Sonos

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.582
Συγκρίνεις το ολοκληρωμένο σύστημα της Sonos των τριών χιλιάδων που απαρτίζεται από διαφορετικά ηχεία και σαμπ που μπορείς ανά πάσα στιγμή να αγοράσεις μεμονωμένα, με ένα σετ του χιλιάρικου όλα-σε-ένα.

Γιατί να πρέπει να πετάξω το sub της JBL που μου περίσίσσεψε από το όλα-σε-ένα;
Με το σύστημα Sonos, το παλιό σαμπ το κοτσάρω σε ένα ζευγάρι ηχεία Sonos και δημιουργώ δεύτερο σύστημα.
Αγοράρω όποτε θέλω το νέο Sonos sub όταν θέλω να αναβαθμιστώ και παραμένει λειτουργικό το σύστημα.

Ένα surround ηχειάκι μου έσπασε από την JBL και μου βγήκε για πέταμα όλο το σύστημα.
Πάμε πάλι.
έχουμε και ένα 3Χ-4Χ στην τιμή.
Όλα έχουν ένα κόστος. Αυτό λέω. Για να κρατήσεις το sub ή το surround έφτασες σε τριπλάσιο κόστος. Εσύ το δίνεις. Άλλοι όχι.

Που τελικά μπορεί να μην είναι 3Χ αλλά minimum 4X καθώς θες και iphone. Οπότε για να ζήσει κάποιος new entry την εμπειρία Sonos θέλει 4,5k για ένα multichannel και ένα iPhone.

Mη τρελαθούμε.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.617
Για ποιους περιορισμούς μιλάτε τάχα, που σας χαλάει τόσο η Sonos και για ποια πολυπλοκότητα;
Πολύ σωστά τα είπες και μπράβο στη Sonos που προσφέρει όλα αυτά που προσφέρει. Λέει "κάνω αυτά", τα κάνω καλά και σε όποιον αρέσει.

Το πρόβλημα δεν ξεκινάει από τη Sonos λοιπόν, ξεκινάει από όσους θέλουν να πείσουν ότι η Sonos κάνει και όλα αυτά που δεν κάνει.

Το να λέμε βάλε μια καρέκλα στη μέση του σαλονιού και γύρνα την ανάποδα όταν θες να ακούς μουσική, πλήρωσε μια έξτρα ηχόμπαρα και κρύψ'τη στη ντουλάπα για να βάλεις δεύτερο sub και τέτοιες γελοιότητες, δεν βοηθάει σε κάτι.

Οπότε, παρουσιάζεται ένα use case που ταιριάζει ταμάμ σε αυτά που κάνει η Sonos; Προτείνουμε "μήπως να κοιτάξεις και προς Sonos;" και βοηθάμε τον ερωτούντα. Έχουμε ένα use case που ΔΕΝ ταιριάζει με αυτά που κάνει η Sonos; Αντί να λέμε "πάρε Sonos και φόρα το βρακί σου ανάποδα για να δουλέψει", δεν λέμε τίποτα. Του προτείνουμε αυτό που ταιριάζει στη δουλειά που θέλει να κάνει.

alexis

Reaction score
33.582
βάλε μια καρέκλα στη μέση του σαλονιού και γύρνα την ανάποδα όταν θες να ακούς μουσική
Sorry για το γέλιο αλλά πάει στο παραπάνω. Γελάω τόσο πολύ κάθε φορά που το βλέπω. Μου αρέσει που το βλέπουμε και ως "λύση". :roflmao:

Κωμωδία

Reaction score
5.642
Γελάτε όσο θέλετε. Με την περιστρεφόμενη καρέκλα μου απολαμβάνω μια χαρά τη μουσική μου, με 2 Five και 2 Sub.

Με τα ηχειάκια της πλάκας που έχουν ανταγωνιστικά συστήματα μπάρας / home cinema, θα άκουγα πορδές.

alexis

Reaction score
33.582
Στη δική σου περίπτωση είναι κάποια λύση. Γιατί, πιθανότατα, θες ντε και καλά sonos. Σε άλλους μπορεί να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Για σαλόνια και καθημερινούς χώρους, που αφορά το κύριο όγκο χρήσης Sonos, απλά δεν. Είναι αστείο και μόνο στη σκέψη.

Reaction score
173
Η μόνη ουσιαστική επιλογή είναι μαζί με τα σόνος να πάρεις κι ένα φτηνό μεταχειρισμένο αηφόνι, που μπορείς να βρεις σε πολύ χαμηλό μπάτζετ, για να κάνεις το καλιμπραρισμα και ότι άλλο χρειάζεται.
Και iPad κάνει τη δουλειά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.974
Και iPad κάνει τη δουλειά.
Ένα τάμπλετ γενικώς είναι χρήσιμο στο σεταπ, για χρήση αποκλειστικά εκεί.

