Sonos

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.486
Έχω βάλει ένα κάρο συσκευές στο δίκτυο, είναι η μόνη που είχε ποτέ προβλήματα. Δεν είναι δουλειά του χρήστη να αλλάζει ρυθμίσεις στο ρούτερ του wifi για να ικανοποιήσει τα βίτσια της κάθε συσκευής.

Άθλιο onboarding από τη Sonos. Έφαγα μια ώρα με το ρολόι βάλε βγάλε το ηχείο στο δίκτυο κλπ κλπ
Τη μια να μην μπορεί να το κάνει register στη Sonos, την άλλη να το χάνει. Την άλλη να το ξαναβρίσκει.
Όχι διάβασε στα φόρουμ. Όχι κάνε restart το ηχείο, το router, το κινητό. Τ-ρ-α-γ-ι-κ-ο-ί.

Εντωμεταξύ η Sonos έχει τηλεφωνικό support σε όλη την ευρώπη πλην Ελλάδας.
Ένιωσα λες και είχα αγοράσει κανένα φτηνό xiaomi ηχειάκι της πλάκας με 40€.

Τεσπά, με τα πολλά δούλεψε. Κάνω το σταυρό μου και βάζω 2-3 τραγουδάκια να γουστάρω.
Ο ήχος ο μαμίσιος κάτω του μετρίου. Κάνω trueplay tuning (το απλό αρχικά), μια η άλλη.

Μέτρο σύγκρισης το JBL Xtreme 3 που έχω ακριβώς δίπλα. Είναι μέτρο σύγκρισης γιατί κοστίζουν το ίδιο.
Το JBL ακούγεται γεμάτο και δεμένο με ομοιογενή ήχο με αποτέλεσμα να κάνει απολαυστική ακρόαση.
Το Era 100 ακούγεται (με το απλό tuning επαναλαμβάνω) λες και δεν έχει woofer συγκριτικά με το JBL.
Ξερός και αδιάφορος ήχος που δεν ικανοποιεί σε καμιά περίπτωση.

Έρχομαι ξανά το βράδυ σπίτι και κάνω το tuning το καλό το άγριο που είναι μόνο για iPhone.
Τρομερή βελτίωση. Άρχισε να παίζει το μπάσο όσο πρέπει (και όσο μπορεί το ηχείο για τον όγκο του) και σταμάτησε να μου δίνει την εντύπωση ότι "του λείπουν συχνότητες (από όλο το φάσμα)".

Τώρα μπορώ να πω ότι είναι κοντά στο επίπεδο του JBL και ίσως λίγο πιο κάτω. Με λιγότερο όγκο στο μπάσο αλλά με πιο καθαρά και λεπτομερή πρίμα.

Αν είχα καλή εμπειρία θα το πρότεινα σαν ένα τρόπο να μπεις σιγά σιγά στο οικοσύστημα της Sonos.
Αλλά... Σε ένα οικοσύστημα θες να μπεις σαν extra value όταν ήδη έχεις αρχικά μια καλή εμπειρία.
Π.χ. στο οικοσύστημα της Apple έχω μπει με τα μούτρα γιατί κάθε συσκευή είναι κλάσεις ανώτερη από τον ανταγωνισμό, και κάθε επιπλέον συσκευή που αγοράζεις σου δίνει πολλά επιπλέον οφέλη λόγω οικοσυστήματος.

Με αυτά που πέρασα όμως και με γεγονός ότι δεν είναι ανώτερος ο ήχος του από τον ανταγωνισμό, δεν έχω το παραμικρό ενδιαφέρον να μπω στο οικοσύστημα της Sonos και να είμαι και locked-in από πάνω.

Όταν έρθει με το καλό η ώρα του συστήματος του σαλονιού θα εξακολουθήσει να είναι η Sonos στο radar μου αλλά όχι πια σαν προτεραιότητα (όπως την είχα στο μυαλό μου μέχρι τώρα από αυτά που είχα διαβάσει).

ΥΓ: Αν δεν έχετε iPhone μακριά από Sonos !!!
Συμφωνώ.

Τελικά αυτό έφταιγε; Tο WiFi;
Έχει και εδώ η Sonos tech support. Τηλ στον επίσημο εισαγωγέα, την Δαμκαλίδης ΑΕ που θα σε βοηθήσει. Αν είναι περίεργο πρόβλημα θα φτάσεις σε escalated case και θα σε στείλουν σε εμένα.
Θα απαντήσουν και σε αυτόν που αγόρασε κατευθείαν από τη Sonos;

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.389
Τελικά αυτό έφταιγε; Tο WiFi;
Στην περίπτωση μου μάλλον όχι γιατί δεν έκανα κάποια ρύθμιση στο ρούτερ. Όταν είδα το μήνυμα σου είχε ολοκληρωθεί η ρύθμιση και είχα φύγει από το σπίτι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.592
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants