Sonos

Ndis

Titika
Reaction score
4.751
Άντε να το γραψω, αγοράζω σιγά σιγά για το εξοχικό εδώ και λίγο καιρό ένα 7.2.4 mid-fi σύστημα.

Πείραμα είναι περισσότερο για το οποίο είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι 2,5 με 3 φορές καλύτερο (διαφορά τιμής με το σονος σύστημα που έχω σήμερα).

Ο λογαριασμός αναμένεται να φτάσει άνω των 6k μόνο για ήχο και δεν θα αποφευχθούν αγορες επιπέδου 3800h/4800h για τις οποίες δεν θα είμαι καθόλου περήφανος.

Ουσια, και έναν να πείσω ότι σε συνθήκες διαμερίσματος τα σονος είναι ότι καλύτερο μετά το ψωμί του τοστ, κερδος θα είναι.

ΕΙναι τρομακτική ευκαιρία παιδιά, τα αμερικανικια μας κάνουν ολους μάγκες με ψίχουλα.

Reaction score
5.394
Η πλάκα θα είναι με το που πάρεις και το τελευταίο κομμάτι, να βγάλει η Sonos το hub που θα επιτρέπει ξεχωριστά ηχεία στο home cinema. :)

Reaction score
5.394
Σε εξοχικό πάντως, αν είναι μονοκατοικία, αναδεικνύεται περισσότερο η multiroom φιλοσοφία της Sonos.
Home cinema με Arc στο σαλόνι, Era100 στα δωμάτια, Sonance εξωτερικού χώρου στο αίθριο, Move2 στο μπάρμπεκιου ή στην πισίνα, Roam στις βόλτες/ποδήλατο/παραλία/βουνό.

Κι όλα τα παραπάνω σε άψογη συνεργασία να παίζουν το ίδιο playlist, ή διαφορετικά, ή να συνεχίζει το σταθερό από εκεί που σταμάτησε το φορητό ηχείο.

Στα διαμερίσματα ό,τι στήνεται αρχίζει και τελειώνει συνήθως στο σαλόνι.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Με αφορμή τα γραφόμενα του dapost, έβγαλα μια Arc από την κούτα της να τη δοκιμάσω στον dedicated.
Σε στέρεο μέσω Sonos app να παίζει μόνη της η Arc. Στα 2,30 η απόσταση ακρόασης.

Φοβερή αντιληπτότητα στη φωνή, καθαρή αναπαραγωγή ακόμα και σε στάθμη ψιθύρου.
Αφού σκέφτομαι μήπως κρατήσω κι εκεί μια Arc!
Ανεβάζοντας ένταση, ο γνώριμος ήχος της Sonos, εύπλαστος και συγχωρητικός, και τώρα πιο μαλακός λόγω νεκρού χώρου.
Σε δύσκολα κομμάτια δεν θα αγκομαχήσει ποτέ, θα παίξει μέχρι εκεί που μπορεί και μάλιστα αρκετά δυνατά.
Κλείνοντας τα μάτια, με τίποτα δεν φαντάζεται ο εγκέφαλος ότι αυτός ο ήχος βγαίνει από αυτό το μικρό οριζόντιο δοκαράκι.
Ανοίγοντας τα μάτια, ασυναίσθητα το πλησιάζεις, για να το πιστέψεις.
Ακόμα και τέρμα να πάει η ένταση, χάρη στο DSP δεν θα τερματίσει το ηχείο.
Άνετα θα μπορούσα και με σκέτη ARC να απολαύσω και μουσική και ταινία.
Ανεπαρκή δεν θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω με τίποτα.

Να ήταν τέρας με καμιά ντουζίνα 5ιντσα και με βάρος 40 κιλά, ναι θα ήθελα φυσικά, αλλά θα ξέφευγε και σε πρακτικότητα και σε τιμή. Ενώ όπως είναι μπαίνει παντού. Και όχι απαραίτητα σε τηλεόραση. Και σαν αυτόνομο ηχείο για μουσική μια χαρά είναι.

Το επόμενο πείραμα είναι η προσθήκη σαμπ και τέλος η προσθήκη Era300 πίσω.

