι μιλάμε για ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό δέκτη απο τον Dreambox.
Δεν είναι ούτε κατα φαντασία του κλώνος, τον ξεπερνάει κατα πολύ στα τεχνικά χαρακτηριστικά ο Qbox τον Dreambox.

Οι time bombs αφορούν ΜΟΝΟ κλώνους.

Το λογισμικό Enigma 2 είναι ΜΟΝΟ το front end του δέκτη, δεν είναι λειτουργικό είναι MIDDLEWARE, δηλαδή ενδιαμεσο , κάτι σαν επιφάνεια εργασίας...
Το Firmware γραφτηκε απο την DuoLabs και ΜΟΝΟ για αυτον τον δέκτη.

Μην ξεχνάς επίσης ότι μπορεί όλοι οι δέκτες τέτοιου τύπου να είναι LINUX, αλλά ο KERNEL , (δηλ. ο πυρήνας του λογισμικού) είναι γραμμένος για ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ.

Αλλον φοράει ο Dreambox ( MIPS ) και άλλον ο QBox HD (STI).
Καμμιά σχέση δηλαδή.

Εαν θέλεις να δείς ΚΛΩΝΟΥΣ ρίξε μια ματιά σε αυτο εδώ το θέμα...

" εσείς τι DREAMBOX 800 έχετε? original ή κλώνο ? "

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=61949

και κάτι άλλο το Enigma 2 ( όπως και το 1 ) δεν είναι ακριβώς της Dreambox αλλά απο ανεξάρτητη ομάδα που το έγραψε για τους dreambox.
Οπως επίσης έχουν γραφτεί και άλλα απο άλλες ομάδες όμως Newnigma κλπ...

Τωρα για το Enigma ή κάποιο αντίστοιχο middleware που είναι γραμμένο σε γλώσσα C++ , κυκλοφορούν διάφορα plugins που του δίνουν εξτρα δυνατότητες , όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον Firefox...

Επισυνάπτω και μέρος e-mail που έλαβα απο την DuoLabs...

Ερ. The receiver runs the ENIGMA 2, that means support and plays all the plugins for that OS?
Απ. Enigma 2 is not an OS but a middleware. Almost all that is running for ST platform based on Linux and SH4 is supported. DM800 is having Broadcom chip = not supported. Kathrein and IPbox are compatible.

Ερ.: ο δέκτης τρέχει ENIGMA II, αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζει και παίζει όλα τα plugins για αυτό το λειτουργικό ?
Απ.: το Enigma 2 δεν είναι λειτουργικό, αλλά middleware (κάτι σαν περιβάλλον εργασίας δλδ.). Σχεδόν οτιδήποτε τρέχει για την πλατφόρμα ST (επεξεργαστής) βασισμένο σε LINUX και SH4 υποστηρίζεται. Ο DM800 έχει Broadcom chip και δεν υποστηρίζονται αυτά που είναι γραμμένα για αυτόν (διαφορετικό περιβαλλον εργασίας) . Για τους Kathrein and IPbox είναι συμβατά.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Παρεπιμτόντως κυκλοφόρησε καινούργιο update...

20/03/2009
Changes:
- WiFi is can now be configured and used.
- Volume contol fixed.
- Stabdby fixed.

και ξέρετε τι σημαίνει το WiFi... έρχεται σε λίγες ημέρες το module...

GDK

Reaction score
0

καλησπερα!
σημερα εγινα νεο μελος του forum. θελω να παρακολουθω τις εξελιξεις του q-box hd.
αλλα και οτι αλλο δει το ματι μου και μου αρεσει!
Πανο εκανες ωραια παρουσιαση για τον q-box hd.
καλο βραδυ!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

καλή σου μέρα GDK και καλως ηλθες στην παρέα μας...

Stay tuned και ερχονται πολλά ακόμη για τον QboxHD...

Reaction score
1

Οπως ειχα αναφερει παραπανω ειχα παραγγειλει τον δεκτη απο την duolabs αλλα παρατηρησα οτι ενω μου χρεωθηκε η καρτα μου με το ποσο της παραγγελιας την 05/03/09 οταν και εκανα την παραγγελια μετα απο ενα πενθημερο η καρτα πιστωθηκε με το ιδιο ποσο , γεγονος που σημαινει οτι μαλλον θα καθυστερησει ακομα ο δεκτης....
Κριμα γιατι ειχα μεγαλη διαθεση να πεσει στα χερια μου και να τον κανω φυλο και φτερο ;-)) Χμμμ το "κακο" ειναι οτι η ορεξη δεν μου εφυγε και αρχισω να προσανατολιζομαι στον DM 8000 !!!... Επι πλεον απ οτι εχω διαβασει και στα διαφορα forum αλλα και απο δικη μου διαπιστωση ,η Duolabs εχει αργα αντανακλαστικα , και δεν φημιζεται για το support της .... ή μηπως ειμαι καπου λαθος ???
Ευχαριστω

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

φίλε molivos, δεν ξέρω τι να πώ...

