Spotify vs Tidal vs Apple Music vs Deezer

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.662
Επίσης το να κατεβάζει κανείς αρχεία με τόσο μικρό κόστος, το βλέπω λίγο δύσκολο.
Υπάρχουν δικαιώματα, φόροι κλπ. Σαν κάπου να μου φαίνεται παράνομο…
Στις διάφορες εφαρμογές, για να κατέβει απλώς ένα άλμπουμ, κοστίζει πάνω από 7-8 ευρώ πχ.

Reaction score
3.676
Eαν δεν ειχε διαφορά θα ήταν άχρηστα πιστευω ολα αυτα τα audiophile φιλτρα lan και ειδικα μονωμενα audiophile lan cables συνδεσεων π κυκλοφορούν κ όλα τα συναφή που χρησιμοποιούν οι απανταχού streamers out there. Μηπως εγω εχω καταλαβει κατι λαθος.. διαφωτίστε με...:)
Kαλά το κατάλαβες, ότι τα παραπάνω κυκλοφορούν στο εμπόριο από κάποιες εταιρείες .
Και φάρμακα για τη φαλάκρα υπάρχουν στην αγορά, κι όμως ο Άδωνης Γεωργιάδης έκανε μία σοβαρή επέμβαση στο τριχωτό της κεφαλής του, σε εξειδικευμένο ινστιτούτο, καθότι ήταν η τελευταία του ευκαιρία να κάνει ένα πράγμα σωστό στη ζωή του.

Reaction score
6.036
Εγώ ένα ξέρω. Με κάτω από 10 ευρώ τον μήνα, έχεις όλη την παγκόσμια μουσική βιβλιοθήκη στον χώρο σου. Όποια εφαρμογή και να επιλέξεις….
Απολυτα σωστό! Οπότε τι να προτιμήσει κάποιος: να αγοραζει δύο δισκους βινυλίου με 50 ευρώ κάθε μηνα οπότε σε ενα χρόνο θα εχει αποκτησει 24 δίσκους με 600 ευρώ, ή να δωσει 120 ευρώ/ετησιως και να εχει πρόσβαση (αλλα όχι ιδιοκτησια) στα άπαντα της μουσικής δημιουργίας από όλα τα μουσικα είδη? Νομίζω, αν είσαι μουσικόφιλος επιλέγεις το δεύτερο, ενώ αν είσαι φετιχιστής επιλεγεις το βινύλιο....

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.662
Απολυτα σωστό! Οπότε τι να προτιμήσει κάποιος: να αγοραζει δύο δισκους βινυλίου με 50 ευρώ κάθε μηνα οπότε σε ενα χρόνο θα εχει αποκτησει 24 δίσκους με 600 ευρώ, ή να δωσει 120 ευρώ/ετησιως και να εχει πρόσβαση (αλλα όχι ιδιοκτησια) στα άπαντα της μουσικής δημιουργίας από όλα τα μουσικα είδη? Νομίζω, αν είσαι μουσικόφιλος επιλέγεις το δεύτερο, ενώ αν είσαι φετιχιστής επιλεγεις το βινύλιο....
Αυτά αναγκαστικά τα κάναμε την δεκαετία 80. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να έχει κανείς ακρόαση ποιοτικού ήχου. Και αν… διότι τότε όλα κατασκευάζονταν εδώ. Αντίγραφα δηλαδή και πολλές φορές κακής ποιότητας.
Εξελισσόμαστε λοιπόν.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.772
Αν επιλέξεις και τα δύο, τι είσαι; Μουσικόφιλος φετιχιστής;:)

Reaction score
426
Για να καταλάβω, έστω ότι κατεβάζεις 1000 tracks ή 100 album,, τα οποία τα αποθηκεύεις στον SSD δίσκο σου.
Ποιο είναι το κόστος για τα παραπάνω , στο περίπου , χρησημοποίησε ένα δικό σου σενάριο αν προτιμάς.
Μη συμπεριλάβεις το κόστος των SSD.

Για λόγους σύγκρισης κόστους, με 9€/ μήνα (Spotify Premium), ακούμε όποιο κομμάτι θέλουμε , από απουδήποτε, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα μεταφοράς δεδομένων.
Απλά δεν υπάρχουν ακόμα DSD αρχεία , ούτε αρχεία με υπερδειγματοληψία άνω των 44,1 KHz
Η μηνιαια των 17 ευρώ π είχα βάλει πριν βγουν οι νεοι νόμοι σ ενα συγκεκριμενο κ μαλον ακόμα κ σήμερα νομιμο site , σου έδινε την δυνατότητα να κατεβάζεις καθημερινά έως 50GB μουσικών αλμπουμ επιπεδου DSD64 - 128 - 256 stereo or multi channel 5.1 or atmos albums.

Αν το τερματιζες επί 30 μερες κ το ελιωνες στις υπερωρίες ....θα ειχες συνολικα 50 GB x 30 days = 1,5 tera / month dsd and flac albums της αρεσκειας σου. Αν ο μεσος ορος ενός DSD 64 iso ειναι 2GB βγαινουν 750 αλμπουμς DSD....

Και το καλυτερο σε σχεση με τα streamer services , σου μενουν για παντα....

Επίσης δεν εχουν τα πάντα αυτα τα services...προχθες έψαχνα σε αυτα τa παρακατω κ πήρα το μακρύτερον...χαχα :

Ενταξει επεσα κ εγω στην περιπτωση αλλα έγινε....😁

Eπίσης αυτο π έχω καταλαβει τοσο καιρό ακουγοντας διάφορα φορματ ηχου εκεινο π παίζει ρολο ειναι η αρχικη εγγραφη να είναι κρυσταλλο ακομα κ εαν ειναι flac 800kbps θα ακουγεται απίστευτα...γιατι εχω ακουσει και DSD128 μάπα....

Reaction score
3.676
Στείλε μου σε παρακαλώ, αν δεν σου κάνει κόπο, με προσωπικό μήνυμα (pm) εκείνο το συνδρομητικό site .
Συγχαρητήρια για τις επιλογές σου στη μουσική

(Ενεγράφην !)

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.441
Members
38.559
Νεότερο μέλος
Fotis A.