Πάνω στο Zingali κεντρικό με τα 12ιντσα:

View attachment 324706
Έγραψε για την Αρκ ο άνθρωπος που έχει δύο PA ηχεία για κεντρικό ;-)

Αστειεύομαι Γιάννη μου, καλή είναι η αρκ, την απόλαυσα σε ταινίες το Σκ.

Das signal, Netflix, τρομερός ήχος και εφφέ.

Reaction score
5.394
Ανασκάλεψα στοίβες από κούτες με σκούπες, τοστιέρες κτλ και ξεπακετάρισα κι εγώ ένα ζεύγος Era100 κι ένα ζεύγος Era300 :)

Έκπληξη το Era100, πολύ καλό, σχεδόν παντοκατευθυντικό με τα δυο του tweeter, ένα σε κάθε πλευρά.
Αντίθετα το Era300 σε στερεοφωνικό πρόγραμμα είναι σχεδόν παραδοσιακό, αφού λειτουργεί μόνο το μπροστινό tweeter.

Το Era100 μπορεί θαυμάσια να σταθεί μόνο στον χώρο, δεν είναι απαραίτητο το ζευγάρωμα.
Ζευγαρωμένο δεν μεταμορφώνεται, απλά προστίθεται μια πηγή ήχου από την άλλη πλευρά. Ακούγονται ξεκομμένα, δεν δημιουργούν κεντρικό είδωλο.

Το Era300 αντίθετα, το ζητά το ζευγάρωμα σε στερεοφωνικό πρόγραμμα. Αυτά δημιουργούν κεντρικό είδωλο.

Μεταξύ Era100 και Era300, ένα κλικ καλύτερο στις χαμηλές το Era300, δεν έχει μια ελαφρά κουτίλα που έχει το Era100. To Era300 ακούγεται πιο ανοιχτό, πιο άνετο, χάρη στα δύο γούφερ σε κάθε πλευρά που έχει το καθένα.
Το ελαφρύ πλεονέκτημα αυτό καταρρέει ακούγοντας το ηχείο από πλάγια και όχι στημένος στο ισόπλευρο τρίγωνο.
Αντίθετα το Era100 είναι απόλαυση, γεμίζει τον χώρο μουσική, είτε ένα είτε ζεύγος.

Παραμένοντας στο στέρεο, πρόσθεσα την Arc να παίζει ταυτόχρονα. Τα Era300 ακούγονταν διαφορετικά, δεν δημιουργούσαν καλό σύνολο.
Η έκπληξη ήταν Arc + Era100. Σαν να έγινε η Arc τρία μέτρα, βοηθώντας και στον όγκο.
Με την Arc σε ένταση 50 και τα δύο Era100 στο 40 δημιουργείται ένα ομοιογενές σύνολο, σαν τα Era100 να είναι φυσική προέκταση της Arc.

IMG_9343c - Copy.jpg

IMG_9349 - Copy.PNG

sps

Reaction score
538
Έκπληξη το Era100, πολύ καλό, σχεδόν παντοκατευθυντικό με τα δυο του tweeter, ένα σε κάθε πλευρά.
Αντίθετα το Era300 σε στερεοφωνικό πρόγραμμα είναι σχεδόν παραδοσιακό, αφού λειτουργεί μόνο το μπροστινό tweeter.

Το Era100 μπορεί θαυμάσια να σταθεί μόνο στον χώρο, δεν είναι απαραίτητο το ζευγάρωμα.
Εμένα δεν μου άρεσε για μουσική δικάναλη το ERA300 σε σχέση με το Five.
To ERA100 (κατ' αναλογία) είναι καλύτερο ??????

Reaction score
5.394
Άσε το Five, εκείνο είναι μια κατηγορία από μόνο του.

Το Era100 είναι ο Δαυίδ που τα βάζει με τον Γολιάθ το Εra300 και συνολικά κερδίζει τις εντυπώσεις σε στερεοφωνικό σήμα, είτε μονό είτε ζεύγος.
Στη μισή τιμή του Era300 μάλιστα.
Με απόλυτα κριτήρια ζεύγος Era300 παίζει ελαφρώς καλύτερα stereo πρόγραμμα από ζεύγος Era100, εφόσον κάθεσαι σε ισόπλευρο τρίγωνο. Αλλά σε όλα τα υπόλοιπα κερδίζει το Era100.