Αν θα είναι αντρόιντ ή άπλ, μικρή η διαφορά.

Reaction score
5.642
Το πρόβλημα δεν ξεκινάει από τη Sonos λοιπόν, ξεκινάει από όσους θέλουν να πείσουν ότι η Sonos κάνει και όλα αυτά που δεν κάνει.
Τόσες φορές που το έχουμε πει ότι δεν μπαίνει δεύτερο σαμπ σε στέρεο ζευγάρι, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας.

Λες και τα ανταγωνιστικά συστήματα όλα-σε-ένα με μπάρα, παίρνουν δεύτερο σαμπ με τα περιφερειακά ως στέρεο ζευγάρι, ανά πάσα στιγμή χωριζόμενα από το home cinema σετάπ.

Εκεί που όμως στα ανταγωνιστικά συστήματα ο μόνος τρόπος είναι ξεκοίλιασμα DIY του σαμπ για να ενωθεί με καλώδιο με δεύτερο σαμπ, ανακαλύπτουμε ως χρήστες της Sonos και τρόπους πιο πρακτικούς ώστε να εκμεταλλευτούμε ακόμα περισσότερο τα ηχεία μας.

Δεν προσπαθούμε να προσηλυτίσουμε ούτε να πείσουμε κανέναν για οτιδήποτε.

Ας χαρεί ο καθένας το JBL ή το Samsung ή το LG home cinema σετάκι του.
Αν γελάτε με αυτά που λέμε εδώ, να δείτε πόσο γελάμε εμείς με τα όλα-σε-ένα του ανταγωνισμού.
Προσωπικά γελάω για να μην κλαίω. Το φυσάω και δεν κρυώνει που έβγαλα σε αχρησία το JBL sub.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.974
Το φυσάω και δεν κρυώνει που έβγαλα σε αχρησία το JBL sub.
Άμα είναι για πέταμα, έλα να το πετάξεις σε μένα, έχω μια ηχόμπαρα στο πισί να το συνδέσω.

Reaction score
5.642
Στη δική σου περίπτωση είναι κάποια λύση. Γιατί, πιθανότατα, θες ντε και καλά sonos. Σε άλλους μπορεί να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Για σαλόνια και καθημερινούς χώρους, που αφορά το κύριο όγκο χρήσης Sonos, απλά δεν. Είναι αστείο και μόνο στη σκέψη.
Σαλόνι-καθημερινός χώρος είναι. Δίπλα από το τραπεζάκι του σαλονιού είχα ούτως ή άλλως μια design-άτη αναπαυτική περιστρεφόμενη πολυθρόνα. Τα Five σε οριζόντια θέση έχουν πολύ ευρεία διασπορά. Όπου και να βρεθώ στον χώρο απολαμβάνω τη μουσική, δεν χρειάζεται καν να κάθομαι στην πολυθρόνα ως sweet-spot.

Τα δύο Five είναι σε επιτοίχιες βάσεις, περιστρεφόμενες. Περιστρέφοντάς τες προς τα πίσω έχω πολύ καλή ηχητική κάλυψη και πιο πίσω στo τραπέζι της κουζίνας.

Το αντίθετο ισχύει από αυτό που λες. Ειδικά για σαλόνια και καθημερινούς χώρους τα Five είναι μανούλες για διπλή χρήση (surround + μουσική κάλυψη χώρου).

alexis

Reaction score
33.582
Βάλε ένα καναπέ μπροστά από τα surround Fives και τα ξαναλέμε.

Reaction score
5.642
Γωνιακό καναπέ έχω μπροστά από τα surround Fives.

Στην απέναντι πλευρά από τη γωνία έχω την πολυθρόνα.

Και ξαπλωμένος στον καναπέ απολαμβάνω μουσική. Τα Five έχουν κλίση προς τα κάτω. Και λόγω της ευρείας διασποράς τους, δεν δεσμεύεσαι να βρίσκεσαι αναγκαστικά σε ισόπλευρο τρίγωνο.

Sonos Five.jpg

Last edited:

alexis

Reaction score
33.582
Οπότε δεν ακούς όπως πρέπει. Απλά για να γεμίζει ο χώρος. Ή για να έχεις Sonos. Δεν θα το έκανα ποτέ. Αν ντε και καλά ήθελα Sonos θα έβαζα άλλα δύο Five εμπρός.

Καμιά ταινία που είναι χαζομάρα να περνάει η ώρα την βλέπω και από τη γωνία, δεν με απασχολεί. Μουσική (που πλέον ακούω σπάνια) και καλές ταινίες μόνο όπως πρέπει. Και πάντα πολυκάναλα.

Reaction score
5.642
Δεν κατάλαβες, με το σύστημα που περιγράφω με τα Five έμαθα τη Sonos. Δεν γεννήθηκα fan της Sonos.

