Rega Planar 1 + ή Rega Planar 2 ???

Reaction score
451
Kαλημερα στη παρεα. Εχω ενα θεμα με το πικαπ . Ο μετασχηματιστης του μοτερ κανει ενα θορυβο (Buzz) και ζεσταίνεται , ασχετως αν παιζει το πικαπ , ή αν ειναι συνδεμενο. Ο θορυβος δεν μεταφερεται στα ηχεια , αλλα ακουγεται αρκετα εντονα απο τη πριζα. Σαφως και εχει προβλημα , και σαφως και θα μου το αντικαταστησουν. Απο οτι διαβασα ομως , σχεδον ολοι αυτοι οι μετασχηματιστες λιγο ή πολυ εχουν τετοια προβληματα. Αν ηταν DC θα εφτιαχνα ενα linear τροφοδοτικό και θα ελυνα το θεμα , αλλα το μοτερ δουλευει με 24V AC , πραγμα που δεν εχω ξαναφτιαξει , και φανταζομαι το ενας απλος Μ/Τ 220V - 24V δεν αρκει . Σιγουρα θα υπαρχει και καποιο κυκλωμα μετα . Εδω θελω την βοηθεια σας . Ενα σχεδιακι θα με βοηθουσε πολυ Ευχαριστω
Screenshot_14.jpg

Attachments

TGD

Reaction score
8.532
Ένα απλό πακ του εμπορίου είναι, τι να έχει μέσα; Η Rega πουλάει κι ένα καλό στα 350, που κάνει αναδημιουργία της συχνότητας με ταλαντωτή αντί να στηρίζεται στη συχνότητα του δικτύου.
Δες αυτό, αν πιάνουν τα χέρια σου:
Το ερώτημα μου είναι αν αντίστοιχα ο πυκνωτής και η αντίσταση είναι μέσα στο πακ της Rega ή κάπου στο πικάπ.

Reaction score
1.226
Kαλημερα στη παρεα. Εχω ενα θεμα με το πικαπ . Ο μετασχηματιστης του μοτερ κανει ενα θορυβο (Buzz) και ζεσταίνεται , ασχετως αν παιζει το πικαπ , ή αν ειναι συνδεμενο. Ο θορυβος δεν μεταφερεται στα ηχεια , αλλα ακουγεται αρκετα εντονα απο τη πριζα. Σαφως και εχει προβλημα , και σαφως και θα μου το αντικαταστησουν. Απο οτι διαβασα ομως , σχεδον ολοι αυτοι οι μετασχηματιστες λιγο ή πολυ εχουν τετοια προβληματα. Αν ηταν DC θα εφτιαχνα ενα linear τροφοδοτικό και θα ελυνα το θεμα , αλλα το μοτερ δουλευει με 24V AC , πραγμα που δεν εχω ξαναφτιαξει , και φανταζομαι το ενας απλος Μ/Τ 220V - 24V δεν αρκει . Σιγουρα θα υπαρχει και καποιο κυκλωμα μετα . Εδω θελω την βοηθεια σας . Ενα σχεδιακι θα με βοηθουσε πολυ Ευχαριστω
View attachment 348389
Η δική μου εμπειρία ειναι πως ενας μετασχηματιστης απλος ισως δουλέψει αλλά καλύτερα να φτιάξεις κατι (μιας και είσαι στο DIY) που θα εχει την δικιά του σταθερή και καθαρή κυματομορφή. Κατι σαν το project speed box, η το αντίστοιχο rega κουτάκι. Εγω πρωσοπικό χρησιμοποιώ

κάποια γεννήτρια σήματος > σε ενα ενισχυτή (κανονικό ηχείων, ενα φτηνό class D εχω.) > που οδηγεί ενα μετασχηματιστή 230/12, ανάποδα. Και φαίνεται να λειτουργεί καλά έτσι, αλλα το δευτερεύον τύλιγμα του μετασχηματιστή ειναι 8 Ω οπότε αυτό ειναι κάπως τυχερό.

το pro-ject που το είχα ανοίξει έκανε κατι παρόμοιο, αλλα με διαφορετικό ενισχυτή και λίγο ποιο ειδικευμένο κύκλωμα για την γεννήτρια σήματος. Έτσι μπορείς να αλλάξεις και ταχύτητα και να το πας ποιο κοντα στις 33.33, οθονουλα κλπ.

για εμένα είχε καλύτερη σταθερότητα μετρητικά το πικάπ μου.(wow&flutter) εσύ δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μετασχηματιστή γιατί το πικάπ σου παίρνει 24V και οχι 230 σαν το δικό μου που συνδέεται απευθείας στον τοίχο με μοναχα μια αντίσταση για να πεσει η τάση στα ~100V και ενα πυκνωτή οδήγησης για να γινει η διάφορα φασης και οδηγηθεί το μοτερ. Επίσης υποθετω χωρίς να ξερω στα σίγουρα πως αυτά τα πράγματα υπάρχουν ηδη στο πικάπ για να εχει ενα dc jack συν πλυν που παει το 24VAC

Last edited:

Reaction score
451
Εχω 2 ιδιους μετασχηματιστες , 12ν που φαινονται καλης ποιοτητας. Σε σειρα μου βγαζουν τα βολτ που θελω . Να τους βαλω σε ενα ωραιο κουτακι να τελειωνουμε . Θα εχω θεμα;; Χρειαζεται κατι ακομα;;
20241108_131547.jpg
20241108_131602.jpg

Reaction score
451
Τελικα ειπα να αφησω τις πατεντες και εβαλα ενα Μ/Τ σε ενα μεταλικο κουτακι , και ενα διακοπτη , και παιζει τελεια . Ευχαριστω για την βοηθεια !
20241109_094452.jpg
20241109_094809.jpg

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.692

Το δάπεδο δεν είναι ξύλινο, το καλώδιο ρεύματος το πέρασες απλώς από μια τρύπα της λαμαρίνας και από τον διακόπτη περνάει ρεύμα 230V. Άλλαξε το καλώδιο με τριπλό, φάρδυνε την τρύπα και βάλε της ροδέλα, πέρνα το καλώδιο μέσα από τη ροδέλα και γείωσε το κουτί, (σύνδεσε τον κίτρινο αγωγό με τη λαμαρίνα που είναι τοποθετημένος ο διακόπτης). Έτσι όπως το έκανες είναι επικίνδυνο.

Reaction score
1.226

Το δάπεδο δεν είναι ξύλινο, το καλώδιο ρεύματος το πέρασες απλώς από μια τρύπα της λαμαρίνας και από τον διακόπτη περνάει ρεύμα 230V. Άλλαξε το καλώδιο με τριπλό, φάρδυνε την τρύπα και βάλε της ροδέλα, πέρνα το καλώδιο μέσα από τη ροδέλα και γείωσε το κουτί, (σύνδεσε τον κίτρινο αγωγό με τη λαμαρίνα που είναι τοποθετημένος ο διακόπτης). Έτσι όπως το έκανες είναι επικίνδυνο.
Εγω θα πρότεινα να παει σε ενα μαγαζι με ηλεκτρονικά και να παρει εναν στυπιοθλίπτη να ειναι οπως πρέπει, και προσωπικα θα έβαζα και θερμοσυστελόμενο στα καλωδια του διακόπτη για την ψυχική μου (και οχι μονο) υγεία

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.374
Members
38.177
Νεότερο μέλος
ziki