Μονό Era300 δεν πρόκειται να βάλω σε κάποιον χώρο. Θα προτιμήσω φυσικά μονό Five.
Σε μικρό δωμάτιο που δεν θα μπει Five, μονό Era100 θα είναι μια χαρά.

Μόνο ως surround έχουν νόημα τα Era300, για καμία άλλη χρήση.
Κι αυτό υπό αμφισβήτηση, γιατί δύο Five ως surround λίγο ψηλά τοποθετημένα στον τοίχο πίσω είναι πραγματικά πυροβόλα, και με άριστη οριζόντια διασπορά.
Μένει να τα δοκιμάσω και τα Era300 για surround και βλέπουμε.

• Like
Reactions: sps

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.984
Έως 25/3 η προσφορά αυτή.
Αν θέλετε άσπρα, τρεχάτε γιατί είναι περιορισμένη η ποσότητα και δεν υπάρχει δυνατότητα backorder.

Reaction score
5.394
Ποια One; Πεθάναν αυτά.
Από δω και πέρα μόνο Era100 (στα 229€).

20% τρέχει έκπτωση στη σελίδα της Sonos.

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.169
Έως 25/3 η προσφορά αυτή.
Αν θέλετε άσπρα, τρεχάτε γιατί είναι περιορισμένη η ποσότητα και δεν υπάρχει δυνατότητα backorder.
Στην Ηχοδομη δεν λεει κατι τετοιο.Μονο τον Κωτσόβολο.

Reaction score
5.394
Δεν παράγονται πια. Παλιό μοντέλο πλέον είναι τα One.
H Sonos δεν τα έχει πια στη σελίδα της.
Αντικαταστάθηκαν από τα Era100.

Πάνω από 100 ευρώ δεν θα έδινα πια για One.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.984
Στην Ηχοδομη δεν λεει κατι τετοιο.Μονο τον Κωτσόβολο.
Από την πηγή είναι η πληροφορία.
Δεν εννοώ κατάστημα αλλά τον ίδιο τον προμηθευτή/εισαγωγέα με τον οποίο έχω συνεργασία :)

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.169
Από την πηγή είναι η πληροφορία.
Δεν εννοώ κατάστημα αλλά τον ίδιο τον προμηθευτή/εισαγωγέα με τον οποίο έχω συνεργασία :)
Ok.Δεν θα μπορούσα να το γνωρίζω αυτό.

Έχω μια ερώτηση όμως προς τον εισαγωγέα με βάση την παραπάνω ανάρτηση του Γιάννη σχετικά με την μείωση τιμής στο era100.

Γιατί ενώ έχει μειωθεί ,σε όλα τα Ευρωπαϊκά μαγαζιά ,στην Ελλαδα είναι στα 280euro.Γνωρίζει μήπως καποιος?

Στιγμιότυπο 2024-03-22, 12.40.03.png

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.984
Ok.Δεν θα μπορούσα να το γνωρίζω αυτό.

Έχω μια ερώτηση όμως προς τον εισαγωγέα με βάση την παραπάνω ανάρτηση του Γιάννη σχετικά με την μείωση τιμής στο era100.

Γιατί ενώ έχει μειωθεί ,σε όλα τα Ευρωπαϊκά μαγαζιά ,στην Ελλαδα είναι στα 280euro.Γνωρίζει μήπως καποιος?

View attachment 326102
Θα το ρωτήσω και θα σου πω.
Προς το παρόν κράτα ως δεδομένο την τωρινή SRP τιμή με ημερομηνία 01 Μαρτίου, που για την χώρα μας είναι στα 279€.

Reaction score
5.394
Τα ελληνικά καταστήματα έχουν να πουλήσουν το στοκ τους από τα παλιά One.

Δεν υπάρχει λόγος να κυνηγάς τα καταστήματα για να πάρεις Sonos, αφού στα στέλνει με δωρεάν μεταφορικά η ίδια η Sonos με 100 ημέρες δυνατότητα επιστροφής.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.530
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106