Η πολυθρόνα κουνιέται. Την έχω πάει και σε ισόπλευρο τρίγωνο με τα ηχεία. Ελάχιστη διαφορά στο αποτέλεσμα.

Προσθέτω όμως ότι ακόμα και υπό γωνία, τα Five είναι ικανότατα και άκρως απολαυστικά χάρη στα τρία tweeter τους.

Timaras

Reaction score
2.162
Η μόνη ουσιαστική επιλογή είναι μαζί με τα σόνος να πάρεις κι ένα φτηνό μεταχειρισμένο αηφόνι, που μπορείς να βρεις σε πολύ χαμηλό μπάτζετ, για να κάνεις το καλιμπραρισμα και ότι άλλο χρειάζεται.
Ε ναι,είναι αναγκαίο να το κανεις αυτό αν θες να το φτάσεις εκεί που μπορεί να παει το σύστημα!

Εντάξει,δεν είναι και τίποτα σπουδαίο πες να πάρεις μια συσκευή μεταχειρισμένη αλλά δεν είναι και αμελητεο όσο αφορά τη χρηστικότητα του συστήματος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.974
Για το δικό μου σύστημα, πήρα προ λίγων μηνών το δεύτερο τάμπλετ (το πρώτο πέθανε).

Καλώς ή κακώς, όλα αυτά τα σύγχρονα συστήματα πραγματικά χρειάζονται ένα τάμπλετ για να χειρίζεσαι κι εσύ, κι οποιοσδήποτε άλλος (πχ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας) τις επιλογές στο streaming, και άμα το μάθεις, είναι ευχάριστο και χρηστικό.

Θεωρώ πως το κοστολογιο μιας τέτοιας συσκευής πρέπει να συνυπολογίζεται σε οποιοδήποτε τέτοιο σύστημα, αποτελεί τρόπον τινά το "χειριστήριό" του.

Τώρα οκ, άμα θες να τη "βγάλεις" με το κινητό σου, γίνεται κατά πάσα πιθανότητα, αλλά είναι ωραία μικρή "πολυτέλεια" ένα τάμπλετ αφιερωμένο για αυτή τη δουλειά. Άλλωστε το κόστος ενός τέτοιου τάμπλετ δεν είναι διόλου απαγορευτικό, και θα βγάλει σίγουρα τα λεφτά του.

Ndis

Titika
Reaction score
4.896
Αν δεν κάνω λάθος apple tablet θες για το eq των Neumann. Μάλιστα οι Γερμανοί χρησιμοποιούν το δικό τους μικρόφωνο άρα δεν έχουν καν την δικαιολογία για την βαθμονόμηση των διαφορετικών δεκαδων μικροφώνων των συσκευών Android που έχει η sonos.

Δεν θέλω να θεωρηθω sonos fanboy παρόλα αυτά τα πακέτα τους είναι τιμιότητα. Ναι θα θέλαμε την υποστήριξη παραπάνω uses cases, παρόλα αυτά πόσοι θα είμασταν αυτοί με 4αδα σαμπς ή με σετ και με side surrounds?

To κοστολογιο πχ με τέτοιες προσθήκες θα έφτανε και θα ξεπερνούσε το 5χιλιαρο. Ποσό δηλαδή, που έστω και οριακά κάποιος μπορεί να στήσει ένα entry level home Cinema σύστημα.

Timaras

Reaction score
2.162
Επειδή έχουμε πει πολλά και ίσως ξεφεύγουμε από την ουσία του θέματος,όντως είναι πολύ καλά components,με αποτέλεσμα ανώτερο πιθανόν από αλλά τέτοιου τύπου αρκεί να μην χάνεις το δρόμο που έχει χαράξει η ίδια η εταιρεία για τη λειτουργία τους χάνοντας και τη χρηστικότητά τους.

Όπως είπε ο dapost στο φίλο του και όπως έγραψε και ο symos.

Ένα άλλο βέβαια είναι το έξτρα κόστος που ζητάει ένα τέτοιο σύστημα έναντι άλλων τέτοιου τύπου αλλά αυτό είναι μετρημένα κουκιά.Ή μπορεις και αγοράζεις ή δεν μπορεις και παίρνεις κάτι άλλο.Απλα πρέπει να συνυπολογίσεις και την αγορά τηλεφώνων και πιθανώς ταμπλέτα που λέει και ο Κώστας.

Όσο για τα five's,όταν βγουν με μπλουτουθ,θα είναι πράγματι πολύ ωραία εργαλεία να τα βάλεις στο σαλόνι σου και ας έχουν ένα σαμπ.Μεχρι τότε,πιστεύω υστερούν σε χρηστικότητα που είναι και ένα από τα ζητούμενα της μερίδας καταναλωτών που θα σκεφτούν να τα αγορασουν.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.672
Members
38.595
Νεότερο μέλος
dgiannitakis