Streaming vs CD...όλη η αλήθεια

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.725
...
Δεν έχει στούντιο ο πλέον ειδικός?
Όλες οι απαντήσεις στο παρόν forum βρίσκονται και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο γραμμένες...
https://www.avsite.gr/forum/threads/Ανατομία-Ακουστικής-Χώρων-remastered.79626/page-10#post-1291568Αυτιά
Απάντηση: Live End Dead End - Reflection Free Zone
Το κλασσικότερο παράδειγμα Lede Room (και μοναδικό) στην Ελλάδα είναι το Athens Mastering σχεδιασμένο απο τον Christian Malcurt.
Το ακουστικό μας σύστημα περιλαμβάνει οπωσδήποτε επεξεργασία από ανώτερα κέντρα του εγκεφάλου, το θέμα έγκειται στο ότι η επίκληση του εγκεφάλου απ'όσους κοροϊδεύουν sub και μετρητικά δεδομένα μοιάζει με την επίκληση σφριγηλών χαμηλών οκτάβων από πεντάϊντσα απουσία sub...
Ποτέ δεν θα ναι νωρίς όταν από φαιά είναι χωρίς - κατα το ΄΄με χωρίς πρόσβαση'' που λέγεται συχνά πυκνά σε αγγελίες.. :sneaky:

Κατά τα άλλα αναρωτιέμαι πόσες φορές θα έπρεπε να επιδειχθεί με φωτό setup και παραστάσεις λήψεων πόσο ΄΄ταλαίπωρη΄΄ είναι η ενέργεια όταν η πρώτη οκτάβα καλείται να βγει από main ηχεία που θα έπαιζαν full range...

Last edited:

Reaction score
4.166
Κύριε wnet..

Οι πραγματικοί audiophiles είναι ο κάτω κυριούλης.
Οι πάνω είναι οι τεχνοκράτες.
Ονόματα δεν λέμε.
Συνεχίστε παρακαλώ.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.102
Κύριε wnet..

Οι πραγματικοί audiophiles είναι ο κάτω κυριούλης.
Οι πάνω είναι οι τεχνοκράτες.
Ονόματα δεν λέμε.
Συνεχίστε παρακαλώ.
Ναι, κατά κάποιο τρόπο...
Όμως:
το ίδιο καλά ακούνε όλοι, οι διαφορές είναι μηδαμινές... βάφτισε τους όπως θες :p

προσωπικά προτιμάω ότι μου είναι πιο εύκολο...
έβαλα εχθές ένα CD των Eloy... το είδα μπροστά μου, τους θυμήθηκα και το έβαλα... αν καθόμουν στον υπολογιστή θα το έβαζα σε flac.... τι ν' αλλάξει? τρίχες...

Reaction score
4.166
Ναι, κατά κάποιο τρόπο...
Όμως:
το ίδιο καλά ακούνε όλοι, οι διαφορές είναι μηδαμινές... βάφτισε τους όπως θες :p

προσωπικά προτιμάω ότι μου είναι πιο εύκολο...
έβαλα εχθές ένα CD των Eloy... το είδα μπροστά μου, τους θυμήθηκα και το έβαλα... αν καθόμουν στον υπολογιστή θα το έβαζα σε flac.... τι ν' αλλάξει? τρίχες...
Η πλάκα είναι ότι το χειρότερο παίζει καλύτερα.

Reaction score
39
...............
Κατά τα άλλα αναρωτιέμαι πόσες φορές θα έπρεπε να επιδειχθεί με φωτό setup και παραστάσεις λήψεων πόσο ΄΄ταλαίπωρη΄΄ είναι η ενέργεια όταν η πρώτη οκτάβα καλείται να βγει από main ηχεία που θα έπαιζαν full range...
Υπάρχει "ταλαίπωρη" ενέργεια"???
Μήπως υπάρχουν "ταλαίπωροι" μουσικόφιλοι ακροατές???
Αυτοί που εστιάζουν αποκλειστικά στην πρώτη οκτάβα. Λες και δεν υπάρχουν άλλες οκτάβες, λες και δεν υπάρχουν άλλες συχνότητες.
Μήπως οι άλλες οκτάβες είναι "ευκολάκια", οπότε τσάμπα ασχολούμαι μαζί τους???
Μήπως εγώ είμαι ο πιο "ταλαίπωρος" τελικά??? :) :hi:

Reaction score
39
Αλήθεια υπάρχει, αλλά είναι μόνο μία και μοναδική. Δεν υπάρχει δικιά σου και δικιά του και δικιά μου. Το μόνο που αλλάζει είναι πώς αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει την αλήθεια ο καθένας. Αυτό δε σημαίνει ότι αλλάζει η αλήθεια.
Δείτε την ταινία Rashomon (1950) του Akira Kurosawa για να καταλάβετε περισσότερα.
Βοηθητικό ανάγνωσμα.
Είπα εγώ ότι υπάρχουν πολλές αλήθειες?
Δε με διάβασες καλά!
.................
Είδα τον άνθρωπο νορμάλ και με λίγα πόστ και είπα να τον προειδοποιήσω, να γλυτώσει.