Η Duolabs δεν φημίζεται για τετοιου είδους καθηστερήσεις.
Πιθανώς να άλλαξε πολιτική στη λιανική και να τα περνάει μέσω dealer ? Δεν το ξέρω.

Πάντως θα στείλω εκ νέου μύνημα στις πωλήσεις για το θέμα αυτό και θα περιμένω απάντηση...
Τωρα εαν βιαζεσαι τόσο πολύ... τον AZBox HD Elite που παρουσιάζω σε αυτη την κατηγορία τον είδες?

Reaction score
1

φίλε molivos, δεν ξέρω τι να πώ...

Η Duolabs δεν φημίζεται για τετοιου είδους καθηστερήσεις.
Πιθανώς να άλλαξε πολιτική στη λιανική και να τα περνάει μέσω dealer ? Δεν το ξέρω.

Πάντως θα στείλω εκ νέου μύνημα στις πωλήσεις για το θέμα αυτό και θα περιμένω απάντηση...
Τωρα εαν βιαζεσαι τόσο πολύ... τον AZBox HD Elite που παρουσιάζω σε αυτη την κατηγορία τον είδες?
Πανο ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου... Με προλαβες !!! ... αν σου πω οτι απο το πρωι εκτος απο το δικο σου , διαβαζω συνεχως review για τον ΑΖΒΟΧ ... ??? !!!! και βεβαια οι χαρες του δειχνουν πολλες ...Ακομα και οι multimedia αλλα και οι δυκτιακες ικανοτητες του ειναι εντυπωσιακες (αρκει βεβαια και καποια team να τους στηριξει)
Παντως μεταξυ των δυο θα προτιμουσα τον Qbox ....(ιδιοτροπιες ;-) )
Μαλλον θα περιμενω λιγο και θα προσπαθησω να τους παρω και εγω τηλεφωνο (την duolabs) για να δουμε ποτε επιτελους σκοπευουν να τον κυκλοφορησουν... Αν ειναι 1-2 εβδομαδες να περιμενω ...
Ευχαριστω

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Molivos περίμενε... ήρθε και αλλος, ο AB IPBox 9000 HD.

Σήμερα το βράδυ θα "πέσουν οι μάσκες" και σε αυτόν...

GDK

Reaction score
0

Καλησπερα και παλι!
θα ηθελα να πω πως ειμαι εντελως ασχετος σε θεματα οσο αφορα wifi για modules κ.τ.λ. μπορω να επικοινονισω προσωπικα με εσας κ. Πανο μεσω email η μονο απο εδω μπορω να κανω τις ερωτησεις που θελω? (ειναι πολλες!!)
σας ευχαριστω.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

καλό θα ήταν να ανοίξεις ενα καινούργιο θέμα, εαν αφορά κάτι άλλο εκτός απο QBoxHD.
Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι για τα ερωτήματα σου όσο απλοικά και εαν είναι.
Κανείς δεν γεννήθηκε με γνωσεις, όλοι τις αποκτούν.

Στις απαντήσεις συμμετέχουν όλοι... :109:
Ξεκίνα λοιπόν, θυμήσου μονο ότι να είσαι στα πλαίσια της νομιμότητας, καθότι ερωτήσεις που αφορούν παράνομο τρόπο λειτουργίας δεκτών δεν θα απαντηθούν...

GDK

Reaction score
0

αφορα και τον QBOXHD. αλλα δεν ειναι και τοσο στα πλαισια της νομιμοτητας!!
οκ.! θα παρακολουθω τα θεματα σας για να μαθαινω τα νεα του δεκτη.
σας ευχαριστω!

Reaction score
1

Molivos περίμενε... ήρθε και αλλος, ο AB IPBox 9000 HD.

Σήμερα το βράδυ θα "πέσουν οι μάσκες" και σε αυτόν...
Πανο καλησπερα ...
φανταζομαι εννοεις τον IPBOX 9000 HD release 3
Χμμμ φιλε μου ειμαι κατοχος της release 2 :126:
Πολυ καλος δεκτης με φανταστικη εικονα στα HD , λιγο στριφνος , αλλα η υποστηριξη του συνεχως αυξανει (αν τελοιοποιηθει και το enigma 2 ποιος τον πιανει)
- ( ο δευτερος μου εινα ενας Vantage 7100 απο τον οποιο ειμαι πολυ ευχαριστημενος) αλλα ειπαμε ο Qbox HD ειναι εμμονη ...:136:

E ρεεε Τι πληρωνουμαι για τις αρωστιες μας ...!!!!!!!!!!!

Ευχαριστω-να σαι καλα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.719
Members
38.483
Νεότερο μέλος
Sofronitzky