wizzy
Music is our (Supernatural) friend!
- Reaction score
- 21.420
Καλές ακροάσεις!
Η δική μου εμπειρία ειναι πως ενας μετασχηματιστης απλος ισως δουλέψει αλλά καλύτερα να φτιάξεις κατι (μιας και είσαι στο DIY) που θα εχει την δικιά του σταθερή και καθαρή κυματομορφή. Κατι σαν το project speed box, η το αντίστοιχο rega κουτάκι. Εγω πρωσοπικό χρησιμοποιώKαλημερα στη παρεα. Εχω ενα θεμα με το πικαπ . Ο μετασχηματιστης του μοτερ κανει ενα θορυβο (Buzz) και ζεσταίνεται , ασχετως αν παιζει το πικαπ , ή αν ειναι συνδεμενο. Ο θορυβος δεν μεταφερεται στα ηχεια , αλλα ακουγεται αρκετα εντονα απο τη πριζα. Σαφως και εχει προβλημα , και σαφως και θα μου το αντικαταστησουν. Απο οτι διαβασα ομως , σχεδον ολοι αυτοι οι μετασχηματιστες λιγο ή πολυ εχουν τετοια προβληματα. Αν ηταν DC θα εφτιαχνα ενα linear τροφοδοτικό και θα ελυνα το θεμα , αλλα το μοτερ δουλευει με 24V AC , πραγμα που δεν εχω ξαναφτιαξει , και φανταζομαι το ενας απλος Μ/Τ 220V - 24V δεν αρκει . Σιγουρα θα υπαρχει και καποιο κυκλωμα μετα . Εδω θελω την βοηθεια σας . Ενα σχεδιακι θα με βοηθουσε πολυ Ευχαριστω
View attachment 348389
Εγω θα πρότεινα να παει σε ενα μαγαζι με ηλεκτρονικά και να παρει εναν στυπιοθλίπτη να ειναι οπως πρέπει, και προσωπικα θα έβαζα και θερμοσυστελόμενο στα καλωδια του διακόπτη για την ψυχική μου (και οχι μονο) υγεία
Το δάπεδο δεν είναι ξύλινο, το καλώδιο ρεύματος το πέρασες απλώς από μια τρύπα της λαμαρίνας και από τον διακόπτη περνάει ρεύμα 230V. Άλλαξε το καλώδιο με τριπλό, φάρδυνε την τρύπα και βάλε της ροδέλα, πέρνα το καλώδιο μέσα από τη ροδέλα και γείωσε το κουτί, (σύνδεσε τον κίτρινο αγωγό με τη λαμαρίνα που είναι τοποθετημένος ο διακόπτης). Έτσι όπως το έκανες είναι επικίνδυνο.