Spotify vs Tidal vs Apple Music vs Deezer

Reaction score
597
για να μην ανοίγω νέο νημα:
που μπορω να αγορασω ξεχωριστά τραγούδια σε τουλάχιστον 44.1?
(δεν θελω ολοκληρα αλμπουμ)

Reaction score
3.674
Δωρεάν δοκιμή του Spotify Premium για δύο μήνες.
Δεν το κατβάζω γιατί ήδη πληρώνω το Premium Duo .
Ας το κεταβάσει κάποιος που δεν έχει Premium , κι ας μας πει αν δουλεύει σωστά

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.661
Dolby atmos ακουσα με Apple Music με το μηχανάκι της Apple.
Ακόμη και στο δικό μου απλό 5.2 σύστημα με τον Yamaha 3080 για επεξεργασία, μπορώ να αναφέρω ότι είναι αρκετά εντυπωσιακό. Υπάρχει δε αρκετά μεγάλη βιβλιοθήκη από αυτά. Πχ σε κλασική ροκ τύπου pink Floyd και τους σχετικούς, ναι, εντυπωσιάζει.

Reaction score
751
καινουργιος σε αυτα τα λημερια , κατοχος προγραμματος tidal εχω να πω τα εξης.
ηχητικα ειναι καλυτερο απο spotify αλλα οχι το ιδιο ευκολο σε αναζητηση.
πολλα singles δεν τα βρισκει και η γενικοτερη περιηγηση ειναι πιο διστροπη.
στα υπολοιπα, ενω η εφαρμογη ειναι κατεβασμενη σε ipad 8ης γενιας, στελνω μεσω airplay στο pionner N50A , αλλα η δειγματοληψια ειναι περιορισμενη στα 16-44,1 και
δεν δειχνει καν στην οθονη του pioneer αυτη.
σε μια αναζητηση για το πως μπορω να παρω την καλυτερη αποδοση με βρισκει αδιαφορο αφου ως διαβασα θελει λαπτοπ καλωδια και ανταπτορες κλπ κλπ, κατι που μαλλον με βρισκει οπως ειπα αδιαφορο.
καλημερες σε ολους!

Reaction score
3.674
16-bit 44.1KHz μια χαρά lossless είναι , περίμενες εσύ κάτι καλύτερο από ποιότητα CD ;

Reaction score
426
Δεν ξέρω τι προτιμάτε εσεις αλλα στο εξωτερικό για κάποιο λογο υπάρχει αυτή η σειρά αποτυπωμενη στο χαριτωμενο αυτο σκετς!! 😁

IMG_9958.jpeg

Προσωπικά δεν προτιμώ κανενα είδος streaming υπηρεσιας.

Με το μηνιατικο της συνδρομής που απαιτούν , κανεις μηνιαια σε καποιο flac or DSD site και κατεβαζεις (νομιμα λογικα) και για πάντα στον δίσκο σου την συλλογη σου.

Ουτε ethernets , ουτε φιλτρα ειδικα , ουτε wifi και τετοιου τυπου βρωμιες. Καθαρα pure play απο ssd.

Reaction score
3.674
Δεν ξέρω τι προτιμάτε εσεις αλλα στο εξωτερικό για κάποιο λογο υπάρχει αυτή η σειρά αποτυπωμενη στο χαριτωμενο αυτο σκετς!! 😁

View attachment 380696

Προσωπικά δεν προτιμώ κανενα είδος streaming υπηρεσιας.

Με το μηνιατικο της συνδρομής που απαιτούν , κανεις μηνιαια σε καποιο flac or DSD site και κατεβαζεις (νομιμα λογικα) και για πάντα στον δίσκο σου την συλλογη σου.

Ουτε ethernets , ουτε φιλτρα ειδικα , ουτε wifi και τετοιου τυπου βρωμιες. Καθαρα pure play απο ssd.
Πως και από που τα κατεβάζεις τα flac & dsd ;
Αφού κι εσύ με Ethernet τα κατεβάζεις , γιατί έγραψες 'ούτε ethernet' ;

με CD στα στέλνουν στο σπίτι ;

Reaction score
426
Πως και από που τα κατεβάζεις τα flac & dsd ;
Αφού κι εσύ με Ethernet τα κατεβάζεις , γιατί έγραψες 'ούτε ethernet' ;

με CD στα στέλνουν στο σπίτι ;
Με ethernet τα κατεβαζεις στον υπολογιστή σου και απο εκει τα φορτώνεις στον ssd δισκο σου παιζοντας τα χωρις χρηση ιντερνετ μεσω lan or wifi διαμεσου του streamer σου. Τι καλυτερο υπαρχει..χαμηλοτερος θορυβος στην συσκευη κατα την αναπαραγωγη και pure dsd files..

Last edited:

Reaction score
29.936
Με ethernet τα κατεβαζεις στον υπολογιστή σου και απο εκει τα φορτώνεις στον ssd δισκο σου παιζοντας τα χωρις χρηση ιντερνετ μεσω lan or wifi διαμεσου του streamer σου. Τι καλυτερο υπαρχει..χαμηλοτερος θορυβος στην συσκευη κατα την αναπαραγωγη και pure dsd files..
Γιατί ? τι διαφορά έχει ?

