Sony DVP-NS92V

minas

Πισιά
Reaction score
3.971
Έχω δει ότι κάποιοι εδώ μέσα έχουν το DVP-NS92V της Sony. Με ρώταγε ένας φίλος για αυτό, και με βάση τις προδιαγραφές δε μπορώ παρά να το συστήσω. Αναρωτιόμουν αν είχατε καθόλου σχόλια από συνθήκες πραγματικής χρήσης...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.717
Αν εξαιρέσουμε την πολύ αργή έως εκνευριστική απόκριση στις εντολές εξαγωγή δίσκου, φόρτωμα δίσκου και μέχρι να αρχίσει να παίζει, κατά τα άλλα είναι πολύ καλή η εικόνα του τουλάχιστον με HDMI σύνδεση που το έχω εγώ.
Και έχω παρατηρήσει ότι διαβάζει πιο εύκολα τα δισκάκια αντίγραφα χωρίς να κολλάει όπως έκανε το προηγούμενό μου Sony 930.
Και έχει ελληνικό μενού.
Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν τη χωνεύω τη Sony σαν εταιρία λόγω κακής υποστήριξης και κοροϊδίας σε περίπτωση που χρειαστεί σέρβις.
Κι όμως πάλι τέτοιο πήρα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.717
Να προσθέσω ότι θεωρώ μειονέκτημα το να μην έχει επάνω στο πάνελ του το μηχάνημα όλα τα απαραίτητα κουμπιά για τη λειτουργία του αλλά μόνο τα πολύ βασικά.
Αν δηλ. χαλάσει το τηλεχ/ριο δεν μπορείς να χειριστείς τα μενού του δίσκου, να βάλεις υπότιτλους, να μπεις στο μενού ρυθμίσεων του μηχ/τος και διάφορα άλλα.
Το προηγούμενο τα είχε όλα, αυτό τίποτα.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Minas θα προσπαθήσω να βοηθήσω και γω σε αυτό που ρωτάς μιας και ειμαι κατοχος και γω του συγκεκριμένου μοντελου.
Τα μονα παράπονα που εχω από το player είναι 2.
1) Στο διάβασμα ενός dvd disc το sony θα κανει παντα ένα κολημα πάγωμα στην εικονα το οποιο είναι σχεδον απαρατήρητο αλλα υπαρκτό. (εχω ακουσει ότι κατά την αλλαγή στρώσης στο δισκάκι πολλά μοντέλα το κάνουν. )
2) Αμα χαλασει το κοντρολ από τα κουμπια πανω στο sony δεν κανεις σχεδον ουτε τα απαραίτητα. Μονο play και stop.

Tα καλα ειναι περισσότερα βέβαια και σε γενικές γραμμές ειμαι ευχαριστημένος.
Κανει καλο scaling (είναι ένα από τα 5 καλυτερα στην κατηγορια του) και παιζει σχεδον τα παντα.

Και νομίζω η τιμη του εχει πέσει τωρα στα 220 ευρω…
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
0
ποιες οι εντυπωσεις σας με συνδεση με προβολεα αν υπαρχει?
αναβαθμιζεται το λογιστικο του(διαβαζει DivX?)

Reaction score
5
και το 930 που εχω κανει κολλημα κατα την αλλαγη layer....

Συμφωνω και το εχω αναφερει και παλιοτερο οτι απεχθανομαι ολα τα μηχανηματα που εχουν μονο play.stop.pause & power επανω τους..... Αυτο το hiendιστικο μινιμαλιστικο ,.....

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Ναι και μολις κατεβασα το firmware του απο http://www.sonydigital-link.com/HAV/downloads/downloads.asp?m=DVP-NS92V&f=FW995&l=en
Η εικονα τοσο με hdmi σε προβολεα αλλα και με s video σε crt tv ειναι πολυ καλη!
Αξιζει η αγορα του. Ειναι αυτο που λενε τιμιο μηχανημα.
Η εικονα του με hdmi κλειδωσε μαι χαρα στα 720 και 1080 με τον sanyo Z4
Tωρα με αλλους προβολεις τι κανει δεν ξερω.......

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Και εμενα δεν μου αρεσει ο μινιμαλισμος Γιωργο αλλα θα τον ηθελα στο σαλονι μου που εχω το home cinema!
Kατι τραπεζαριες καδρα και καθρεφτες ωρα να φευγουν αλλα...
Αν το κανω μαζι τους θα φυγω και εγω :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
0
Παιδιά γεια σας, από σήμερα θεωρώ τον εαυτό μου μέλος αυτού του θαυμάσιου forum και σκέφτηκα να καταθέσω κι εγώ την μικρή εμπειρία μου για να βοηθήσω και να βοηθηθώ.Δεν φλυαρώ άλλο και αρχίζω αμέσως.
Πήρα το sony ns92v πριν 5 μέρες στα 260 €. Είναι κυριολεκτικά θαυμάσιο.
Παίζει τα πάντα απο cd,dvd και divx με ελληνικούς υπότιτλους , ελληνικό μενού, ρύθμιση delay και πολλές ρυθμίσεις σε εικόνα και ήχο,SACD ktl.
Χρώματα άπαιχτα στη Hitachi 32LD7200 και ήχος αρκετά καλός για τα λεφτά του.
Κι έρχομαι στα αρνητικά που στην ουσία είναι ένα και βασικό κατά τη γνώμη μου.Όταν κάνει upscaling στα 720p ή στα 1080i στα DVD μου κόβει 1 εκ της εικόνας από αριστερά και 1/2εκ (μισό εκ) από πάνω.
Επικοινώνησα με τη sony αλλά απάντηση δεν πήρα.(το περίεργο θα ήταν να πάρω)
Αν θέλετε περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή σας.