:D
Νορμάλ??????
Τί σχέση έχει ο αριθμός των ποστ?
Ασχολούμαι από το 1986!!!

Reaction score
9.049
Όλες οι απαντήσεις στο παρόν forum βρίσκονται και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο γραμμένες...
https://www.avsite.gr/forum/threads/Ανατομία-Ακουστικής-Χώρων-remastered.79626/page-10#post-1291568Αυτιά

Το ακουστικό μας σύστημα περιλαμβάνει οπωσδήποτε επεξεργασία από ανώτερα κέντρα του εγκεφάλου, το θέμα έγκειται στο ότι η επίκληση του εγκεφάλου απ'όσους κοροϊδεύουν sub και μετρητικά δεδομένα μοιάζει με την επίκληση σφριγηλών χαμηλών οκτάβων από πεντάϊντσα απουσία sub...
Ποτέ δεν θα ναι νωρίς όταν από φαιά είναι χωρίς - κατα το ΄΄με χωρίς πρόσβαση'' που λέγεται συχνά πυκνά σε αγγελίες.. :sneaky:

Τα σαμπ και τα μετρητικα δεδομένα είναι όργανα του διαβόλου για τον πάτερ ΠΑΗσιο :biggrin:
Ο θηβα το προσεγγίζει σωστά όταν προσδίδει χαρακτηριστικά σεκτας.

Για το cd vs streaming όπως λέει και ένας κύριος στην ανάλυσή του στο youtube οι διαφορές είναι subtil δηλαδή <λεπτες>. Αυτό που έχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση στον ηχο είναι η ηχογράφηση και το μαστερινγκ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.725
Υπάρχει "ταλαίπωρη" ενέργεια"???
Μήπως υπάρχουν "ταλαίπωροι" μουσικόφιλοι ακροατές???
Αυτοί που εστιάζουν αποκλειστικά στην πρώτη οκτάβα. Λες και δεν υπάρχουν άλλες οκτάβες, λες και δεν υπάρχουν άλλες συχνότητες.
Μήπως οι άλλες οκτάβες είναι "ευκολάκια", οπότε τσάμπα ασχολούμαι μαζί τους???
Μήπως εγώ είμαι ο πιο "ταλαίπωρος" τελικά??? :) :hi:
Έχει εξηγηθεί πάμπολλες φορές ότι κάθε ζώνη έχει τη δική της ταλαιπωρία... Στις τέσσαρες πρώτες οκτάβες αυτή έγκειται στην ικανότητα διαχείρισης ενέργειας από τις ηχειακές μονάδες σε συνάρτηση με τη συμπεριφορά του χώρου που επικρατεί εκεί. Η αναφορά ειδικά στην πρώτη οκτάβα σχετίζεται με προηγηθέντα ισχυρισμό από αξιότιμο μέλος πάνω στο πόσο απροβλημάτιστα αποδίδεται από τα main ηχεία του.

Στις δε ανώτερες επειδή επικρατεί η συμπεριφορά από το ίδιο το ηχείο η ταλαιπωρία έγκειται κυρίως στον τονικό τχαρακτήρα και τη διασπορά του. Έχει αποδειχθεί στην ακροαματική πράξη ακόμα και σε βίντεο από γνωστό κατασκευαστή sub πόσο επηρεάζεται η ακροαματική αντίληψη στις ανώτερες οκτάβες από την παρουσία sub.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω με βεβαιότητα πόσο ΄΄ταλαίπωρος΄΄ μπορεί να είστε, αυτό που θεωρώ ο ίδιος ταλαιπωρία σε ανθρώπους και όχι σε οκτάβες είναι να μεγαλώναμε σε ηλικία και μυαλό να μη βάζαμε.

Reaction score
588
Αν υπάρχει μηχανικός ήχου που δεν έχει διαβάσει αυτό:

View attachment 357867

Τότε πρέπει να αναθεωρήσω...

Αυτός είναι ΓΤΠΚ.
Εσύ και ο χαχάνας είστε απλά θύματα.
Κύριε, κύριε να ρωτήσω κάτι;;;;;

Το 65,8 είναι μεγαλύτερο από το 10,6;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.725
Their souls belong to the dealer
He keeps their minds as well
(Love,Signed d.c.,ΠΑΗπαραφραση)
Καλέ μας Π.Α.Η. , για να παραφράσω ένα ανέκδοτο αναρτημένο προηγουμένως πρέπει πλέον να το πάρεις απόφαση ότι δεν δημοσιεύεις στιχάκια για ποιητική αγαλλίαση αλλά για τη... σεξουαλική εμπειρία που πρέπει να συνεπάγεται η συλλογή στιχουργικών παρωδιών που θα σε ΄΄φωτογράφιζαν΄΄. :sneaky:

Των καλωδίων η γενιά
θα ξενυχτά ως το πρωί
ψάχνοντας φρούδες διαφορές
μπας και της φτιάξουν τη ζωή

Όλα τα παλιά σιντί
με μαρκαδόρου πρασινιές
τα κουβαλάνε αγκαλιά
να γίνουν τσαχπινιές

Δυνατά δυνατά
ακούνε τα πεντάϊντσα τ'αδύναμα
Δυνατά δυνατά
τρολάρουν στο κενό