Reaction score
426
Γιατί ? τι διαφορά έχει ?
Στην μια περίπτωση στριμαρεις live το τραγουδι σου απο τα streaming services και σε συγκεκριμένη παντα ποιοτητα αναλογως του παρόχου , ενω στην αλλη το παιζεις χωρις ιντερνετικά , αλλα ατοφια σαν local player και ειναι κ στην καλυτερη δυνατη εγγραφή οταν μιλαμε για DSD 64 or 128.

Eαν δεν ειχε διαφορά θα ήταν άχρηστα πιστευω ολα αυτα τα audiophile φιλτρα lan και ειδικα μονωμενα audiophile lan cables συνδεσεων π κυκλοφορούν κ όλα τα συναφή π χρησιμοποιούν οι απανταχού streamers outhere. Μηπως εγω εχω καταλαβει κατι λαθος..διαφωτίστε με...:)

Last edited:

Reaction score
29.936
Από την στιγμή που streaμάρεις ψηφιακά αρχεία , και τα κατεβάζεις στον σκληρό σου με την ίδια μορφή , και τα αναπαράγεις μετά , πάλι με την ίδια μορφή , είναι το ίδιο πράγμα.
Τα φίλτρα δεν κάνουν τίποτα.

Reaction score
426
Τα τραγούδια που κατεβάζεις μέσω internet εχουν jitter. Αυτά ειναι γνωστα, τα εχει πει ο σκαλ πριν 15 χρονια.
Thanks for your input. Αυτο το jitter είναι στον ιδιο βαθμό όταν παίζω DSD από SSD drive με το να ακουω το ιδιο αλμπουμ live από το tidal at 24/48 for example?
Από την στιγμή που streaμάρεις ψηφιακά αρχεία , και τα κατεβάζεις στον σκληρό σου με την ίδια μορφή , και τα αναπαράγεις μετά , πάλι με την ίδια μορφή , είναι το ίδιο πράγμα.
Τα φίλτρα δεν κάνουν τίποτα.
Thanks. Για να μην μπερδευομαι ας χρησιμοποιήσουμε τον όρο πως απλα παίζω τα αρχεια σαν local player και οχι πως στριμαρω . To στρεαμινγκ με παραπεμπει σε live online παιξιμο..:)

Reaction score
29.936
Thanks. Για να μην μπερδευομαι ας χρησιμοποιήσουμε τον όρο πως απλα παίζω τα αρχεια σαν local player και οχι πως στριμαρω . To στρεαμινγκ με παραπεμπει σε live online παιξιμο.
Κάτι έχεις καταλάβει λάθος.
Το αρχείο που παίζεις , είτε locally , είτε online , είναι το ίδιο .
Δεν διαφοροποιείται κάπου .
Δεν υπάρχει live online , από έναν server . Γι αυτό και το αποκαλούν streaming.
dsd αρχεία χρησιμοποιούνται και στις δύο περιπτώσεις . Ιδια πράγματα είναι . Δεν υπάρχει περαιτέρω επεξεργασία στο ένα ή στο άλλο.

Reaction score
426
Κάτι έχεις καταλάβει λάθος.
Το αρχείο που παίζεις , είτε locally , είτε online , είναι το ίδιο .
Δεν διαφοροποιείται κάπου .
Δεν υπάρχει live online , από έναν server . Γι αυτό και το αποκαλούν streaming.
dsd αρχεία χρησιμοποιούνται και στις δύο περιπτώσεις . Ιδια πράγματα είναι . Δεν υπάρχει περαιτέρω επεξεργασία στο ένα ή στο άλλο.
Σ ευχαριστώ John!! Άρα το αρχείο π έχω κατεβάσει από ενα site με DSD albums , ποιότητας πχ DSD 128 θα είναι το ίδιο σε ποιότητα και ακουστικη αναλυση με το αντίστοιχο που θα παίξω στα 24/96 μέσω tidal για παράδειγμα. Σορυ... αλλα μαλον ειχα ενα σημαντικο κενο γνωσης στην κεφαλή μου...:) (Δεν ξερω αν εχουν DSD τα διαφορα streamer services).

Reaction score
29.936
Δεν γνωρίζω αν έχει το Tidal .
Ομως αν έχει ναι , θα είναι ίδιας ανάλυσης εφ όσον το αρχείο είναι το ίδιο.
Στα 24/96 θα κάνει μία περιττή μετατροπή από dsd σε pcm 24/96.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.661
Εγώ ένα ξέρω. Με κάτω από 10 ευρώ τον μήνα, έχεις όλη την παγκόσμια μουσική βιβλιοθήκη στον χώρο σου. Όποια εφαρμογή και να επιλέξεις….

Reaction score
3.674
Για να καταλάβω, έστω ότι κατεβάζεις 1000 tracks ή 100 album,, τα οποία τα αποθηκεύεις στον SSD δίσκο σου.
Ποιο είναι το κόστος για τα παραπάνω , στο περίπου , χρησημοποίησε ένα δικό σου σενάριο αν προτιμάς.
Μη συμπεριλάβεις το κόστος των SSD.

Για λόγους σύγκρισης κόστους, με 9€/ μήνα (Spotify Premium), ακούμε όποιο κομμάτι θέλουμε , από απουδήποτε, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα μεταφοράς δεδομένων.
Απλά δεν υπάρχουν ακόμα DSD αρχεία , ούτε αρχεία με υπερδειγματοληψία άνω των 44,1 KHz

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.439
Members
38.559
Νεότερο μέλος
Fotis A.