Reaction score
0
The Sony NS-series remote control hack also works for this player, just tested and made mine region-free. Enter 11 22 33 44 55, player says "SUCCESS", and again 11 22 33 44 55.

Αναφέρονται κι άλλοι τρόποι, μάλλον πρέπει να είσαι προσεχτικός με το συγκεκριμένο
DVD , γιατί πολλές λύσεις βλέπω κι αυτό δε μ' αρέσει, όχι τίποτα άλλο αλλά για να μη
με βρίζεις σε τυχόν αναποδιά.
Δες εδώ
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?p=2147481#post2147481

Reaction score
0
Ναι,... έδωσα πίσω το sony κι έμεινα με το παλιό μου pioneer 444s. :D
Και για να σοβαρευτώ λίγο φίλε μου, σου λέω ότι το συγκεκριμένο DVD
είναι αδύνατον να κλειδώσει με σήμα PAL όχι μόνο στη Hitachi 32LD7200 αλλά
και σε άλλες LCD (Pioneer,Panasonic,Samsung κτλ) γιατί έχει προβληματικό
scaler και η sony θα το αντικαταστήσει με νέο εντός 2~3 μηνών γιατί το πρόβλημα
δε λύνεται με αναβάθμιση Firmware. Πάντως κάποιοι στα διεθνή Fora αναφέρουν
ότι στις τελευταίες παρτίδες δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί η Sony μάλλον έβαλε
καινούριο chip.Υποστήριξη πάντως για τις πρώτες παρτίδες ακόμα δεν ανακοινώθηκε
κι είναι κρίμα γιατί το DVD αυτό έπαιζε κυριολεκτικά τα πάντα με φοβερή εικόνα και
πολύ καλό ήχο (τουλάχιστον στις δικές μου συσκευές -TV Hitachi και ενισχυτή 5.1
της Pionner).

Reaction score
0
Ναι,... έδωσα πίσω το sony κι έμεινα με το παλιό μου pioneer 444s. :D
Και για να σοβαρευτώ λίγο φίλε μου, σου λέω ότι το συγκεκριμένο DVD
είναι αδύνατον να κλειδώσει με σήμα PAL όχι μόνο στη Hitachi 32LD7200 αλλά
και σε άλλες LCD (Pioneer,Panasonic,Samsung κτλ) γιατί έχει προβληματικό
scaler και η sony θα το αντικαταστήσει με νέο εντός 2~3 μηνών γιατί το πρόβλημα
δε λύνεται με αναβάθμιση Firmware. Πάντως κάποιοι στα διεθνή Fora αναφέρουν
ότι στις τελευταίες παρτίδες δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί η Sony μάλλον έβαλε
καινούριο chip.Υποστήριξη πάντως για τις πρώτες παρτίδες ακόμα δεν ανακοινώθηκε
κι είναι κρίμα γιατί το DVD αυτό έπαιζε κυριολεκτικά τα πάντα με φοβερή εικόνα και
πολύ καλό ήχο (τουλάχιστον στις δικές μου συσκευές -TV Hitachi και ενισχυτή 5.1
της Pionner).
Είχα διαβάσει και εγώ για παρόμοια προβλήματα και τώρα ψάχνω ένα player με HDMI και DiVX...

Reaction score
0
Γνώμη μου είναι να περιμένουμε να δούμε και το Kiss dp-600.
Σε κάθε άλλη περίπτωση η καλύτερη επιλογή είναι ένα HD-DVD (Toshiba στα 450~500€ -ήδη άρχισε η κυκλοφορία του στην Αμερική) ή κάτι σε Blue-Ray οταν
έρθουν(και αν επιτέλους τα βρουν οι μεγάλοι της αγοράς).Το γεγονος ότι η Microsoft τάχθηκε με το στρατόπεδο του HD-DVD σηματοδοτεί εξελίξεις κατά την γνώμη μου. Κάτι διάβασα επίσης για κυκλοφορία από τη samsung DVD που θα παίζει
και τα 2 φορμά High Definition καθώς επίσης και η κυκλοφορία των 2 νέων της
μοντέλων που αντικαθιστουν το 850 και το 950 με τα αντστοιχα 860 και 960.θα
περιμένουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου και θα δουμε. Θέλει υπομονή.

Reaction score
5
For the record, δεν υφισταται πλεον προβλημα με τα NS92 εδω και καιρο. Οι καινουριες "φουρνιες"δεν εχουν προβλημα (και απορουσα πως ενας φιλος μου που το πηρε εδω και 2 μηνες δε μου ειχε παραπονεθει...). Και οι παλιες διορθονωνται...

Reaction score
0
Θυμίστε μου κάτι αν γνωρίζετε :

Ελλήνικούς υπότιτλους σε εξωτερικό αρχείο .srt υποστηρίζει ?

Reaction score
5

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.101
Members
38.287
Νεότερο μέλος
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